rivel88 0 Napisano 25 Wrzesień 2010 Grałem speedrun i zbierałem wszystkie pióra i oczy, sprawdzałem na YT lokalizację i leciałem spokojnie omijając wszelkie możliwe walki. Uzyskałem czas 4h więc bez problemu możesz zbierać piórka wykonując speed run :) @HarDy - glitch z harpiem jest o wiele mniej skuteczny, po pierwsze zajmuje prawie 100lat (kilkadziesiąt minut), po drugie nie jest to takie proste aby móc go wykonać. Nie wiem czemu upierasz się przy nim skoro na Aresie można wymaksować bronie poniżej 10 minut Dzięki Tomo za pocieszenie, i dziś zabieram się za speedrun'a i zbieranie piórek ( YT rulz ). Jak gdzieś utknę, to napewno się w tym temacie odezwe. 3mać kciuki :D PS. Bardzo lubie to forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 26 Wrzesień 2010 Upieram się tylko i wyłącznie dlatego, że dzięki niemu o wiele wcześniej możemy wymaxować wszystkie bronie, dzięki czemu będziemy mieli łatwiejszą dalszą grę. Bardzo dobry argument jak ktoś przechodzi na wyższym poziomie trudności, jeżeli jednak ktoś leci speedrun na easy a do tego omija przeciwników i nie podejmuje walki to jednak lepiej skorzystać z red orbsów od Aresa. :thumbsup: @rivel88 Dzięki za dobre słowa, pisz śmiało w razie problemów będziemy wspierać :) Polecam sprawdzić na YT gdzie masz pierwsze dwa piórka/oczy po zebraniu ich sprawdzić kolejne dwa i grać, potem następne dwa i tak do końca - ja w ten sposób grałem - czas sprawdziłem wczoraj i było to 4h06m - masz więc 54 minuty zapasu :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 26 Wrzesień 2010 Sposób który podałem nie nadaje się na speedruna, ale nigdzie nie pisałem,że tak jest :thumbsup: (ale to najlepszy sposób jeśli ktoś gra na wyższych poziomach trudności i chce sobie troszkę ułatwić) Ja speedruna zrobiłem na easy w stroju krowy (nieskończona mana) - bez wdawania się w zbędne walki, a w krytycznych momentach korzystając z Poseidon'ś Rage i Army of Hades Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 26 Wrzesień 2010 Sposób który podałem nie nadaje się na speedruna, ale nigdzie nie pisałem,że tak jest :thumbsup: .... Czyżby? - Rivel88 pisał że brakuje mu trofea za speedrun i za upgrade broni i czy będzie musiał przechodzić grę dwa razy :down: - Wtedy podsunąłem mu patent ze zrobieniem speedruna i dobiciem orbów na końcu gry podczas walki finałowej :thumbsup: - Wtedy Ty napisałeś: "Pisałem o tym wcześniej, ale napiszę jeszcze raz - o wiele korzystniejszy jest glitch na orby..." :down: Albo nie czytałeś dyskusji od początku, albo nie czytałeś dyskusji od początku :rofl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 26 Wrzesień 2010 heh - ano, nie czytałem od początku... doczytałem tylko, że chce wymaxować broń :whistling: niemniej jeśli ktoś dopiero zaczyna grę to podany przezemnie sposób umożliwi w sposób prosty, łatwy i przyjemny (aczkolwiek niekoniecznie szybki) - zdobycie we wczesnym etapie gry ilości orbów, które pozwolą udoskonalić broń i znacznie ułatwią dalszą rozgrywkę :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rivel88 0 Napisano 2 Październik 2010 (edytowane) K***a, jestem w Pandora's Temple, i mam jeden muse key, a potrzebne sa 2 :wacko: I DUPAAAAAAAAAAAA. nie moge sie za bardzo wracac bo wszystko poblokowaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Edytowane 3 Październik 2010 przez Tomo Nie bluzgaj ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 2 Październik 2010 Kurwa, jestem w Pandora's Temple, i mam jeden muse key, a potrzebne sa 2 :wacko: I DUPAAAAAAAAAAAA. nie moge sie za bardzo wracac bo wszystko poblokowaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Kręć pan tym kołem na głównym placu, aż się pokaże przejście nie zablokowane ;) I nie wrzeszcz tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usnitax 4 Napisano 2 Październik 2010 Kręć pan tym kołem na głównym placu, aż się pokaże przejście nie zablokowane ;) I nie wrzeszcz tak. tak nie da rady wrócić ; ] ale nie musisz tego zbierać ; ] zobacz na youtube w walktrought co robił po tej komnacie ; ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rivel88 0 Napisano 2 Październik 2010 Już sobie poradziłem. Dzięki za rady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakub1989 0 Napisano 3 Październik 2010 Nie zaliczyło mi trofea za zabicie syren na pustyni miał ktoś podobny problem ? One były tylko trzy tak ? Zacząłem grać na średnim poziomie trudności potem zgoniłem 5 razy aby dostać pucharek za to i zostawiłem już grę na najniższym poziomie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 3 Październik 2010 Nie zaliczyło mi trofea za zabicie syren na pustyni miał ktoś podobny problem ? One były tylko trzy tak ? Zacząłem grać na średnim poziomie trudności potem zgoniłem 5 razy aby dostać pucharek za to i zostawiłem już grę na najniższym poziomie . Mi wpadło to trophy dopiero gdy pozabijałem wszystkie syreny w dalszej części gry (chyba tuż przed wezwaniem Kronosa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamkers 80 Napisano 5 Październik 2010 Dokładnie tak, tez myślałem, że coś jest nie tak ale ten pucharek wpada po prostu w dalszej części gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 1 Listopad 2010 mam pytanie co do speedrun'a.. lece w przebraniu krowy i posejdon poki co.. pytanie mam takie : 1. czy cut-scenki licza sie jako czas gry itp itd ? innymi slowy gdy nie mamy sterownosci/nie gramy to czas sie nabija ? 2. czy naprzyklad gdzies strace duzo czasu i bede chcial szybciej to zrobic czy cos to moge dac Select -> Restart from last checkpoint i czas z poprzedniego sie nie liczy ?.. w sensie czy jak zgine np. i zagram od ostatniego checkpointa to czas miedzy checkpointem a smiercia sie liczy jako 'czas gry' ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 2 Listopad 2010 Ad.1 Cut-scenki i przerywniki nie wliczają się do ogólnego czasu gry :thumbsup: Ad.2 Jeżeli zginiesz i zostaniesz wrócony do checkpointu/save'u - whatever to licznik czasu gry również cofa się do momentu w którym był w momencie zapisu stanu gry. Jeżeli jakaś miejscówka zajmie Ci wyjątkowo dużo czasu i będziesz wracała do ostatniego save'a lub też będziesz wiele razy ginął w jakiejś lokalizacji to wydłuży to jedynie Twój czas spędzony przed telewizorem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamkers 80 Napisano 2 Listopad 2010 Speed runem się nie przejmuj, jest naprawdę banalny, ubierz się tylko w strój krowy (nie pamiętam jak się fachowo nazywa :P ), będziesz miał wtedy nieskończona magię, ustaw najniższy poziom trudności i bez problemu w 3,5h się zamkniesz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 2 Listopad 2010 ok dzieki za info ;).. wlasnie jesli cofajac do checkpointow czas jest zerowany to nie wydaje sie tak ciezkie.. zwlaszcza ze checkpointy sa dosc czesto i mam juz zarys gry (gdzie isc/co zrobic).. na normalu robiac wszystko mialem kolo 9h chyba.. teraz jak omijam i gram gra leci duzo szybciej i sadze ze nie bedzie problemu :) dzieki jeszcze raz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 6 Listopad 2010 Po dlugim czasie odzyskalem gow collection, bylem w polowie dwojki ale zaczalem od poczatku, nie bedzie mi sie chcialo 3 raz zaczynac i pytanie, ile czasu trzeba sobie poswiecic na przejscie od trofeum boss 2 do tej ostatniej brzydkiej siostry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 6 Listopad 2010 Przez glitcha z pucharem za siostry Krakena musiałem zaliczać speedrun w GOW II. Całą grę przeszedłem w 3,5h więc od bossbatch2 do bossbatch3 to nie może być więcej jak 60 minut grania Tutaj więcej informacji > KLIK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 6 Listopad 2010 a co to jest to "Bonus Play" ?... moze mi ktos tak strescic co to i po co ? :P.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kitana 9 Napisano 6 Listopad 2010 Bonus Play to rozgrywka z mocami i broniami z poprzedniego przejscia ;) Przy okazji mozna uzywac urn mocy itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 6 Listopad 2010 ale rozumiem ze normalnie Story sie jedzie ? tylko postac jest importowana ta co gralismy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kitana 9 Napisano 6 Listopad 2010 tak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 9 Listopad 2010 A orbsy by dopakowac bron mozna robic w wyzwaniach? Czytalem gdzies ze mozna sobie robic takie ringi by przeciwnikow wybierac czy cos, tam da rade? bo jakos mam wrazenie ze bedzie kiepsko z tym u mnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 9 Listopad 2010 @BrzozaLuk - o ile pamiętam to tak... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LwiaNerka 1 Napisano 10 Listopad 2010 bardzo trudne te challenge od the gods w GOW1? na razie tylko parę razy próbowałem i odłożyłem na półkę a tylko tego mi (i przejścia w 5godzin) brakuje do platyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach