Skocz do zawartości
Kenet

TV / Monitor / Projektor Do Ps3 - Tylko Tutaj!

Rekomendowane odpowiedzi

w tym 'trybie gry' bede dawal rade w fpsach/fifie on line ?

imput lag występuje w każdym telewizorze LCD/plazma

a co do modelu w testach znalazłem:

17-33ms in [Game Mode] or over VGA; 85-100ms otherwise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imput lag występuje w każdym telewizorze LCD/plazma

a co do modelu w testach znalazłem:

17-33ms in [Game Mode] or over VGA; 85-100ms otherwise

ja już całkiem nie wiem co mam o tym myśleć, na innym forum koleś napisał ŻE NIE DA SIĘ GRAĆ takie są opóźnienia a na innym że gra sie FANTASTYCZNIE

kurwa, O CO CHODZI ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milek: a chodzi o to, że każdy z nas ma inna percepcję i wymagania odnośnie obrazu. Jednemu lag 60ms nie przeszkadza, drugi napisze że nie da się grać.

Kilka dni temu byłem na szczegółowym badaniu wzroku, wszystko jest super cacy, oglądam filmik ilustrujący input lag Sony kdl ex500:

i nie widzę żadnego laga, tymczasem na necie sporo ludzi pisze, że lag jest duży i im przeszkadza podczas grania w fpsy.

No i co mam myśleć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Mam monitor samsung p2250. Z tego co wyczytałem potrzebuję przejściówki hdmi - dvi. W sumie wszystko okej... tylko co w takim razie z dźwiękiem? Przy lekturze forum pojawiało się słowo "czinczem". Rozumiem, że to jakiś rodzaj kabla? Ale w jaki sposób miałbym podłączyć ps3 do głośników tym czymś?

Pozdrawiam :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milek: a chodzi o to, że każdy z nas ma inna percepcję i wymagania odnośnie obrazu. Jednemu lag 60ms nie przeszkadza, drugi napisze że nie da się grać.

Kilka dni temu byłem na szczegółowym badaniu wzroku, wszystko jest super cacy, oglądam filmik ilustrujący input lag Sony kdl ex500:

i nie widzę żadnego laga, tymczasem na necie sporo ludzi pisze, że lag jest duży i im przeszkadza podczas grania w fpsy.

No i co mam myśleć?

powiem ci szczerze, że skoro ktoś tam widzi laga - ja nie widzę

ten TV chyba godzi moje potrzeby - input nie jest zbyt wysoki, 100 hz, full hd, 40 cali jest, do tego filmy z usb

chyba mam faworyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Bardzo proszę o pomoc. Zastanawiam się nad kupnem Play Station 3 lecz nie wiem czy mogę ją podłączyć pod monitor Lg Flatron w2252tq http://www.twoj-komp.pl/pr43626,lg-monitor-flatron-lcd-w2252tq-pf-22-wide-dvihdcp-czarno-srebrny.html Posiada on złącze d-sub i dvi-d z HDCP lecz kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem czy będzie można na nim grać, i czy opłaca sie kupić ps3 pod taki monitor. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ jestem w tym zielony. POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up :

Oczywiście, będzie dało się grać na takim monitorze. Wystarczy kupić niedrogi kabel HDMI - DVI i po sprawie.

Znalazłem bardzo fajny telewizor :

http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/982316_techniczne

Z tego co widzę ma niezłe parametry, nie jest drogi oraz posiada wbudowaną kartę Wi-Fi. Co o tym myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z jakością gier? Będą ładne czy jakość będzie jak w pegazusie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Za niedługo będę miał monitor full hd o taki http://allegro.pl/monitor-benq-22-full-hd-g2222hdl-led-fv-od-ss-i1334528165.html ( przy okazji skomentujcioe jak możecie) i tu moje pytanie, jak podłącze ps3 przez kabel hdmi to głos moge podpiąć do głosników za pomocą tych 3 kabelków (chyba s-video) co były dodane do opakowanie ps3. Tylko jak będzie podbięty kabel hdmi i s-video to czy będzie obraz wyswietlac i będzie słychać głos?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś powinna być dobra :) Sygnał idzie z cyfrowego wyjścia. Powinieneś mieć 720p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za pomoc laugh.gif na pewno pomoże mi to w decyzji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , od siebie moge polecic P2370 HD , P2470HD

Mam ten monitor 24 calowy , z tunerem telewizyjnym podlaczonym do PS3 oraz tunera cyfry + z HD.

Obraz w HD zyleta , fakt ze do meczy troche hz brakuje ale i tak jest dobrze , do filmow wystarczajacy.

Wygodny pilot , sprawna i szybka obsluga , mnogosc ustawien i DVB-T jesli macie analogowa to mozecie ogladac pare programow za free np TVP Historia.

Dzwiek po podpieciu Logitech Z-4 idealny , sub łupie tak jak zwykle zero utraty jakosci.

Wyglad wzorcowy , troche sie kurzy ale dostajemy szmatke w zestawie i warto ja czasem uzyc.

23 cale moge polecic dlatego iz moj kolega ma , rowniez do PS3 i TV neostrady , bardzo ladnie sobie monitor radzi.

PS.

Jest jeszcze 2770HD , chcialem go w sumie kupic ale malo opini w necie i zrezygnowalem , zreszta jestem zadowolony bo i tak mam lozko blisko wiec wiecej niz 24 cali niepotrzebne byla kasa na GT5

Mam nadzieje ze troche pomoglem tym co maja problem z zakupem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest z tymi 100 hz w tv wkoncu? widział ktoś tą samą grę na 50 i 100 hz? faktycznie jest różnica? kumpel mi mówł, że w dynamicznych grach jak MW2 widać różnicę , co wy na to dopłacać za 100hz czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 hz najlepiej , ludzkie oko widzi 140 albo 160 :D wiec warto troszke tam doplacic ... jesli chodzi o telewizor oczywiscie :) to sony 100 a 200 widac roznice w polce noznej przy sygnale SD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 hz najlepiej , ludzkie oko widzi 140 albo 160 :D wiec warto troszke tam doplacic ... jesli chodzi o telewizor oczywiscie :) to sony 100 a 200 widac roznice w polce noznej przy sygnale SD

a jezeli chodzi o gry, ktos wczesniej pisal ze w telewizorach opcja "gra" wyłącza wszelkie systemy jak motion flow itp. , to jest sens brania 100hz głównie do grania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jezeli chodzi o gry, ktos wczesniej pisal ze w telewizorach opcja "gra" wyłącza wszelkie systemy jak motion flow itp. , to jest sens brania 100hz głównie do grania?

Odpowiem Ci, że nie. Do grania nie potrzebne jest 100hz bo w trybie gra tego po prostu nie ma po to by Input Lag nie był za wysoki. Jeśli kupujesz TV do oglądania telewizji, szczególnie jakiś kanałów sportowych to jak najbardziej można wziąć. Zależy też jaka jest różnica cenowa pomiędzy modelami z 100Hz, a bez. To już zależy od ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem Ci, że nie. Do grania nie potrzebne jest 100hz bo w trybie gra tego po prostu nie ma po to by Input Lag nie był za wysoki. Jeśli kupujesz TV do oglądania telewizji, szczególnie jakiś kanałów sportowych to jak najbardziej można wziąć. Zależy też jaka jest różnica cenowa pomiędzy modelami z 100Hz, a bez. To już zależy od ciebie.

hmmm to ciekawe dlaczego w salonie sony jak gostek usłyszał że do pleja telewizor to pierwsze co 100 hz model zaproponował jako idealny do gier... 40 calowa bravia lcd chodzi po niecałe 2k ,a model ze 100hz to już kwestia 2,5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm to ciekawe dlaczego w salonie sony jak gostek usłyszał że do pleja telewizor to pierwsze co 100 hz model zaproponował jako idealny do gier...

a kabel hdmi do tego pewnie zaproponowal za 100 zl bo najlepszy obraz uzyskamy dzieki niemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupic Tv na dniach co polecacie pod konsole glownie, budzet max 4.000 pln SONY najlepiej ?

Ok bylem w sklepie i zainteresowaly mnie takie modele:

1. Sony Bravia KDL-40EX700

2. Sony Bravia KDL-40EX710 (jakies roznice sa znaczace miedzy tymi modelami 700 a 710)

3. Sony Bravia KDL-46EX500

4. Sharp 40LE820E

Prosze o jak najszybsza odpowiedz bo jeszcze dzis pojade kupic :) z gory dziekuje

Edytowane przez KOSAmisiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Sony Center to mozesz najwyzej poogladac , lepiej sobie na ceneo opinie ludzi poczytac bo w tym Centrym Sony to tak bajerza , wiem jak sam kupowalem TV ... to tylko zebym kase zostawil z asortymentem i wieszakiem wyszedlem prawie 8 tys.

a przejechalem sie w euro , facet naciskal na jakiegos Sharpa ... 46 cali z takim brzdkim obrazem ze nie wiem. Tez mial chyba jakas prowizje za sprzedaz tego modelu. Nie sluchaj sprzedawcow w duzych sieciach handlowych.

100 hz wystarczy do gier ale 200 hz juz masz komfort to wszystkiego teraz ceny spadly tak ze warto sie zastanowic.

Ja mam 40Z5500 i jest na wypasie ale nie wiem czy on jeszcze w sprzedazy jest , bo w koncu teraz sa ledy itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem cos takiego odnosnie hz, wyglada na to ze jednak 100hz dogier to dobry pomysl...

PS3 + 200Hz = coś ciekawego ; )

Ciekawa sytuacja nastąpiła po sprawdzeniu gier oraz potraktowaniu ich trybem 200Hz. W wielu modelach LCD w momencie odpalenia konsoli, tryb 100Hz stawał się nie dostępny albo był całkowicie niewidoczny. Szczególnie ciekawiło mnie zawsze co by się stało, gdyby grę w 30fps potraktować trybem 100Hz. Słuchajcie. Jak odpaliłem na PS3 SEGA REALLY, moje oczy zobaczyły coś ciekawego. Dla mnie, minusem tej pozycji było właśnie zejście do 30FPS. Jak można grać w taką grę bez 60FPS? 30FPS zabija ducha i grywalność! I co ciekawe, po odpaleniu trybu 200Hz na maksa (czyli może jednak warto by taka opcja została ; ) ) gra wygląda jak w 60FPS. LOL to już jakieś czary mary. Oczywiście zdarza się, że momentami mamy wrażenie, że to nadal 30FPS ale jest widoczna poprawa! Czyli sam telewizor jest w stanie wpłynąć na jakość gry! Kto by pomyślał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem cos takiego odnosnie hz, wyglada na to ze jednak 100hz dogier to dobry pomysl...

PS3 + 200Hz = coś ciekawego ; )

Ciekawa sytuacja nastąpiła po sprawdzeniu gier oraz potraktowaniu ich trybem 200Hz. W wielu modelach LCD w momencie odpalenia konsoli, tryb 100Hz stawał się nie dostępny albo był całkowicie niewidoczny. Szczególnie ciekawiło mnie zawsze co by się stało, gdyby grę w 30fps potraktować trybem 100Hz. Słuchajcie. Jak odpaliłem na PS3 SEGA REALLY, moje oczy zobaczyły coś ciekawego. Dla mnie, minusem tej pozycji było właśnie zejście do 30FPS. Jak można grać w taką grę bez 60FPS? 30FPS zabija ducha i grywalność! I co ciekawe, po odpaleniu trybu 200Hz na maksa (czyli może jednak warto by taka opcja została ; ) ) gra wygląda jak w 60FPS. LOL to już jakieś czary mary. Oczywiście zdarza się, że momentami mamy wrażenie, że to nadal 30FPS ale jest widoczna poprawa! Czyli sam telewizor jest w stanie wpłynąć na jakość gry! Kto by pomyślał.

Po kilkunastu godzinach w sieci stwierdziłem, że: jak masz nowy tv z 100hz to masz 2 opcje, albo grasz z lepszą płynnością ruchów 100hz i masz inputlagi wieksze albo w trybie gra bez 100hz z gorszą plynnoscia ale z mniejszym inputlagiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie polecacie aktualnie jakiś monitor 24cale do ps3 ? przeczytałem, od cholery tematów w internecie, jednak są one dość stare i tak naprawdę popadam w co raz większa dezorientacje.

budżet okolo:1000 zl jakies pomysly?

oczywiscie,jesli bedzie warto, bede mogl troche nagiac budzet :)

Edytowane przez wojciechg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy da się używać monitora CRT do wyświetlania obrazu z PS3? Większość wiadomości, jakich znalazłem na ps3site i w googlu mówi o konwerterze HDTV2VGA. Problem jest taki, że nie mogę nigdzie znaleźć takiego do kupienia. Czy jest jakaś tania alternatywa? Mam monitor z końcówką d-sub. Wymiana monitora nie wchodzi w rolę. Jestem kompletnie zielony w tych sprawach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi