Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie kupiles preordera (oczywiscie z kodem do bety)? Chyba raczej tylko limitka wchodzi w gre ;)

Sklep gry-online.pl, 4 sklepy w Polsce są oficjalnymi partnerami ea wiec tylko z tych 4 kody są pewne.

Widziałem właśnie to info na twitterze o demie na x'a :/ plej dostanie dopiero 04.02.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na X360 już jest demo Bad Company 2...

Mam nadzieje ze EA zrobi nam niespodzianke i zobaczymy juz dzisiaj demo na PS3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę w demo i opisze swoje pierwsze wrażenia.Mapa jest jedna,raczej należy do tych średnich.Sceneria zimowa prezentuje się nieźle, choć przy zbliżeniu do drzew widać że przez mnogość obiektów na planszy tekstury niektórych są słabe (drzewa z bliska, większe elementy planszy typu rurociąg itd).Cała reszta, a w szczególności wybuchy wygląda bardzo dobrze.Zniszczenia też prezentują się dobrze, choć nie widziałem żeby ktokolwiek zniszczył cały budynek, widziałem jedynie podziurawione ściany i zawalony dach. Na kolejny plus zaliczam realizm obsługi broni.Tutaj jest bardzo dobrze!Przykładowo żeby przeładować M24, trzeba oderwać lunetę od oka (kto kiedykolwiek miał doczynienia z karabinami powtarzalnymi wie że przeładowanie z luneta przy oku jak to miało miejsce w innych grach jest po prostu niemożliwe). Takich smaczków jest sporo więcej (trajektoria lotu granatów z podwieszanego granatnika), smugi od rpg wyglądające bardzo naturalnie itd,itp.Mały minus za dźwięki broni, te wypadają średnio.Pojazdy wypadają dobrze,zresztą po serii BF nikt nic innego się raczej nie spodziewał.testowałem czołg , bradleya i helikopter, widziałem uav i A 10(ten to akurat nie wiem czy sterowany czy tylko przyzywany jako airstrike).

System levelowania te z jest ok, napewno zajmie więcej czasu niż dobicie do 70lvl w MW2 np.Zbyt dużo o nim nie napisze, bo leveleowałem dopiero 2 razy:pardon: Za poszczególne zadania takie jak zabijanie atakujących w obrębie własnej bazy,kill streaki ,zabijanie przeciwników pojazdami itd dostajemy bonusy do XP i możliwość odkrycia dodatkowej broni.Specjalizacje są w demie zablokowane.

Ogólnie gra mi się miło, nacisk na taktyke i działanie drużynowe jest W BF:BC2 duży więc stanowi niejako uzupełnienie tego co oferuje konkurencja.Grę kupię na 100% bo warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem dziś demko i jest bardzo dobrze. Co prawda zawiodłem się trochę jeżeli chodzi o grafię. Niedawno czytałem, że gra wygląda pięknie i że zbliżyła się od poziomu U2. Nic z tych rzeczy, BC prezentuje się dobrze i nic więcej. Sam gameplay jest bardzo fajny, grę kupię na pewno i z pewnością spędzę długie godziny na multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dema to się szybko nie doczekamy, ale muszę przyznać, że to demo bardzo ciekawe. Jestem ciekawy jak multi się będzie prezentować, bo po kilkudziesięciu godzinach na serwerach MW2 mam bardzo duże wymagania :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dema to się szybko nie doczekamy, ale muszę przyznać, że to demo bardzo ciekawe. Jestem ciekawy jak multi się będzie prezentować, bo po kilkudziesięciu godzinach na serwerach MW2 mam bardzo duże wymagania :teehee:

Demo jest multiplayer only więc po nim ,jakiś obraz całokształtu będziesz mógł sobie wyrobić.Na pewno różni się od MW2, jest wolniejszy, bardziej taktyczny.Lagów w demie nie uświadczyłem, łączenie też się szybsze niż u konkurencji wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanko - czy ktoś orientuje się czy w BC2 będzie multi offline?

Raczej nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to juz nie moge sie doczekac dema :/ w bete gralem non stop :D a co dopiero bedzie w pelnej wersji :DD

Pre order zamowiony :> ta gra bedzie tak jak kiedys MOH:AA na PC tylko 3 mapy a gralo sie kilka lat !! :> fantastycznie i juz chcialbym pobiegac po mapach

dla mnie masakra, dzwiek i grywalnosc najwazniejsze

do zobaczenia na serwerach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gameplay z dema:

http://www.dailymoti...vald_videogames

Dla mnie kosior, jarałem się betą, jaram się demem, jaram się full wersją. Ta gra według mnie miażdży każdy inny multi w FPSach.

LEGALIZE!!! :ninja:

No i dzięki temu link'owi robię pre-order'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z drugiej strony jestem ciekaw (jeśli padło już takie pytanie to proszę - nie linczować :whistling:) jak długo można się pobawić w singlu.

Jeśli giera zapewniłaby mi około 8h byłbym bardziej niż zadowolony.

Niestety do kwietnia u mnie multi odpada, na łączu 128 kbit/s daleko nie zajadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak długo można się pobawić w singlu.

500 godzin (oczywiście możesz więcej, np.możesz przechodzić niszcząc każde drzewko xD) + 1mln godz multi.

Ps.Hahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z drugiej strony jestem ciekaw (jeśli padło już takie pytanie to proszę - nie linczować :whistling:) jak długo można się pobawić w singlu.

Jeśli giera zapewniłaby mi około 8h byłbym bardziej niż zadowolony.

Niestety do kwietnia u mnie multi odpada, na łączu 128 kbit/s daleko nie zajadę.

z tego co zapowiada DICE single ma byc na ok. 10 godzin :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Dzibada za rzeczową i sensowną odpowiedź. :thumbsup:

nocny_napoleon - ochłoń z emocji, jestem na wygnaniu i nic nie poradzę że mam neta z satelity... dobrze, że chociaż taki tutaj "dociera".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oł jejjj.. Też właśnie przed chwilą obejrzałem filmik z demka powyżej i.. jeszcze bardziej się nakręciłem. Autentycznie czuć klimat wojny, konfliktu. Ta gra będzie wielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra już jest wielka, wiem co piszę, w betę grałem srogo:cool:. Liczę panowie że za niecały tydzień spotkamy się na froncie:thumbsup:. Przy okazji witam jest to mój pierwszy post:P.

Ps. Siemka Dzibada:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram w bete na PC, widzialem filmik z dema... I nie ma jakiejs rewelacji... WIEM,WIEM, to tylko beta... Ale jest pare rzeczy ktore mnie negatywnie zaskoczyly: Grafika - jak widzialem grafe na jednym z filmikow gameplayu to mi galy wylazly.. W becie na PC nic specialnego, choc na pewno jest doobra i wiele eementow poprawia (min. drzewa, ktore sa pikselowate)... No i mapre innych szczegolow takich jak damage broni, bieganie, brak pozycji lezacyej.. Ogolnie gameplay nie sprawial mi jakiejsc MEGA frajdy (choc gra sie przyjemnie) ale to na pewno dla tego ze jest to beta.. Zaloze sie ze na x360 wyglada lepiej niz na PC - Zawsze demko jest bardziej dopracowane od bety (tak ja bynajmniej uwazam).,. Gre zamowilem na PC i nie wiem tylko czy nie zmienic pre-ordera na PS3 xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też grałem w betę i odczucia miałem więcej niż pozytywne. Szczerze powiedziawszy grafika bardzo mi się spodobała (może to wynika z faktu, że akurat do tego aspektu produkcji nigdy nie mam wielkich wymagań, gdyż przed ps3 niemal od zawsze siedziałem na kompie-starociu i po przesiadce na konsole każda gra wygląda dla mnie super hehe). Mam też nadzieję, że każda z map będzie tak dopracowana jak ta w becie.

Edytowane przez Rotting

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nie miałem okazji zagrać w betę, więc nie wiem czego mam się spodziewać, ale mam nadzieję, że się nie rozczaruję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra już jest wielka, wiem co piszę, w betę grałem srogo:cool:. Liczę panowie że za niecały tydzień spotkamy się na froncie:thumbsup:. Przy okazji witam jest to mój pierwszy post:P.

Ps. Siemka Dzibada:).

witam Cie :D na najlepszym forum :P no to bedzie ekipa na BC2 :D

ps

masz juz hs-a :) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem kilka godzin w demo i muszę powiedzieć, że klimat wymiata. Można poczuć się jak na prawdziwej wojnie. Okrzyki, strzały, wybuchy, walące się domy, dym, syf, wokoło ciebie jeżdżące czołgi i inne pojazdy, nad głową latające helikoptery i chaos. Po prostu miazga. Nie mogę się doczekac pełnej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mam :thumbsup: . A TY masz? Musimy zagrać partyjkę czy dwie. Według mnie najbardziej emocjonująco jest grać przeciwko kumplom :tongue: , ale i z kumplami (innymi), człowiekowi od razu szybciej bije serce jak ucieknie w ostatniej chwili przed kulami i po chwili zasadzi piękne dwa headshoty, albo jakiegoś znajomego z kosy zaciuka :ninja: . Mówię Wam niezapomniane uczucie i najczęściej wtedy jest prawdziwa rywalizacja B) . Miałem taki moment w becie: byłem snajperem położyłem z 8-9 trupów, w końcu się wku**li i zaczęli mój baraczek z granatników rozwalać. Wszędzie pełno dymu, ostały się tylko dwie ściany, a ja na rambo z nożem, przez dym, z 1 piętra i na nich, a co! Udało mi się oby dwóch burzycieli baraków z kosy zadźgać, patrzę a to moi dwaj kumple z którymi zwykle grałem, z bananem na twarzy i w euforii oddaliłem się z myślą że mam ich nieśmiertelniki :biggrin: . Dla tego typu momentów warto grać ;) ! Kurna, nie mogę się doczekać dema :confused: !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.