Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Przykro mi że porównanie obu bebechów konsol i wyciągnięcie wniosków Cię nie satysfakcjonuje bo już wpoiłeś sobie że moc PS3 to tylko mit. Fanboy to ktoś kto ślepo w coś wierzy, więc proszę Cię nie nazywaj tak innych którzy mówią Ci suche fakty. To że Ty ich nie przyjmujesz do wiadomości to już twoja osobista sprawa. Koniec rozmowy bo i tak cokolwiek napiszę na ten temat Ty i tak będziesz trzymał swoje stanowisko.

Chyba jednak wolę mieć ten tytuł w dniu premiery :D . Od dawna tak bardzo nie oczekiwałem jakiegoś tytułu (ostatnio Gothic 3, ale mnie srogo zawiódł :mad: ). Wie ktoś gdzie można najtaniej złożyć pre-order?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie wypowiedzi niektórych co twierdza z to nie jest wina programistów i niestety nie maja racji bo konsola sama ze siebie gry nie przepisuje i nie robi tylko wyłącznie programiści co maja lenia i nie chce im się dobrze przepisać gry bo jak wiadomo X ma architekturę PC gdzie łatwo i przyjemnie się przepisuje a na PS3 tylko robią na szybko port i gotowe .

A co do BC2 moim zdaniem będzie to lepsza odmiana dla osób które już maja MW2 dość

A graficznie jest lepiej niż MW2 choć i tak nikt nie będzie się przyglądał grafice bo to nie o to tu chodzi ( chyba ze jakiś fan X co lubi pisać i się podniecać ze każdy komentuje jego posty i robi się porównanie typ: a ten kamień ma więcej cieni itd..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem gdzieś, że Bad Company 1 było dużo gorsze na PS3 niż wersja dla X'a. Obecnie dla mnie jest to najlepszy shooter ale nie chciałbym żeby pojawiały się jakieś spadki klatek itd. Fajnie jakbyś, po wyjściu demka na PSstore porównał czy są jakieś znaczne różnice.

Spoko, w czwartek po pojawieniu się demka zdam relacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sagi79 dobrze prawi ;)

Gra będzie prezentowała się bardzo dobrze od strony graficznej, ale przecież to nie jest chyba najważniejsze?

Czysty fun bądź bardziej swojska miodność jest przecież najważniejsza, a tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości że BBC2 da radę ;P?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znasz tytułu, który byłby lepszy na X360? To mało gier znasz.

http://www.lensoftruth.com/ - tutaj masz dużo porównań gier z X360 i PS3.

PS. Patrz oczami a nie sercem :whistling:

To jest jakas fanboyowska strona xboxa 360 :o Poczytalem pare porownan i padalem ze smiechu.... Np. borderlands: 2x wieksza ostrosc i rozdzielczosc przy PS3 (na xboxie to wyglada jak kupa jakas.. 0 antyaliasingu), wiecej klatek na sekunde o jakies 10% (oczywiscie na PS3) a oni przyznaja wygrana dla xboxa... Dla czego? Bo na PS3 trzeba instalowac 1,5gb danych :o Normalnie parodia jakas... Jest pare innych takich "bezstronnych porownan" ktore wcale takie nie sa.. Nie powiem, jest pare tytulow jak np. bayonetta czy army of two, gdzie wersja na pleja jest totalnie zrypana ale bez przesady... Te kilka tytolow przyznanych na kozysc czarnulki to chyba tylko prowizoryucznie przyznane..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w BC 2 będzie tryb kooperacji??Bo co nieco obiło mi się o uszy i chciałbym Was się spytać czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej nie będzie, ale to tylko moje domysły bo nic w tej sprawie nie obiło mi się o uszy. Chociaż wydaje mi się że twórcy mogli by Nas uraczyć DLC który miałby z 1-2 misje dla 4 osobowych oddziałów (fajnie by było :D ), lecz to tylko też domysły :geek: .

SzczurekPB dzięki za info, najpewniej tam zamówię :thumbsup: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy w Battlefield BC 2 oprócz trybu Team deatmatch jest też tryb FREE FOR ALL ? Czyli wszyscy na wszystkich? Czy będzie możliwość napażania się z każdym? I jeszcze jedno ile w BC2 maxymalnie ludzi może być na serwerze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy w Battlefield BC 2 oprócz trybu Team deatmatch jest też tryb FREE FOR ALL ? Czyli wszyscy na wszystkich? Czy będzie możliwość napażania się z każdym? I jeszcze jedno ile w BC2 maxymalnie ludzi może być na serwerze???

Nie bedzie czegos takiego a ilosc maxymalna to chyba 24 o ile dobrze kojarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 tryby, brak FFA, 24 konsola 32 PC

* Gold Rush

* Conquest

* Squad Deathmatch

* Squad Rush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanko czy BF2 na konsoli PS3 bedzie obslugiwal DX 11 i 1080p ?? Sorki ze pytam ale nie chcialo mi sie czytac 30 stron ;] Z gory dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale będziesz musiał wymienić układ graficzny w PS3 na taki, który obsługuje DX11.

Najlepiej wymontuj go z jakiejś karty graficznej i podmień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym mogl, znal sie, i byla by taka opcja to bym tak zrobil. No trudno PC zostal i HD 5970 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanko czy BF2 na konsoli PS3 bedzie obslugiwal DX 11 i 1080p ?? Sorki ze pytam ale nie chcialo mi sie czytac 30 stron ;] Z gory dzieki i pozdrawiam

PS3 nie obsluguje DX nie ma czegoś takiego, ale to nie znaczy ze gry wygladaja brzydko. nie wiem czy bedzie 1080 ale 720p bedzie na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 nie obsluguje DX nie ma czegoś takiego, ale to nie znaczy ze gry wygladaja brzydko. nie wiem czy bedzie 1080 ale 720p bedzie na pewno.

Dzieki za konkretna odpowiedz a nie jak jakis szczur ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, to był taki żarcik ;)

A na 1080p bym nie liczył ;) Konsole by raczej nie dały rady z taką rozdzielczością :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie, niosę dobrą nowinę, w B:BC2 uświadczymy tryb co-op, niestety nie z gotowym produkcie, lecz w planowanym DLC (jestem happy, bo normalnie wywróżyłem to parę postów wcześniej :biggrin: ) . Na gram.pl pojawiła się wiadomość o tym.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to pewne na 100%. czy tylko gadanie, że DICE by chciało to zrobić? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Charles Magnusson z EA DICE w wywiadzie udzielonym niemieckiemu oddziałowi eurogamera powiedział, że Battlefield: Bad Company 2 będzie miało coś na wzór Spec ops z Modern Warfare 2. Ni mniej ni więcej oznacza to, że gra będzie oferowała możliwość zabawy w co-opie.

"Zadecydowaliśmy, by do gry włączyć oddzielne tryby rozgrywki wieloosobowej. Zawsze staramy się wdrażać to, co zadecydujemy. Nasze studnio nie ma niewyczerpalnych zasobów pomysłów. niemniej jednak chcemy zaimplementować co-op w grze. Fani muszą wykazać się odrobiną cierpliwości i zaufania w stosunku do naszego studia."

Wypowiedź Magnusson jasno daje do zrozumienie, że co-op w grze będzie, jednak czy gracze otrzymają go na starcie tytułu, czy może poprzez jakąś łatkę/DLC to stanowi to niewiadomą."

To jest skopiowana treść niusa z jednej ze stron poświęconej PS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietna wiadomosc :) musze sie tylko zaopatrzyc w headseta i na rzez :D Nie moge sie doczekac :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobra wiadomość, która tylko mnie utwierdza, że w dobór nowej strzelanki był trafny :D

Chociaż na MAGa też może się skuszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Nie ma jeszcze watku on-line dlatego pisze tutaj. Jutro ma pojawic sie juz demko, dlatego ciekawi mnie czy bedzie mozna w nim juz korzystac z komunikacji glosowej i tworzenia wlasnych druzyn ??

Jezeli sa tutaj maniacy BC no i przyszlego BC2 duzo grajacy on-line zapraszam do stworzenia wspolnego oddzialu z tego forum :D zawsze w kupie razniej ;] moje PSN iD zasz83.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wygląda na to że co-op będzie w bc2

w demku na pewno będzie komunikacja głosowa tak samo jak w wersji beta była.

jestem za stworzeniem osobnego oddziału BF BC2 PSNid : Robercica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.