Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

zupgraduj wille na maxa u architekta, kupuj obrazy w kazdym miescie wszystkie oraz bronie - w skrocie, inwestycja ktora potem na 20 minut bedzie ci 15.000 do kieszeni wkladac.

Mozesz tez zbierac skarby itp.

okradanie ludzi jest nieoplacalne.

btw. czy tylko mnie smieszy fakt ze polskie napisy w grze sa fabrycznie wylaczone :D ?

wlasnie najlepszym sposobem jest inwestowanie w Wille od samego poczatku :) ja w siebie prawie w ogole kasy nie wkladalem (dobry gracz i ze slabym equipem sobie poradzi :D ) i pozniej mialem 13-15k co 20 min :D i oczywiscie moglem sobie zawsze na wszystko pozwolic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka super. Po raz pierwszy grałem ( tak długo) od 18 wieczorem do 5 rano na ps3 :D Ta gra jest po prostu mega wciągająca. Lepsza fabuła niż u2 (wg. mnie), super wspinaczka, masa informacji historycznych ahhhh. zostało mi kilka pucharków do platyny, i chyba poczekam ze sprzedażą/wymiana gry aż przejdę dodatki. Po raz pierwszy nie sprzedam gry po zdobyciu platyny i po raz pierwszy kupie dodatek do gry na ps3.

PS. skoro wspomniałem o trofeach, o co chodzi w Show your Colors, ponoć mam pokazać się na każdej mapie w "czapce" od matki i mam 2 pytania:

1) czy "czapkę" można zdjąć?

2) czy muszę wejść do każdej dzielnicy czy mogę pojawić się i od razu lecieć do "biura podróży" i przenieść się gdzieś indziej, bo byłem wszędzie (nawet w górach) i nie wpadło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Show Your Colors

Musisz miec na sobie tą kapotę od matki, i pojawić sie w niej w nastepujących miejscach"

1-Florencja

2-Wenecja

3-Forli

4-miasto Vierich

5-mountain pass (na tym najczesciej sie ludzie gubia)

Proste na maxa. Idziesz do biura podróży, i po kolei wpadasz do tych miast. Na koncu forli, i na piechotke do mountain pass

Edytowane przez EndarSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak zrobiłem, że w biurze pokazałem się w każdym mieście (nie każdej dzielnicy) i w góry na piechotkę, ale tylko załadował mi się pas górski w zrobiłem w tył zwrot i nic nie wpadło. Musze odwiedzić to wszystko jeszcze raz... I czy można zdjąć tą czapkę, bo trochę się przebierałem po drodze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak zrobiłem, że w biurze pokazałem się w każdym mieście (nie każdej dzielnicy) i w góry na piechotkę, ale tylko załadował mi się pas górski w zrobiłem w tył zwrot i nic nie wpadło. Musze odwiedzić to wszystko jeszcze raz... I czy można zdjąć tą czapkę, bo trochę się przebierałem po drodze :P

chyba mozna ja zdejmowac, ale po co :P ja ubralem ja skoczylem do kazdego miasta i na koniu w gory :) trofka wpadla mi jeszcze podczas ekranu ladowania gor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrr, a ja mam pytanie. Bo jestem w DNA 14, i teraz zeby wbić do pokoju w willi, musze zdobyć wszystkie kodeksy, i pojawiły mi sie na mapie. Pozbierałem te co są na mapie, i niemam 1 , ostatniego !! Caly czas szukam na kazdej mapie ( jeszcze do rzymu nie do szedłem ) ale mnie juz szlag trafia z tym. Wie ktos skąd mozna ogarnąc ten ostatni Kodeks? Czy jakąś misje musze zrobic zeby dostac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrr, a ja mam pytanie. Bo jestem w DNA 14, i teraz zeby wbić do pokoju w willi, musze zdobyć wszystkie kodeksy, i pojawiły mi sie na mapie. Pozbierałem te co są na mapie, i niemam 1 , ostatniego !! Caly czas szukam na kazdej mapie ( jeszcze do rzymu nie do szedłem ) ale mnie juz szlag trafia z tym. Wie ktos skąd mozna ogarnąc ten ostatni Kodeks? Czy jakąś misje musze zrobic zeby dostac?

z tego co pamietam to wystarczylo pozbierac brakujace strony kodeksu zaznaczone na mapie, przetlumaczyc je u Leonka i pokoj sie otwieral... nie bylo zadnych specjalnych misji... skoro jestes juz w czesci 14 to wszystkie strony, ktore dostawalismy za fabule juz masz, wiec nie powinno byc zadnego problemu :) mi naszczescie pod koniec zostala tylko jedna strona do zlapania przed finalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie z problemami piszcie w dziale " pomoc" bo tutaj spoilerujecie... Szkoda psuć zabawie innym jak przez przypadek przeczytają :tongue:

PS

Liczę na Waszą pomoc w tamtym dziale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mam pozamiatane. Po napewno niema go w żadnym miescie na mapie. Chyba zrobie wszystkie widoki zsynchronizuje moze to cos pomoze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mam pozamiatane. Po napewno niema go w żadnym miescie na mapie. Chyba zrobie wszystkie widoki zsynchronizuje moze to cos pomoze.

Ja ostatni Codex znalazłem w Wenecji, w Północnej części (na samej górze). Jeśli tak jak napisałeś nie masz jeszcze odkrytych wszystkich 'widoków' to pewnikiem miło się zaskoczysz jak już je zsynchronizujesz - podejrzewam, że przez to nie widziałeś brakującego kodeksu.

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale kodeksy pojawiają się na mapie nawet w nie zsynchronizowanych rejonach ( u mnie tak było), popatrz dokładnie, bo może gdzieś się ukrył kodeks pod skarbem albo coś.

AC2 skończyłem, zostały mi tylko piórka i glyphy do platyny.

Zakończenie jest mocarne, choć trochę przebajerowane

AC3 na 100% będzie, i na 80% będzie to teraźniejszość. Będzie coś z szukaniem świątyń, tak mówiła Minerwa. Zobaczymy co będzie, ale TRÓJKA zapowiada się świetnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wiadomo juz moze czy powstanie patch ktory umozliwi ta fukncje uplay na polskich wersjach AC 2 ? Dziewczyna zamowila mi AC 2 + kod i teraz pytanko czy bedzie dzialac ten kod i czy wogole cos bedzie dodatkowego w tej wersji i czy ten uplay dziala itd... (inaczej czego moge sie spodziewac po tej wersji) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.youtube.com/watch?v=Rzu2LjeNU5I dobry filmik :) Chodzi o to że musisz zabić człowieka sposobem "air assassination" więc z powietrza, kiedy wcześniej go otrułeś :)

Edit: I trofea to gdzie indziej :P

Edytowane przez Miszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy jest gdzieś poradnik do gry? Chodzi mi konkretniej o rozwiązania zagadek "Prawda". Nie bardzo wiem jak rozwiązać jedną z nich. Byłbym wdzięczny jakbyście pomogli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mający polską wersję AC2 może potwierdzić, że dwie lokacje które były dodawane do zagranicznych białych edycji AC2, w polskiej już są od razu(dlatego nie ma kodów w polskie białej edycji) oraz to że te lokacje dwie są nawet od razu w grze w polskiej normalnej edycji AC2, zgodnie ze słowami Grzegorza Szably z UBI Polska: źródło . Jeśli to okazała by się prawda, że nawet zwykła edycja ma dodatkowe lokacje to mogę przeboleć te Uplay.

Edytowane przez MBeniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh niezły bałagan.

Jak widzę co porobili to się cieszę, że anulowałem zamówienie na wersję kolekcjonerską - po co mam płacić 50 pln więcej skoro to samo jest w wersji podstawowej...

No i jeszcze to nieszczęsne uplay...

BTW Coś mi się wydaje, że posiadacze polskiej wersji językowej nie pograją sobie w żaden z nadchodzących DLC (obym był złym prorokiem...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecacie AC2 na początek zabawy z konsolą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy jest gdzieś poradnik do gry? Chodzi mi konkretniej o rozwiązania zagadek "Prawda". Nie bardzo wiem jak rozwiązać jedną z nich. Byłbym wdzięczny jakbyście pomogli.

Zamieściłem takowy poradnik w dziale trofea... Poradnik

AC2 To dobry wybór jak na początek, fajna fabuła i nie za trudna gra [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mający polską wersję AC2 może potwierdzić, że dwie lokacje które były dodawane do zagranicznych białych edycji AC2, w polskiej już są od razu(dlatego nie ma kodów w polskie białej edycji) oraz to że te lokacje dwie są nawet od razu w grze w polskiej normalnej edycji AC2, zgodnie ze słowami Grzegorza Szably z UBI Polska: źródło . Jeśli to okazała by się prawda, że nawet zwykła edycja ma dodatkowe lokacje to mogę przeboleć te Uplay.

Jeśli po wpisaniu tych kodów odblokowywała się misja w naszej Willi i jest tpo grób rodziny Auditore to przeszedłem ją przed chwilą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś próbował podłączyć ASSASSIN'S creed na PSP z ASSASSIAN'S creed 2 Podłaczyłem i w willi pojawił się jakiś miecz niewiem czy to już było czy psp to odblokowało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwszych 3 godzinach gry nie wpadło mi żadne trofeum, dlatego będę musiał ją reinstalować. Może mi ktoś powiedzieć jakie trofeum wpada jako pierwsze i w którym momencie ?? Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwszych 3 godzinach gry nie wpadło mi żadne trofeum, dlatego będę musiał ją reinstalować. Może mi ktoś powiedzieć jakie trofeum wpada jako pierwsze i w którym momencie ?? Z góry dzięki :)

Pierwsze trofeum o ile się nie mylę i dobrze pamietam, przy narodzinach Ezio. To jest coś o narodzinach assassina.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy jak się dostać na punkt widokowy Santa Maria Gloriosa Dei Frari ? Obchodziłem tą wieże ze wszystkich stron ale nadal nie mogę na nią wejść...

Może muszę odblokować jakąs specjalną umijętność wspinaczki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy jak się dostać na punkt widokowy Santa Maria Gloriosa Dei Frari ? Obchodziłem tą wieże ze wszystkich stron ale nadal nie mogę na nią wejść...

Może muszę odblokować jakąs specjalną umijętność wspinaczki ?

Mnie udało się przeskoczyć z dachu kościoła obok ;) Wszedłem na 80% wysokości-dalej się nie da ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi