Skocz do zawartości
Kenet

TV / Monitor / Projektor Do Ps3 - Tylko Tutaj!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z moim PS3, a mianowicie nie działa obraz Full HD przez HDMI (przez AV działa). Zaznaczam że kabel był sprawdzany i działa, PS3 było w serwisie i nie stwierdzono usterki, telewizor również był w serwisie i też wszystko ok. Nie wiem już co z tym zrobić, próbowałem reset przez przytrzymanie do pierwszego piknięcia- nie działa. Będę wdzięczny za pomoc. Tu jest filmik z takim samym problemem: http://www.youtube.com/watch?v=Nhh1KiZRbCQ&feature=related

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem zamiar kupić PlayStation 3, jednak nie jestem pewien czy mój monitor obsłuży tą konsole. Mój Monitor to Samsung SyncMaster 933 (bez hd) 18,5"

Posiadam wejscie D-SUB oraz DVI no i zasilaczowe

Czytałem coś o jakimś zabezpieczenie HDCP czy coś takiego.

Nie wiem nie znam się dlatego piszę do was?

Będę mógł podłączyć PS3 do tego monitora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jako iż zmieniam troche rzeczy w pokoju(nowe mebelki itd.) postanowiłem kupić sobie TV.

Problem leży w tym, że nie mam zielonego pojęcia jaki wybrać.

Obecnie gram na na monitorze 22' Full HD. Chciałbym kupić jakiś TV 32-37 calowy do ok.2100zł.

Czy ktoś mógłby mi doradzić co wybrać w tym przedziale cenowym ? Lub na co zwrócić szczególną uwagę.

Dodam, że przeglądałem różne aukcje z telewizorami, niektóre wydają się dość ciekawe jednak np, 37 calowy TV , Full HD, kontrast 60000:1, czas reakcji 4ms, tuner mpeg4, wydaje się całkiem dobrze jednak czytając dalej widzę 50hz , z tego co mi znajomy nadmienił to nie warto już brać 50hz , lepiej jakiś 100hz.

To nie musi być 37 calowy, może być 32 ale żeby posłużył mi przez kilka lat :)

Wielkie dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja mam takie pytanko otóż mam TV LG 4000 (32Cali) i wydaje mi się że coś jest nie tak ale nie wiem czy z TV czy z Konsolą gdyż grafika na Fife 11 jest słabej jakości, nie ostra, brzegi piłkarzy poszczępione, ogólnie nie jest dobrze. Kilka dni temu pojechałem z konsolą do szwagra on ma również TV 32Cali ale Panasonic, i wydaje mi się że ten jego TV jeszcze gorszy niestety nie pamiętam modelu a gorszy gdyż zapłacił za niego dużo mniej niż ja za moj LG, i u niego jak zobaczyłem grafikę to aż się za głowe złapałem jaka piekna, czysto itp utd co tu wymieniać taka jak powinna być. I teraz pytanie czemu tak mam, czemu ta grafika wygląda jak z Fify 2008 PC ?? Help.

Edytowane przez Warson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z wyświetlaniem obrazu z konsoli na monitorze LCD od komputera.

Kupiłem o to taki kabel na allegro:

http://allegro.pl/kabel-av-component-do-ps3-i-wii-i1261896632.html

Po otrzymaniu kabla podłączyłem go do konsoli PS3 do gniazda VGA w moniotorze, po odpaleniu konsoli brak obrazu. :(

Proszę o radę co muszę zrobić aby uzyskać na w/w kablu obraz z konsoli na monitorze LCD, dziękuje z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Szukam telewizora do PS3 a jak narazie znalazłem takie:

LG 42LD550

Samsung LE37C650

Prosze o ocenienie powyższych lub inne propozycję w tej samej cenie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez macyeks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Mam zamiar podłączyć ps3 slim do monitora, ale monitor ma tylko wejście VGA. Da rade?

Monitor to Benq E2200HDA

A kabel taki mam zamiar kupić

Wszystko będzie działało?

Jak z obrazem?

Edytowane przez Lebbard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam chcę kupić PS3 ,niestety mam tylko telewizor crt (kineskopowy) gdy uzbieram kase kupię sobie lepszy. Czy moglibyście zrobić zdjęcie jak wygląda gra na takim tv? widziałem zdjęcia na google ale prosiłbym o więcej, najlepiej z jakiś nowszych gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Szukam telewizora do PS3 a jak narazie znalazłem takie:

LG 42LD550

Samsung LE37C650

Prosze o ocenienie powyższych lub inne propozycję w tej samej cenie.

Z góry dziękuję za pomoc.

proponowałbym tobie tv lg.widziałem go u kumpla a także w sklepie i w domu był lepszy niz w sklepie.kolory żywe,100 hz,full hd.a samsungi robię średnie tv.i do tego lg większy :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam monitor Samsung SyncMaster 18,5" bez HD, anie wejścia DVI.

Jest tylko zwykłe wejścię chyba VGA ( z tymi pokrętłami do zakęcenia) i zasilaczowe

Jest sposób żeby podłączyć PS3 do tego monitora? Słyszałem o jakimś Vgabox, Hdfury, hdtv2vga czy coś takiego

Nie wiem, nie znam się, pytam...

Przypominam monitor ma tylko 2 wejścia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kwestią wyboru monitora lub tv do komputera + ps3. Zastanawia mnie jedna kwestia. Mianowicie, czy jest jakaś widoczna wizualna różnica między graniem na monitorze a tv? Wiadomo prócz wielkosci ekranu:-). Od miejsca, gdzie monitor bylby umieszczony dzieli mnie ~ 1,5 metra. Oglądam baaardzo dużo filmów ale wyłącznie z mojej stacji pc/ ps3. Więc jeśli chodzi o wykozystanie to monitor z tego wzgledu bylby najlepszym rozwiązaniem. Nigdzie nie znalazłem takiego merytorycznego pytania. Wstępnie wybrałem 27" Iiyama LCD 16:9, z HDMI i rozdzielczością 1920x1080 ( link na końcu tekstu). Chce, żeby komfort grania był w miarę największy. Kupno telewizora wiązałoby się brakiem do niego dostępu, gdyz dekoder telewizji cyfrowej + komputer i cała reszta są w różnych pomieszczeniach. Pytanie, czy monitor zda egzamin i nie odczuję różnicy . Pozdrawiam i liczę na merytoryczne odpowiedzi.

Format ekranu16:9 Rozdzielczość1920x1080 Czas reakcji2 msKontrast1:50000Jasność400 cd/m² http://www.proline.p...LCD+E2710HDS-B1

Edytowane przez Drakon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Posiadam ps3 slim , zamierzam sobie na dniach kupic TV LG 42LD450 , i teraz ptyanie czy ten tv sie nadaje pod moje ps3? moze jakes inne propozycje? Z góry thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post nie aktualny (watek zostal przeniesiony)

Edytowane przez kakaroto-songo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie go na dniach nie kupuj , bo lg , toshiby czy inne samsungi , to badziewie . Widzę , że kolega cię odesłał tam , gdzie trzeba .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie go na dniach nie kupuj , bo lg , toshiby czy inne samsungi , to badziewie . Widzę , że kolega cię odesłał tam , gdzie trzeba .

Miałeś doczynienia z tymi telewizorami że wydajesz taką opinie. Owszem znalazł by "kilka" modeli z tych podanych, które nie są warte uwagi. Ale to sie dotyczy też i tych których nie podałeś. 

Co do LG, to mam bardzo dobrą opinie. Nie wiem jak to z innymi markami, ale takie własnie 40-42 cale LG można kupić za nie duże pieniądze. (cena-jakość bdb)

A co do tego  modelu co podałeś, Full HD jest, częstotliwość odświeżania 50MHz - standard, i tylko 2 gniazda HDMI. Ale jeśli chcesz go podpinać wyłącznie do ps3 to w zupełności wystarczy  No i cena przystępna. :)

Edytowane przez pseudo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ten tv kupuje tylko i wyłoncznie do ps3 , wiadomo czasem jakis film sie obejrzy wieczore :D no to teraz juz nie wiem czy mam ten tv kupic ;> moze macie jakies inne propozycje;>? mam 2000zł chce tv LED 42 " pod ps3 :D

i co nik mi nie doradzi jaki tv kupic do ps3? za 2000zł? nie chce tv który ma 22" tak jak napisał kolega wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam telewizor marki LG 42 scarlet z taką dziurką w wersji slim 100hz 4hdmi i full HD na ps3 śmiga aż miło, wiec polecam marke LG, mój brat w warszawie ma lg 32 cale tylko hd ready i też daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 32 cale full hd lg w pokoju i jestem mega zadowolony, kolory ladne, filmy blu cudowne ! Ojcu pokazalem helikopter w ogniu tak usiadl i nie dopuscil mnie juz bym se pogral... Nie narzekam, na ilosc wejsc tez :P NIe dosc ze mam z tylu hdmi i pol miliona innych dziurek pod kable to z boku to samo. Z reka na sercu moge polecic ta firme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje się pod przedmówca. 32'' LG Full HD 100Hz. Jestem bardzo zadowolony, zero jakichkolwiek problemów. Jeśli będę zmieniał tv to nie będę się bał wziąć tej samej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu wyleciał z opinią, że jeśli Samsung i LG produkują własne matryce to nie ma bata, żeby telewizory były złej jakości.

Ano małe sprostowanie, sama matryca to mniej niż połowa sukcesu, za wyświetlanie obrazu odpowiada w 99% elektronika zastosowana w środku, także zrozumcie, że mając telewizor Sony będziecie mieć lepszy obraz (o wykonaniu już nie wspominam, bo kto posiada ten wie), bo Sony upycha lepszą elektronikę, a matryce ma od Sharpa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Poruszam drugi raz podobny temat lecz zadam troche inne pytanie bo wczesnie nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Mianowicie posiadam ps3 i chcialem sobie kupic jakis tv LCD pod konsole do 2000zł. Moja propozycja byl tv Lg 42Ld450 lecz opinie na jego temat były raczej negatywne. Wiedz moze podacie mi jakes konkretne modele tv do tego mojego ps3. Interesuja mnie konkrety (linki,modele) tv powinnien miec 42" LCD Z góry dziekuje za jakie kolwiek odp.

Edytowane przez pako999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Poruszam drugi raz podobny temat lecz zadam troche inne pytanie bo wczesnie nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Mianowicie posiadam ps3 i chcialem sobie kupic jakis tv LCD pod konsole do 2000zł. Moja propozycja byl tv Lg 42Ld450 lecz opinie na jego temat były raczej negatywne. Wiedz moze podacie mi jakes konkretne modele tv do tego mojego ps3. Interesuja mnie konkrety (linki,modele) tv powinnien miec 42" LED Z góry dziekuje za jakie kolwiek odp.

Witam.

Kolega lepiej zejdzie z chmur na ziemie :) LED za 2000zl i 42" ?

Za taka cene nie dostaniesz porzadnego LCD-aka .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oja sry nastapiła pomyłka zamiast Napisac ze szukam tv 42" LCD to napisałem LED sry ;P juz poprawiłem bład ;P To jak macie jakes propozycje :D co myslicie o tym Lg 42Ld450 ;> mi sie wydaje ze wzupełnosci by straczyl do ps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi