Skocz do zawartości
Patricko

Trofea

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze ? To chyba wolałbym już wysilić łepetynę i wymyślić jakiś innowacyjny sposób na naciskanie tego przycisku niż biegać po sklepach i kupować pady dla wbicia jednego pucharku.

No tak, zapomniałem o tym że no-life'y nie wychodzą z domu i nie robią nigdy zakupów, żyją przecież wyłącznie z grania i dzięki temu co sobie wygrzebią z dywanu. Jakby to ująć abyś wraz z resztą malkontentów mógł zrozumieć? Na szczęście miałem wtedy drastyczny spadek formy mojej postaci, domowy Mag określił te przypadłości mianem grypy! HP mi groźnie spadało na ryj więc przy okazji wyprawy po eliksir życia i manę zwiedziłem sąsiednie komnaty w levelu Auchan. Tam oznakowany Druid nazwany w opisie Sprzedawca, kopsnął mi tego pada za 29 sztuk srebra. Jakbyś się zdecydował to ograć to trzymam kciuki, druidów łatwo poznasz, wszyscy noszą takie same zbroję, grypa nie jest obowiązkiem, u mnie było jako DLC i nie dałem rady odinstalować, dasz wiarę? (Pytanie retoryczne)

I coś na poważnie! Człowiek się wysila, pisze te poradniki aby inni skorzystali z jego doświadczenia i coś tam sobie mogli ułatwić w drodze po platyny! Poświęca prywatny czas, ma z tego dziką satysfakcję, a mimo to zawsze znajdzie się pryszczaty Gimba-Troll co mu spróbuje podciąć skrzydła! Leo, why? Możecie se ten guzik betoniarką wciskać, albo bębnem od pralki. Mam to w d00pie! Jak nie chcecie skorzystać z porad to Wasz biznes, zanim jednak zaczniecie je komentować to wpierw sami spróbujcie coś wymyślić, sprawdzić i opisać na forum - wklejony link do filmiku z youtube to dość skromny wysiłek.

Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk ^^

• Like 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko Tomo, nie denerwuj się. Niech gościu sobie sam zrobi ten trofik jego sposobem, jego sprawa. Ja osobiście skorzystałem z Twojego poradnika i pomyślnie wbiłem 26 % trofek (na więcej nie miałem ani ochoty, ani siły - LittleBigPlanet 2 jakoś nie do końca mnie wciągnęło). Twój poradnik to bardzo dobra robota, i z pewnością wielu osobom się przydał. Krytycy znajdą się wszędzie, raczej nie należy się nimi przejmować.

No i jak odnowię plusa to podłączę tego pada z przyciskiem turbo (tak się składa, że kolega sprzedałby mi go za dyszkę) i wbiję to trofeum z 24h godzinami w trybie tworzenia. Sam bym nigdy nie wpadł, że da się w ten sposób zrobić to trofeum. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mój post został odebrany jako krytyka to przepraszam, nie takie były moje intencje. Nie jestem od krytykowania bardziej doświadczonych i zasłużonych użytkowników tego forum którzy poświęcają czas i nerwy żeby pomagać innym. Wyraziłem swoje subiektywne zdanie na temat pucharka w LBP 2, w końcu po to jest forum dyskusyjne aby prowadzić dyskusję. Każdy jest inny i każdy ma własny rozum, żeby ocenić co jest dla niego lepsze.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, zacytowałem Ciebię ale kierowałem swój wpis do szerszego ogółu maruderów. Dobrze wiedzieć że się do nich nie zaliczasz. Peace!

Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk ^^

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką amerykańską , nie przeceniasz ich trochę ? Kolega opowiadał , że większość z nich nie potrafi podłączyć konsoli do telewizora czy drukarki do komputera , więc jest pełno serwisów , które przyjeżdżają do domu i koszą kasę za wtykanie kabelków , a ty ich podejrzewasz o konstruowanie urządzeń do naciskania przycisków . Obstawiałbym , że to właśnie amerykańce pojadą po pada do sklepu , ja z kolei mam daleko do auchan oraz duszę kombinatora , więc efekt jest wiadomy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można zmienić miejsce i dźwięk zdobywanych pucharków??

Nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo, dzwiek jest mega - z kilometra go rozpoznaje, czemu towarzyszy przepotezny rogal na gebie ;)

nigdy nie przyszlo mi do glowy, by go zmnienic, usunac.

ale z jednym sie zgadzam.. miejsce pucharkow w dziale sieci jest niepraktyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z jednym sie zgadzam.. miejsce pucharkow w dziale sieci jest niepraktyczne.

Niekoniecznie, bo za każdym razem, gdy uruchamiasz tę ikonkę, wysyła ci trofea na serwer PS, czyli bardziej sieciowe niż człowiek sobie zdaje z tego sprawę ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest strasznie wkurzające, bo czasem chcę zobaczyć co mi w grze zostało i muszę czekać kilka minut, żeby mi się zsynchronizowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież można przełączyć w tryb offline i nic się nie ładuje podczas grania, itd. Wystarczy trójkąt wcisnąć na ikonce od trofeów i przełączyć.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież można przełączyć w tryb offline i nic się nie ładuje podczas grania, itd. Wystarczy trójkąt wcisnąć na ikonce od trofeów i przełączyć.

tymczasem ja mam ta opcje ustawiana na offline, a mimo to wciaz sie trofea synchronizuja po najechaniu na ikonke z poziomu XMB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie jesteś w grze to będą się synchronizowac za każdym razem jak tylko w coś grałeś od ostatniego razu. Ale podczas gry jak masz offline, to nie będą się synchronizowac.

W razie czego podczas synchronizacji wciśnij kółko i po sprawie :)

Swoją drogą jestem ciekaw czy na PS4 wprowadzą jakieś nowinki związane z trofeami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ikonkę SingStar można usunąć.

Wiem, bo sam jej nie mam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ikonkę SingStar można usunąć.

Wiem, bo sam jej nie mam :biggrin:

raczej nie!

poprostu niektorzy jej nie maja, ale z tego co wiem, nie da sie jej usunac, jak juz sie pojawi w XMB.

jesli sie myle, prosze o dowody, a bede wdzieczny i dluzny wobec tejze osoby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli sie myle, prosze o dowody, a bede wdzieczny i dluzny wobec tejze osoby :)

Spójrz na datę postu crixa, a wszystko stanie się jasne. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja usunąłem naprawdę :D

Nacisnąłem trójkąt na ikonce i kliknąłem usuń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończcie pisać bzdury i wprowadzać ludzi w błąd.

Nie ma takiej opcji, aby usunąć ten syf (SingStar) samemu.

Dopóki nie będzie aktualizacji, która nam to umożliwi,

będziemy zmuszeni na to patrzeć.

Pozdrawiam :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś tej ikonki nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś tej ikonki nie mam...

bo miałeś rozum i nie pobierałeś singstara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ma znaczenia...ja nie pobierałem i nigdy tego nie chciałem, a ikonkę mam.

Pobrała się ona wraz z którymś udpatem firmaware'u i już tam jest.

Można usunąć pobraną zawartość, ale samej ikonki nie da się usunąć.

Niektórym się nie pojawiła i mają farta. Tak samo jak niekiedy nie pojawiają się innym playery, itd.

Chyba, że w którejś aktualizacji dali możliwość jej wywalenia, ale nie sprawdzałem już dawno.

Swoją drogą totalny debil to wymyślił, żeby to tam było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi