Skocz do zawartości
pawlos26

Sacred 2: Fallen Angel

Rekomendowane odpowiedzi

TO JEST CENEGA, najgorszy dystrybutor gier w europie, albo i na świecie. Ceskie dziady nic nie umieją dobrze zrobić.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do nich dzisiaj i powiedzieli że być może premiera się odbędzie jeszcze w tym miesiącu ale głowy za to nie da :)

chyba szybciej zagramy w Dragon Age początek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do nich dzisiaj i powiedzieli że być może premiera się odbędzie jeszcze w tym miesiącu ale głowy za to nie da :)

chyba szybciej zagramy w Dragon Age początek

Chyba nie szybko bo dystrybutorem jest też CENEGA.

Muszę przyznać, że to co oni wyprawiają z premierą na PS3 to porażka, przymierzałem się do tej gry żeby pograć z dziewczyna na co-opie... a Ci zrobili z daty premiery króliczka.

Oczywiście jak już wyjdzie to będzie 2x droższa niż wersje angielska, bo Cenega oczywiście nie poczuwa się żeby spuszczać z ceny po takiej obsuwie.

Bardzo możliwe że Sacred 2 będzie już w Platynie :) jak pójdzie polska premiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i znowu przenieśli....... ja pier**** mam dość tych skur***..

14 sierpnia 2009 ( data wydania w Polsce )

EDITl

MAM DOŚĆ TEGO!

wrzesień 2009 ( data wydania w Polsce )
Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie spokój co oni wyprawiają tyle czekać już się żygać chce zaraz odechce mi się na to czekać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc to nie wiem na co wy czekacie. Na problemy z przyszłymi patchami? Na marną jakość spolszczenia? Na niekompatybilne wersje dodatków z PSS? Na problemy z graniem online (jak w Far Cry 2 -only polish people baby). Czy może na Instrukcję?

Ja dzisiaj zaczynam katować anglika. Howgh!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co kill chyba a może napewno masz rację tak niestabilnej i zrąbanej gry na PS3 nam nie potrzeba szkoda tylko że Diablo III jest nam tak odległe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co kill chyba a może napewno masz rację tak niestabilnej i zrąbanej gry na PS3 nam nie potrzeba szkoda tylko że Diablo III jest nam tak odległe :(

No bo wiadomo o co chodzi. Polacy zaczęli spolszczenie na wersji gry 1.0. A tekstu i dialogu jest gazylion i wywrota. Obecna wersja gry na PS3 to 1.4, więc jak można przypuszczać były już 3 patche. A z tego co czytałem kolejny jest w drodze.

<gdzieś w oddali widzi smutne pudełko polskiej wersji Fallout3 machające chorągiewką>

Boska gra. Jak ktoś lubi rpg slashery a la Diablo to pozycja obowiązkowa. Świat jest gigantyczny. Ciorałem poboczne questy przez 3 godziny (jakieś 10), i odkryłem 1% mapy. A subquestów jest 600 (sic!). Ale przede wszystkim fajnie się gra. Intuicyjnie. Dopracowana pozycja. Patche dotyczą raczej bugów z questami, ale przy takim rozmachu to ja się nie dziwie, że coś im umknęło tu i tam.

Nawet nie myślę jak bajeczny jest co-op w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc to nie wiem na co wy czekacie. Na problemy z przyszłymi patchami? Na marną jakość spolszczenia? Na niekompatybilne wersje dodatków z PSS? Na problemy z graniem online (jak w Far Cry 2 -only polish people baby). Czy może na Instrukcję?

Ano dobrze ci bo znasz jezyk na tyle aby kumac co i jak, ale jednak wiele osob wolalo by wersje pl. z roznych powodow, a poza tym dlaczego te opoznienia dotycza tylko wersji ps3. Nic tylko kupic xa zamiast np. sacred, fallouta i np.call of juarez i wypalic sobie te gry na plytkach po 4zl za sztuke i nie wychodzic na frqjera przy kolegach z xami smiejacych sie przy kazdym spotkaniu. Howgh!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano dobrze ci bo znasz jezyk na tyle aby kumac co i jak, ale jednak wiele osob wolalo by wersje pl. z roznych powodow, a poza tym dlaczego te opoznienia dotycza tylko wersji ps3. Nic tylko kupic xa zamiast np. sacred, fallouta i np.call of juarez i wypalic sobie te gry na plytkach po 4zl za sztuke i nie wychodzic na frqjera przy kolegach z xami smiejacych sie przy kazdym spotkaniu. Howgh!

Nie wiem jak ty ale ja się z uczciwych ludzi nie śmieję się a ze złodziei owszem...

Edytowane przez Wronator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również zaczynam rozważać zakup angielskiej wersji, ale z innego powodu. Mianowicie gdy pomyśle że muszę zapłacić tym Ceskim dziadom za nic 200zl to mnie szlak trafia ;]. Dlatego chyba jednak skusze się na wydanie kolekcjonerskie z game.co.uk. Tylko cholera naprawdę przydałby się zrozumiały język bo itemy na +70lvl maja tyle bonusów ze ciężko się połapać ;/.

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja zrobiłem tak jak już wczesniej zaplanowałem. Kupiłem wersje Angl i jak wyjdzie wersja polska to na 90% wsyatwie angl i kupie PL. W wersji angl troche sie niekiedy musze pomeczyc i usiasc z słownikiem ale robiłem sobie duze nadzieje na tą gre i sie nie zawiodłem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam anglika i nie narzekam, jako, że ang znam dobrze [może nawet bardzo, przynajmniej jak na swój wiek]. Kupiłem, bo wiadome było, że cenega coś 'popsuje', a zresztą spolszczeń nie trawię :) Zresztą ma wyjść dodatek Blood & Ice, który zapewne zagości na PSN'ie, więc Ci z polską wersją nie będą mieli zbyt dobrze. Co do właściwości przy orężu, myślę, że z takimi rzeczami nie powinno być problemów u graczy :) [fire/ice/poison/drain/health itd. takie rzeczy trzeba znać ]

Ale żeby ze słownikiem do slashera? No offense, ale troszkę to nie pasuje :)

Edytowane przez Shineko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sobie myślę, jak oni przetłumaczą pewne rzeczy, to więcej zrozumiem po angielsku. Poważnie. Ktoś obeznany w rpg połapie się znacznie szybciej po angielsku. Mówię o statach, skillach etc. A co do fabuły. Angielski jest w ogóle niepotrzebny. Fabuła jest banalna, a od questa do questa prowadzą strzałki, wiec nawet na siłę się nie da zgubić. No chyba , że ktoś naprawdę potrzebuje wiedzieć po co jakiemuś npcowi nad rzeką wędka (przykład, ale takie są w większości te zadania poboczne).

Gra jest gigantozaurem wszech gigantów jeśli chodzi o ilość questów i wielkość świata. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że Oblivion to jej młodszy, gaworzący braciszek.

Żeby nie było tak słodko teraz trochę ponarzekam. Sacred2 się tnie w miastach, czasami niemiłosiernie. Do tego zupełnie nie zrozumiałe dla mnie loadingi w tychże miejscach. Można cały świat w szerz i wzdłuż przejść, bez zająknięcia, a jak większe miasto to chrupanie aż miło. Żeby tam coś jeszcze było... Ale nie. Zwykła niedoróbka. Kolejna sprawa, to dość częste zahaczenia postaci o różne krzaki, barierki itd. Denerwuje to lekko. Grafika ogólnie jest bardzo porządna. Taki lepszy wow, z efektami na miarę naszych czasów. AA jest - zero ząbkowania.

I na koniec trochę miodu. Zajebista jest gra we dwójkę na jednym ekranie. Bez split screena! Mało tego, gra pozwala na zalogowanie się drugiej postaci z innego PSN ID! Czyli przychodzi do nas kumpel, który w chacie wyexpował sobie postać, wciska start i po chwili gracie razem co-opa. Super sprawa, super! A online co-op 4 osoby! Miód jaki się wylewa z ekranu przesłania nawet wszystkie mankamenty, o których wcześniej wspomniałem.

Jestem bardzo zadowolony z tej gry. Starczy mi pewnie do końca roku ( nie przesadzam, Sacred2 ma nawet swoją własną wiki). Wszystkim fanom Diablo2 zdecydowanie polecam. Szeroki wachlarz umiejętności dla kilku postaci, drzewka czarów, miliardy przedmiotów, które są generowane w podobny sposób jak w d2, czyli na zasadzie prefixów i sufixów oraz przedmioty setowe, unikalne oraz customy, slotowe itd, itp. Wszystko to co tygrysy lubią najbardziej. A to tylko kropla w morzu, bo ja po 35 godzinach gry, uważam że dopiero zacząłem przygodę z Sacred2 (17% odsłoniętej mapy)

P.S Do trophy hunterów- łatwe i szybkie w tej grze są chyba tylko 3/49. Reszta wymaga poświęcenia mnóstwa czasu. MNÓSTWA (czyt. trzycyfrowa liczba godzin).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zgadza się :) , mam Sacreda 2 na PC od premiery (rok) i nadal uważam ze gra jest świetna. To właśnie m.n wiadomości o tym ze ukarze się na PS3 skłoniła mnie do zakupu konsoli. Już nie mogę się doczekać kiedy płyta wyląduje w mojej czarnulce :) .

Dodatek Blood & Ice ma być podobno w wersji pudełkowej, oraz do ściągnięcia z PSN/X Live, ale cenega i tak coś zrąbie to jest pewne!

Ale żeby ze słownikiem do slashera? No offense, ale troszkę to nie pasuje :)

Wybacz, ale nie każdy uczy się/uczył się tego p........ yy? j......... yy? tego języka. Niektórym on nie przechodzi przez gardło.

P.S Do trophy hunterów- łatwe i szybkie w tej grze są chyba tylko 3/49. Reszta wymaga poświęcenia mnóstwa czasu. MNÓSTWA (czyt. trzycyfrowa liczba godzin).

W takim razie 3/4 graczy z tego forum nie kupi tej gry xD.

Edytowane przez TimanTi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś z ciekawości ponownie zadzwoniłem do Cenega Polska z pytaniem że gre kupiłem ponad miesiąc temu i jeszcze nie dostałem (oczywiście wersja PL) gość był troszkę zmieszany i pyta mnie kiedy zapłaciłem kasę i zaraz to będzie sprawdzał.

Wytłumaczyłem że w innym sklepie i nagle usłyszałem info że w tym tygodniu będą grę już rozsyłać do firm oraz osób co zakupiły wcześniej grę.

Troszkę mi się nie chce wierzyć ale co mi tam i tak bym kupował dopiero pod koniec sierpnia.

Może jeszcze ktoś taki info otrzymał ??

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś z ciekawości ponownie zadzwoniłem do Cenega Polska z pytaniem że gre kupiłem ponad miesiąc temu i jeszcze nie dostałem (oczywiście wersja PL) gość był troszkę zmieszany i pyta mnie kiedy zapłaciłem kasę i zaraz to będzie sprawdzał.

Wytłumaczyłem że w innym sklepie i nagle usłyszałem info że w tym tygodniu będą grę już rozsyłać do firm oraz osób co zakupiły wcześniej grę.

Troszkę mi się nie chce wierzyć ale co mi tam i tak bym kupował dopiero pod koniec sierpnia.

Może jeszcze ktoś taki info otrzymał ??

Tynio

Pozdrawiam

Ja niestety nie otrzymałem takiej informacji chociaż zamówiłem preorder w lutym!!!!

Mam nadzieję że nie są to słowa rzucane na wiatr i dostanę swoja wersje najpóźniej w poniedziałek :)

No i za kilka dni (21 sierpnia) jest premiera Wolfenstein

Edytowane przez robak123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj żebyś się nie oszukał, Ascaron (twórcy gry) zbankrutowali i jak skończą dodatek do PC-owej wersji Sacreda zamykają studiu. Prawa należą do deep silver, a serwery opłacone są do końca roku tylko i nie wiadomo co będzie dalej.

Edytowane przez TimanTi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

Mam nadzieję że nie są to słowa rzucane na wiatr i dostanę swoja wersje najpóźniej w poniedziałek smile.gif

.....

To ja powiem Ci, że ten gość był mało przekonywujący oraz się motał mówiąc mi, że ma notatkę, że gra dziś będzie dostępna, ale jeszcze niby z tłoczni nie otrzymali.

Dziś wysłałem pytanie do sklepu czy już są gry lub czy coś więcej wiedzą - jak tylko coś się dowiem to napiszę

Tynio

Pozdrawiam<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja powiem Ci, że ten gość był mało przekonywujący oraz się motał mówiąc mi, że ma notatkę, że gra dziś będzie dostępna, ale jeszcze niby z tłoczni nie otrzymali.

Dziś wysłałem pytanie do sklepu czy już są gry lub czy coś więcej wiedzą - jak tylko coś się dowiem to napiszę

Tynio

Pozdrawiam<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">

Niestety po telefonie wykonanym do sklepu cenegi WSZYSTKO ZOSTAŁO WYJAŚNIONE. NIE WIEDZĄ KIEDY GRA WYJDZIE :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj żebyś się nie oszukał, Ascaron (twórcy gry) zbankrutowali i jak skończą dodatek do PC-owej wersji Sacreda zamykają studiu. Prawa należą do deep silver, a serwery opłacone są do końca roku tylko i nie wiadomo co będzie dalej.

Radzę wszystkim posłuchac TimanTiego i nie czekać na polską wersję, ponieważ wszystko wskazuje na to, że ulegnie kasacji bo.. patrz ^^

A tak to chociaż pogramy razem do końca roku w anglika :P

Oczywiście dodam klauzulę: chciałbym się mylić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym B&I chciał...tylko szkoda, że dodadzą jedną postać tylko ;/ Chociaż na maga kobitkę bym się skusił :D Ale jest już elfica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dziś dostałem oficjalną odpowiedz od osoby, która niby wie więcej niż inne, ale czy napewno ??

Witam.

Niestety nie wiem, z kim od nas ze sklepu Pan rozmawiał natomiast musiało dojść do pomyłki.

Na chwile obecną nie jest znana premiera gry Sacred 2 w języku Polskim na konsole Ps3.

Z poważaniem Cenega Poland

oraz

W takim razie zaszła pomyłka osoba, z którą Pan rozmawiał musiał być źle poinformowana bądź pomyliła tytuły.

Jak już pisałem data premiery tej gry nie jest znana.

Przepraszamy za zaistniałą sytuacje.

Z poważaniem Cenega Poland

Czyli ?? pozostaje kupić Anglika lub zrezygnować jak ktoś nie umie języka angielskiego (do czasu, jaki kiedyś wyjdzie PL)

Co mnie denerwuje to, że Xkloc ma tą grę już od pewnego czasu po polsku

Tynio

Pozdrawiam

PS

Aby pocieszyć się poszedłem do Empiku i zakupiłęm Sacred Złota Edycja (Plus i podziemia) za jedyne 12.49 zł na pieca - będę miał chwilkę to pomęcze tą wersję (szkoda że nie na konsoli)

Edytowane przez Tynio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Xkloca wyszła po polsku równo z data premiery światowej. :down: :down: Do tego w wersji dwujęzykowej ANG+PL wiec nie będzie problemu z dodatkami.

Edytowane przez TimanTi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest miodna mi by się już nie chciało czekać na wersje PL bo wygląda mi na to że nas robią w chu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi