Skocz do zawartości
arab

Na czym byliście ostatnio w kinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem bo po obejrzeniu Senny zacząłem trochę o tym filmie co oglądałeś czytać ( był jeszcze na etapie tworzenia). Obejrzyj sobie Senne, choćby jutro(dziś), mnie on na końcu nawet wzruszył co nie często się zdarza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po seansie z Hobbit: Pustkowie Smauga. Wróciłem i jestem zadowolony, więc polecam i moja ocena filmu to 89/100, więc taka ósemka z bardzo dużym plusem. Podobało mi się kilka fragmentów,

w tym ucieczka z miasta Leśnych Elfów, rozmowa z Smaugiem czy starcie Gandalfa z Sauronem.

W miedzy czasie w ucho wpadł mi utwór podczas napisów po filmie, jeśli mnie pamięć nie myli m0rph już o tym wspomniał w innym temacie. Utwór rzeczywiście jest wart uwagi - tytuł utworu: "I See Fire".

Następny seans jaki mam w planie to wybrać się na 47 Roninów, już zacieram rączki. Film już od początku zobaczenia pierwszej zapowiedzi w kinie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Dla mnie taki start w nowym roku w kinach to rozumiem :biggrin:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jack Ryan: Shadow Recruit - 6/10

Typowy, niczym niewyróżniający się film szpiegowski. Można obejrzeć, ale pieniędzy wydanych na seans żałuję. Ciężko znaleźć w tym filmie jakikolwiek oryginalny element albo scenę akcji która by czymś zaskoczyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą wróciłem z Jacka Strona.Bardzo dobry film z świetną rolą Dorocińskiego.Polecam bo naprawdę warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jack Strong - świetny film z Dorocińskim, ogląda się go jak amerykański a nie polski film

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio byłem na nowym ''Robocopie'' film całkiem dobry jednak bardzo ugrzeczniony do podstawowej wersji, efekty całkiem niezle, muzyka z oryginały jest! Szkoda że tak mało jej, jednak oryginał wygrywa 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

American Hustle - dla fanów tego typu filmów gdzie może nie ma wartkiej akcji a gdzie jest trochę rozkminy, trochę ciekawych i zabawnych dialogów mogę z czystym sumieniem polecić.

Ona - świetnie kino, treść dająca do myślenia, może i trochę nawet za bardzo przerysowany momentami ale w gruncie rzeczy wciąga w ten swój wirek, powolna historia która wciąga tylko trzeba dać się chyba ponieść i trafić z dniem na taki film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bylem na Facet niepotrzebny od zaraz kolezanka mnie wyciagnela , generalnie straszne gowno nie polecam :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Non-Stop - fabuła potrafi wciągnać i zainteresować, znalazło się miejsce też na kilka twistów. Nastawienie po filmie pozytywne, również pozytywnie co do gry aktorskiej Liam Neeson. Jednym z powodów wybrania się na ten film była główna rola Liam Neeson i się nie zawiodłem. Bardzo lubię tego aktora za rolę w "Przetrwanie", a do tego mam jeszcze do nadrobienia "Uprowadzoną". Polecam. Ocena 9-/10. Dziewiątka za film w którym fabuła i twisty rzeczywiście mnie pochłoneły, minus przyznam się trochę na siłę ale tylko dlatego, że chciałbym więcej tak dobrych filmów. :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kapitan Ameryka:  Zimowy żołnierz :)

nic na to nie poradzę mam słabość do świata marvela.

Film całkiem udany pod względem tempa akcji... linia fabularna niczym z komiksu  - czyli przewidywana :D

Film wskakuje w Marvelowski w kanon i jest bezpośrednio powiązany z wydarzeniami nie tylko z pierwszego Kapitana Ameryki ale też z Avengersami, zapowiada taż Avengers Age of Ultron (chyba taki będzie tytuł)

Ja bawiłem się dobrze na tym filmie :)

Teraz czekam na Guardians of the Galaxy

http://youtu.be/pTZ2Tp9yXyM

i Amazing Spider man 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Non-stop" dosyc ciekawy film osobiscie mi sie podobal polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę byłem na Captain America Winter Soldier, trochę ochłonąłem, więc mogę coś napisać.

Tak jak po seansie, tak teraz uważam, ze jest to najlepszy film Marvela. Po pierwszej przeciętnej części nie spodziewałem się teraz jakiś nerdgazmów, mimo że sam tytuł każdego fana komiksów mógł nakręcić na produkcję po bardzo dobrym runie Brubakera . Film wkręcił mnie od samego początku. Później było już tylko lepiej.

Pierwsze co pozytywnie zaskoczyło to choreografia walk, w końcu ktoś miał na to wszystko ciekawy pomysł i dobrze zaplanował m.in. wykorzystanie tarczy w walce.

Efekty specjalne na wysokim poziomie, a we wszystko dobrze wkomponowany OST, co tylko podkręcało napięcie.

Podobał mi się również team up, mam nadzieję, że częściej będzie nam dane zobaczyć postać Falcona na dużym ekranie.

Z chęcią pójdę drugi raz obejrzeć do kina jak tylko będę miał czas.

To co mnie wręcz drażniło to kiczowate 3D jakie serwuje nam kino. W ciemnych scenach przesyconych akcją praktycznie nic nie widać, nie idzie się skupić na obrazie. Chciałem iść na 2D, niestety był do wyboru tylko dubbing, dlatego wybór padł na org audio w 3D.

Polecam! Dla fana komiksów pozycja obowiązkowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamienie na szaniec. Niezbyt.

Gdzies czytalem, ze nawet ksiazke na podstawie scenariusza napisano.
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę byłem na Captain America Winter Soldier, trochę ochłonąłem, więc mogę coś napisać.

Tak jak po seansie, tak teraz uważam, ze jest to najlepszy film Marvela. Po pierwszej przeciętnej części nie spodziewałem się teraz jakiś nerdgazmów, mimo że sam tytuł każdego fana komiksów mógł nakręcić na produkcję po bardzo dobrym runie Brubakera . Film wkręcił mnie od samego początku. Później było już tylko lepiej.

Pierwsze co pozytywnie zaskoczyło to choreografia walk, w końcu ktoś miał na to wszystko ciekawy pomysł i dobrze zaplanował m.in. wykorzystanie tarczy w walce.

Efekty specjalne na wysokim poziomie, a we wszystko dobrze wkomponowany OST, co tylko podkręcało napięcie.

Podobał mi się również team up, mam nadzieję, że częściej będzie nam dane zobaczyć postać Falcona na dużym ekranie.

Z chęcią pójdę drugi raz obejrzeć do kina jak tylko będę miał czas.

To co mnie wręcz drażniło to kiczowate 3D jakie serwuje nam kino. W ciemnych scenach przesyconych akcją praktycznie nic nie widać, nie idzie się skupić na obrazie. Chciałem iść na 2D, niestety był do wyboru tylko dubbing, dlatego wybór padł na org audio w 3D.

Polecam! Dla fana komiksów pozycja obowiązkowa!

A czy są jakieś zmiany względem komiksu ? Pytam ponieważ w takim Age Of Ultron Avengersów to będzie na 100% mase zmian względem pierwowzoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy są jakieś zmiany względem komiksu ? Pytam ponieważ w takim Age Of Ultron Avengersów to będzie na 100% mase zmian względem pierwowzoru.

No troszkę się różni od komiksu (nie chce rzucać spoilerami), nawet jest trochę nieścisłości względem komiksu, ale na tym polega adaptacja żeby nie przenosić kalkę komiksu na ekran ;)

Co do Age of Ultron, to prawda, bo sami twórcy o tym mówili. 

Aaa i scenka po napisach fajnie podkręca ciśnienie nerdowskie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noe: Wybrany przez Boga - film jakoś strasznie mnie nie porwał fabularnie, jednak strawić oczywiście można przy nadarzającej się sytuacji. Dlatego film otrzymuję ode mnie mocną siódemkę (7/10), jako dobry średniak :biggrin:. Jednak to co mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie po wyjściu z seansu to fakt, że film chociaż trwa lekko ponad dwie godziny to czas spędzony w kinie zleciał natychmiast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Igrzyska śmierci 2, po bardzo dobrej pierwszej części miałem obawy co do dwójki. Moim zdaniem dała rade

W listopadzie poleci kolejna część :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzień temu na Niezgodnej byłem. Film niezły, ale spodziewałem się czegoś więcej :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rio2 - 7/10

No cóż, krótko mówiąc to nie sądziłem że dwa żółwie tańczące capoeire wycisną łzy z moich starych oczu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu pojawiłem się w kinie na Powstaniu Warszawskim. Gdy zmysł słuchu wyłączy głosy narratorów, że słyszymy w filmie wszystko poza nimi, to mamy coś niesamowitego. Bez tego, będziemy się irytować naciąganą rzewną historią, wymyśloną przez reżysera. Pomijając głosy, co chwila człowiek uświadamia sobie, że to nie film tylko prawdziwe sceny. Nie znajdziemy tu żadnych scen rodem z Kompanii Braci, czy Pacyfiku ale naprawdę warto. Prawdziwi ludzie, prawdziwe zdarzenia, całość ubrana w kolor - trzeba to zobaczyć, a końcówka potrafi chwycić za gardło. Oceny nie wystawię, bo ciężko ocenić i sklasyfikować film. Wiem tylko, że każdy powinien go obejrzeć, choćby się męczył na nim i usypiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce się żyć - dobra gra aktorska Dawida Ogrodnika ale film średni, miałem wrażenie, że oglądam film, który trwa z 3h - strasznie mi się dłużył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strażnicy Galaktyki - kto nie oglądał do kina marsz. Do tej pory to najlepsy film Marvela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem iść dzisiaj ale znajome odmówiły współpracy jak okazało się że jedyny seans na jaki możemy iść to 3d + dubbing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi