Kanibal49 2 Napisano 27 Październik 2012 Bardzo polecam książke pt. "Jestem Kibolem", napisana jest w bardzo ciekawy sposób, przyjemnie się ją czyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 28 Październik 2012 Trylogia Husycka Sapkowskiego. Jeśli ktoś liznął Pięcioksiąg Wiedźmiński to nie może tego pominąć. Wspaniała, wciągająca opowieść, pełna przemocy, miłości, politycznych intryg, wojny i typowego u Sapkowskiego, wpadania z deszczu pod rynnę. Idzie zima, brać i czytać :happy: !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PanKracy11 1 Napisano 29 Październik 2012 Obecnie "Na gorącym uczynku" - Coben Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 30 Październik 2012 Studiował tu ktoś książki Michio Kaku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Tommy13_ 67 Napisano 4 Listopad 2012 king - cujo, lśnienie, to Powiem szczerze, że Lśnienie to była moja pierwsza książka Króla i jest mega klimatyczna! Film tego nie odzwierciedla nawet w 50%, natomiast TO to według mnie druga po Lśnieniu najlepsza książka Kinga :) Polecam gorąco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 6 Listopad 2012 Mistrz i Małgorzata - moim zdaniem najlepsza proza, jaką dane mi było dotąd przeczytać (a czytam już na prawdę długo;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 6 Listopad 2012 Mroczna Wieża Kinga jest warta uwagi...dla tych co nie lubią czytać książek aż tak bardzo to jest też komiks... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 7 Listopad 2012 Tak trochę symultanicznie - raz "Krótką historię czasu" Hawkinga a raz "Taniec ze smokami" Martina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 8 Listopad 2012 Osobiście polecam książki Jose Saramago - trzeba tylko przyzwyczaić się do specyficznej formy narracji i konstrukcji tekstu (choć właśnie to te specyficzne cechy tak bardzo mi się podobają w jego prozie). Z licznych jego dzieł, szczególnie polecam: "Baltazara i Blimundę", "Ewangelię według Jezusa Chrystusa" i "Rok śmierci Ricarda Reisa". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 17 Listopad 2012 Aktualnie: Andrzej Pilipiuk 'Szewc z Lichtenrade" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 19 Listopad 2012 Skończyłem Hawkinga i szczerze polecam. Teraz czas na dokończenie "Polactwa" Ziemkiewicza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmstr 365 Napisano 19 Listopad 2012 A ja wstyd przyznać, dopiero teraz przeczytałem "Ojca Chrzestnego" M. Puzo i jestem pod wrażeniem o ile lepsza jest książka od filmu (choć to zazwyczaj normalne, ale film był świetny, a książka to lata świetlne nad filmem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 19 Listopad 2012 Mroczna Wieża Kinga jest warta uwagi...dla tych co nie lubią czytać książek aż tak bardzo to jest też komiks... Przymierzam się do czegoś dłuższego, a że książki kupuję to mam proste pytanie - warto ? wciąga ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 19 Listopad 2012 A ja wstyd przyznać, dopiero teraz przeczytałem "Ojca Chrzestnego" M. Puzo i jestem pod wrażeniem o ile lepsza jest książka od filmu (choć to zazwyczaj normalne, ale film był świetny, a książka to lata świetlne nad filmem) Mam sporą listę do nadrobienia i polecam Ci książkę "Sycylijczyk" również Mario Puzao. Sam zabiore się za nią dopiero w przyszłym roku bo teraz mam niezłą listę do nadrobienia. Od osób które czytały dowiedziałem się, że jest ona nawet lepsza od początków Michaela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oscarus25 0 Napisano 19 Listopad 2012 Autobiografię Bear Grylls. Człowiek który jest najbardziej znanym Survival 'owcem chyba. Prowadzi programy o przetrwaniu w każdym zakątku świata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Listopad 2012 (edytowane) Tak...jak usiadłem przy Mrocznej Wieży to po prostu nie mogłem się oderwać...polecam wszystkie części i nawet komiksy od Marvela... Na początku myślałem że to będzie tylko jakieś westernowe fantasy napisane przez Kinga ale potem po prostu szczena mi opadła...nie bede spoilerował i powiem tylko tyle...książki warte każdego grosza i każdej sekundy przy nich spędzonych... Edytowane 20 Listopad 2012 przez TRaCeGuitar 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 20 Listopad 2012 Ok, to biorę wszystkie tomy, wielkie dzięki :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 20 Listopad 2012 Niestety zmarł Borys Strugacki. Każdemu polecam jego (i jego brata) książki ze sławnym "Piknikiem na skraju drogi" na czele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoko 36 Napisano 20 Listopad 2012 Piknik jest spoko ale zdecydowanie przereklamowany przez tego calego stalkera. Maja duzo lepszych knig :) Moja ulubiona to "trudno byc bogiem", mam do tej ksiazki duzy sentyment. Powstala tez swietna gra na jej podstawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 20 Listopad 2012 Tak...jak usiadłem przy Mrocznej Wieży to po prostu nie mogłem się oderwać...polecam wszystkie części i nawet komiksy od Marvela... Na początku myślałem że to będzie tylko jakieś westernowe fantasy napisane przez Kinga ale potem po prostu szczena mi opadła...nie bede spoilerował i powiem tylko tyle...książki warte każdego grosza i każdej sekundy przy nich spędzonych... Co prawdwa przeczytałem tylko pierwszą część, ale mnie nie wciągnęła. Kiedyś jednak na pewno sięgnę po kolejne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 21 Listopad 2012 @motoko Dlatego napisałem, że "sławnym" a nie "fenomenalnym";) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 21 Listopad 2012 Pojedynek z Syberią - świetnie napisana relacja z wyprawy przez Syberię. Jak ktoś nie lubi czytać ;) jest również dostępny audiobook, którego bardzo przyjemnie się słucha... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hadlej2 3 Napisano 17 Grudzień 2012 Obecnie "Tropicie" - Orson Scott Card, oraz Władca lodowego ogrodu - 3 tom Grzędowicza:) Dla fanów fantastyki gorąco polecam książki Carda (mój ulubiony autor) jak i też całą serie Grzędowicza o Drakkeinen'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 17 Grudzień 2012 Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia do połowy nuda straszna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B4NE 1 Napisano 27 Grudzień 2012 Katuję wszystko od Stephena Kinga. Ostatnio zakończyłem powrót do "Miasteczka Salem", które ostatnio czytałem ok 7-8 lat temu, nie skłamię jeśli przyznam, że i tym razem włosy na głowie jeżyły się gęsto, ba nawet gęściej niż za małolata. Ostatnio przeczytałem też od niego; Pod kopułą, Łowca snów, Podpalaczka, Lśnienie oraz Worek kości. W kolejce czeka przede wszystkim Bastion, do które zabiorę się pewnie jutro oraz To, będzie to moje drugie podejście do tej książki, bo niestety wiek i wyobraźnia młodego amatora książkowych horrorów zrobiła swoje i namiętnie zakończyła mój romans z literaturą hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach