turbodynamo 8 Napisano 18 Maj 2010 (edytowane) Ale mnie nie interesuje co robią Japończycy? Niemcy, duży kraj, angielski pewnie na ogólnie wyższym poziomie niż w Polsce a nie znajdziesz tam filmu bez DUBBINGU (nie, nie napisów). Dlaczego blisko 40 milionów potencjalnych klientów nie może dostać gry z polskimi napisami? Nie chce się. Tyle. Moim skromnym zdaniem, gra jest od 18 lat, a jeżeli jakikolwiek 18 - latek, którego stać na zabawę z konsolą nie zna języka angielskiego w stopniu podstawowy (bo nie sadze by byly skomplikowane watki w tej produkcji) to krzyżyk na drogę!!! Peace sorry za of top., mozecie mnie zlinczowac. I przecież na pewno ktoś w Polsce nie kupi tej gry bo nie ma napisow... Edytowane 18 Maj 2010 przez turbodynamo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UroborosPL 36 Napisano 18 Maj 2010 Moim skromnym zdaniem, gra jest od 18 lat, a jeżeli jakikolwiek 18 - latek, którego stać na zabawę z konsolą nie zna języka angielskiego w stopniu podstawowy (bo nie sadze by byly skomplikowane watki w tej produkcji) to krzyżyk na drogę!!! Peace sorry za of top., mozecie mnie zlinczowac. I przecież na pewno ktoś w Polsce nie kupi tej gry bo nie ma napisow... Jezu, ludzie, dwa lata temu mogliśmy pomarzyć tylko o polskim dubbingu i napisach na konsole, a teraz gdy wyjdzie jakiś hicior na konsole bez polskiego dubbingu to od razu jest źle. Wracając do tematu, recenzenci IGN naprawdę chwalą multi w RDR szczególnie tryb Free Roam. Szykuje nam się naprawdę świetny tryb multiplayer :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpluto 63 Napisano 18 Maj 2010 Multiplayer multiplayerem, ale jaki nam się szykuje singiel :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salwik 106 Napisano 18 Maj 2010 Już nie przesadzajcie tak, angielskiego trzeba się uczyć, bo się przydaje. Musicie przywyknąć do tego, podobnie było z GTA 4, też nie zostało dodanych napisów. Mi to tam rybka, bo i tak wszystko jestem w stanie zrozumieć, bo nie da się ukryć, że uczę się już od małego dosyć solidnie angielskiego i nie mam z nim problemów. Dobrze, że gra jest po angielsku a nie po niemiecku, za to dziękuję R* i Bogu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpluto 63 Napisano 18 Maj 2010 Już nie przesadzajcie tak, angielskiego trzeba się uczyć, bo się przydaje. Musicie przywyknąć do tego, podobnie było z GTA 4, też nie zostało dodanych napisów. Mi to tam rybka, bo i tak wszystko jestem w stanie zrozumieć, bo nie da się ukryć, że uczę się już od małego dosyć solidnie angielskiego i nie mam z nim problemów. Dobrze, że gra jest po angielsku a nie po niemiecku, za to dziękuję R* i Bogu :) Jakby była po niemiecku, to za sam język bym jej nie kupił. Przecież język "szwabski" to najbrzydszy i najgorzej brzmiący język na tym świecie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salwik 106 Napisano 18 Maj 2010 Jakby była po niemiecku, to za sam język bym jej nie kupił. Przecież język "szwabski" to najbrzydszy i najgorzej brzmiący język na tym świecie :D O Niemkach już nie wspomnę... ;) Ja liczę na dobrą rozgrywkę i na to, że gra faktycznie mnie "przyciągnie" na wiele godzin ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpluto 63 Napisano 18 Maj 2010 O Niemkach już nie wspomnę... ;) Ja liczę na dobrą rozgrywkę i na to, że gra faktycznie mnie "przyciągnie" na wiele godzin ;) To masz zagwarantowane. W końcu oceny nie schodzą poniżej 90% :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 19 Maj 2010 ja mam nadzieje na super watek glowny, genialnie poprowadzone watki poboczne, mase zajec "zapychaczy" po drodze oraz odkrywanie gry na nowo w multi :) ale zaraz, zaraz....... przeciez z recek wynika, ze to wszystko tam jest! :D wiec juz nic wiecej mi nie potrzeba :P boje sie tylko o zywotnosc tego multi.... mam nadzieje, ze sprawa bedzie wygladac podobnie jak w U2 :) nikt za bardzo nie byl zdecydowany i bral to jako przystawke, a multi przyciaga do teraz nowych graczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 19 Maj 2010 To masz zagwarantowane. W końcu oceny nie schodzą poniżej 90% Schodzą. Eurogamer dał 8 na 10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) Wygrzebalem screen porownawczy: Boli tylko fakt, ze ujecia sie roznia sporo. edit: znalazlem lepsze porownania, z praktycznie identycznymi ujeciami. http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=395669&page=15 wyzszy screen X nizszy PS3. Edytowane 19 Maj 2010 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 19 Maj 2010 Oba zdjęcia robiono o innej porze, więc nic nam nie dają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 19 Maj 2010 Juz od jakiegos czasu wadomo, ze RDR na PS3 jest gorsze graficznie od wersji X360, bo nie dosc, ze dziala w sub-HD to jeszcze ma mniejszy AA. No, ale tak to jest jak sie robi gry na PS3 z SPU usage 0%... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sev-pl 53 Napisano 19 Maj 2010 nie wiem czemu ale na ps3 jest okropna trawa jak dla mnie i wszystko jakby rozmyte ale mi to nie przeszkadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) edit: znalazlem lepsze porownania, z praktycznie identycznymi ujeciami. http://www.neogaf.co...=395669&page=15 wyzszy screen X nizszy PS3. dalej nie wiem czemu starasz sie na forum PS3 tak strasznie nas przekonac, ze wersja na X jest duzo lepsza? Rowniez posiadam X360, ale to nie oznacza, ze w kazdej grze bede patrzyl czy jakas beczka jest ostrzejsza czy nie... gram tam, gdzie mam znajomych z ktorymi bede sie genialnie bawil nawet przy Bombermanie :) dodatkowo nie wszystkich tutaj stac na obie konsole i nie musisz im wcale udowadniac screenami, ze ICH wersja jest duzo gorsza :) kazdy sie cieszy z tego co ma.... rowniez nie wiemy na ile prawdziwe sa te screeny :) troche photoshopa i moge Ci kazda gre tak porownac :P P.S. nawet jakby ta gra byla DUZO gorsza na PS3 (a wcale taka nie jest) to i tak bym ja kupil :) dlaczego? bo wole dac zarobic Sony niz M$ :) posiadajac obie konsole dobrze wiem kto bardziej mnie w ch**a robi i zdziera ze mnie kase :P juz nie mowie, ze Sony przynajmniej dba o polakow, a Bill nawet nie wie gdzie polska jest... Edytowane 19 Maj 2010 przez thegrim 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) @grim Nie staram sie nikogo do niczego przekonac, gre przez pewnych jegomosci i tak bede musial na PS3 kupic bo mi zyc nie dadza :), wklejam porownanie tylko bo to pierwsze porzadne ^^, a ze wyciagasz takie wnioski, to juz chyba nie moja zasluga, tylko tego ze rzeczywiscie jest tak jak piszesz :). A teksty o photoshopowaniu sa juz tak monotonne i mdle, ze brzmia juz jak marne oszukiwanie samego siebie :P wmawiajac sobie ze ktos nas w ch** robi, badzmy powazni i spojrzmy prawdzie w oczy, R* niestety nie uczy sie na bledach :P. edit: grim, nie robmy z tego juz konfliktu na skale Sony vs MS i kto kogo w ch** robi a kto nie, bo to wina tylko i wylacznie R* ze port z Xa na PS3 jest jaki jest (tak to jest juz z portami, na Xie pisze sie gry stricte pod karte graficzna, a na ps3 trzeba potem robic to pod procka - wychodzi kupa - podobnie jest oczywiscie w druga strone [vide final fantasy 13]). Edytowane 19 Maj 2010 przez AlucardMZ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) dalej nie wiem czemu starasz sie na forum PS3 tak strasznie nas przekonac, ze wersja na X jest duzo lepsza? Rowniez posiadam X360, ale to nie oznacza, ze w kazdej grze bede patrzyl czy jakas beczka jest ostrzejsza czy nie... gram tam, gdzie mam znajomych z ktorymi bede sie genialnie bawil nawet przy Bombermanie :) dodatkowo nie wszystkich tutaj stac na obie konsole i nie musisz im wcale udowadniac screenami, ze ICH wersja jest duzo gorsza :) kazdy sie cieszy z tego co ma.... rowniez nie wiemy na ile prawdziwe sa te screeny :) troche photoshopa i moge Ci kazda gre tak porownac :P P.S. nawet jakby ta gra byla DUZO gorsza na PS3 (a wcale taka nie jest) to i tak bym ja kupil :) dlaczego? bo wole dac zarobic Sony niz M$ :) posiadajac obie konsole dobrze wiem kto bardziej mnie w ch**a robi i zdziera ze mnie kase :P juz nie mowie, ze Sony przynajmniej dba o polakow, a Bill nawet nie wie gdzie polska jest... Jedna niewielu sonsownych osób na ty forum :D( Bez obrazy dla innych chodzi o walke międzi Sony a M$) , apropo fotek teraz na gamefaqs wiele troli ( Tak wiem sam trolowałem ...... ) zalewa różnymi screenami jak kolega wspomniał wyżej z photoshopa jak na moje oko to są fake screeny bo nawet na live streamach ( a trafiały sie bardzo dobre 3000kbs 720p ) nie było takiego rozmycia dajcie spokój :) Edytowane 19 Maj 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpluto 63 Napisano 19 Maj 2010 Czego panowie "sracie" :D przecież większość z nas, już jutro się przekona czy to prawdziwe obrazki, czy lipne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) @grim Nie staram sie nikogo do niczego przekonac, gre przez pewnych jegomosci i tak bede musial na PS3 kupic bo mi zyc nie dadza :), wklejam porownanie tylko bo to pierwsze porzadne ^^, a ze wyciagasz takie wnioski, to juz chyba nie moja zasluga, tylko tego ze rzeczywiscie jest tak jak piszesz :). A teksty o photoshopowaniu sa juz tak monotonne i mdle, ze brzmia juz jak marne oszukiwanie samego siebie :P wmawiajac sobie ze ktos nas w ch** robi, badzmy powazni i spojrzmy prawdzie w oczy, R* niestety nie uczy sie na bledach :P. edit: grim, nie robmy z tego juz konfliktu na skale Sony vs MS i kto kogo w ch** robi a kto nie, bo to wina tylko i wylacznie R* ze port z Xa na PS3 jest jaki jest (tak to jest juz z portami, na Xie pisze sie gry stricte pod karte graficzna, a na ps3 trzeba potem robic to pod procka - wychodzi kupa - podobnie jest oczywiscie w druga strone [vide final fantasy 13]). Masz tutaj jednak duzo racji :] R* jest winien takiej a nie innej wersji na PS3... nigdy nie negowalem, ze wyglada ona gorzej :) tylko mnie mecza te porownania, ktore wcale nie musze byc prawdziwe :) w dzisiejszych czasach nikomu juz prawie nie mozna wierzyc :P a z tego, ze bedziesz mial wersje na PS3 sie ciesze i mam nadzieje, ze razem pogramy :) wysle ci inv Edytowane 19 Maj 2010 przez thegrim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) Masz tutaj jednak duzo racji :] R* jest winien takiej a nie innej wersji na PS3... nigdy nie negowalem, ze wyglada ona gorzej :) tylko mnie mecza te porownania, ktore wcale nie musze byc prawdziwe :) w dzisiejszych czasach nikomu juz prawie nie mozna wierzyc :P a z tego, ze bedziesz mial wersje na PS3 sie ciesze i mam nadzieje, ze razem pogramy :) wysle ci inv Ja myśle że R* nie mogło tak bardzo zrypać wersji na ps3 za dużo sie nauczyli po GTA , a porównania zawsze będą albo jedna albo druga strona za wszelką cene musi udowodnić że ich konsola jest najlepsza , najwięcej do gadania mająosoby bez stronne ale mało takich na tym świecie ( ja jestem za Sony niestety taki sie już urodziłem ^^ ) Edytowane 19 Maj 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) ( Tak wiem sam trolowałem ...... ) Wyczuwam nieslusznie uzyta forme przeszla. Ja myśle że R* nie mogło tak bardzo zrypać wersji na ps3 za dużo sie nauczyli po GTA , a porównania zawsze będą albo jedna albo druga strona za wszelką cene musi udowodnić że ich konsola jest najlepsza , najwięcej do gadania mająosoby bez stronne ale mało takich na tym świecie ( ja jestem za Sony niestety taki sie już urodziłem ^^ ) Nic sie nie nauczyli po GTA czego dowodza dodatki do GTA niedawno wydane na PS3, swoja droga grafika to jeszcze pikus do przelkniecia bez popitki, mnie bardziej martwi recenzja a w niej tekst ze framerate w wersji na PS3 szwankuje tak samo jak w GTA tylko nie rzuca sie tak w oczy kiedy nie jedziemy przez miasto 200 km/h. PS. pisze sie bezstronne. Edytowane 19 Maj 2010 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) jak widac R* dalej nie potrafi poradzic sobie z PS3.... tylko nie wiem czy wynika to faktycznie z braku wiedzy na ten temat czy moze tworzac na obie platformy nie chce im sie/nie maja czasu popracowac nad konsola Sony.... moze nast razem Sony wysle do nich swoich specjalistow do pomocy?:P Edytowane 19 Maj 2010 przez thegrim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 19 Maj 2010 moze nast razem Sony wysle do nich swoich specjalistow do pomocy?:P Już wysłało, bo z tego co wiem, to przy Agencie R* otrzymało pomoc od Sony. PS. Koleś gra w wersje na PS3. http://www.justin.tv/sonos#r=5Bn3XM4~ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 19 Maj 2010 Już wysłało, bo z tego co wiem, to przy Agencie R* otrzymało pomoc od Sony. PS. Koleś gra w wersje na PS3. http://www.justin.tv/sonos#r=5Bn3XM4~ Tak myślałem takiego blura jak na obrazkach z neogafa nie uświadczymy nawet w słabej jakości lepiej to wygląda niż na tym porównaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 19 Maj 2010 Na tym filmiku koleś przewraca jakichś ziutków/zakapiorów/twardzieli, a ci grzecznie odchodzą, zamiast wklepać ciołkowi. Świat gry miał być odwzorowaniem rzeczywistości, a tu kolejny kamyczek do ogródka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 19 Maj 2010 Przyznam ze troche zawiedziony jestem R* po tym porownaniu.. Wersja na xbox wyglada whooy lepiej. I nie jest to sciema ani photoshop bo przeczytalem dzis wiele artykulow na ten temat. Te screeny mnie tylko utwierdzily w tym. Oczywiscie wazniejsze jest samo granie i gra na PS3 i tak wyglada pieknie. Ale niesmak lekki pozostaje. Rockstar nie ma kompletnie zadnego wytlumaczenia dlaczego tak jest. Bo wiadomo czemu tak jest - jest to port wiec dopracowanie wersji na PS3 zajeloby wiecej czasu = wiecej kasy. A to jest ZADNE wytlumaczenie dla takiej firmy jak R*... Czy konsola dala by rade juz niejedna produkcja nas w tym utwierdzila wiec gadka ze x jest lepszy od ps3 odpada. Ja juz wiecej "porownan" nie ogladam .. <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach