Sir Siekier 861 Napisano 10 Wrzesień 2010 Patricko, choc mnie internet smiga super w tym programie ale naprawde przetestuje ten sposob co proponujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basikkk 0 Napisano 12 Wrzesień 2010 A ha i jesli to wina kodekow to jakie zainstalowac ja mam k lite codec pack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 12 Wrzesień 2010 Patricko, choc mnie internet smiga super w tym programie ale naprawde przetestuje ten sposob co proponujesz. Tylko, że tutaj właśnie nie chodzi o prędkość internetu, tylko prędkość maksymalna Twojego kabla/modemu/routera. Bo to leci po sieci lokalnej, że tak to ujmę. Internet równie dobrze możesz odłączyć nawet. Metoda, że podpinasz bezpośrednio kabel z lapka do konsoli jest wg mnie niezawodna. Nie jesteś prawie, że niczym ograniczony, a wszystkie filmy śmigają bezproblemowo. basikkk MKV chodzi Ci o Media Server czy samą konsolę? Bo na konsoli tego formatu nie odtworzysz. Co do kodeków to ja używam zawsze najnowszego zestawu K-Lite Codec Pack, nigdy nie miałem problemów z odtwarzaniem filmów. Jaką masz wersje Media Server? Używaj najnowszej bety, bo ta oficjalna jest już trochę przestarzała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basikkk 0 Napisano 12 Wrzesień 2010 patrico dziekuje za szybka odpowiedz ja mam wersje 1.10.51 nie wiem czy to jest ta beta, jak nie ,to napisał bys mi jak sie nazywa ta wersja beta albo jakis link ,a jesli chodzi o MKV to przez program media server prubowalem i nie dziala a plik AVCHD tylko dzwiek bez obrazu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Secator 1 Napisano 21 Wrzesień 2010 Mam taki problem otóż filmy nagrywane na pendriva albo na CD/DVD oczywiście wcześniej skonwertowane z avi do divixa i napisy skonwertowane do .srt działają bez problemu. Natomiast ten sam plik poprzez PS3 Media Server gdy wchodze do folderu na dysku ze skonwertowanym tak filmem konsola twierdzi że go tam nie ma... inaczej jest jeśli znajduje się tam plik .avi - wtedy plik jest widoczny i można go bez problemu odtworzyć. Będe wdzięczny za pomoc i wytłumaczenie mi tej zależności :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Wrzesień 2010 Tutaj jest najnowsza beta PS3 Media Server: http://ps3mediaserver.googlecode.com/files/pms-setup-windows-1.20.409-BETA.exe Secator, a po co przerabiasz film? Media Server bez problemu puszcza AVI z napisami TXT. Sam cały czas tak oglądam. A czemu tak jest to nie wiem...dopóki działa to co chce to nie zadaje pytań :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Secator 1 Napisano 21 Wrzesień 2010 Secator, a po co przerabiasz film? Bo od razu przygotowuje sobie te filmy do nagrania :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basikkk 0 Napisano 21 Wrzesień 2010 Kurcze patrico mam ta najnowsza bete i dalej nie dziala MKV i AVCHD ,nie mam juz nerwow , probowalem inne kodeki i dalej to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Wrzesień 2010 Zerknij tutaj: http://forum.polygamia.pl/index.php?topic=1934.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
themo 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 witam od nie dawna sie dowiedzialem o 'ps3 media server' - zainstalowalem i nie wykrywa mi ps3... :( moje polaczenie to: komputer po kablu do routera + ps3 na wi-fi w czym moze byc problem ze nie widzi mi ps3? prosilbym o jakies rady pomocne. dzieki. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 28 Wrzesień 2010 Wyłącz firewalla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
themo 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Wyłącz firewalla. to nic nie daje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczorq 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Witam Mam problem przy ogladaniu filmów używając PS3 Media Server z przewijaniem ich do przodu lub próbą przeskoczenia o kilka, kilkanaście minut. Nie z każdym filmem jest taki problem ale można powiedzieć że pół na pół. ( ale zawsze mam taki problem: od początku nigdy wiecej nie mogłem przewijać niż x2 używając prawego drażka w padzie, ale przeskakiwanie działała - tu chodzi o filmy w których można przeskakiwać ). Nie wiem od czego to zależy. Tyczy się to filmów divix i 720p. 1080p. Ja obstawiam że ten problem jest przez kodeki albo mój router. Kodeki czesto zmieniam i testuje bez pozytywnych rezultatów. Czy ktoś się z was spotkał z taką przypadłością i ją usuną? PS3 Media Server - 1.20.409 Laptop daje radę z filmami full HD Laptop - router - PS3 są połączone kablem (wi fi ma za małą przepustowość) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyle 7 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam! mam problem z media server, otoz dzisiaj dowiedzialem sie ze mozna polaczyc kompa z ps3 bardzo mnie to zafacynowało i szukałem dalszych informacji jak to uczynić po paru filmikach na youdupcu sprobowałem zrobić to co oni na tych filmikach, a więc pobrałem program media server ps 3 java ver. 20.409, odrazu po uruchomieniu pojawiła mi sie wtyczka i pisze kontaktuje się z ps3 hmm ok, biore ustawienia nawigacji itp, zaznaczam jaki chce dysk wybrac no ok, tak jak na filmiku to teraz czas włączyć konsole właczam konsole klikam ustawienia sieci patrze media server o już aktywowane ok więc przechodze na zdjęcia i wyszykaj mediów ok szuka szuka szuka, i raptem nie znaleziono zadnych mediów nosz kurna co jest przychodze na góre do mego komputera a tam dalej wtyczka jest pokazana i pisze kontaktuje sie z ps3 what the fuck oco chodzi? czemu moj komputer nie moze z kontaktowac sie z ps3?, oczywiscie przez wifi, komputer mam do wifi podłaczone poprzez kabel ethernet a konsole poprzez sygnał wifi, moje wifi to D-Link DIR-635 z lepszej półki. Prosze o pomoc jak może skonfigurować albo no nie wiem, w każdym bądz razie chce podłączyć ps3 do mego kompa Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez Pyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
butcher23 6 Napisano 29 Wrzesień 2010 Niestety trzeba wyłączyć firewalla Ja opisze jak to mam zrobione: Kiedyś też się kłóciłem na forum, że nie trzeba wyłączać, a jak wyłączyłem to nic to nie dawało W Windowsie mam wyłączoną zaporę Antyvira mam włączonego cały czas! Jest to Eset 3.0.699.0 - ale w opcjach trzeba zaznaczyć tryb filtrowania Ust. Zaawansowane - Zapora osobista - Tryb filtrowania - Tryb interaktywny To wszystko do połączenia się z konsola Aby moc oglądać tv trzeba mieć odpowiedni *.conf pod swojego lcd/led Ja mam Toshibe i smiga mi wszystko!!! Kodeki to: k-lite, real alternative Po włączeniu PS3 Media Serwer na początku jest czerwona ikona (ix), że nie wykrywa konsoli Zaraz po włączeniu PS3 wyskakuje ikona konsoli Jedna rada: Robić na spokojnie i się nie denerwować Wszystko się uda - początki są zawsze ciężkie:thumbsup: Ja też się męczyłem, ale posiedziałem nad tym chwile i chodzi jak złoto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
themo 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Niestety trzeba wyłączyć firewalla Ja opisze jak to mam zrobione: Kiedyś też się kłóciłem na forum, że nie trzeba wyłączać, a jak wyłączyłem to nic to nie dawało W Windowsie mam wyłączoną zaporę Antyvira mam włączonego cały czas! Jest to Eset 3.0.699.0 - ale w opcjach trzeba zaznaczyć tryb filtrowania Ust. Zaawansowane - Zapora osobista - Tryb filtrowania - Tryb interaktywny To wszystko do połączenia się z konsola Aby moc oglądać tv trzeba mieć odpowiedni *.conf pod swojego lcd/led Ja mam Toshibe i smiga mi wszystko!!! Kodeki to: k-lite, real alternative Po włączeniu PS3 Media Serwer na początku jest czerwona ikona (ix), że nie wykrywa konsoli Zaraz po włączeniu PS3 wyskakuje ikona konsoli Jedna rada: Robić na spokojnie i się nie denerwować Wszystko się uda - początki są zawsze ciężkie:thumbsup: Ja też się męczyłem, ale posiedziałem nad tym chwile i chodzi jak złoto Wiec ja dalej jestem za tym ze to nie chodzi o firewall... wylaczylem windowsowy, odinstalowalem ktory mialem na pc i rowniez zmienilem w antywirusie tak jak to kolega opisal (tzn juz tak mialem, wiec nie ruszalem ;] ) Oczywiscie sie nie denerwuje i nie staram sie klucic, tylko szukam rozwiazania... Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyle 7 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam to nic nie dało wyłączyłem antywirus i zapore windows i nic, dalej coś nie wykrywa, zauwazylem ze przy wersji java 115 czy jakos tak, pojawia mi sie wtyczka ale zaraz X ze nie wykryl a przy wersji nowszej 1.20 beta ta wtyczka caly czas jest i pisze ze kontaktuje sie z ps3, w sumie w ten program musze chyba wpisac dane wifi bo jak znajdzie mi ? sam nie wiem jak to skonfigurowac prosze. Czekam. Rozwiązałem problem zapory windows wcale nie trzeba wyłaczać tylko w wyjątkach dodać program media server np u mnie ten java, i chodzi a zapora włączona więc zyskujemy ochrone systemu nadal a program media server sobie chodzi. Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez Pyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
themo 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Rozwiązałem problem zapory windows wcale nie trzeba wyłaczać tylko w wyjątkach dodać program media server np u mnie ten java, i chodzi a zapora włączona więc zyskujemy ochrone systemu nadal a program media server sobie chodzi. Zrobilem jak kolega + zainstalowanie wersji beta + kodeki jak u kolegi wyzej... bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomq 2 Napisano 29 Wrzesień 2010 Witam! Na początek pierwsze pytanie: jak wrzucacie muzykę na swoje PS3? A teraz do tematu: Posiadam w domu 3 notebook'i i router jakiś tam obsługujący przesył /n jak i /g. Ustawiłem już konsolę aby miała dostęp do danych ze wspomnianych notebook'ów i działa. Prawie działa... filmy i zdjęcia odczytuje bez problemu jednak muzyki "nie widzi". Obszukałem sporo funkcji jednak nic nie znalazłem. Oprogramowanie konsoli korzysta z oprogramowania transmisji Windows Media Player - czy da się to ominąć? Da się udostępnić konsoli dyski aby sama odczytywała zawartość? Nie wiele jest informacji o tym w sieci. Wspomnę jeszcze, że mam najnowszy soft w PS3. Jeszcze jedno: jak podłączyć kino domowe do PS3? Kino jak i PS3 są podpięte pod telewizor HDMI, ustawiam w kinie na AUX jednak dźwięku nie ma. Dekoder N również mam tak podłączony jak konsole i po ustawieniu trybu pracy na AUX bez problemu mam dźwięk przez kino domowe - czy w konsol trzeba zmienić jakieś ustawienia dźwięku? Szukałem, próbowałem - nie znalazłem. Proszę o konstruktywne wypowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczorq 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Witam Mam problem przy ogladaniu filmów używając PS3 Media Server z przewijaniem ich do przodu lub próbą przeskoczenia o kilka, kilkanaście minut. Nie z każdym filmem jest taki problem ale można powiedzieć że pół na pół. ( ale zawsze mam taki problem: od początku nigdy wiecej nie mogłem przewijać niż x2 używając prawego drażka w padzie, ale przeskakiwanie działała - tu chodzi o filmy w których można przeskakiwać ). Nie wiem od czego to zależy. Tyczy się to filmów divix i 720p. 1080p. Ja obstawiam że ten problem jest przez kodeki albo mój router. Kodeki czesto zmieniam i testuje bez pozytywnych rezultatów. Czy ktoś się z was spotkał z taką przypadłością i ją usuną? PS3 Media Server - 1.20.409 Laptop daje radę z filmami full HD Laptop - router - PS3 są połączone kablem (wi fi ma za małą przepustowość) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyle 7 Napisano 29 Wrzesień 2010 Zrobilem jak kolega + zainstalowanie wersji beta + kodeki jak u kolegi wyzej... bez zmian nie instaluj wersji bety bo ona gorzej chodzi bynajmniej u mnie nie chciala sie polaczyc z konsola tylko 1.15 czy jakos tak, ps a jakie ci chodzi kodeki?? u mnie dziala wszystko ok tylko nie moze filmow vmw otwarzac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpalsen 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 za słaby komp , slabe łacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
themo 0 Napisano 30 Wrzesień 2010 za słaby komp , slabe łacze komp do polaczenia? XDDD niezle xD do ogladania.. byc moze ale mysle ze dalby rade... lacze 8mb ... ale dzieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyle 7 Napisano 30 Wrzesień 2010 znowu mam problem, nie chce wyszukac java ps3 media server mej konsoli what the fuck? wczoraj smigalo az miło a dzisiaj gówno może dam raport jaki mam [main] TRACE 22:10:52.890 Scanning network interface lo / MS TCP Loopback interface [main] TRACE 22:10:52.890 Scanning network interface eth0 / Realtek RTL8168D(P)/8111D(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC - Sterownik miniport Harmonogramu pakietów [main] TRACE 22:10:52.906 Using address /192.168.0.199 found on network interface: name:eth0 (Realtek RTL8168D(P)/8111D(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC - Sterownik miniport Harmonogramu pakietów) index: 2 addresses: /192.168.0.199; [main] TRACE 22:10:52.906 Created socket: /192.168.0.199:5001 [main] TRACE 22:10:52.921 Sending ALIVE... [Thread-5] TRACE 22:10:52.937 Starting DLNA Server on host 192.168.0.199 and port 5001... [main] TRACE 22:10:52.953 Using following UUID: b457a87d-db7b-3b5e-af36-4d74b51b09b1 [main] TRACE 22:10:57.640 It's ready! You should see the server appears on XMB [Thread-8] TRACE 22:11:07.640 Sending ALIVE... [Thread-8] TRACE 22:11:31.765 Sending ALIVE... ;/?? poradzcie cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bujemuje 0 Napisano 5 Październik 2010 (edytowane) A ja mam problem ;/ w statusie piszę mi że nie może znaleść konsoli PS3 a w konsoli nie widzę serwera ; / to mój LOG [main] TRACE 17:05:13.731 Starting Java PS3 Media Server v1.10.51 [main] TRACE 17:05:13.731 by shagrath / 2008-2009 [main] TRACE 17:05:13.731 http://ps3mediaserver.blogspot.com [main] TRACE 17:05:13.731 http://code.google.com/p/ps3mediaserver [main] TRACE 17:05:13.731 [main] TRACE 17:05:13.731 Java 1.6.0_18-Sun Microsystems Inc. [main] TRACE 17:05:13.731 OS Windows 7 x86 6.1 [main] TRACE 17:05:13.731 Encoding: Cp1250 [main] TRACE 17:05:13.731 Temp folder: C:\Users\Andrzej\AppData\Local\Temp\javaps3media [main] TRACE 17:05:13.731 Found AviSynth plugins dir: C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins [main] TRACE 17:05:13.731 !!! It seems VSFilter.dll is not installed into the AviSynth plugins dir ! It could be troublesome for playing subtitled videos with AviSynth !!! [main] TRACE 17:05:13.746 Registering transcoding engine AviSynth/FFmpeg [main] TRACE 17:05:13.746 Registering transcoding engine FFmpeg Audio [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine MEncoder [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine Avisynth/MEncoder [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine MPlayer Audio [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine MEncoder Web [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine MPlayer Video Dump [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine MPlayer Web [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine TsMuxer [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine Audio High Fidelity [main] TRACE 17:05:13.762 Executable of transcoder profile VideoLan Audio Streaming not found! [main] TRACE 17:05:13.762 Executable of transcoder profile VideoLan Video Streaming not found! [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine FFmpeg DVR-MS Remux [main] TRACE 17:05:13.762 Registering transcoding engine Raws Thumbnailer [main] TRACE 17:05:19.984 Scanning network interface lo / Software Loopback Interface 1 [main] TRACE 17:05:19.984 Scanning network interface net0 / WAN Miniport (SSTP) [main] TRACE 17:05:19.984 Scanning network interface net1 / WAN Miniport (IKEv2) [main] TRACE 17:05:19.984 Scanning network interface net2 / WAN Miniport (L2TP) [main] TRACE 17:05:19.999 Scanning network interface net3 / WAN Miniport (PPTP) [main] TRACE 17:05:19.999 Scanning network interface ppp0 / WAN Miniport (PPPOE) [main] TRACE 17:05:19.999 Scanning network interface eth0 / WAN Miniport (IPv6) [main] TRACE 17:05:19.999 Scanning network interface eth1 / WAN Miniport (Network Monitor) [main] TRACE 17:05:19.999 Scanning network interface eth2 / WAN Miniport (IP) [main] TRACE 17:05:20.015 Scanning network interface ppp1 / RAS Async Adapter [main] TRACE 17:05:20.015 Scanning network interface eth3 / Kontroler sieci NVIDIA nForce [main] TRACE 17:05:20.015 Scanning network interface net4 / Teredo Tunneling Pseudo-Interface [main] TRACE 17:05:20.015 Scanning network interface net5 / Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter [main] TRACE 17:05:20.015 Scanning network interface net6 / Karta Microsoft 6to4 [main] TRACE 17:05:20.031 Scanning network interface eth4 / Hamachi Network Interface [main] TRACE 17:05:20.031 Using address /5.70.87.43 found on network interface: name:eth4 (Hamachi Network Interface) index: 15 addresses: /5.70.87.43; [main] TRACE 17:05:20.031 Created socket: /5.70.87.43:5001 [Thread-5] TRACE 17:05:20.031 Starting DLNA Server on host 5.70.87.43 and port 5001... [main] TRACE 17:05:20.031 Sending ALIVE... [main] TRACE 17:05:20.109 Using following UUID: 3b423a7a-0c3f-3c41-ba54-99b00d49b36c [main] TRACE 17:05:23.980 It's ready! You should see the server appears on XMB [Thread-8] TRACE 17:05:33.993 Sending ALIVE... [Thread-8] TRACE 17:05:59.221 Sending ALIVE... [Thread-8] TRACE 17:09:02.861 Sending ALIVE... [main] TRACE Poradzicie coś? dodam że i komp i PS3 są w WLANie (bezprzewodowo) i mam router pentagrama ( cerberus P 6331-42) Edytowane 5 Październik 2010 przez bujemuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach