Rafi 3 Napisano 24 Luty 2012 Dla mnie technoogia 3d jest do bani, grałem, filmy oglądałem. Bania i oczy mnie tak na*****alały, że nie zdecyduję się nigdy na 3d. Zarówno pasywne jak i aktywne. Chociaż niekiedy efekt jest powalający, szkoda tylko że nie mogę oglądać dłużej niż kilka minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starvin 44 Napisano 3 Marzec 2012 moze mi ktos powiedziec czy musze miec jakis specjalny kabel aby ogladac filmy w blue reyu 3D? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soldi 23 Napisano 3 Marzec 2012 (edytowane) jeśli chcesz mieć Full HD 3D to musisz mieć kabel w standardzie 1.4. Jak posiadasz TV marki LG (pasywny) bądź Samsung seria 6, to wystarczy normalny kabel, bo te TV nie wyświetlają obrazu trójwymiarowego w FH. Już teraz są robione pasywne tv z Full HD 3D Tak, ale to jest Full HD 1080i, czyli wyświetlana jest co druga linia pozioma. Spadek rozdzielczości jest zauważalny gołym okiem. Na ekranie widać pionowe szare paski. Edytowane 3 Marzec 2012 przez Soldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lopi89 4 Napisano 3 Marzec 2012 Co za bzdury, kabel 1.3 wystarczy do 3D na PS3, zresztą konsola ma tylko takie złącze Natomiast co do pasywnych to wygląda to rewelacyjnie o ile gra się na kompie a nie PS3(PS3 gry w 3d wyświetla w strasznie niskiej rozdzielczości(nawet 640*716!), przeskalujcie to sobie teraz do Full HD i zróbcie z tego co drugą linię to nie może być dobre:D Natomiast grałem na podłączonym do TV pececie w Fallouta: NV z pomocą aplikacji tri coś tam w pełnym HD i efekty rewelacyjne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soldi 23 Napisano 4 Marzec 2012 Natomiast grałem na podłączonym do TV pececie w Fallouta: NV z pomocą aplikacji tri coś tam w pełnym HD i efekty rewelacyjne. Ta.. obraz w rozdzielczości 1080i...no rewelacja jakich mało. Jeśli siedzi się daleko od TV, to może ma to sens (nie widać poziomych pasków), ale wtedy traci się na szczegółowości obrazu z uwagi na odległość. A co do kabla, to pisałem ogólnie o 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crooz 1 Napisano 8 Marzec 2012 Oj chyba beda problemy z błonnikiem. : OO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macis22 0 Napisano 18 Marzec 2012 witam serdecznie mam sony tv 3d i chce odpalić killzona w 3d jak robię w ustawieniach 3d to wyskakuję mi komunikat ze nie wykryto telewizora bardzo proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 18 Marzec 2012 witam serdecznie mam sony tv 3d i chce odpalić killzona w 3d jak robię w ustawieniach 3d to wyskakuję mi komunikat ze nie wykryto telewizora bardzo proszę o pomoc w menu konsoli (XMB) w Settings (drugie od lewej) wejdź w Display Settings (lub polski odpowiednik) -> Video Output Settings (pierwsza pozycja) -> HDMI -> Automatic, potem daj Yes jak Ci wyświetli obraz w największej rozdzielczości (tam gdzie jest odliczanie od 30 sekund). Wyświetli Ci się lista dostępnych trybów. Na samym dole powinieneś mieć rozdzielczości z dopisanym 3D (to znaczy że wykryło że twój TV jest 3D). Wciśnij X, ustawienia Audio daj Finish (chyba że chcesz coś ustawiać) i znów odpal grę. Ustawienia 3D w grze powinny już być aktywne, włącz 3D i śmigaj! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macis22 0 Napisano 18 Marzec 2012 Wielkie dzięki zadziałało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
son24 0 Napisano 3 Kwiecień 2012 witam wlasnie zakupilem ps3 i tv sony bravia KDL46HX820 oraz jestem posiadaczem gry killzone3 w 3D i jak gram w 3D obrazy tak jakby nienachodzil na siebie taki odcien ducha wystepuje czy ktos sie z tym spotkal czy to jest normalne a moze mi ktos pomoze dzieki dodam jeszcze ze robilem ustawienia niestandardowe i chcialem recznie ustawic na 720p lub 1080p ale nic z tego poniewaz wtedy niewidzi 3D i musza byc ustawienia automatyczne moze mi ktos pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 4 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam, Efekt, który opisujesz powyżej to tak zwany Ghosting, znany również jako Crosstalk. Jest to zupełnie normalne zjawisko. Wielu sądzi iż efekt ten zależny jest od panelu z którego korzystamy, oraz okularów aktywnych. Posiadasz telewizor Sony 3D pierwszej generacji (Active 3D) z aktywnymi okularami migawkowymi, a więc rzeczywiście ów efekt może się lekko nasilać, jednakże na moim LG 3D drugiej generacji (Passive 3D), z pasywnymi okularami efekt ten także jest dostrzegalny w chociażby Killzone 3. Zjawisko to jest w największym stopniu zależne od gry lub filmu. W Motorstorm Apocalypse, Uncharted 3 bądź God Of War Collection Volume 2 nie byłem praktycznie w stanie dostrzec tego efektu, a 3D w tych tytułach powoduje dosłowny opad szczęki. Killzone 3, pomimo iż także jest świetnym doświadczeniem, ze względu na kontrastowe tła, posiada lekki Crosstalk. Co do drugiej części pytania, posiadając TV 3D powinieneś mieć do wyboru trzy dodatkowe opcje: 720p(3D), 1080i(3D) oraz 1080p(3D), nie licząc tych samych lecz bez stosownego dopisku, konsola powinna cię zapytać także o rozmiar telewizora. Edytowane 5 Kwiecień 2012 przez PonurakPS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
son24 0 Napisano 4 Kwiecień 2012 najbardziej nierozumie tego ze wuja tez ma sony bravia 40cali ale niemial wbudowanego nadajnika 3D i musial dokupic osobno i najlepsze jest to ze tego efektu ducha niebyla przy tej grze killzone3 i okulary nawet te same byly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 4 Kwiecień 2012 (edytowane) Trudno w to uwierzyć. Musiałeś widzieć inną sekwencje w grze, bądź twój wujek bawił się głębią 3D w opcjach gry. Zmniejszenie wskaźnika głębi 3D, powoduje zminimalizowanie nasilenia tego efektu, aczkolwiek kosztem samego trójwymiaru, a więc moim zdaniem ów wskaźnik powinien być ustawiony na wartość maksymalną w każdym przypadku, a już na pewno wówczas, gdy chcesz aby coś z ekranu wyskoczyło ci wprost na głowę. Jak napisałem powyżej, efekt ten zależny jest przede wszystkim od danego tytułu, twój wujek posiada telewizor 3D Capable, ponieważ potrzebuje podłączenia nadajnika, aczkolwiek to wciąż jest aktywne 3D. Skoro efekt w jakimś stopniu występuje u mnie na pasywnym 3D, to tym bardziej nie ma bata aby nie występował także i u niego. Edytowane 5 Kwiecień 2012 przez PonurakPS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
son24 0 Napisano 4 Kwiecień 2012 (edytowane) naprawde niebylo tego efektu bylo idealnie bylo elegandzko i dlatego sie wystraszylem ze cos jest nie tak z moim telewizorem i wezwalem serwis i przywiezli nowy tv ale byl ten sam efekt i ci z serwisu stwierdzili ze moj nadajnik 3D ma cos 4 a u wuja 8 dokladnie niepamietam o co chodzilo i na serio efekt idealny i dlatego niewiem ze w moim tv o wiele drozszym jest taki defekt @Kryman § I - Ogólne zasady obowiązujące użytkowników ------------------------------ 2. Użytkownicy zobowiązani są do przestrzegania zasad netykiety oraz poprawności języka polskiego, czyli poprawnego formułowana zdań, przestrzegania zasad interpunkcji oraz ortografii. A u Ciebie zero kropek, przecinków, w ogóle to u Ciebie nic nie ma... Edytowane 4 Kwiecień 2012 przez Kryman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 4 Kwiecień 2012 Dlatego też uważam, że musiał zmniejszyć efekt 3D w opcjach gry lub TV. Zjawisko to występuje, szczególnie w pierwszych produkcjach 3D, a Killzone 3 jest właśnie jedną z takowych. Crosstalk jest również brany pod uwagę w recenzjach. Jak się tak upierasz, zakup chociaż by Assassin's Creed Revelations bądź Smerfy w 3D i daj mi znać jak znajdziesz owy efekt chociażby w minimalnym natężeniu. Nie jest to absolutnie żaden defekt bądź usterka, lecz cecha pierwszych tytułów dostępnych w 3D. Jak tak ci to przeszkadza zmniejsz natężenie 3D w opcjach gry i pobaw się głębią w ustawieniach TV, co zapewne już dawno uczynił twój wujek. Głową muru nie przebijesz, możesz kupić dziesięć nowych telewizorów 3D, a na starcie mogę ci zagwarantować, że będzie tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
son24 0 Napisano 5 Kwiecień 2012 A powiedz mi bo kupilem tez ps3 razem z tv i czy normalne jest to ze podczas grania w jakas konkretna gre czasem przerywa konsola? tzn tak jak by konsola wczytywala i takie przerywanie wystepuje tak jak w kompie a powiem ci ze nic w ustawieniach nierobil bo to ja wziolem swoja konsole i podlaczylem i nic ustawiane niebylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 5 Kwiecień 2012 Przerywanie? Musiałbyś to dokładniej sprecyzować, jednakże gdyby coś takiego miało miejsce to bym zapewne zauważył, ze względu na duże wyczulenie w segmencie jakichkolwiek defektów sprzętowych. Proponuję, załóż inny temat w odpowiednim dziale, oraz dokładniej opisz swój problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
son24 0 Napisano 7 Kwiecień 2012 no chodzi mi o to ze np jak sie laduje jak w cos gram to tak sie zatrzymuje na sekunde jak by sie ladowalo tak jak w komputerze czasem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macis22 0 Napisano 8 Kwiecień 2012 Witam serdecznie Mam pytanie czy można zmniejszyć pojemność filmu 3d bo mój TV widzi tylko film z USB (PenDrive) jak jest system plików FAT a jak chce skopiować większy plik niż 4GB to pisze mi ze za mało miejsca mam mimo że jest bardzo dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominiqpl 9 Napisano 8 Kwiecień 2012 Witam serdecznie Mam pytanie czy można zmniejszyć pojemność filmu 3d bo mój TV widzi tylko film z USB (PenDrive) jak jest system plików FAT a jak chce skopiować większy plik niż 4GB to pisze mi ze za mało miejsca mam mimo że jest bardzo dużo. Jeśli się oczywiście nie mylę obraz video w jakości 3D kodowany jest w H.264 , a nie jest to bardzo wydajny kodek względem pojemności. A nawet jeśli można upchnąć plik video w jakości 3D w takim czy innym kodowaniu do 4GB to jakość obrazu a tym bardziej audio nie będą powalać , co w moim przekonaniu mija się z celem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
portek 142 Napisano 9 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam serdecznie Mam pytanie czy można zmniejszyć pojemność filmu 3d bo mój TV widzi tylko film z USB (PenDrive) jak jest system plików FAT a jak chce skopiować większy plik niż 4GB to pisze mi ze za mało miejsca mam mimo że jest bardzo dużo. Przykład: Odlot 3D (SBS) / Up (2009) [Dubbing PL] [Mini-HD] Kopie 3D SBS mini-HD, to kopie specjalistyczne o dużej rozdzielczości (1920 x 1080 ), które mimo niewielkiego ciężaru (w Mb) zachowują bardzo wysoką jakość. Dane Techniczne Format : Matroska (MKV) Rozmiar pliku : 3,48 GB Czas trwania : 1h 36 min. Całkowita przepływność bitów : 5.183 Kb/s Wideo: Format : AVC Profil formatu : High@L5.1 Czas trwania : 1h 36 min. Przepływność bitów : 4.800 Kb/s Szerokość : 1.920 pikseli Wysokość : 1.080 pikseli Proporcje obrazu : 16:9 Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/s Rozmiar strumienia : 3,15 GB (91%) Audio: Format : AC-3 Czas trwania : 1h 36 min. Rodzaj przepływności : Stała Przepływność bitów : 384 Kb/s Kanały : 6 kanałów Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Side: L R, LFE Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz BitDepth/String : 16 bitów Rozmiar strumienia : 264 MB (7%) Język : Polski Edytowane 9 Kwiecień 2012 przez portek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dod6e23 2 Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie 3D na PS3. Posiadam PS3 już od dłuższego czasu, ale jak do tej pory korzystałem z niej na normalnym TV Panasonic plazma TX-P42S20E. Teraz mam zamiar dać tego mamie,a zakupić sobie nowy model z 11/12r., dokładnie Panasonic Neoplazma 3D TX-P50GT30E - http://www.panasonic...7434/index.html i do tego okulary 3D również Panasonic TY-EW3D3M - http://www.panasonic...7675/index.html Nakreślę wam jeszcze jak to wszystko będzie podłączone: Sony PS3 :start: kabel HDMI v1.4a :start: amplituner Pioneer VSX-520-K z 3D :start: kabel HDMI v1.4a :start: TV 3D Panasonic TX-P50GT30E i okulary 3D Panasonic TY-EW3D3M - http://www.pioneer.p...20-K/index.html Moje pytanie do was jest takie, czy po zakupie tego TV 3D+okularów 3D, filmy i gry 3D będą mi normalnie śmigać czy może nastąpić jakiś problem natury technicznej ? Pozdrawiam '/> ' width='500' height='120' type='application/x-shockwave-flash'> Edytowane 9 Maj 2012 przez dod6e23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
son24 0 Napisano 11 Kwiecień 2012 witam Ponurak mam crisisa 2 w 3D i powiem ci ze efekt ducha rowniez wystepuje ale mniej niz przy killzone 3 prosze o kontakt na moje gg chcialbym z toba porozmawiac na ten temat wiecej dzieki pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) Crysis 2 ukazał się w podobnym okresie co Killzone 3, więc to o niczym nie świadczy. Niestety na czas obecny, nie korzystam z GG, jeśli masz pytania napisz poprzez PW. Proponuję również wpisać odpowiednią frazę w Google i porwać się lekturze na dziesiątkach zagranicznych stron. Pozdrawiam również. Edytowane 11 Kwiecień 2012 przez PonurakPS3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w1z4rd 0 Napisano 11 Kwiecień 2012 Siemka ja tylko dodam od siebie ze jak ktos bedzie chcial kupic telewizor 3D to niech dokladnie sie dowie czy jest on FULL HD 3D gdyz ja kupilem samsunga UE40D6530 i niestety nie jest on 3D FULL HD tylko 3D 720p. Bede staral sie do wymienic w sklepie gdyz zostalem wprowadzony w blad przez sprzedawce odnosnie 3D. Mam nadzieje ze nikt z was nie zostanie oszukany w ten sposob. Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach