Skocz do zawartości
ONE

Red Dead Redemption

Rekomendowane odpowiedzi

Zacytuje sam siebie:

Pax miedzy chrześcijany!

Gra na PS3 ma gorszą grafikę,to wiemy nie od dziś.jednak nie jest tak tragicznie, jak owo porównanie pokazuje.Zdecydowanie nie ma rozmycia w takim stopniu, jak zostało to pokazane na tych screenach.Framerate też jest na dobrym poziomie, nic nie chrupie i nie doczytuje(przynajmniej tyle ile ja widziałem).Na minus zaliczę sub-hd które niestety widać jak się ma 30 cali+.

Zapytacie skąd wiem, ano zagrałem dzisiaj 15 minut u kolegi w wersje na PS3..

Wierzcie lub nie panowie, ale to co widzicie na screenach to przesada.Po prostu gra tak nie wygląda.Owszem jest blur i to wszechobecny , ale nie aż tak jak to widać w obu porównaniach.Grafika jest bardzo dobra i tyle, nie jest genialna i moim zdaniem bywa czasem nawet gorsza niż w Just Cause 2 bo widać że nie jest to pełne 720 .Framerate jest stały, przynajmniej na tyle na ile mogę powiedzieć po jednym pościgu i duelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacytuje sam siebie:

Wierzcie lub nie panowie, ale to co widzicie na screenach to przesada.Po prostu gra tak nie wygląda.Owszem jest blur i to wszechobecny , ale nie aż tak jak to widać w obu porównaniach.Grafika jest bardzo dobra i tyle, nie jest genialna i moim zdaniem bywa czasem nawet gorsza niż w Just Cause 2 bo widać że nie jest to pełne 720 .Framerate jest stały, przynajmniej na tyle na ile mogę powiedzieć po jednym pościgu i duelu.

Ja mam 42 cale i niedokladnosc grafiki widac jak an dloni, dlatego szkoda ze na wstępie gra ma już minusy.

Zaraz ktoś sypnie ale tu się grafika nie liczy tylko gameplay no tak ale gdy trochę pograsz na takim tv to widzisz wszystkie nie doskonałości gry i jest wizualna kapa tak jak miałem z GTA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 42 cale i niedokladnosc grafiki widac jak an dloni, dlatego szkoda ze na wstępie gra ma już minusy.

Zaraz ktoś sypnie ale tu się grafika nie liczy tylko gameplay no tak ale gdy trochę pograsz na takim tv to widzisz wszystkie nie doskonałości gry i jest wizualna kapa tak jak miałem z GTA

Grałem na 37 calach więc różnica względem 42 nie jest duża.Napisałem że niedoskonałości grafiki są widoczne, ale "kapą" bym tego nie nazwał.Jest blur przy bardziej oddalonych rzeczach, jest upscaling z 640 do 720.Tyle.

Nie wiem jak się rzecz miała z GTA IV na PS3,wiem że w RDR nie jest źle, jest bardzo dobrze, ale mogło być lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wieszością gier wychodzących zarówno na x jak i PS było tak, że wersje na x miały lepsze cieniowanie i ostrzejsze tekstury. Było to widoczne głównie na właśnie takich porównawczych screenach, bo później w grze to nie przeszkadzało. Chyba że ktoś jest graficznym onanistą i rzeczywiście uniemożliwia mu to w czerpanie przyjemności z grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawy dolny rog obrazka, pisze: "Bild in Originalgröße"

To powinno zalatwic rozmiar obrazkow.

Gra jest bezapelacyjnie ostrzejsza na Xie oraz dalsze scenerie sa wyrazniejsze, reszta to tylko ustawienia kolorow w TV - ale to nie jest najwazniejsze, ja sie o framerate martwie.

edit: swoja droga niech teraz wyskoczy wszystkowiedzocymegapwnzorownzor monobloss ze swoim tekstem "widzialem gre, gralem, nie rozni sie niczym od screenow przedpremierowych".

Miał grałem widziałem niczym sie od nich nie różniła sory jak grałem nie miałem w ręce screena i nie porównywałem trawy ..... ząl mnie w D ściska jak tak płaczecie nad tą trawą , jak gra sie napierw na wersji ps3 to nie widać żadnej różnicy  !!! różnica jest dostrzegalna jak odpali sie 2 konsole obok siebie no ludzie .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

...Tyle osob narzekajacych i jak bardzo zawiedzionych ta wersja na PS3 jeszcze przed zagraniem samemu. I opinie ze zawsze wersja ps3 dostaje podupie. Bez kitu nie rozumiem po co trzymacie swoje ps3 jeszcze wdomu jak tak was zawodzi. Kupcie sobie xboxa i bedziecie po "LEPSZEJ STRONIE MOCY".Mnie TOTALNIE nie interesuje jak wypadaja wersje na xboksa gier. Mam ps3 i na ta konsole gry mnie interesuja. Przeciez ani mi to nic nie doda do mojej gry ani nie ujmie ze na innych platformach ona wyglada lepiej lub gorzej. Na serio nie wiem po kiego ch.... w ogole zaprzatacie sobie tym glowe. NIE MAM POJECIA !. Pomijam te male grona osob ktore ma dwie konsole w domu....

W RDR nie licze ze grafika bedzie na poziomie U2 czy GOW III ale po filmikach widac ze bedzie zadowalajaca. A nawet jak by byla slabsza to bardziej trzymam kciuki zeby multi byl co najmniej tak miodny jak w U2 i to nam wynagrodzi jaka by nie byla grafike...

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

...Tyle osob narzekajacych i jak bardzo zawiedzionych ta wersja na PS3 jeszcze przed zagraniem samemu.  I opinie ze zawsze wersja ps3 dostaje podupie. Bez kitu nie rozumiem po co trzymacie swoje ps3 jeszcze wdomu jak tak was zawodzi. Kupcie sobie xboxa i bedziecie po "LEPSZEJ STRONIE MOCY".Mnie TOTALNIE nie interesuje jak wypadaja wersje na xboksa gier. Mam ps3 i na ta konsole gry mnie interesuja. Przeciez ani mi to nic nie doda do mojej gry ani nie ujmie ze na innych platformach ona wyglada lepiej lub gorzej. Na serio nie wiem po kiego ch.... w ogole zaprzatacie sobie tym glowe. NIE MAM POJECIA !.  Pomijam te male grona osob ktore ma dwie konsole w domu....

W RDR nie licze ze grafika bedzie na poziomie U2 czy GOW III ale po filmikach widac ze bedzie zadowalajaca. A nawet jak by byla slabsza to bardziej trzymam kciuki zeby multi byl co najmniej tak miodny jak w U2 i to nam wynagrodzi jaka by nie byla grafike...

wstalem dzisiaj ok 5 rano (jakos tak wyszlo...) i zupelnie nie mialem co ze soba zrobic, wiec zabralem sie za ogladanie goscia jak gra w  RDR online :) i moge cie zapewnic, ze ten multi jest dokladnie tak samo miodny jak w U2 :) genialny bedzie wypad np na polowania ze swoja "paczka" aby podbic sobie troche exp :) opcji jak podpakowac swoja postac masz tutaj mnostwo :)

P.S. i po tym co widzialem jestem pewny, ze Platynka w tej grze to bedzie czysta przyjemnosc :)

Edytowane przez thegrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fail - widać że gra ma klimat ale nie mam zamiaru płacić za nią 200 zł - oni nie mają ochoty dopracować swojego produktu -> ja nie mam ochoty wydawać na niego tyle kasy, proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darkman, uważaj co by przez Twój bojkot R* nie zbankrutował bo nie będziemy mieli okazji narzekać na GTAV. :woot:

Reasumując Wasze posty nt grafiki i słabego portu, żal mi Was, gracie już od tygodnia i nie możecie się przestać wkurwi*ć nad tą biedną trawą, która rujnuje Wam rozgrywkę, do tego ten 'stopklatkowy frejmrejt'. Macie racje, lepiej nie grać wcale.

Zaraz, Wy przecież jeszcze nie gracie. BO TEJ GRY JESZCZE KUR*A NIE MACIE!

Nie ma to jak dzielić skórę na żywym niedźwiedziu. Przynajmniej skórowanie w grze przyjdzie, co poniektórym naturalnie... :fool:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzieci i tak to kupią
Kupią GRACZE, którym zależy na dobrej grze. Dzieci będą dalej trzepać posty na temat trawy i braku ostrości.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeszcze ze dwa dni płaczu i okaże się jaka t gra jest naprawdę. Nie ma co sugerować się opiniami osób, które nie miały kontaktu z grą.

Edytowane przez Kuba_K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale "puacz" o jakąś trawę i roślinność, omg może i x ma troche lepsza trawe ale nie maja takich killerow graficznych jak GoW'a 3 i U2, przy takiej grze jak RDR można to wybaczyć. tu bardziej chodzi o przednia zabawe z singla i multi ( swoją drogą mam nadzieje, że będzie ono świetne!) w niezlej oprawie niz gre z zajebista grafika a plytka fabula ;d

a jak wam sie nie podoba, to nie kupujcie, nikomu łaski nie robicie, a tylko wylewacie od 2 stron swoje żale na "trawe i drzewa i że xbox jest imba"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale "puacz" o jakąś trawę i roślinność, omg może i x ma troche lepsza trawe ale nie maja takich killerow graficznych jak GoW'a 3 i U2, przy takiej grze jak RDR można to wybaczyć. tu bardziej chodzi o przednia zabawe z singla i multi ( swoją drogą mam nadzieje, że będzie ono świetne!) w niezlej oprawie niz gre z zajebista grafika a plytka fabula ;d

a jak wam sie nie podoba, to nie kupujcie, nikomu łaski nie robicie, a tylko wylewacie od 2 stron swoje żale na "trawe i drzewa i że xbox jest imba"

To, że ps3 ma killery graficzne nie usprawiedliwia rockstara by wydawac niedopracowana gre w wersji na nią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

640p? Jestem zawiedziony, 3 lata pracy i nadal jak gta iv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że ps3 ma killery graficzne nie usprawiedliwia rockstara by wydawac niedopracowana gre w wersji na nią.

Ale usprawiedliwia Sony i jej wewnętrzne studia. ;)

Czekam na opinię tych wszystkich, którzy gre dostaną dzięki preorderom. Życzę miłej zabawy i liczę na rzetelne mini recenzje, z uwzględnieniem płynności rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale usprawiedliwia Sony i jej wewnętrzne studia. ;)

Czekam na opinię tych wszystkich, którzy gre dostaną dzięki preorderom. Życzę miłej zabawy i liczę na rzetelne mini recenzje, z uwzględnieniem płynności rozgrywki.

Podpisuje sie pod kolegą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał grałem widziałem niczym sie od nich nie różniła sory jak grałem nie miałem w ręce screena i nie porównywałem trawy ..... ząl mnie w D ściska jak tak płaczecie nad tą trawą , jak gra sie napierw na wersji ps3 to nie widać żadnej różnicy !!! różnica jest dostrzegalna jak odpali sie 2 konsole obok siebie no ludzie .....

A mnie żal D ściska kiedy próbujesz większość userów na tym forum przyciągnąć do siebie za pomocą tych durnych Twoich wiadomości na temat RDR i tego Twojego niby już "obeznania z grą". W ten sposób ( bo wątpie, żebyś faktycznie już miał RDR ) oglądasz jakieś filmiki na yt, oceniasz, a potem odpowiadasz ludziom na pytania,a ci głupi, dają się na to nabrać, bo im wciskasz kit, że grałeś w RDR, so stfu.

Wracając do tematu, to ja napiszę tak. Może grając już w grę,zapomnę o tych "krzaczkach". Mam TV 32 cale, więc może nie będzie to aż tak się rzucało w oczy. Chciałem za te 199zł mieć naprawdę dobry tytuł, do którego nie mógłbym się czepić, no ale pozostanie pewnie ten niedosyt, spowodowany owymi "krzaczkami". Mimo to, nie zepsuje mi to jakoś specjalnie rozgrywki. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzaczki krzaczkami, nie to robi klimat gry, wikeszym probleme są na lagi i zrywane połączenia w online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzaczki krzaczkami, nie to robi klimat gry, wikeszym probleme są na lagi i zrywane połączenia w online

moze nie powinienem sie wypowiadac, ale ogladalem dzisiaj jak koles gral na ps3 w RDR wlasnie w multi :) moglem jakis minimalnych lagow nie zauwazyc (wiadomo jak to z filmikami na necie...), ale jakis wiekszych nie zauwazylem :) jego gra leciala w tle ok 2h i ani razu mu gry nie wyrzucilo :) ale jak to jest na prawde to napisze dopiero po weekendowym graniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie powinienem sie wypowiadac, ale ogladalem dzisiaj jak koles gral na ps3 w RDR wlasnie w multi :) moglem jakis minimalnych lagow nie zauwazyc (wiadomo jak to z filmikami na necie...), ale jakis wiekszych nie zauwazylem :) jego gra leciala w tle ok 2h i ani razu mu gry nie wyrzucilo :) ale jak to jest na prawde to napisze dopiero po weekendowym graniu

Ja już jutro będę miał RDR to zdam własną recenzję i opinię czy faktycznie tak jest... Także chill out ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A mnie żal D ściska kiedy próbujesz większość userów na tym forum przyciągnąć do siebie za pomocą tych durnych Twoich wiadomości na temat RDR i tego Twojego niby już "obeznania z grą". W ten sposób ( bo wątpie, żebyś faktycznie już miał RDR ) oglądasz jakieś filmiki na yt, oceniasz, a potem odpowiadasz ludziom na pytania,a ci głupi, dają się na to nabrać, bo im wciskasz kit, że grałeś w RDR, so stfu.

Wracając do tematu, to ja napiszę tak. Może grając już w grę,zapomnę o tych "krzaczkach". Mam TV 32 cale, więc może nie będzie to aż tak się rzucało w oczy. Chciałem za te 199zł mieć naprawdę dobry tytuł, do którego nie mógłbym się czepić, no ale pozostanie pewnie ten niedosyt, spowodowany owymi "krzaczkami". Mimo to, nie zepsuje mi to jakoś specjalnie rozgrywki. Amen.

Nie mam ..... alwe grałem 2h więc moge sie wypowiedzieć 

JAK POPRAWIĆ JAKOŚĆ GRAFICZNĄ GTA I RDR Tutorial po angielsku

Step 1: Put on what ever game mode your HDTV set has. I know that this generally reduces graphical quality due to eliminating a good deal of post processing, but bear with me as it not only reduces input lag but also helps to standardize the settings from set to set

Step 2: Set your RGB (in display options on the PS3's menu) to limited, and your superwhite to on (i believe this is the option, in the same area as rgb).

Step 3: In your TV's video options, set HDMI black level to low, not normal, as this adds a lot of dynamic contrast to the image. The location of this option will differ from set to set, but it is usually somewhere under picture options.

Step4: In the game's options---> display menu put brightness, contrast, and saturation up one notch or two, depending on your preference (I suggest one).

And viola, you should see am immense leap in picture quality, especially in the blacks, without losing any detail in your grays. Try it, and tell me what you think!

Przetestuje ktoś bo nie mam GTA ;/

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem tylko ciekaw jak jest z FR, czy sa jakieś spadki a jak tak to czy sa one duże, bo tak na prawdę wciąż nie wiem wersję, na którą konsolę wybrać.

Zawsze można trochę poczekać, chyba nikt nie ma takiego parcia aby zagrać w tą grę już teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi