Peter667 0 Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) Witam Was, po kilku miesiącach przerwy od GoWCollection - kiedyś nie mogłem sobie poradzić z 4 zadaniem, z ochroną tłumacza dlatego zrezygnowałem. Nie dawno ukończyłem GoW III na platyne. Nabrałem smaczku na zwięczeniu trylogii trzema platynami, z czego brakuje mi tylko jednej w GoW II. Dokończyłem wyzwania tytanów (Uffff), użyłem urn i z tego co widzę brakuje mi dwóch trofeów za uber chest i zebranie wszystkich piórek. Sprawdziłem na YT lokalizacje wszystkich skrzynek. Rano miałem już się brać za speed runa w Bonus Play, ale z tego co widziałem manne mam na maxa, a w menu że mam zebrane wszystkie piórka, ale trofeum nie ma... Teraz nie wiem jak odpalić gre, żeby szybko ja przejść(próbowałem na easy, ale mam wszystko już wymaxowane i podejrzewam ze trofeum za piórka nie wpadnie, przydałby sie tez jakiś kostium ;p) ? Przy okazji ocena trudności wyzwań tytanów - GoW II 5/10; GOW III 8/10 w niektórych poradnikach to jakieś nie porozumienie. Edytowane 20 Luty 2011 przez Peter667 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ashiro 8 Napisano 20 Luty 2011 Hehe ma teraz to samo tylko, że zbieram oczy gorgony :D Najpierw zebrałem uber chesty i zaczynam od połowy normalnej gry. W bonus play nie da rady chyba wbić many czy hp, bo ma się ją od razu chyba na maksa, ale nie jestem pewien. Choć biegałem w stroju ryby która bodajże daje hp/mane to może dlatego nie było żadnych skrzyń z tego typu. Ja planuję zacząć od połowy zwykłej gry czyli tej pierwszy raz przechodzonej i z filmikami nazbierać skrzyń. Z początku myślałem, że to jakiś bug, że nie mam tego trofeum, ale widocznie po prostu nie wbiłem go. Bodajże by wbić to trofeum trzeba 18 oczek/piórek a w grze jest ponad dwadzieścia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 23 Luty 2011 a w menu że mam zebrane wszystkie piórka, ale trofeum nie ma... Teraz nie wiem jak odpalić gre, żeby szybko ja przejść(próbowałem na easy, ale mam wszystko już wymaxowane i podejrzewam ze trofeum za piórka nie wpadnie, przydałby sie tez jakiś kostium ;p) ? Bo jeżeli przeszedłeś grę, np. na EASY i chcesz drugi raz ją przejść na tym samym poziomie to ile pamiętam nie da rady tak zbierać od nowa piórek itd. Musisz przejść grę na innym poziomie, np. Normal... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krolikow 0 Napisano 23 Luty 2011 (edytowane) Witam. Tydzień temu zacząłem przygodę z czarnulką. Na pierwszy ogień poszła trylogia GoW. Wszystko szło pięknie, aż do etapy gry, na którym utkwiłem 2 dni temu i bezskutecznie do dziś staram się go zaliczyć. Mowa tu o Poseidon`s Challenge i fragmencie, w którym to przepływamy przez tunel z ruchomymi ścianami (poruszają się od prawej do lewej) i przed którymi to chowamy się w nieckach w podłożu. Domyśliłem się, co trzeba zrobić, ale nie udaje mi się dopłyną od jednej niecki do drugiej. Po kliku godzinach bluzgów wszedłem na yt szukać rozwiązania. I to zaskoczenie. Na filmikach z solucją na tym etapie przemieszczają się dwie ściany (w odstępach około 5 s). U mnie natomiast ścian jest pięć. Najpierw dwie w odstępach 1 s, a potem po 3 sekundach trzy ściany pod rząd (między pierwszą a drugą jest tak mało miejsca, że nie da się nawet z niecki wychylić). Pomyślałem najpierw, że tak ma być, bo filmik, który oglądałem pochodził ps2 (skoro grafikę zmienili, to czemu by nie rozgrywkę). Poszukałem więc filmików w wersją na ps3. Niestety na nich również ściany są dwie. I tu moje pytanie. Czy ktoś miał taki sam problem? W to w ogóle jest problem, czy po prosty tak ma być? Jeśli jest to bug, to co zrobić, a jeśli nie to jak to dziadostwo przejść. Z góry dziękuję za rady i przepraszam, jeśli zły temat wybrałem. Pozdrawiam Ok, w zasadzie problem się rozwiązał. Był to bug gry. Załadowałem poprzedniego save'a, przeszedłem co trzeba i przy nowej wizycie w tunelu ze ścianami były już tylko dwie. Żałuje tylko, że straciłem te dwa wieczory na to. A feralnego save'a zachowam dla potomności :) Edytowane 23 Luty 2011 przez Krolikow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claudii 0 Napisano 3 Marzec 2011 czy ktoś wie w jaki sposób zrobić glitcha na red orby w gow 1, ten z harpami w mniej wiecej połowie gry? kombinuje i kombinuje i mi nie wychodzi :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 3 Marzec 2011 Olej ten glitch, można spokojnie nabić dowolną ilość orbów (dużo szybciej) na ostatniej walce z Aresem, szczegóły poniżej; (...) SEEING RED PORADNIK - jak uzbierać nieskończenie wiele czerwonych pasków w God Of War I WERSJA - (nie) dla idiotów 50sekunda - Gracz naciska :cicle: - Kratos łapie Aresa 51sekunda - Gracz przez 3 sekundy naciska szybko :cicle: 54sekunda* - Gracz naciska :x: - Ares dostaje kosę w plecy 56 sekunda* - Pojawia się :square: - Nie naciskamy kwadratu :no: :woot: :ok: Ares zrzuca Kratosa na ziemię - dostajemy kilka czerwonych pasków i zaczynasz jeszcze raz powyższą kombinację *Zamiast :square: i :x: mogą pojawić się inne kombinacje QTE 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claudii 0 Napisano 3 Marzec 2011 (edytowane) dziękować :) choć jeszcze kawałek drogi przede mną.... Edytowane 3 Marzec 2011 przez claudii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 16 Marzec 2011 Udało się, przeszedłem GoW I w 3h i mam platynę. Fajne uczucie bo to moja pierwsza platyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Link396 142 Napisano 16 Marzec 2011 Udało się, przeszedłem GoW I w 3h i mam platynę. Fajne uczucie bo to moja pierwsza platyna. Gratuluję, straciłeś dziewictwo :) Mi pierwsza platyna też wpadła w GoW 1, dla Ciebie to tylko fajne uczucie ? Ja byłem wniebowzięty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 17 Marzec 2011 Utrata dziewictwa to sprawa osobista, każdy przeżywa to inaczej :D Ale nie ukrywam, że to było bardzo przyjemne i nie bolało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matioss 2 Napisano 19 Marzec 2011 Przy pierwszym podejściu gry nie zebrałem wystarczająco orbów i nie wymaksowałem skilli.. Po skończonej fabule można je gdzieś jeszcze dozbierać ? Tak samo z challange of gods (coś takiego) kiedy mogę to wykonać ? :P Słyszałem od kolegi, że dostaję się jakiś strój na nieskończenie wiele many, po przejściu gry go nie dostałem.. Co źle zrobiłem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaskroniec 2 Napisano 19 Marzec 2011 @UP Z maksowaniem skilli mozesz jedynie zaladowac poprzedniego save jezeli masz, o do challenge, wchodzisz w "tresaures" przechodzisz 7 wyzwan (dosyc ciezkich, nie trac rage of the gods , zostaw na ostatnie) po przejsciu bierzesz nowa gre, stroj krowy, i biegasz spamujac poseidon's rage'm , a gdy dojdzie, dorzucasz army of hades. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 19 Marzec 2011 Challenge of the Gods z GoW I nie ma większych problemów ale Challenge of the Titans z GoW II to trochę inna bajka, da się przejść ale trzeba trochę popracować. Wszystko masz we "treasures" w menu gry. W GoW I jak przerwiesz wyzwania przy 9 to przy ponownym rozpoczęciu musisz naginać wszystkie od początku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grandy111 92 Napisano 21 Marzec 2011 Witam, od kilku dni posiadam God of War collection. Na razie gram w gow 1, w ile godzin da radę przejść gow 2?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 21 Marzec 2011 Podobny czas do GOW I. Z tego co pamiętam, to jest ciut dłuższy :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 21 Marzec 2011 Ja parę razy zboczyłem z drogi podczas przechodzenia w stroju z nieograniczoną magią i nabiłem czas 3 h 15 min. Przyjemność w eksterminacji wrogów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykos 21 Napisano 22 Marzec 2011 (edytowane) Witam, od kilku dni posiadam God of War collection. Na razie gram w gow 1, w ile godzin da radę przejść gow 2?? Pytasz się tak jak miałbyś przejść GOW jak najszybciej za wszelką cenę :turned: Edytowane 22 Marzec 2011 przez Patrykos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 22 Marzec 2011 Speedrun przez drugą część zajął mi dokładnie 3:31, można zrobić sobie więc gorącej herbaty i przy dobrych wiatrach nie zdąży wystygnąć > szczegóły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 24 Marzec 2011 Mi się udało zdobyć platynę w GoW II, nie było to wcale takie trudne, jak chce się przejść GoWa poniżej 5 godzin to jest bez problemu. Nic łatwiejszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SithFrog 4 Napisano 24 Marzec 2011 Mi się udało zdobyć platynę w GoW II, nie było to wcale takie trudne, jak chce się przejść GoWa poniżej 5 godzin to jest bez problemu. Nic łatwiejszego. GoW 2 był z całej trójki GoWów zdecydowanie najłatwiejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sly_m 0 Napisano 24 Marzec 2011 Witam, ja z takim małym zapytaniem. Jestem w trakcie robienia platyny w GOW 3 i chciałbym się dowiedzieć czy jeśli zginę w labiryncie i wczytam sobie stan gdzie jeszcze przedtem nie zginąłem to czy trofeum wpadnie? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 24 Marzec 2011 w zlym temacie zadales pytanie. tu masz wlasciwy: http://www.ps3site.pl/forum/topic/31855-god-of-war-i-i-i/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sly_m 0 Napisano 24 Marzec 2011 Dzięki i przepraszam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosperopro 7 Napisano 31 Marzec 2011 Gow2 jest trudny :) wyzwania tytanow mi sprawiaja problemy :D a jedynka i trojka na poziomie platyny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matioss 2 Napisano 3 Kwiecień 2011 Mam pytanie, gdzie dokładnie znajduję się 3 siostra za trofeum boss patch 3 ? Zabiłem na razie pierwszego (bass patch 1) a nie chce tego trofika ominąć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach