mateusz0601 0 Napisano 12 Sierpień 2010 Mam takie pytanie. Chcem kupic tv okulary i Film Starcie tytanow w 3d. Mam ps3 z updetem 3.41. Jezeli wszystko podlacze i wsadze film do ps3 to bedzie mi konsola czytala film i dawala go w 3d? Czy jak to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 12 Sierpień 2010 Mam takie pytanie. Chcem kupic tv okulary i Film Starcie tytanow w 3d. Mam ps3 z updetem 3.41. Jezeli wszystko podlacze i wsadze film do ps3 to bedzie mi konsola czytala film i dawala go w 3d? Czy jak to jest? W ustawieniach pojawia ci sie potem taka opcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz0601 0 Napisano 12 Sierpień 2010 To znaczy konsola mnie zapyta czy wlaczyc film w 3d, czy normalnie? I ogolnie da sie ogladac filmy 3d na ps3, oprocz grania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chlopik 0 Napisano 12 Sierpień 2010 Moim zdaniem 3D to będzie EPIC FAIL. Nie jestem tym zainteresowany, w ogóle mnie to nie rajcuje ani trochę. Poczekamy, zobaczymy. :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 12 Sierpień 2010 (edytowane) To znaczy konsola mnie zapyta czy wlaczyc film w 3d, czy normalnie? I ogolnie da sie ogladac filmy 3d na ps3, oprocz grania? Zrobisz tak jak już będziesz miał TV 3d wejdziesz w ustawienia tam gdzie dobiera sie rozdzielczość 720P 1080p itp i tam ps3 samo wykryje że masz taki tv a potem w filmie , grze będzie już opcja z 3d udostępniona Moim zdaniem 3D to będzie EPIC FAIL. Nie jestem tym zainteresowany, w ogóle mnie to nie rajcuje ani trochę. Poczekamy, zobaczymy. :pardon: Skoro nie jesteś tym zainteresowany to po co wypowiadasz sie w tym temacie ...... Edytowane 12 Sierpień 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdaniels 15 Napisano 12 Sierpień 2010 To ja trochę z innej beczki pytanie. Mam plazmę Samsunga i z tyłu jest takie małe złącze opisane jako 3D Sync Out. Domyślam się, że podpina się pod to jakiś transmiter do okularków. W menu telewizora opcja 3D jest nieaktywna, pewnie dlatego, że musi być podpięty jakiś zestaw do tego złącza. No i właśnie. Nie mogę znaleźć instrukcji od telewizora a ze strony Samsunga nie chce się ściągnąć. Wie ktoś co tam można podpiąć do tego gniazda? Ile kosztuje i o co z tym 3D Sync w ogóle chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 12 Sierpień 2010 (edytowane) To ja trochę z innej beczki pytanie. Mam plazmę Samsunga i z tyłu jest takie małe złącze opisane jako 3D Sync Out. Domyślam się, że podpina się pod to jakiś transmiter do okularków. W menu telewizora opcja 3D jest nieaktywna, pewnie dlatego, że musi być podpięty jakiś zestaw do tego złącza. No i właśnie. Nie mogę znaleźć instrukcji od telewizora a ze strony Samsunga nie chce się ściągnąć. Wie ktoś co tam można podpiąć do tego gniazda? Ile kosztuje i o co z tym 3D Sync w ogóle chodzi? Podaj Model TV ? może to być emiter Edytowane 12 Sierpień 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdaniels 15 Napisano 12 Sierpień 2010 PS42B450 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 12 Sierpień 2010 PS42B450 Wydaje mi sie że to jakaś lipa jest ;/ , ale nie są to pewno informacje bo nic na ten temat nie mogę znaleść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdaniels 15 Napisano 12 Sierpień 2010 No właśnie ja też szukałem i niewiele znalazłem. Gdzieś, ale już nie pamiętam gdzie, znalazłem informację że działa z tym jakiś 3D Starter Kit, i że sprzedawane to jest tylko w USA po cenie około 130$. Ponoć okulary plus jakiś nadajnik czy inny emiter. Tyle, że nie mogę znaleźć żadnych konkretów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irvin 11 Napisano 12 Sierpień 2010 Zrobisz tak jak już będziesz miał TV 3d wejdziesz w ustawienia tam gdzie dobiera sie rozdzielczość 720P 1080p itp i tam ps3 samo wykryje że masz taki tv a potem w filmie , grze będzie już opcja z 3d udostępniona Z tym filmem w 3D coś mi się wydaje, że się nie uda, dopóki Sony nie doda wsparcia dla filmów blu-ray 3D (na razie jest tylko wsparcie dla gier) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdaniels 15 Napisano 12 Sierpień 2010 (edytowane) Znalazłem takie coś http://alltvmall.com/ssg1000. Wtyczka za zdjęcia wydaje się idealnie pasować do gniazda w moim TV. Dziwne, ale strona Samsunga twierdzi, że takiego sprzętu nie zna. Druga sprawa to opis, z którego wynika, że 3D z tym ustrojstwem wymaga użycia jakiegoś softu na PC. WTF? Czyli 3D ale tylko z peceta? Chyba jednak lipa. edit Nie wiem czemu ale przeklejenie linka generuje błąd, trzeba wejść na http://alltvmall.com/ i w wyszukiwarce wpisać ssg1000, wtedy można zobaczyć produkt. Edytowane 12 Sierpień 2010 przez jdaniels Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiN4t 5 Napisano 22 Sierpień 2010 [...] Skoro nie jesteś tym zainteresowany to po co wypowiadasz sie w tym temacie ...... Całkiem prosta odpowiedź: chciał tylko wypowiedzieć swoje zdanie na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomisior 110 Napisano 22 Sierpień 2010 monobloss poskadałeś mnie z ta bravią :) ona już weszła na rynek czy dopiero ją sony wypuszcza? aż się boję o cenę. z zakupem tv3d poczekam do następnego roku. Ale wybór będzie między Samsungiem albo Sony - obawiam się że tylko na tego pierwszego będzie mnie stać :) z tego co widziałem na allegro ceny Samsungów 3d (40") oscylują w granicach 4000 zł, natomiast Sony 6000 wzwyż... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redkhmer 2 Napisano 22 Sierpień 2010 Moim zdaniem 3D to będzie EPIC FAIL. Nie jestem tym zainteresowany, w ogóle mnie to nie rajcuje ani trochę. Poczekamy, zobaczymy. :pardon: Ja szczerze tez uwazalem ze 3d to jakis bubel, do momentu kiedy poszedlem do kina na step up 3d i co najlepsze nie on mnie przekonal a puszczone przed seansem 30 sek reklamy avatara w 3d, ktory zjadl na sniadanie efekty ze step up 3d. efekt byl tak zarabisty ze tylko moge sobie wyobrazac co sie dzieje w grach 3d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
behemot 0 Napisano 22 Sierpień 2010 PS42B450 Wydaje mi się ,że odpowiedzią na twoje pytanie jest 3D IR Emitter. Wpisz sobie w google i przeszukaj zarówno w zakładce sieć jak i grafika. Przepraszam,że niepodaje konkretnego linku ale bedzie najlepiej jak swpje poszukiwania dostsujesz do własnych potrzeb. W sieci jest trochę na ten temat, więc myślę, że znajdziesz odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdaniels 15 Napisano 22 Sierpień 2010 Wydaje mi się ,że odpowiedzią na twoje pytanie jest 3D IR Emitter. Wpisz sobie w google i przeszukaj zarówno w zakładce sieć jak i grafika. Przepraszam,że niepodaje konkretnego linku ale bedzie najlepiej jak swpje poszukiwania dostsujesz do własnych potrzeb. W sieci jest trochę na ten temat, więc myślę, że znajdziesz odpowiedź. Szczerze dziękuję za pomoc lecz gdybyś przeczytał kolejne posty to zauważyłbyś, że znalazłem o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
behemot 0 Napisano 22 Sierpień 2010 Szczerze dziękuję za pomoc lecz gdybyś przeczytał kolejne posty to zauważyłbyś, że znalazłem o co chodzi. Poprostu strona z tym linkiem mi nie wchodziła .{mimo iż trzynałem się twoich i nstrukcjii - chyba problem z przeglądarką) a posty przeczytałem jakie były pod spodem. No ale najważniejsze,że znalałeś to czego szukałeś. :ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheRijo 0 Napisano 26 Sierpień 2010 Trójwymiarowa rewolucja w telewizji zbliża się wielkimi krokami, a Ty możesz już dziś skorzystać z jej zalet dzięki pakietowi 3D Collection. Będzie on dostępny od czerwca 2010 r. wyłącznie w PlayStation Store i pozwoli zachwycać się trójwymiarowymi wersjami takich gier, jak PAIN, Super Stardust HD, WipEout HD czy demo MotorStorm Pacific Rift. To zupełnie nowy wymiar rozrywki! Pamiętaj tylko, że aby się nią cieszyć, musisz posiadać telewizor 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 26 Sierpień 2010 Dzisiaj, zupełnym przypadkiem natknąłem się na czarny wagon SONY, prezentujący ich technologie 3D. Bez namysłu wdepnąłem do środka, akuratnie mieli podpiętą ps3 do 40'' LCD, uprzejmy pan zapodał mi pada i odpaliłem sobie 2 gry: stardusta i motorstorma w 3D. No i bez szału, niestety. W starduście efekt mizerny, no taki śmieszny dodatek, meteory delikatnie wyłażące z ekranu. W motorstormie było troszkę lepiej, szczególnie po wjechaniu w piach albo kałużę, kiedy strugi wody "wylewały" się z LCD. Nie wiem, może to kwestia tych dwóch tytułów, ale na mnie 3D nie zrobiło wielkiego wrażenia, nie zaliczyłem opadu żuchwy. Po kilkunastu minutach grania oddałem pada i popatrzyłem jeszcze na jakiś kanał sportowy w 3D, wrażenie podobne jak w grach. Efekt zaobserwoweany przeze mnie na 40'' LCD 3D był mizerny w stosunku do tego co się działo na Avatarze w kinie. Ja sobie wyrobiłem zdanie - za takie pieniądze nie zdecyduję się na taki bajer, wolę zamiast 40'' 3D kupić 46'' albo 50'' LED z wyższej półki. Poczekam jeszcze na zapowiadane tv toshiby, ponoć bez okularów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysklin 0 Napisano 7 Wrzesień 2010 Czesc Dzisiaj po wlaczeniu ps3 mialem software update. Myslalem ze to ta latka ktora umozliwia ogladanie Blu ray 3d. Niestety to nie to jeszcze. Wiadomo juz cos kiedy wyjdzie ten update do ogladania 3d ? Dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 7 Wrzesień 2010 Czesc Dzisiaj po wlaczeniu ps3 mialem software update. Myslalem ze to ta latka ktora umozliwia ogladanie Blu ray 3d. Niestety to nie to jeszcze. Wiadomo juz cos kiedy wyjdzie ten update do ogladania 3d ? Dziekuje Update wspierający 3D już wyszedł. Trzeba mieć tylko telewizor 3D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irvin 11 Napisano 7 Wrzesień 2010 Update dla gier w 3D jest już od dawna. Update dla filmów w 3D ma pojawić się w październiku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 7 Wrzesień 2010 Acha, w takim razie sorry krzysklin myślałem, że wyszedł już do tego i tego :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 7 Wrzesień 2010 O ile dobrze kojarzę, to FW 3.50 ma mieć w końcu wsparcie dla filmów 3D. Mam nadzieję, że nie wymyślą sobie jakiejś blokady na niektóre filmy promowane przez innych producentów, tak jak to ma miejsce z normalnymi odtwarzaczami BD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach