Skocz do zawartości
Szympek

"Co wybrać?"

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko własnie w RE5 są pająki, a mam arachnofobię xD Może cos jeszcze innego takiego starszego, bo szczerze to Prototype mnie nie przekonuje xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary też mam to cholerstwo (arachnofobię) zachowuje się jak baba jak zobaczę pająka, piszczę i takie tam xD

Ale Residenta przeszedłem bez żadnych traumatycznych przeżyć przy telewizorze- a konkretniej nie pamiętam tam żadnego pająka :)

Śmiało bierz, świetna gra.

Chyba lepsza od Prototype (nie grałem)

Edytowane przez adrianek274

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są pająki, w chapterze bodajże 4-1 albo 4-2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra podaruje sobie tego RE5, nic ciekawego nie ma z starszych tytułów? Tylko chcę żeby były trofiki i wszystko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możecie mi doradzić w jaką grę jeszcze warto zainwestować?

Mam: Killzone 2, Grand Theft Auto IV, Dead Space, Mirror's Edge, Metal Gear Solid 4, Uncharted Drake's Fortune, Heavenly Sword , Call of Duty 4.

Na pewno kupię jeszcze: Sacred 2 Fallen Angel (czekam do piątku na polskie wydanie), Unreal Tournament III, Star Wars: The Force Unleashed i Battlefield: Bad Company.

Ale czy jest coś jeszcze co warto kupić?

Nie interesują mnie gry sportowe, wyścigowe, Resistance 1/2 oraz oczywiście CoD5.

Tak ogólnie to lubię gry przygodowe, RPG, FPS-Y i horrory.

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z tej listy co podałeś ?

TFU - poczekałbym na wydanie z dodatkiem od razu i trofeami

BF:BC - poczekałbym na drugą część... :)

UT3 - w to podobno nikt już nie gra

Sacred - najlepszy wybór "na teraz"

Ewentualnie LittleBigPlanet z gier pozalistowych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie nie właśnie z poza tej listy :) .

TFU - Nawet bez trofeów kupie bo mi się podoba :) .

BF:BC - Sterowanie tylko nie podoba mi się, ale gra jest moim zdaniem fajna.

UT3 - Skąd masz takie informacje?

Sacred - Na PC jest super więc na pewno znajdzie się ona w mojej kolekcji na PS3.

O LBP właśnie myślałem, ale czy to nie jest zbyt dziecinne i przyciąga tylko trofeami?

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O LBP właśnie myślałem, ale czy to nie jest zbyt dziecinne i przyciąga tylko trofeami?

LBP dla dzieci ? Poziom trudności niektórych leveli przerasta wiele dorosłych osób, że o edytorze poziomów nie wspomnę.... Od siebie jako propozycję dorzucę jeszcze Wolverina, Infamous, Red Faction Guerilla lub Prototype :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TiamanTi

Z gier mniej znanych i niedocenianych polecam Ci:

Valkyria Chronicles - jedyny w swoim rodzaju mix mangi, RTSa i RPGa.

Folklore - zakręcona przygodówka (Tim Burton's style!)

Aha, jeśli masz możliwość ściągnij demka z PSstore, bo to raczej nie są gry "dla każdego". W obie zagrasz tylko na PS3. Gry nie posiadają trofików (mam nadzieję, że "dziweczką" nie jesteś) :tongue:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LBP dla dzieci ? Poziom trudności niektórych leveli przerasta wiele dorosłych osób, że o edytorze poziomów nie wspomnę.... Od siebie jako propozycję dorzucę jeszcze Wolverina, Infamous, Red Faction Guerilla lub Prototype :)

W takim razie skusze się na LBP :) . Nad Red Faction właśnie też się zastawiam, Infamus mi się nie podoba, prototype za drogi, a Wolverive to chyba tylko dla platyny :) .

@TiamanTi

Z gier mniej znanych i niedocenianych polecam Ci:

Valkyria Chronicles - jedyny w swoim rodzaju mix mangi, RTSa i RPGa.

Folklore - zakręcona przygodówka (Tim Burton's style!)

Aha, jeśli masz możliwość ściągnij demka z PSstore, bo to raczej nie są gry "dla każdego". W obie zagrasz tylko na PS3. Gry nie posiadają trofików (mam nadzieję, że "dziweczką" nie jesteś) :tongue:

Zobaczę poźniej co to za gry, ale mam pytanie. Co masz na myśli mówiąc dziweczką xD?

A tak w ogóle zapomniałem dodać ze mam w d** trofea. Wole dobra grę niż głupi lewel w nic nie znaczącym rankingu :) .

P.S LBP trafiło do platinum czy jeszcze nie?

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczę poźniej co to za gry, ale mam pytanie. Co masz na myśli mówiąc dziweczką xD?

Hh ha ha DOKŁADNIE TO co napisałeś poniżej.

A tak w ogóle zapomniałem dodać ze mam w d** trofea. Wole dobra grę niż głupi lewel w nic nie znaczącym rankingu :) .

P.S LBP trafiło do platinum czy jeszcze nie?

Moja rada: jeszcze się wstrzymaj z LBP, bo niedługo będzie GotY edition.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOO dzięki za info, w takim razie wstrzymam się jeszcze :) .

EDIT:

A co powiecie o Army of Two?

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz zależy co lubisz, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że Wolverin jest tylko do trofeów... To naprawdę kawał porządnego slashera i jeśli lubisz tego typu gry to Ci się spodoba. Mi bardzo przypasował, gra odprężająca i dynamiczna, może grafika nie na poziomie KZ2, ale nie jest najgorzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOO dzięki za info, w takim razie wstrzymam się jeszcze :) .

nowe LBP chodzą teraz po 50zł. GOTY będzie pewnie podstawką z dodatkiem MGS i jakimiś lipnymi strojami, a kosztować będzie jak nowa gra. Bierz LBP teraz, a najwyżej za zaoszczędzone pieniądze sobie dokupisz na PSS co Ci się tam podoba (i założę się, że będzie to tylko dodatek MGS)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o Army of Two?

Dobra pozycja ale nie kupuj jej jeżeli mas zamiar grać samemu bo ta gra traci urok w singlu... Najlepiej moim zdaniem usiąść na kanapie i z kumplem obok przechodzić kolejne levele niż ciupać po sieci :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szymuR93

Ja nie należę do gatunku graczy dla których dobra grafika = dobra gra :) .

TheMichal

Ale pewnie tylko przez pierwszy miesiąc, a potem cena spadnie w okolice podstawowej wersji.

Wronator

No tak tylko że drugi pad kosztuje 160zł i to mnie boli ^^, a podróbek nie toleruje.

No dobra czyli do mojej listy dochodzą jeszcze:

Army of Two

LBP

Red Faction

Folklore

Wolverin

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Army of Two to przeciętna gra.Co-op tez nie wywarł dużego wrażenia na mnie.

Nie mam LBP ale grałem wiec proponuje ci kupno tej gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TimanTi napisałem, że grafika nie jest wspaniała, ale nie wali po oczach brzydotą czyli taki graficzny przeciętniak, ale za to nadrabia gameplay'em.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pewnie tylko przez pierwszy miesiąc, a potem cena spadnie w okolice podstawowej wersji.

nie spodziewałbym się, aby gra która na starcie kosztuje m/w 200zł po miesiącu kosztowała 50zł. Jak stanieje do 120-130zł będzie nieźle, ale i tak bardziej opłaca się kupić teraz podstawkę. Takie moje zdanie...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, aby wersja GOTY kosztowała 200zł, myślę, że będzie podobnie jak z BP:TUB :) czyli cena początkowa ok.130-150

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killzone 2 czy Orange Box?W OB grałem już na kompie ale chętnie bym sobie odświeżył,a Killzone 2 grałem tylko w demo i bardzo mi się podoba.Lubię FPSy więc jeśli jest coś lepszego z tego gatunku od wyżej wymienionych to proszę podać tytuł:).

Edytowane przez ChudY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KillZone 2 chodziarz mnie ta gra nie przykula na długo bo mnie doprowadzały do szału BOTY, ale teraz podobno przez patch stały się ona słabiutkie.

Z innych to polecam CoD4 i z bidy ujdzie CoD5, ale moim zdaniem szkoda kasy na 5.

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killzone 2 to obecnie najlepszy FPS na PS3. Jeśli jeszcze nie grałeś to musisz zagrać!

Edit: Tak jest dodajmy, że jest to moja opinia :)

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killzone 2 to obecnie najlepszy FPS na PS3. Jeśli jeszcze nie grałeś to musisz zagrać!

Dodajmy, że to Twoja opinia. Ja np. uważam, że najgorszy. Taki Orange Box zjada go na śniadanie (pomimo spadków animacji i generalnie nie najlepszej konwersji z PC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killzone 2 czy Orange Box?W OB grałem już na kompie ale chętnie bym sobie odświeżył,a Killzone 2 grałem tylko w demo i bardzo mi się podoba.Lubię FPSy więc jeśli jest coś lepszego z tego gatunku od wyżej wymienionych to proszę podać tytuł :) .

Jako posiadacz PS3 powinieneś zagrać w KZ2 nawet jeżeli opinie na temat gry są podzielone. Jest to moim zdaniem tytuł w który grzechem jest nie zagrać ale jednocześnie najbardziej rozczarowujący...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.