blackholesun 0 Napisano 13 Luty 2010 Pytanie, dla tych co grali w singiel. Czy lepiej wam się gra z widokiem zza hełmu Delty, czy może lepiej to wyłączyć w opcjach? Nie zatłucze mi to immersji jeśli to wyłączę ? :rofl: Ja od razu wyłączyłem, w Bio 1 właśnie ten widok zza hełmu był jedynym minusem tej gry. Immersję przeżyłem ;-) Grajcie na Hard... Troche jestem zawiedziony poziomem trudnosci na hardzie i ulatwieniami w hackowaniu i ilosci apteczek i ammo i $$$ na najtrudniejszym poziomie. Bakuje mi tego hadcoru z 1.. Nie zgadzam się. Jedynkę przeszedłem dwa razy na Survivor i prawdę mówiąc, dwójka na hard wydaje się być znacznie trudniejsza od jedynki na Survivor. Fakt, że na razie doszedłem tylko do połowy Pauper's Drop, może później faktycznie robi się łatwizna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 13 Luty 2010 Pytanie, dla tych co grali w singiel. Czy lepiej wam się gra z widokiem zza hełmu Delty, czy może lepiej to wyłączyć w opcjach? Nie zatłucze mi to immersji jeśli to wyłączę ? :rofl: Nie zatlucze, nie martw sie, i tak tego helmu tylko kawaleczek bylo widac na rogach TV :) SouL, a możesz powiedzieć czy ciężko się bije te leve w multi? No i czy długo to zajmuje. Ile czasu mniej więcej wbijałeś te 20 leveli? No i czy ogólnie to trofea online są jakieś super trudne, czy wszystkie są dla normalnego człowieka. Bo właśnie mam taki sam zamiar jak Ty, czyli najpierw multi, a potem sobie zostawić singielka na sam koniec i delektować się nim. Z tydzien ostrego grindu bys musial spedzic aby wbic 40, bo poczatkowo idzie szybko, a potem jak krew z nosa :) - reszta trofeow na multi jest banalna, wbijajac te 40 lvli na pewno wpadna same. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johny_85 2 Napisano 13 Luty 2010 (edytowane) Bodajże trzeba uzbierać 97k ADAMA. Dokładnie to wygląda tak: -Rank 10: 9000 ADAM. -Rank 20: 25500 ADAM. -Rank 30: 53000 ADAM. -Rank 40: 97000 ADAM. Jak na razie mój ulubiony tryb to: Team ADAM Grab Edytowane 13 Luty 2010 przez johny_85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flo 20 Napisano 14 Luty 2010 no dość czasochłonne będzie zdobycie 40lv, ale dam radę chyba :sweat: online całkiem ok, póki co średnio mi idzie, ale się rozkręcam :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertps 2 Napisano 14 Luty 2010 moim zdanie ten lvl 40 to troche za duzo jak na gre w której singiel jest najwazniejszy ale troszke pomecze wieczorami i dam rade :tongue: ps. lokalizacja stacji ulepszenia broni i dzienników audio moze sie komuś przyda http://www.gamesrada...212142835451078 http://www.gamesrada...210161511321091 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turbodynamo 8 Napisano 14 Luty 2010 Dzięki Roberts.. Wkoncu walne platyne pierwsza :) Brakuje tylko multi 20 - 30 - 40 i tych ulepszen. :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SouL 4 Napisano 14 Luty 2010 SouL, a możesz powiedzieć czy ciężko się bije te leve w multi? No i czy długo to zajmuje. Ile czasu mniej więcej wbijałeś te 20 leveli? No i czy ogólnie to trofea online są jakieś super trudne, czy wszystkie są dla normalnego człowieka. Bo właśnie mam taki sam zamiar jak Ty, czyli najpierw multi, a potem sobie zostawić singielka na sam koniec i delektować się nim. Na 27 lvl w chwili obecnej 'pracowałem' nieco ponad 10h ze średnią zjedzonego Adama w granicach 500. Im level tym trudniej, ale podejrzewam, że w 25h max można łyknąć cały multi. Najlepsze moim zdaniem tryby do grindu to Team Adam Grab i Civil War. Należy się w nich skupić oprócz samego fragowania (D'oh) na 'reaserchowaniu' wszystkich zwłok i hackowaniu wieżyczek i maszyn (każde działanie daje nam tyle samo punkt co za zabicie +10, czyli nomen omen jesteśmy wynagradzani za wszelkie działania identycznie, czyli aby szybko się wzbogacić o drogocenny Adam, co należy zrobić? - Działać! :P ) Zmieniam swoją ocenę dla multi z 7+ na 8+. Wraz z każdą kolejną godziną gra w multi nabiera rumieńców i z początkowego chaosu wyłania się ład i porządek. Jest metoda w tym szaleństwie i to mi się podoba. PS Alucard, dzięki za dzisiejszą wspólną grę - wybaczcie, że z deka dawałem dupy, ale tryb Capture the sister jest najmniej przeze mnie lubiany ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turbodynamo 8 Napisano 14 Luty 2010 (edytowane) Soul, propo multi w Bioshocku, to ten cholerny tryb ma jakąś magie w sobie... Wczoraj sobie nockę zrobiłem i miałem w planie pograć wkońcu MGS4 i popykać w copie w Army of two.. I tak se włączyłem na chwile Bioshocka w multi i o 5 rano skończyłem... Jak to zrobic? : COUNTERATTACK Killed an enemy with its own projectile ( mam uzyc telekinezy??? ) Nie do końca rozumiem... Pozdro Edytowane 14 Luty 2010 przez turbodynamo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artoth 0 Napisano 14 Luty 2010 Drill po ulepszeniu może odbijać pociski, 3 ulepszenie, pewnie o to chodzi ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 14 Luty 2010 O trofeach dyskutujcie w tym temacie http://www.ps3site.pl/forum/topic/27101-bioshock-2/page__gopid__299766entry299766 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turbodynamo 8 Napisano 14 Luty 2010 Dzieki :) Teraz sobie na easy spokojnie koncze trofea :) Szkoda, ze hard taki latwy byl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KnodrPL 1 Napisano 14 Luty 2010 mam pytanie co jest lepsze ratowanie czy zabijanie tych mały siostrzyczek . Jako to ma wpływ na gre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Luty 2010 @Soul Hehe, trzeba bylo mowic to doszloby sie do jakiegos kompromisu, potem z ONE'm ciskalismy chwilke TDM :D @Turbo Lapiesz granat splicera telekineza, i return fire. @Knodr Wg mnie ratowac lepiej, bo siostrzyczki pozniej daja ci prezenty w zamian za czyste konto, za zabijanie dostajesz wiecej ADAM'a, ale w tej grze i tak go nie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turbodynamo 8 Napisano 14 Luty 2010 (edytowane) Dzieki, A najlepiej to pzejść jeszcze raz Ja muszę teraz jeszcze 3 raz pyknac bo sie okazalo, ze jedno trophie by zdobyc musisz byc nieskazitelnie czystym Pozdro Edytowane 14 Luty 2010 przez turbodynamo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrBartek_PL 3 Napisano 15 Luty 2010 Witam czy u was jest tak samo jak u mnie gdy włączę mapkę to jak ją przesuwam to nie chodzi płynnie tylko tak jakby rwie. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertps 2 Napisano 15 Luty 2010 wałsnie skonczyłem Bioshock 2 i moim zdanie gierka wymiata !!! jedynie koncowka byla juz troszke "na siłe" poza tym ending (ogladalem wszytskie) troszke mnie rozczarował liczyłem na coś innego szkoda mi tatuska który musiał zginac pani doktor przezyła (choć nie zawsze :thumbsup:) sadzilem ze ending bedzie podobny do zapowiedzi Bio2 w pierwszym Bio (to w którym dziewczynka stoi na plazy z maskotka Tatuska) ciekawe co wymysla w nastepnej czesci Big/Litel sister wraca do miasta? a moze "Raputre to był tylko poczatek" Oceniam 9/10 do zobacznia w Multi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterfafik 0 Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Witam czy u was jest tak samo jak u mnie gdy włączę mapkę to jak ją przesuwam to nie chodzi płynnie tylko tak jakby rwie. Pozdr. U mnie też tak rwie :( Mam pytanie: czy zabicie Grace Halloway(nie pamiętam jak się pisze) wpływa jakoś na grę? Jak ją zostawiłem przy życiu to otrzymałem trofeum. Jednak później odpaliłem sejva i strzeliłęm jej w ryj :) @turbodynamo Co to znaczy,że aby dostać pewne trofeum trzeba być nieskazitelnie czystym?Czy chodzi o to aby nie zabić żadnej małej siostry,tak jak w jedynce? Edytowane 15 Luty 2010 przez masterfafik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johny_85 2 Napisano 16 Luty 2010 Co do trophy Savior (sekretne): "Saved every Little Sister and spared Grace, Stanley and Gil." Tak musisz uratować każdą siostrzyczkę i tych trzech pacanów....mi nie wpadło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kifferowski 0 Napisano 16 Luty 2010 Witam czy u was jest tak samo jak u mnie gdy włączę mapkę to jak ją przesuwam to nie chodzi płynnie tylko tak jakby rwie. Pozdr. Tak, przed chwilą odpaliłem grę i rwie się(skacze). A tak się zapaliłem po przeczytaniu recenzji na Consoleo, że zamiast pójść dziś na egzamin, pobiegłem do Empiku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertps 2 Napisano 16 Luty 2010 Co do trophy Savior (sekretne): "Saved every Little Sister and spared Grace, Stanley and Gil." Tak musisz uratować każdą siostrzyczkę i tych trzech pacanów....mi nie wpadło. musisz uratowac kazda siostrzyczke tzn. kazda musi zebrac adama z dwóch trupów i dopiero wtedy odeslac ja A te dodatkow postacie to poprostu zignorowac je Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KnodrPL 1 Napisano 16 Luty 2010 mam pytanie ile jest plansz w bioshocku 2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterfafik 0 Napisano 16 Luty 2010 (edytowane) Dzięki za odpowiedź :) Teraz mam problem z tonikiem Fontaine of life. Napisane jest,że stojąc w wodzie odzysykuje się zdrowie i eve. No i u mnie chyba nie działa ,bo stoję w wodzie i nic się nie dzieje(tonik mam włączony) . Albo robię coś nie tak ;) Edytowane 16 Luty 2010 przez masterfafik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanibal_lekter1983 15 Napisano 17 Luty 2010 Dzięki za odpowiedź :) Teraz mam problem z tonikiem Fontaine of life. Napisane jest,że stojąc w wodzie odzysykuje się zdrowie i eve. No i u mnie chyba nie działa ,bo stoję w wodzie i nic się nie dzieje(tonik mam włączony) . Albo robię coś nie tak ;) Tonic działa dobrze. Też myślałem, że coś jest nie tak, ale po prostu są miejsca gdzie stoisz w wodzie i nie odnawia życia i EVE. Na pewno w głębszej wodzie zadziała. Moim zdaniem tonic kiepski, mało przydatny. Nie wiem na jakim poziomie grasz, ale ja grając na normalnym zawsze miałem pod dostatkiem zdrowia i EVE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piki 7 Napisano 17 Luty 2010 W multi gra sie całkiem przyjemnie, tylko na wiekszych mapach 10 graczy to trochę mało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterfafik 0 Napisano 17 Luty 2010 Gram na Normal. Też mam pod dostatkiem zdrowia i eve :) Według mnie gra jest łatwiejsza niż część pierwsza. Do dupy ten tonik jak działa tylko w niektórych miejscach. Wkurza mnie jeszcze jak podczas research osiągnę następny level i pojawia się plansza informacyjna,to po jej zniknięciu broń zachowuje się tak jakby przycisk strzału był cały czas wciśnięty. Zauważyłem też ,że czasem mi zmienia broń nie na tą co chciałem i nie wynika to z mojego niedbałego sterowania - testowałem to kilka razy i od czasu do czasu taki błąd się pojawia. Ale giera i tak jest w cipę! Klimat super ,no i ten dźwięk. Na 5.1 wymiata,szczególnie odgłosy big daddiego. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach