walczy 15 Napisano 16 Wrzesień 2012 (edytowane) Witam wszystkich w pierwszym wpisie na forum. 39 lat, żona, syn 8 lat, informatyk w dużej firmie przemysłu spożywczego. Moja praca (oraz całego działu w którym pracuję) polega na utrzymaniu systemów informatycznych firmy przy życiu jeśli chodzi o sprzęt i soft oraz LAN i częściowo WAN, oraz na bieżącej pomocy użytkownikom we wszelkich problemach natury IT. Lekko nie jest :-), poza tym daleko dojeżdzam, codziennie 2h w samochodzie :-( Grałem kiedyś nałogowo na PC, zaczęło się około 20 lat temu jak kupiłem pierwszy PC, większości dyskutantów tego forum nie było na świecie :-) Było to 486 80 Mhz i ciąłem w takie hity jak Doom 1 i 2, Hexen, Heretic, Rise of the Triad, Duke Nukem 3d, później RTS-y np. Warcraft 2, C&C i Starcraft. Później pokochałem RPG i hack'n'slashe, pamiętam setki godzin przy Baldur's Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights, Planescape Torment, Jagged Alliance 2 (boska, cudowna gra), Diablo i diablo-klonach. Dekada przed moją 30-tką upłynęła na pracy, kończeniu edukacji, graniu i ciągłych upgrejdach kompa. Aż dziw że miałem czas poznać żonę i się ożenić :-) Po tym fakcie życie odwróciło się o 180 stopni, zaczęła się zabawa zwana życiem i rodziną i wszystko co związane z gamingiem się skończyło :-). Jedynym wytchnieniem od orki dnia codziennego i autentyczną pasją na całe życie stały się podróże, zwiedziłem na własną rękę (beż żadnych biur podróży) całkiem porządny kawał Europy i kawałeczek Azji za całkiem niedużą kasę. Około rok temu synek zaczął przebąkiwać o PS3 z zamiaram grania w FIFĘ. Trochę odkładałem ten zakup, ale w końcu na początku lipca 2012 zawitała do nas slimka 160 z padem, 2x move, Sports Champions i Fifa 12 :-) Synek uwielbia Fifę (ja słabo ogarniam) :-) , ale razem świetnie bawimy się movami przy Sports Champions. Od razu po kupieniu slimki przeszliśmy wspólnie Uncharted 1 i 2. :-). Na luzaczku, tylko w wolnym czasie którego jest niewiele, więc zajęło to jakieś +- 40 dni. Ale stare czasy bycia nolajfem niespodziewanie powróciły po 10 latach :-), niedawno zakupiłem Dragon Age, by spróbować jak wygląda RPG na PS3, i po 2 tygodniach mam 60h na liczniku co u mnie równa się 90% wolnego czasu jaki w ogóle mam :-). Aż strach pomyśleć do będzie dalej :-). Kupa radości, nawet w wieku 39 lat trzeba mieć się na baczności, bo stara miłość do gier nie rdzewieje i DA2 już leży na półce i na pewno zakupię DLC do DA1. Pozdrowienia dla wszystkich. :-) Edytowane 16 Wrzesień 2012 przez walczy 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DukeKris 0 Napisano 4 Październik 2012 Krystian 29 lat Praca: Zarządca nieruchomości i wydawca serwisu konsolowego Pad Portal Poznań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rhinoDAMIANEQ 6 Napisano 4 Październik 2012 Damian 18 lat uczę się w technikum na profilu grafika komputerowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xKris_PLx 14 Napisano 9 Październik 2012 Siema wszystkim mam na Imię Krystian małolat zemnie jak widzę co niektórzy 16 skończone miesiąc temu ;) Na PS3 gram od 3 - 4 lat sporo czasu nawet ale miałem inne konsole wcześniej jak PS2 i PS1 :D nie ma co tu więcej mówić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabbit313 2 Napisano 16 Październik 2012 17 lat (niedługo 18) ,uczeń liceum ogólnokształcącego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartekNG 2 Napisano 24 Październik 2012 Bartek 17 Lat Pilkarz w Angielskim Klubie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Tommy13_ 67 Napisano 4 Listopad 2012 (edytowane) Tomek :) 22 lata Po policealnej z zawodu Ratownik Medyczny, aktualnie student Ratownictwa Medycznego. Edytowane 4 Listopad 2012 przez _Tommy13_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fenwind 1 Napisano 28 Listopad 2012 No to ambitnie ;) Mateusz, 22lata, eks student ekonomii na UE Katowice, pracuję w UPC w dziale sprzedaży :> Od konsoli miałem 2gą przerwę bo nie licząc gościnnych wstępów na PS2 i PS3 u znajomych to na własność miałem tylko PSXa i to w sumie on przeważył, ze zdecydowałem się na PS3 a nie Xboxa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Asumatka 0 Napisano 30 Listopad 2012 Dorota, Lat 17 (03.04 będę w końcu pełnoprawnym obywatelem tego kraju, huhu!), obecnie w Technikum - profil obsługi ruchu turystycznego. PS3 kupuję dopiero jutro, ale z Sony nie stykam się pierwszy raz - w dalszym ciągu mam sprawniutkie PSP 1000 z czasów, jak ta wersja pachniała jeszcze nowością. Oj piękne czasy, piękne. Ale ostatnimi czasy tylko matula przechodzi wszystkie części Pottera na Portable ;) Ja się przyczepiłam do PC i - już wkrótce - konsolki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams1001 100 Napisano 7 Grudzień 2012 (edytowane) Adam, 20 lat, student filologii angielskiej na uczelni którą lepiej się nie chwalić i jak dobrze pójdzie to przyszły technik administracji (policealka). Gram na poważnie dopiero od 3-4 lat, PS3 mam od 2 lat, ale staram się nadrabiać braki gdy tylko mogę, czego wynikiem jest brak miejsca na półce na gry i szczątkowe życie towarzyskie :P . Posiadam wymienione już PS3, PS2, PSP i w miarę porządnego laptopa na którym w nowe gierki jeszcze dam radę pograć. Edytowane 7 Grudzień 2012 przez adams1001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bickamil5 59 Napisano 14 Grudzień 2012 Kamil, 27 lat, absolwent wydzialu ekonomii na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym ZUT. Obecnie kierownik zmiany w: Poczta Polska Rozdzielnia WER Szczecin Ps3 mam od 2 lat, grywam takze na ps2 oraz PSX ( kupiony 12 lat temu ) ;) grywam w weekendy , albo wogple z powodu braku czasu, 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kanibal49 2 Napisano 16 Grudzień 2012 Artur, 18 lat, uczeń Technikum Informatycznego :) Konsole mam od niedawna, całe życie byłem PCtowcem, ale to już przeszłość która nigdy nie wróci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fajto 0 Napisano 17 Grudzień 2012 Patrycjusz lat 19. Pracownik w firmie Drutex S.A. (Gdyby ktoś nie wiedział czym zajmuje się ta firma to podpowiem, że produkowaniem okien na skale światową :D). Uczęszczam również do szkoły policealnej, kierunek administracja (nie pamiętam kiedy byłem ostatni czas na zajęciach ;p). PS3 myślę, że będę posiadał od jutra, to zależy czy zgodzą się na kupno ps3 na raty ;p. Styczność z ps3 miałem już dawniej u znajomych ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_k 14 Napisano 22 Styczeń 2013 (edytowane) Łukasz, lat 17 (a dokładnie 17 lipca będę miał ;) ), uczeń V LO im. Romualda Traugutta w Radomiu (profil polski - geografia - niemiecki ;) ). Gram od 8 roku życia (PC i Xbox), a PS3 mam od 2. tygodni. Edytowane 22 Styczeń 2013 przez lukas_k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 24 Styczeń 2013 Witam serdecznie, Jakos na szybko nie znalazlem watku zeby sie przedstawic wiec uczynie to tutaj. Facet po 30, staz w graniu 20lat (glownie PC), Pracuje w branzy IT (szerokopojetej) nie do konca z wyksztalciem kierunkowym ale wystarczajaco blisko, emigrant. Z konsola PS3 mam doczynienia od paru tygodni i musze powiedziec ze to jest dla mnie nowy wymiar rozrywki. Pozdrawiam nallegaM \m/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 29 Styczeń 2013 Co znaczy to "\m/" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 29 Styczeń 2013 Co znaczy to "\m/" ? Mano Cornuta w języku internetowym: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jason 3 Napisano 29 Styczeń 2013 Jarek, technik budownictwa dalej aie uczacy :) konsole towarzysza mi od komunii gdy pp raz pierwszy dostalem ps1 pozniej wygralem z mirindy ps one ;) i tak poszlo. 5 Wysłane z mojej Nokii 3310 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antekk 10 Napisano 29 Styczeń 2013 Michał, lat 18, uczęszczam do Technikum budowlanego o kierunku technik budownictwa (tak jak kolega wyżej). Konsole mam od 2.5 lat jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek juz gram co raz mniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlloo 3 Napisano 30 Styczeń 2013 (edytowane) Paweł lat 22 zawsze widziany od kuchni :P . A tak na prawdę to Aktualnie Szef kuchni, prowadzący kuchnie włoską, zdecydowanie udany w swoim fachu ... Pogrywam sobie czasamina w PS3 ale zazwyczaj mało tego czasu. Pozdrawiam graczo-maniaków Edytowane 30 Styczeń 2013 przez Pawlloo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirCamilio 3 Napisano 2 Luty 2013 Kamil, 26 na karku, zwykła praca, zwykłe zajęcia i ps3 po prostu sielanka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianoo 1 Napisano 5 Luty 2013 Adrian 26 lat, wlasna dzialalnosc + opieka nad rocznym synem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edtta 3 Napisano 22 Luty 2013 Witam wszystkich, W końcu znalazłam wątek gdzie można się przywitać z innymi forumowiczami :) Mam na imię Edyta, 25 lat :ph34r: , jestem na ostatnim roku studiów magisterskich, pracy stałej brak, ale jest ps3 więc czas jakoś leci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek_Red 667 Napisano 28 Luty 2013 Bartosz, 24 wiosny. Student ostatniego roku bankowości (w czerwcu obrona i cześć pieśni :D ). Praca zgodna z wykształceniem (z czego się cieszę, bo nie jest to częstym zjawiskiem w naszym kraju, niestety). Gram z reguły w weekendy, bądź późnym wieczorem (choć zdarzało mi się wstać wcześnie rano, aby dobić jakąś interesującą grę do końca hahaha). Praca, uczelnia i zajęcia skutecznie zajmują mi czas, więc nie jestem jakimś hardcorowym graczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Striekoza 0 Napisano 1 Marzec 2013 Marek, 26 Pracuję dla Google i IBM. Kończę studia na AGH w Krakowie, ale obecnie mieszkam we Wrocławiu. Gram na PS3 i Vita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach