Skocz do zawartości
ONE

Trofea

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest prosta. Jedni grają dla zabawy, jedni grają dla platyny i są tacy co grają dla jednego i drugiego. Jak ktoś chce mieć gre na full ustawia się z innymi co chcą. Jak ktoś chce grać dla zabawy ma to gdzieś i gra dla zabawy.

To kiedy jakaś ustawka na trofea ? :rofl:

Ponoć właśnie trwabiggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tydzień można zrobić ustawkę na squad rusha bo na deatmatchu chaos totalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły Mexyk był, cbool szalal bez opamietania, Lukiemu sie chwali ze pilnowal porzadku. THX :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro to pisać ale to było tylko marnowanie czasu, i psucie k/d. Niektórzy powinni przemyśleć swoje postępowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kiedy jakaś ustawka na trofea ? :rofl:

Ustawmy się lepiej na nabijanie punktów medykami. W końcu trzeba jakoś do tego 50 poziomu dobić ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra teraz mam inna propozycje.

Do gry potrzebnych jest 8 ludzi.

Dzielimy się na 2 drużyny.

Kapitanowie w tym samym czasie zaczynają szukać tej samej mamy o tych samych parametrach (squda deadtchmach -> act dessert ->non hardcore)

Są nie mal 100% szanse na to, że trafimy właśnie na siebie.

Gdzy już będziemy grać attackersi niszczą 1. m-com, wtedy odblokuje się cała mapa.

Na act dessert jest sporo budynków więdz powinno być dobrze.

Kilka uwag

1. Będziemy grać według wczorajszej listy, zaczynając od tego kto ostatni miał robić demo killsy

2. Będę dowodzić jedną drużyną i potrzebuje ochotnika do prowadzenia drugiej.

3. trze a ustawić squad na private żeby nikt niepożądany się nie dołączył

4. NA BOGA NIE WP****AĆ SIĘ DO CUDZEJ KOLEJKI, NA WSZYSTKICH PRZYJDZIE PORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzeba jeszcze ustalić dzień i godzinę i to na kim się kto ostatni robił te demo killsy bo ja już się pogubiłem...

Edytowane przez jesion97
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fail roku w kategorii Ustawki , a wiec: mexyk jak cholera , kilku osobom udało sie wbić to trofeum , cbool odpierdalał cyrk natomiast Szu_W i Luki98 dostawali ogromnej piany ( ja włącznie z nimi )

Jutro ma być Ustawka part 2 ale ja napewno tam nie zagoszcze , niestety z takimi ludźmi nie da sie współpracować natomiast tym którzy sie zapiszą życze wytrwałości i cholernie mocnych nerwów. Szkoda że tylko pierwszym osobom na liście udało sie wbic trofea :( no ale nikt nic nie poradzi , nawet na prywatej ustawce wśród kolegów z forum znajdzie sie noob.

Szkoda , że z takiej organizacji były nici no ale i tak brawa dla założycieli :D

Pozdro dla wszystkich uczestników tej szkoły wytrwania :)

Edytowane przez Killzone_15
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ustawka to porażka!!! Zbieraliśmy się już o 19:30... około 20:00 znaleźliśmy serwer... i co... POKAZALIŚCIE SWOJĄ KULTURĘ, WYROZUMIAŁOŚĆ ORAZ DOJRZAŁOŚĆ (umysłową!!!) ...wszyscy wiedza o kim mowa... nie będę pisał ponieważ mi to nie wypada... ;/ Tyle nerwów co dziś nie najadłem się od kilku lat!!! Biegali gdzie popadnie zabijali (np. On mnie zabił to ja też go zabije...) i takie kółeczko ... zadawali zbedne pytania na czacie robiąc zamęt... i co najgorsze nie pilnowali kolejki... kto zdobył trofeum po za kolejką to gratuluje bo wygrał kopa od każdego uczciwego!!! A kilku nas było więc...

1 osoba mogła demolity robić co najwyżej 4min. a ile się schodziło... 20!!! Nie wiem czy z 6 osób zrobiło trofea...

Wielkie podziękowania dla wszystkich uczciwych oraz szczególne podziękowania dla Szu_W !!!!!!

Ogarniał wszystko!!!

@Szu_W ostatni raz wysilaliśmy się przy robieniu ustawki...

Oczywiście ustawki będą ponieważ trzeba pomóc uczciwym którzy nie zdobyli trofków oraz tym którzy nie wytrzymali (a to mnie nie zdziwiło) do kolejnych ustawek będą przyjmowane tylko ogarnięte osoby!!!

Przepraszam że wyszedłem z gry... ale to siła wyższa... ;/

ehhhhhhh chyba wszyscy się ze mną zgodzą... info. o nowej ustawce na pewno trafią do właściwych osób! Nie wiem kiedy dojdę do siebie po dzisiejszym... ale obiecuję że w tym tygodniu dam znać... i postaram się aby każdy poszkodowany w dzisiejeszej ustawce miał to na co zasłużył ;)

Jeśli ktoś został urażony moją wypowiedzią... to dobrze!!! Taka prawda... ale urażą się tylko TE osoby ;)

Pozdrawiam Luki98

edit. ustawka skończyła się około 23:00!!

Edytowane przez Luki98
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co?ja myslałem ze mam do czynienia zs grupą ludzi myslących i kum atych co jest trudnego w podłozeniu ładunku (1)osoba a reszta czeka ewentualnie rzuca ammo na dół nikt nie ma prawa strzelac a tu Ku....a haos jakbyście 1 raz grali (niektórzy)w taką gre no nie ma słów jak można tak sie nieporozumiec jedna osoba tylko moze rozkazywac pisał Luki i czemu sie go nie słuchaliście porażka przez monstrualne P.Dzieki za współprace ale i tak nie mam tego trophy....żenada.Aż niektórzy powinni pada odłozyc i przezucic sie na inne hobby moze karty albo hinczyk.pozdr

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co?ja myslałem ze mam do czynienia zs grupą ludzi myslących i kum atych co jest trudnego w podłozeniu ładunku (1)osoba a reszta czeka ewentualnie rzuca ammo na dół nikt nie ma prawa strzelac a tu Ku....a haos jakbyście 1 raz grali (niektórzy)w taką gre no nie ma słów jak można tak sie nieporozumiec jedna osoba tylko moze rozkazywac pisał Luki i czemu sie go nie słuchaliście porażka przez monstrualne P.Dzieki za współprace ale i tak nie mam tego trophy....żenada.Aż niektórzy powinni pada odłozyc i przezucic sie na inne hobby moze karty albo hinczyk.pozdr

Za tydzień usłyszymy o dziecku które zabiło się pionkiem do gry... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak samo myślalem , że zbiera sie grupa kumpli z forum którzy pomogą i w zamian też dostaną pomoc no ale jak widac mozna sie zdziwić.

Za tydzień usłyszymy o dziecku które zabiło się pionkiem do gry... ;/

Albo dziecko które myślało że ma Combat Knife i rzuciło kartą swoją mame bo chciało zaliczyć Et Tu Brute xDD

Edytowane przez Killzone_15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak samo myślalem , że zbiera sie grupa kumpli z forum którzy pomogą i w zamian też dostaną pomoc no ale jak widac mozna sie zdziwić.

Albo dziecko które myślało że ma Combat Knife i rzuciło kartą swoją mame bo chciało zaliczyć Et Tu Brute xDD

Ale by wtedy dostał wpie*dol od matki :rofl: chciał bym to zobaczyć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale by wtedy dostał wpie*dol od matki :rofl: chciał bym to zobaczyć :D

Zaznaczyła by go tracerem w głowe xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz poszedłem na jakąś ustawke na trofea i powiem szczerze , że to była moja ostatnia :D wiecej nerrwów niż satysfakcji.

Ja gram dla funu no ale chciałem zobaczyc jak takie ustawki wygladają no i zobaczyłem że to jest meksyk :D

Pozdro dla tych którzy dalej grają dla funu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaznaczyła by go tracerem w głowe xD

Chaos na maxa ale jakos na poczatku szlo ja zrobiłem trofeunm 2 wysadzeniami budynku w 3,5 minuty a potem 2 godziny probowałem pomóc innym nie wiem czy ktos nei zrozumial o co chodzi bo po 21 to tylko wszyscy sie pluli na czacie zamiast grac bez sensu nawet jak trzeba bylo tylko sie pzoabijac zeby przeskoczyć na inna mape ciagle pretensje dlaczego zabija grupa a powinna b itd szkoda gadac najgorsza ustawka w moim zyciu ciesze się chociaż że udało mi się nabić platynę Dla pozostałych polecam squad rush atacama i umawiać się tylko z pewnymi osobami które rozumieja zasady i chca kulturalnie nabic trofea

card.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wypowiem się jako osoba która NIE zaliczyła trofeum.

jestem wściekły. Chyba od początku panował już chaos. Niektóry wbijali się na "krzywy ryj", mimo tego, że ustalone było iż trofea robimy według listy z forum. Wbrew znaleźli się tacy jak cbool22, którzy cały czas przeszkadzali w robieniu innym. Nie dziwie się, że większości osób puściły nerwy (w tym mnie). Jeszcze bardziej wkurza mnie fakt, że do mojej kolejki zostało chyba 2 osoby.

Chciałbym z całego serca podziękować przede wszystkim organizatorom, oraz wszystkim tym, którzy potrafili się "zachować". Mam nadzieje, że w trakcie gry nikomu nie przeszkadzałem. Jeżeli tak to przepraszam :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowanie faktow, czyli jak wposcic dzieci na boisko z karabinem i mega pakiem adrenaliny (ktore rozsadzilo jego hormony)!!!<BR><BR>Na poczatek moze podziekowania dla tych, ktozy byli w porzadku, zachowywali sie jak nalezy:

1. Luki98 (organizacja, kompletowanie listy, PSN ID, pomoc mi w zapanowaniu nad innymi, zachowanie (kultura i wytrwalosc do pozazdroszczenia)),

2. Attention_15 (dobra postawa),

3. Bartek-brt (dobra postawa),

4. chaos1981ol (dobra postawa),

5. ElanDelScorcho (dobra postawa),

6. speed1-BOSS (dobra postawa, ogarniecie tematu, oraz pomoc w upilnowaniu tego rozgariaszu),

7. CAP_PL (dobra postawa),

8. timetoshake_PL (dobra postawa, ogarniecie tematu, dobra wspolpraca),

moze jeszcze by sie ktos nadal, a moze nie, nie wiem, nie ogarnialem wszystkich, bo nie bylem w stanie, PISAC GADAC BIEGAC WYBIERAC BUDYNKU ITD..., a juz nic nie mowie o tym ze pisalem do tych obcych ziomkow zeby wyszli z serwera...ehhh....

Najwieksze podziekowania kieruje w kierunku 3 osob, do:

Luki98

KJN86

Tomo

Za pomoc w organizacji i rozgryzienie tematu doglebnie ;) (czyli, co, jak i dlaczego tak).

Jezeli chodzi o mugoli, bo taki jest zwyczaj nazywania tych ktorzy robia, poploch, zamet, pytaja, a po co, a dlaczego, co chwile cos im nie pasuje, bo bardzo wazne jest K/D (bo jak pojde do szkoly to kolega mi powie ze jestem lamusem, bo on ma wieksze i zleje sie z tego powodu w portki), wpierdzielaja sie w kolejke, nie sluchaja co sie do nich mowi, i maja ALL w glebokim powazaniu, i jednym z przykladów takiej osoby jest ta o ktorej wszyscy dobrze wiemy ze jest, oraz ZE SATOTALNYMI NOOBAMI!!!  itd., itp., j.w. ;)

W woli scislosci, nie bylo realnych szans na zmiane jakiej kolwiek statystyki K/D jezeli kazdy by sie zachowywal jak nalezy (mowa o MUGOLACH), bo liczac zabica kazdego z nas na demolition po dwa razy max od kazdego, a pozniej zabijanie na zmiane planszy kazdej druzyny po koleji (a nie jak to wyszlo) to NIC BY SIE NIE ZMIENILO w statystykach!!! No ale coz...niektorym poprostu przepalily sie synapsy i mediatory zamiast wbijac sie w receptor ladowaly w zbiorczym ;) Na cztery litery jak by ktos nie wiedzial ;)

@Luki nastepnym razem ustawke jak zrobimy to prosimy o pokazanie dowodu osobistego!!! bo na BF:BC 2 jest PEGI 16!!!! a nie PEGI 3 jak dla LBP...a no i zrobimy to na priwie ;)

Jestem chetny do pomocy, ale z ludzmi ktorzy uzywaja glowy i sluchaja tych ktorzy ogarniaja, i organizuja takie ustawki (a bralem udzial w niejednej). Oczywiscie w miare mozliwosci pomoge reszcie z listy jak wyniknie cos z tego dobrego, ale ja nie przyloze reki do organizacji, jak bedzie zapiete wszystko na ostatni guzik to sie zjawie, ale jak zaczna sie takie akcje jak mielismy okazje zobaczyc dzisja to odrazu robie OUT! ;)

PS: Przepraszam z gory, tych ktorym nie udalo sie zrobic trofea, a ktorych nie wymienilem, a mimo to byli wporzdaku...NO I NA KONIEC JESZCZE DODAM ZE TO MIALA BYC DOBRA ZABAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdro All!!

Edytowane przez Szu.W.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek już tak po prostu ma ze lubi chodzić na skróty. Szukamy ułatwień, kruczkow, obejść w życiu codziennym i na gry to tez sie przenioslo. Temat nie udzieli Ci jednoznacznej odpowiedzi, a jedynie przyczyni się do powstania kolejnej "pyskowki" na forum. Takie niestety mam obawy a cześć wypowiedzi już zaczyna pokazywać ze nie są bezpodstawne. Najsmieszniejsze jest to ze nawet czlonkowie i po części organizatorzy ustawek sami nagle zaczęli wysmiewac te incjatywe ;-) "kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień" :-) tutaj kamieniami równo każdy ciska, pozostaje nam wiec wylawiac takich Judaszy i publicznie krzyzowac. Za ostro? Chyba nie :-)

Ustawki to syf i pisałem o tym wiecej w dziale trofea, dziwi mnie wiec zaskoczenie graczy ze znowu nie wypalilo :-(. Realia bowiem są mocno nie sprzyjajace: 50% najczęściej się nie zjawia, 70% wogole się nie angażuje liczac ze inni odwala za nich wszystkie sprawy (invite, serwer etc.), jest jeszcze 1% graczy którzy załatwia swoje i znikną (mendy), dodajmy do tego jeszcze bałagan i ograniczenia komunikacyjne i mamy totalny "kociol" :-)

Osobiscie zapisalem się jako pomocnik zwany pieszczotliwie "wolentariuszem" :-) i pomimo ze z racji ograniczen serwera nie udało mi się wejść to i tak na kolejna taka imprezę rowniez się wpisze. Ludzie z ustawek maja często bowiem wypracowane już wszystkie achivmenty i trofea i do grand prix - platyna - brakuje im często 1,2 pucharkow, szkoda im czasu na focusowanie się na zdobywaniu ich w walce lub nie maja pomysłu ja to zrobić (niski poziom umiejętności), szukają latwiejszego rozwiązania. Z takiego powodu ja np kiedyś zdobylem na zaaranzowanej w trakcie zwykłej gry mini ustawce trofeum et tu brute. Swojego rodzaju zwienczenie wcześniejszej pracy, tzw "wisienka na torcie". Gdyby wspomniany przez Ciebie Krol dobijal na dworze przy poddanych wcześniej upolowana i zraniona własnymi rękoma zwierzyne to pewnie nie byłoby w tym nic tak dyskusyjnego, a takiej analogii wypadałoby się doszukiwac. :-)

Tak wiec do brzegu; Zyjemy w wolnym kraju i każdy z nas jest wolnym człowiekiem, korzystajmy z tego. Ponadto każdy ma swoje sumienie i pózniej zerkajac na swoje osiągnięcia będzie wiedział jak mocno mu się (nie)należały ;-) Forum ma to do siebie ze mozna przeczytać historyczne wypowiedzi użytkowników wiec nie popadajcie w rozdowojenia jazni bo jeszcze ktoś to wytknie publicznie i będzie wstyd.

Pozdrowienie dla wszystkich graczy; tych co grają dla fun'u i tych co się mecza grając z inych powodów :-P

Pozdr,

Edytowane przez Tomo
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm szkoda ze na własne oczy nie moglem tego zobaczyć, byłem koło 21 i niestety serwer był full. Pogralem wiec trochę sam, sprobowalem kilkanaście razy jesze wejść - niestety z negatywnym skutkiem. Dzięki za wyróżnienie i do zobaczenia w "normalnej" walce. Pozdr

Edytowane przez Tomo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nie było. I chyba podjąłem dobrą decyzję. Wolałem już demo Just Cause.

To tylko potwierdza moją hipotezę: Ci, którzy chcą robić trofea, to w prawie 1/2 dzieci, które jeszcze nie dorosły:

-Do konsoli

-Do internetu

-Do Battlefielda

-Do Zespołowej Ustawki

Czy takie dzieci, które ciągle psuły tą ustawkę, mówiły coś na HS-ie, czy pisały na czacie? Nie! Dlaczego? Bo się wstydzą!

Więc teraz spiszcie dokładnie tę listę osób które przeszkadzały, zróbcie czarną listę i niech radzą sobie sami! Mi to zajęło 2 dni, latałem z C4 na Porcie Valdez czy innej mapce i trofeum wpadło bez żadnego problemu. Umówiłem się z kolegą w 10min, pomógł mi w Et Tu Brute. I platyna. Sami zobaczcie na moim profilu.

Znam dobrze timetoshake- choć głos ma jeszcze młody, wiem, że uczy się na błędach i nie robi już na złość. Kiedyś ukradł czołg ekipie, która go naprawiała(moi znajomi). Dostał ochrzan, teraz już tego nie robi. Gra jak każdy inny. On już dorósł. Nie on jeden z tej 24 osobowej ekipy. Jedni w wieku 12 lat będą grać normalnie, inni dorośli będą psuć zabawę. Kwestia dojrzałości.

Jeżeli ktoś chce mojej pomocy, porad jak szybko zrobić Demolition Man, niech złapie mnie podczas gry w BC2 czy napisze na priv.

Czy ktoś widział, by większość z tej listy była na normalnej ustawce? Nie. Dla nich to nudne, boją się, że będą ostatni w rankingu...Dzieci!

Pozdrawiam i życzę spokojnych ustawekthumbsup.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panmistrz tez robiłem demolition man na port valdez, przy drugim mcomie B który jest na pietrze, dodatkowo pierwsze demo nabijalem na isla innocentes - pisałem już wcześniej wiele o tych lokalizacjach, sęk w tym ze wielu chyba nawet nie spróbowało tylko z góry założyli ze zrobią destruction na ustawce :-) to nic złego dobić pare brakujacych, ale całe 20 to faktycznie lekkie przegięcie ;-) co do czarnej listy to świetny pomysł, Szu.W. Prosimy o taka, tym bardziej ze chce oczyścić friend listę ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki dobrze organizował? Ciekawe. Kiedy luki miał podkładać ładunek inne osoby wysadzały, a dlaczego? Bo schodziło mu to ZA DŁUGO! Już wszyscy byli na budynku i czekali z 2min a on jeszcze nawet nie podłożył więc nie dziw się, że ktoś się wkurzył i sam podkładał. Mi zdobycie trophy zajęło może 2 min a Tobie tyle zajmowało podłożenie ładunków albo nawet podejście pod dom. Bez obrazy ale tak właśnie było. Zdobyłem demo na pierwszej mapie bo nie było żadnej organizacji i nikt nie podkładał więc ja to zrobiłem i sam pomagałem innym do 22:30.

Były ustalone teamy które zabijają a czasami 3 teamy miały około 40 zabójstw. Paranoja. "BO mi ratio się popsuje". Ile osób w ogóle nie wchodziło du budynków tylko chodziło po mapie. Najgorsza ustawka na jakiej byłem.

Jeśli ktoś jest ogaranięty i chce pomocy to chętnie jej udzielę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi