Skocz do zawartości
ONE

God Of War: Collection

Rekomendowane odpowiedzi

kondi006, jeju - to weź przeznacz te 3 godz na zrobienie tego trofka i tyle, zamiast marnować czas na kombinowanie z sejvami. Ja po prostu jak wpadł mi pucharek za pokonanie tych bossów (2 część) to nie zapisywałem gry dopóki nie wpadł mi za pokonanie ostatnich bossów... Rób też tak a będziesz miał trophy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebinho1916 piszesz o Boss Batch 3?

Wg opisu pucharek powinien wpaść po zabiciu Krakena więc jak mi nie wpadł to lekko się wkurzyłem...

Myślałem, że będę musiał całość lecieć od nowa, w międzyczasie umarła mi konsola więc gre kontynuowałem po dość długiej przerwie (sejwa miałem zaraz po ubiciu Krakena) i ku mojemu zdziwieniu w pewnym momencie pucharek mi wpadł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumaczę może dokładniej -

-wpada mi trofeum Boss Batch 2

-od tego momentu nie zapisuję już ani razu gry, po prostu gram aż do zabicia trzeciej siostry (i tu powinien wpadnąć pucharek)

Bynajmniej jak już pisałem, - trofeum mi wpadło i większość osób tak robiła i trophy wpadało... Chyba nie ma lepszego sposobu na zdobycie Boss Batch 3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumaczę może dokładniej -

-wpada mi trofeum Boss Batch 2

-od tego momentu nie zapisuję już ani razu gry, po prostu gram aż do zabicia trzeciej siostry (i tu powinien wpadnąć pucharek)

Bynajmniej jak już pisałem, - trofeum mi wpadło i większość osób tak robiła i trophy wpadało... Chyba nie ma lepszego sposobu na zdobycie Boss Batch 3 :)

Chyba jest... Naczytałem się o tym dość sporo i powiem szczerze, że napędziliście mi tylko strachu. Tak jak ktoś napisał w komentarzu pod opisem trofeów na stronie głównej, trofeum wpada po zabiciu kolesia od nici czasu ( tego wielkiego grubasa ). Nic nie kombinowałem z save'ami, zapisywałem w każdym dostępnym momencie i trophy wpadło właśnie po zabiciu tego potwora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój brat tak samo zapisywał gdzie sie da, jak zabił tego grubasa to też mu wpadło. Być może to zależy od daty wydania, podejrzewam że w nowszych nie ma tego błędu ( Ja mam z 2010 r.), ale wtedy powinni dać patch do starych wersji, a takiego chyba nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej doszukiwałbym się problemu w wersji a nie dacie wydania. Większość użytkowników Ps3Site które miały glitcha opisywały go sporo przed wydaniem wersji PL. Grali więc w wersję z dystrybucji zza oceanu. Na forach w USA w tym również na oficjalnym GOW jest znacznie więcej użytkowników którym nie zaliczyło trofeum i nadal trafiają się kolejni. Osobiście byłem jednym z "naznaczonych" i choć teraz się z tego śmieje to wtedy byłem mocno podirytowany :confused:

Nie wszyscy mieli tyle szczęścia w nieszczęściu co ja; użytkownik pytalek 3 razy leciał całą fabułę i nic - trofek nie wpadł :unsure:

To wszystko jednak tylko gdybanie i przypuszczenia bo ten bug jest jak piorun; nigdy nie wiadomo gdzie uderzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam import zza wielkiej wody. Trofeum nie wpadło za pierwszym razem, ale tak jak Tomo, za drugim razem gralem ze wszystkimi mocami i na "czitach" ;) . Jeśli to pomoże, nie zapisywałem gry po uwolnieniu feniksa, az do ostatniej siostry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersje USA i za pierwszym razem to wpadło, więc nie wiem od czego to zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem że, Boss Batch 3 jest powiązane z pucharkiem 15 Min Fight Scene

Jeśli się wyrobimy w czasie i wpadnie nam trofeum za przejście Loom Chamber poniżej 10 minut to możemy być pewni, że Boss Batch wpadnie po zabójstwie ostatniej siostry; jeśli nie - to niekoniecznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie miałem, żadnych problemów - zapisywałem stan przy każdej okazji, Loom Chamber przeszedłem w ponad 10 min. a trofeum wpadło w momencie wbicia haka w czerep grubej siostry  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam o GoW 1. Przeszedłem gre, i teraz chce grać drugi raz. Czy jak zaczne od nowa, to ulepszenia broni zostana, czy sie skasuja ? Jakies tipy na Challenge of the Gods ? Bo szkoda mojego pada ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam o GoW 1. Przeszedłem gre, i teraz chce grać drugi raz. Czy jak zaczne od nowa, to ulepszenia broni zostana, czy sie skasuja ? Jakies tipy na Challenge of the Gods ? Bo szkoda mojego pada ...

W GoW 1 ulepszenia w nowej grze się kasują, ale możesz używać kostiumów dających większą siłę, nieskończoną magię bądź zwiększającego doświadczenie.

Challenge of the Gods 1-7:

Challenge of the Gods 8-10:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

challenge są łatwe oprócz 10 :D polecam filmik wyżej. Reszte spokojnie jedziesz, bez strojów nawet fajniej sie gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak zaczne jeszcze raz od nowa, to będę musial upgrade'ować bronie i magie od nowa ? To jak mam to wymaxować na 100 % podczas przechodzenia gry ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak zaczne jeszcze raz od nowa, to będę musial upgrade'ować bronie i magie od nowa ? To jak mam to wymaxować na 100 % podczas przechodzenia gry ? :blink:

1. Szukaj wszystkich skrzyn z Red Orbami (z oczami gorgony i piorami feniksa tez bo po tym jak znajdziesz wszystkie to w pozostalych skrzyniach pojawią się Red Orby),

2. Nie unikaj walk, nie omijaj wrogów.

3. Spokojnie powinieneś wymaksować bronie przed walką z Aresem.

4. Jeśli Ci się jednak nie udało, to spróbuj tej metody:

Podczas pierwszej częsci walki z Aresem, jak zbijesz jego pasek życia będziesz musiał wykonać QTE żeby go wykończyć:

Najpierw wciskasz kółko "siłując się", następnie wciskasz pierwszy guzik który pojawi się nad głową Aresa, a po pojawieniu się drugiego wciskasz INNY, Ares zrzuci Cię uwalniając trochę orbów.

Następnie powtarzasz tą czynność do osiągnięcia potrzebnej liczby orbów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbierając wszystkie skrzynie i nie unikając walk spokojnie da się zebrać tyle orbów, by upgrade'ować wszystkie bronie i magię na max'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pozostaje mi przejście gry w 5 h. A tego nie da sie dokonać walcząc z wszystkimi wrogami, także będe grę musiał przejść 3 razy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pozostaje mi przejście gry w 5 h. A tego nie da sie dokonać walcząc z wszystkimi wrogami, także będe grę musiał przejść 3 razy ...

A nie masz jakiegoś save'a przed walką z Aresem? Mógłbyś użyć metody na orby i wymaksować wszystko podczas walki z nim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leć fabułę na "złamanie karku" i zrób koniecznie save'a przed Aresem. Ubij drania i zalicz trofek za speedrun'a (poniżej 5h)

Potem wgraj save'a przed Aresem i podczas walki możesz dobić wszystkie brakujące czerwone paski :thumbsup: Jak? Poniżej kopiuję mini-poradnik:

SEEING RED PORADNIK - jak uzbierać nieskończenie wiele czerwonych pasków w God Of War I

WERSJA - (nie) dla idiotów

50sekunda - Gracz naciska Kółko - Kratos łapie Aresa

51sekunda - Gracz przez 3 sekundy naciska szybko kółko

54sekunda* - Gracz naciska X - Ares dostaje kosę w plecy

56 sekunda* - Pojawia się kwadrat - Nie naciskamy kwadratu :no: :woot: :ok:

Ares zrzuca Kratosa na ziemię - dostajemy kilka czerwonych pasków i zaczynasz jeszcze raz powyższą kombinację

*Zamiast X i [] mogą pojawić się inne kombinacje QTE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o tym wcześniej, ale napiszę jeszcze raz - o wiele korzystniejszy jest glitch na orby który możemy wykonać podczas "Challenge of Atlas"

Jedyne co musimy zrobić to odpowiednio ustawić harpie a potem spokojnie patrzeć jak tryska fontanna orbów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie odnoście Phoenix Feathers. Jest podobno ich 18 ... Od nowa zaczynam grać, i chce gre pobić w 5 h więc na szukanie nie ma czasu.. Jakies rady ? :blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie odnoście Phoenix Feathers. Jest podobno ich 18 ... Od nowa zaczynam grać, i chce gre pobić w 5 h więc na szukanie nie ma czasu.. Jakies rady ? :blush:

Grałem speedrun i zbierałem wszystkie pióra i oczy, sprawdzałem na YT lokalizację i leciałem spokojnie omijając wszelkie możliwe walki. Uzyskałem czas 4h więc bez problemu możesz zbierać piórka wykonując speed run :)

@HarDy - glitch z harpiem jest o wiele mniej skuteczny, po pierwsze zajmuje prawie 100lat (kilkadziesiąt minut), po drugie nie jest to takie proste aby móc go wykonać. Nie wiem czemu upierasz się przy nim skoro na Aresie można wymaksować bronie poniżej 10 minut :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upieram się tylko i wyłącznie dlatego, że dzięki niemu o wiele wcześniej możemy wymaxować wszystkie bronie, dzięki czemu będziemy mieli łatwiejszą dalszą grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem wam że "leciałem" speedrun'a pomału, bez zbierania piórek i miałem czas 4h30m około :P ( robiłem to bez żadnego stroju bo straciłem save'y )

bez stroju i żadnych oczu/piórek też da się spokojnie przejść więc nie ma znaczenia czy będziesz zbierał.

Glitch - nie jest taki trudny w kilkanaście minut się udało, ale nie polecam bo zabiera satysfakcję z platynki xD

Edytowane przez macon_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi