Skocz do zawartości
Agryppa

Ps3 Media Server

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobny problem jak Rybaczenkow

Po 2 godz zabawy z MS i TVersity nic nie zdziałałem

....Na Siódemce niestety nie chodzi MS, a myślałem że to wina routera

...

Totalna bzdura niestety druga część wypowiedzi i testowania wyleciała z awarią serwera - ale może napiszę ją jeszcze raz

http://www.ps3site.pl/forum/topic/36610-przenoszenie-danych-pc-ps3/page__view__findpost__p__344937

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączyć systemową funkcję udostępniania mediów - jest w centrum udostępniania. Przy okazji w liście uruchamianych usług wyłączyć "Media Sharing Service". Nie wiem, jak jest po polskawemu, bo mam wstręt do tłumaczeń windowsów.

Spr jak wrócę do domu. Na pewno mam coś włączone. bo kiedyś grzebałem przy inst win 7 w ustawieniach

Totalna bzdura niestety druga część wypowiedzi i testowania wyleciała z awarią serwera - ale może napiszę ją jeszcze raz

http://www.ps3site.p...post__p__344937

Pozdrawiam

Nie jest to bzdurą, że nie działa na Win 7

Prosiłem o pomoc, bo na pewno odpali tylko coś mam włączone albo port zablokowany

Czytałem posta, którego podałeś, ale nic nie zadziałało

Nie jestem też jakiś zielony, żeby sobie nie poszukać np. w google

Niestety nic nie znalazłem na mój problem

Jeśli na XP mi chodzi bez zarzutu to na Win 7 też musi pójść (oba kompy są podpięte do tego samego routera)

Tylko teraz pytanie gdzie tkwi problem i co trzeba wyłączyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazwyczaj wyłączenie antywira czy zapory nie wiele daje, te programy rezydują gdzieś ukryte jako procesy i chcąc nie chcąc blokują nieznany im ruch sieciowy. Ja nie korzystam z firewalla, ani antywirusa. Nie mam absolutnie żadnego problemu z MS na Windows 7 Ultimate. Jeśli jesteś doświadczonym użytkownikiem internetu, masz router, korzystasz z FF, to nie widzę żadnego powodu by korzystać z takich programów zabezpieczających, które i tak są bezradne, gdy wychodzi nowy wirus, a ty akurat kliknąłeś bezmyślnie w jakiegoś podejrzanego execa. Głowa, router i FF jest najlepszym zabezpieczeniem każdego systemu. A nie program, który działa tylko wtedy kiedy ma w swojej bazie znanego już wirusa.

Poza tym umówmy się, że jeśli firewall windowsowski jest wyłączony, a ty używasz MS third party, to co ma system do tego, że MS chce się łączyć z PS3? Moim zdaniem nic kompletnie. Musi działać, nie ma wyjścia.

Alternatywnie, spróbuj ściągnąć wersje beta (link na forum MS), może istniał jakiś błąd w wersji dla W7? Warto spróbować.

P.S. TVersity odradzam. Straszny program, powolny i jakiś taki odpustowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spr jak wrócę do domu. Na pewno mam coś włączone. bo kiedyś grzebałem przy inst win 7 w ustawieniach

Nie jest to bzdurą, że nie działa na Win 7

...

Mam na win7 na xp postawione i działa - przeczytanie nic nie da, testuj sprawdź i powiedz w którym momencie masz problem 

KILL - to jest 100% przepis na sprawdzenie - szkoda, że serwer się wysypał bo było jeszcze więcej (poprawiłem troszkę) ale można to przenieść lub skopiować tutaj chyba, że zrobię copy paste

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem był z antyvirem

ESET ciągle miał domyślnie włączoną zaporę, która blokowała połączenie (ktoś pisał że ma ESETa i chodzi bez zarzutu <_<)

Ochrona atyvirusowa może być włączona, bo wszystko chodzi jak należy - ZAPORA MUSI BYĆ WYŁĄCZONA !!!

Spr filmy rmvb i chodzą - zobaczymy dokładnie jak oglądnę cały film

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jest to mój pierwszy post wiec witam wszystkich.

Chciałbym dowiedzieć się czy istnieje możliwość wyboru języka w filmie podczas stremowania filmów do ps3 za pomocą media serwer, otóż podłączyłem ps3 do pc bezprzewodowo i wszystko chula jak należy, a ze mam na pc-ie spora kolekcje filmów dvd pomyślałem ze będę używał ps3 jako odtwarzacza filmów dvd lecz za żadne skarby nie mogę znaleźć opcji wyboru języka w filmie, zazwyczaj player wybiera domyślny język, lecz gdy nagram ten film na płytę i załaduje do konsoli opcja taka się pokazuje, próbowałem już wszystkich znanych mi sposobów lecz dalej bez powodzenia, myślałem może problem tkwi w tym ze filmy znajdujące się na pc są w folderze video ts w plikach vob. ifo. bup lecz nawet gdy film jest w postaci iso. również niema takiego wyboru języka.

Czy istnieje na ta przypadłość jakieś rozwiązanie czy nadal będę musiał korzystać z płyt dvd??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już dość, i szlag mnie zaczyna trafiać.

Najpierw miałem Wild Media Server - polecony przez kumpla XBoxowca - wszystko chodziło cacy, aż kilka dni temu pobrałem ripy HD pewnego serialu, 13 odcinków każdy w granicach 1 - 1,2 Gb, niestety filmy były z rozszerzeniem MKV.

I wszystko było by cacy ale WMS nie widział napisów do owych filmów, gdy ustawiłem że widział napisy film ciął się niesamowicie.

Mimo kilku dni ciężkich walk poległem, a WMS znikł z mojego PieCa.

No właśnie dzisiaj zainstalowałem PS3 MS, poustawiałem - mam router i PS3 przez wi-fi - i znowu jest problem, po kilku 2-3 minutach od uruchomienia filmu program się po prostu wyłącza?

Any ideas? Szlag mnie trafia bo bawię się z tym od 3 godzin i nie wiem co zrobić.

EDIT:

Jest niedziela, po kolejnych kilku godzinach zabawy PS3 MS wywaliłem ten szajs w cholerę, wracam do WMSa.

Edytowane przez Mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jak chce polączyć ps3 z laptopem to wyskakuje " dostęp do serwera multimediów jest niedozwolony. Jest możliwe że nazwa tego systemu w tym systemie PS3 nie została zarejestrowana. " co mam zrobić ?? prosze o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby konsola widziała ci pliki, musisz w centrum sieci i udostępniania wejść w Wybierz grupę domową i opcje udostępniania, tam zaznaczyć Prześlij strumieniowo moje obrazy, muzykę i filmy wszystkim urządzeniom w sieci domowej. Potem wejdź w bibliotekę wideo i skopiuj pliki które chcesz żeby ps3 zobaczyło do kategorii Wideo Publiczne. Powinno zadziałać.

Jeśli nie zadziała w ustawieniach grupy domowej zmień hasło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam a jest możliwość tak ustawić Media server aby widział wszystkie pliki muzyczne w jednym miejscu a nie w podfolderach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj włączyć 'Bibliotekę multimediów' czy jak to się tam zwało - może spełni Twoje oczekiwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Szukam pomocy w konfiguracji programu PS3 Media Server - tak by można odpalać na PS3 z PC filmy Blu-Ray ISO(Pełna Zawartość) lub chociaż pliki m2ts z pełną zawartością tzn. wszystkie audio i napisy. Wszystko to oczywiście w oryginalnej jakości. Niby nie problem - zrobiłem wszystko, ale napotykam problemy. Pierwszy - dźwięk. DTS/DTS HD itd. jest dekodowane jako DD 5.1 640 kbps sad.gif Co muszę zrobić by odpalało oryginalne audio ? Drugi problem - filmy podzielone na kilka części (w kilku m2ts) tak jak np. Toy Story. Co zrobić by były odpalane jako całość?

Mój Sprzęt:

PS3 SLIM 250GB

PC:

PROC: Intel QuadCore Q9550 wykręcony do 4GHz

RAM: 6GB

Grafa: GTX460

Jak jest coś co daje większe możliwości od PS3 Media Server to proszę pisać smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Mam problem, posiadam najnowszego ps3ms najnowsze kodeki win 7 . I mam problem z odpaleniem niektórych filmów, sa napewno dobre bo na pc idą bezproblemu. Oczywiście chodzi o mkv konkretnie prince of persia 720p od hubris. Poprostu jest czarny ekran jak włącze i tak cały czas. Inne filmy chodzą bezproblemu, zna ktoś rozwiąznie tego problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Mam problem, posiadam najnowszego ps3ms najnowsze kodeki win 7 . I mam problem z odpaleniem niektórych filmów, sa napewno dobre bo na pc idą bezproblemu. Oczywiście chodzi o mkv konkretnie prince of persia 720p od hubris. Poprostu jest czarny ekran jak włącze i tak cały czas. Inne filmy chodzą bezproblemu, zna ktoś rozwiąznie tego problemu?

U mnie jest obraz ale zamiast dźwięku jest tylko szum, zna ktoś rozwiązanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem po części rozwiązanie problemu w necie, chodzi o ten czarny ekran w niektórych plikach mkv jak np nowy pop. Przyczyną jest rozmiar tzn 7 gb , wyczytałem że należy użyć programiku mkvclean tool , zresztą dam wam linka, niech ktoś spr i potwierdzi bo ja usunąłem ten film..

http://www.oneddl.com/movies/prince-of-persia-the-sands-of-time-720p-bluray-x264-hubris-2/ ostatni post..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc.

Otóż niektóre filmy AVI mają nie zsynchronizowany dzwięk względem obrazu (jakby przesunięty). Na kompie filmy odtwarzają się prawidłowo. Router połączony z konsolą kablem i prawidłowo skonfigurowany. Komputer o dobrej specyfikacji. Jest tak tylko na niektórych filmach. Filmy "chodzą" płynnie i bezproblemowo ale ten nie zsynchronizowany dźwięk z obrazem mnie załamuje.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Edytowane przez valcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie Ps3 Media Server. Przeszukałem forum, ale nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi na moje pytania.

1. Czy po przez Media Serwer, mogę na Ps3 obejrzeć film w formacie mkv oraz napisy w oddzielnym pliku ? (oczywiście wszystko znajduje się w tym samym folderze).

2. Czy kiedy będę chciał skopiować film w mkv wraz z napisami, na dysk konsoli, zostanie przekonwertowany wraz z napisami ?

3. Czy podczas oglądania filmów w wysokiej roździelczości przez Media center, zacinają się ?

Z góry dziękuje za odpowiedź, oraz pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taka prosbe ,moze ktos mi pomoze .Mam nagrane filmy komorka Samsung S800 w formacie MP4.Odnalazlem na jakims forum ze mozna uaktywnioc w Nero 7 funkcje Nero Media Home i wtedy w menu Ps3 wejsc na zakladke Nero7 i pod wideo mozna w tym formacie odtwarzac .Ps3 i komputer ma podlaczone kablem do rautera d-link.Problem polega na tym ze jak juz jestem w zakladce -wideo- pokazuje mi na tv wszystkie filmy nagrane komorka,natomiast po wcisnieciu padem odtwarzania wyskakuje info ze nieobslugiwane dane.

Co mam zrobic zeby to w koncu funkcjonowalo.

Wspomne tylko ze wczesniej na ps3 wszystko odtwarzalem poprzez WMP ale mp4 tez nie obsluguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łapy mi już opadają.

Zainstalowałem na komputerze PS3 media serwer i...

Dzień pierwszy:

konsola podłączona kablem z routerem, laptop połączony WiFi ==> wszystkie filmy śmigają jak burza na TV, nie ma ani jednego zawieszenia, zacięcia się filmu. Całus od żony, że ma takiego zdolnego męża i nie musi już oglądać seriali na małym ekranie laptopa.

Dzień drugi:

wszystko szlak trafił każdy film, również te które działały wyśmienicie pierwszego dnia tnie się niemiłosiernie nie da się oglądać, nie da się słuchać muzyki!! W związku z tym podłączyłem komputer z routerem kablem, nic nie pomogło. Wyłączyłem WiFi w routerze, też nic. Odłączyłem ruter od internetu dalej to samo!! Szlak mnie już trafia.

Dzień trzeci:

Poddaję się i szukam pomocy u Was.

Ps. Nadmienię iż w komputerze nic w tym czasie nie było ściągane, skype, gg wyłączone. Nikt nic nie instalował, nie zmieniał ustawień pomiędzy dniem nr 1, a 2.

Edytowane przez vaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta do rozwiązania, ale że tak powiem..."na około", chociaż wg mnie i tak znacznie lepsza, prostsza, skuteczniejsza, itd.

Weź po prostu kabel ethernet (taki sam jak masz podpięty komp do routera, albo odłącz go po prostu) i zrób bezpośrednie połączenie z laptopa do konsoli.

Odpalasz Media Server, wykrywa konsole i leci Ci bez zwiechy każdy film, jako że jedynym ograniczeniem jest kabel, który prawdopodobnie ma minimum przesył 100mb/s.

Router bardzo Cie ogranicza, do tego Wi-Fi. Film lepszej jakości z dźwiękiem 6 kanałowym i lipa z oglądania, przynajmniej u mnie.

Tak to sobie łącze lapka i konsolę, zamykam lapka, kładę obok, i cieszę się bezproblemowym przesyłem oraz nie wnerwiam się na ciągłe buforowanie filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie sciagnełem sobie film w formacie AVC i jak ogladam przez media server do dziala ale sie czasami przycina to pomyslalem zeby go wrzucic na dysk do ps3 i jak to zrobilem to pokazuje ze plik jest uszkodzony o co chodzi?

Na dodatek wogule nie czyta mi pliku MKV a filmy w formacie AVCHD czyta tylko głos a obrazu nie ma moze zna sie ktos na tym i pomoze mi był bym bardzo wdzieczny .Z gory dziekuje pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi