Skocz do zawartości
pawlos26

Sacred 2: Fallen Angel

Rekomendowane odpowiedzi

A o co z tym handlem biega? Nie można po prostu przekazać sobie przedmiotów czy czegoś tam za friko ?? Po co handlować z kims z kim razem grasz ramie w ramie ????

No właśnie musisz mieć opcję handlu, bo inaczej przedmiotu nie przekażesz :)

Nawet na ziemie się nie da wyżucić - żeby pozbyć się gratów z ekwipunku, można je tylko zniszczyć lub sprzedać do NPC.

Paranoja!!!

Edytowane przez RaukoWoW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie musisz mieć opcję handlu, bo inaczej przedmiotu nie przekażesz :)

Nawet na ziemie się nie da wyżucić - żeby pozbyć się gratów z ekwipunku, można je tylko zniszczyć lub sprzedać do NPC.

Paranoja!!!

To kicha. Zaraz napiszę do Cenegi pytanie bez zbędnego naciskania, bo inaczej nie odpowiedzą, co oni na ten temat mają do powiedzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kicha. Zaraz napiszę do Cenegi pytanie bez zbędnego naciskania, bo inaczej nie odpowiedzą, co oni na ten temat mają do powiedzenia.

To bardzo irytujące, gdy znajdujesz jakieś fajne itemki, ale pasują np. tylko drugiej osobie z którą grasz, a tobie nie i jedyne co możesz to w zasadzie sprzedać :/ Nawet kasy nie ma jak sobie pożyczyć, co też bywa przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza tym handlowaniem jak sama rozgrywka na dwóch się przedstawia?? Bo nie ukrywam, że zamówiłem tą grę tylko z myslą o dwóch graczach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza tym handlowaniem jak sama rozgrywka na dwóch się przedstawia?? Bo nie ukrywam, że zamówiłem tą grę tylko z myslą o dwóch graczach...

Sama rozgrywka na dwie osoby mi się bardzo podoba. Dwie uzupełniające się postacie idą zaczynająć od srebrnego poziomu, jak burza.

Problem jest natomiast w trophy, bo gracz grający na drugim koncie ich nie dostaje :/

Nie pamiętam dokładnie jak to działało jak grałem na X360, ale wydaje mi się że wpadały.

Edytowane przez RaukoWoW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama rozgrywka na dwie osoby mi się bardzo podoba. Dwie uzupełniające się postacie idą zaczynająć od srebrnego poziomu, jak burza.

Problem jest natomiast w trophy, bo gracz grający na drugim koncie ich nie dostaje :/

Nie pamiętam dokładnie działało jak grałem na X360, ale wydaje mi się że wpadały.

Wielkie dzięki za info. Będę grał z żoną, a ona na trofea w ogóle nie zwraca uwagi, więc chociaż ten problem mam z głowy :)

Dałbym ci plusik za pomoc, ale nie wiem czemu nie mogę, chyba nowi użytkownicy nie mogą dawać.

Pozdrawiam.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeżeli ja będę grać cały czas w co-opie to czy jest możliwość rozpoznania dla kogo jest item? tj. najprawdopodobniej będzie para woj do walki w starciu + mag na dystans, i jeśli można by poznać dla kogo item to po prostu podnosiłbym item ja albo ta druga osoba, czy też nie idzie poznać dla kogo przedmiot jest przeznaczony?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez handlu między dwoma osobami moim zdaniem ta gra mija się z celem.

Nie pamiętam dokładnie jak to działało jak grałem na X360, ale wydaje mi się że wpadały.

Dostaje. Wystarczy, że po zakończeniu gry odpali ją na swoim koncie. Tak przynajmniej było w wersji 1.4 angielskiej.

a jeżeli ja będę grać cały czas w co-opie to czy jest możliwość rozpoznania dla kogo jest item? tj. najprawdopodobniej będzie para woj do walki w starciu + mag na dystans, i jeśli można by poznać dla kogo item to po prostu podnosiłbym item ja albo ta druga osoba, czy też nie idzie poznać dla kogo przedmiot jest przeznaczony?

W tej grze jest miliard przedmiotów podzielonych między kilka klas. Moim zdaniem nie da się tak grać.

Bez handlu w tej grze należy uznać, że co-opa nie ma. Takie jest moje zdanie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się poznać i nie da się wybierać kto co podnosi, ponieważ gra sama dzieli przedmioty między grających i możesz podnieść tylko te, które Ci przydzieliła - niestety w ramach złośliwości losu, ja często dostaję przedmioty dla drugiego gracza i odwrotnie :/

Edytowane przez RaukoWoW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja często dostaję przedmioty dla drugiego gracza i odwrotnie :/

Jest to celowy zabieg :D Wymusza współpracę miedzy graczami zarówno w co-opie jak i online. Ale jak widać Cenega postanowiła, że handel wymienny jest zbędnym elementem w tej grze :P

Kupcie sobie wszyscy wersje angielską. Przecież teraz cenowo pewnie jest na tym samym poziomie. Nie dajcie zarobić tym oszołomom!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to celowy zabieg :D Wymusza współpracę miedzy graczami zarówno w co-opie jak i online. Ale jak widać Cenega postanowiła, że handel wymienny jest zbędnym elementem w tej grze :P

Kupcie sobie wszyscy wersje angielską. Przecież teraz cenowo pewnie jest na tym samym poziomie. Nie dajcie zarobić tym oszołomom!

To pierwsza i ostatnia gra od Cenegi, którą kupiłem.

No chyba, że szybko naprawią błąd i dadzą patch :) - patrząc na Fallout'a, jakoś w to wątpię :/

Edytowane przez RaukoWoW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowaliśmy z kolegą przenieść jego postacie z wersji angielskiej na polską i nie ma szans:( to jeden z błędów więcej, a przynajmniej dla tych osób które chciały zmienić wersje angielską na rodzimą i grać dalej swoimi postaciami. No i również próba dołączenia się online nie przebiegło pomyślnie, niby dostaje zaproszenie i odwrotnie ale nie można dołączyć do gry:?(hmmm chyba że robimy to w zły sposób, ale wątpię.Zapewne wina jest brak patcha.

Edytowane przez Caireth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kurier przywiózł mi grę i po tych wszystkich wpisach na forum boje się ją rozpakować;] Z drugiej strony na co-opie aż tak bardzo mi nie zależy(w sumie to dopiero niedawno dowiedziałem się, że owa gra takowy posiada) wiec może nie będzie aż tak tragicznie - co nie zmienia faktu, że czuje się oszukany przez Cenege, bo nigdzie nie znalazłem żadnej adnotacji, że "okroili" sobie grę wedle uznania - damm u cenegoo!!!  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj cały dzień męczyliśmy we dwójkę tą grę. To, że nie można przekazywać tych przedmiotów raczej nie przeszkadza, a bałem się, że będzie inaczej. Inna sprawa, że gra raczej średnia (6/10) póki co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ta gra to tragedia kupiłem sobie ją dzis w MM, bo była tania... jednakże słaba grafika,o grywalności nie wspominając a kończąc na mizernej fabule(przynajmniej po 2 godzinach grania) powoduje że nawet tych 70 zł żałuje które wydałem na tę ekhm.. Grę... no ale nic pomęczę ją troche i potem pójdzie na rynek wtórny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram kolegę powyżej. ;) Zwykła konwersja z PC na konsole. I przez to zapomnieli o jednym, na konsolach MUSI BYĆ szybko i ciekawie...przynajmniej na początku. A tu nuda, nuda, nuda. Wiem, że to RPG dlatego pomęczyłem się te 10-15 minut...ale tu cały czas NUDA! Cieszę się, że udało mi się ją sprzedać na Allegro za 50 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możecie wyrzucać przedmiotów aby później kolega podniósł ?

przedmioty przekazuje się w handlu , jeżeli grasz z kolegą to robisz cene na zero wtedy on nic za to nie płaci,(czy jakoś tak ) troche dawno w to grałem . ale ja tak robiłem wszystko można sobie przekazać ,zbroje, broń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowaliśmy z kolegą przenieść jego postacie z wersji angielskiej na polską i nie ma szans:( to jeden z błędów więcej, a przynajmniej dla tych osób które chciały zmienić wersje angielską na rodzimą i grać dalej swoimi postaciami. No i również próba dołączenia się online nie przebiegło pomyślnie, niby dostaje zaproszenie i odwrotnie ale nie można dołączyć do gry:?(hmmm chyba że robimy to w zły sposób, ale wątpię.Zapewne wina jest brak patcha.

Ja mam wersje angielska (od roku), kumpel kupił polska (kilka dni temu) i wszystko działa. Jak by ktoś nie zauważył po MP można grać postaciami z maksymalnie 10 lvl różnicy.Jak jest większa różnica nie dołączy się mimo ze zaproszenie dostanie - tak samo jak gra na jednej konsoli w 2 osoby) Handel między postaciami działa bez problemu mimo, że ja mam wszystko po angielsku, kumpel po polsku i przedmioty runy itd działają tak samo przełożenie kasy też bez problemu (jak sie jest w jednej grupie np A - wtedy podchodzisz do postaci kumpla i L1 jest handel - banalne! ). Działają tez questy - jak ja przyjmuje to u kumpla też quest się pojawia i nagrody dostają obie osoby. Komunikacja przez Headset przez cały czas bez problemu działa. Wystarczy być w jednej grupie co ustawia się w opcjach gry sieciowej w czasie gry (dla wtajemniczonych to tam gdzie można zaproszenie wysłać). Gra grywalna bardzo wbrew waszych opinii. Gram od kilku lat na różnych platformach (przewaznie RPG) i mogę ocenić Sacred2 w skali 10 stopniowej na 9. Wielkość świata, różnorodność stworów, czarów, przedmiotów oraz rozwojów postaci jest odpowiednia jak dla RPG (grafika tez ok - przy najwiekszych zamieszaniach robionych przez maga nic sie nie tnie jak na PCach). Opinie po 2h gry są śmieszne! najpierw przejdź kampanie i potem oceniaj ją a nie po 2h gry gdzie nawet 5% kampanii nie zrobisz...

Kampanie po stronie mrocznej zrobiłem na 100% a jasnej na 75% - wiem co pisze.

Za ta kasę polecam ta grę dla osób, które lubią gry w których trzeba się trochę pomęczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę wcześniej skrytykowałem tą grę, ale jednak gra nabiera sensu, gdy gra się samemu. W trybie kooperacji przy jednej konsoli, gdy kamera ustawia się bardzo wysoko gra traci jakikolwiek urok i sens i polega na nudnym bieganiu i siekaniu kropek ledwo widocznych na ekranie (a telewizor mam duzy) :/ Dopiero, gdy włączy się samotną rozgrywkę i kamera ustawia się w rozsądny sposób gra nabiera rumieńców i sensu. Polecam, więc grę jeżeli ktoś chce grać samemu, natomiast w 2 osoby na jednej konsoli to totalne nieporozumienie.

P.A. Poza tym jaka to jest bzdura, że grając we dwójkę na jednej konsoli nie można w tym samym momencie przeglądać wyposażenia, robić awansów, rozkminiać sztuk walki itp. Przez to jedna osoba sobie robi, a druga się piekielnie nudzi, bo często długo to trwa. Bzdura zabijajaca grę do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Polecam, więc grę jeżeli ktoś chce grać samemu, natomiast w 2 osoby na jednej konsoli to totalne nieporozumienie.

P.A. Poza tym jaka to jest bzdura, że grając we dwójkę na jednej konsoli nie można w tym samym momencie przeglądać wyposażenia, robić awansów, rozkminiać sztuk walki itp. Przez to jedna osoba sobie robi, a druga się piekielnie nudzi, bo często długo to trwa. Bzdura zabijajaca grę do końca.

to fakt ze na split screen gra się dość ciężko jeśli chodzi o ekwipunek umiejętności itp ale ma tez to plusy bo wiesz co zebrała druga osoba - np coś idealne dla Twojej postaci:) a po za tym przydaje się czasami chwila przerwy np na "odcedzenie kartofelków" :)

najlepiej grac przez neta z kimś wtedy jest idealnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej a ja mam takie pytanie odnosnie trybu co-op offline , na jednej konsoli - jak to dokladnie dziala? np zaczynamy gre tworzymy dwie postacie i gra dwoch graczy czy jest to jakis osobny tryb z innymi zadaniami do robienia, a jak nie to mozna np raz grac samemu a raz w dwojke??? opiszcie mi to dokladniej jak mozecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej a ja mam takie pytanie odnosnie trybu co-op offline , na jednej konsoli - jak to dokladnie dziala? np zaczynamy gre tworzymy dwie postacie i gra dwoch graczy czy jest to jakis osobny tryb z innymi zadaniami do robienia, a jak nie to mozna np raz grac samemu a raz w dwojke??? opiszcie mi to dokladniej jak mozecie

Tworzysz swoją postać, rozpoczynasz normalną grę i w każdej chwili może do ciebie dołączyć drugi gracz wciskając po prostu start na drugim padzie. Jeżeli ten drugi gracz ma swoją postać to może ja wykorzystać, a może stworzyć nową. Możesz tą samą kampanię grać samemu, a czasami ktoś może dołączać. Nie wiem czy jeszcze coś chcesz wiedzieć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko rozumiem, dzięki. jakby nie własnie ten tryb co-op to pewnie bym wybrał inna grę RPG, ale sacred z tego co czytałem i widziałem jest dobrą grą i pewnie ją niedługo zakupie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam kilka pytań, jakby się komuś chciało to niech odpowie :)

1) Jak wygląda rozgrywka online... ile osób naraz może grać w jednej grze?

2) Jest w sacred jakiś tryb PVP?

3) Jaki jest maksymalny LvL postaci?

4) Czy ta gra jest na kilka/naście godzin, czy można grać jak np. w diablo 2, czyli kilka poziomów i można bić multiplayer online do śmierci? :D

5) W Polskiej wersji od Cenegi dalej są bugi (problemy z tym patchowaniem)?

6) Którą lepiej kupić Angielską czy Polską (zarówno ten i ten język nie sprawia mi problemów ;p)

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi