Skocz do zawartości
kill

Little Big Planet 2

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie nie. Jak włącze drugiego pada to pojawia się jeszcze jeden Sackboy i wtedy już jest ich trzech, a mam włączone dwa pady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zdarzyło się tylko teraz czy za każdym razem kiedy włączasz LBP2. Może to chwilowy błąd i trzeba tylko grę zresetować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za każdym razem jak włączam grę to pokazuje mi się jeden dodatkowy Sackboy, którym nie da się sterować. Próbowałem już nawet usunąć save z zapisanymi ustawieniami gry i zainstalować na nowo, ale to też nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem kiedyś o tym. nie pamiętam co było tego przyczyną, może masz nieoryginalnego pada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Za każdym razem jak włączam grę to pokazuje mi się jeden dodatkowy Sackboy, którym nie da się sterować. Próbowałem już nawet usunąć save z zapisanymi ustawieniami gry i zainstalować na nowo, ale to też nie pomogło.

jak nie grałeś w pierwszą cześć to sprawa jasna .po prostu nawiedza cie duch szmacianka z pierwszej serii bo chce abys zagrał i w nią, swoja droga fajna masz ekipe 3 szmacianków to prawie mozesz wszystkie bable zgranac :P

I pytanie do wszystkich, jak zrobic screna z gry i czy da sie to potem zapisac aby można było zrobic nadruk na koszulke?

Edytowane przez pysio102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mikikm

Sprawdź na obu padach ale nie kiedy są podłączone jednocześnie, poza tym odłącz wszelkie inne urządzenia które masz podpięte do USB w twojej konsoli. powinno pomóc, być może coś jest błędnie rozpoznawane (może kontroler move), nie wiem pokombinuj. Za mało mamy szczegółów żeby Ci pomóc na odległość.

@Pysio

Robisz fotkę, potem w menu popit wybierasz konkretne zdjęcie i tam masz opcję save HDD czy coś w tym stylu. Po takim zapisie fotka jest w folderze ze zdjęciami, zgrywasz na pendrive'a i po sprawie :)

Powodzenia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pad mam oryginalny, a na USB nie mam nic podpięte. Playstation Move też nie posiadam. Przyszedł mi do głowy przed chwilą pewien pomysł. Czy może to być wina nieaktualnego oprogramowania Playstation? Moja konsola nie jest podłączona do internetu i nie aktualizowałem jej nigdy. Tylko niektóre gry instalowały aktualizację, gdy je instalowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to jakiś pomysł, aczkolwiek wątpliwy. Obecnie masz nowy FW 3.61 więc podepnij konsolę i go ściągnij; skoro nic poza oryginalnym padem nie masz podpiętego to już nie mam więcej pomysłów. No chyba że masz pilota do filmów? Takiego od Ps3, on również ma na sobie przyciski z pada i może jest błędnie rozpoznawany? :confused:

To właściwie same bzdury ale nie mam pojęcia co więcej może Ci dublować sackboya :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się. Nie zauważyłem, że do konsoli podpięty był kontroler z Band Heroes. To przez niego dublowało mi Sackboya. Dzięki wszystkim za pomoc. Problem rozwiązany. thumbsup.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... odłącz wszelkie inne urządzenia które masz podpięte do USB w twojej konsoli ...

... a na USB nie mam nic podpięte ...

Udało się. Nie zauważyłem, że do konsoli podpięty był kontroler z Band Heroes ...

Fat_guy_chair_fall.gif

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomo dzieki za info

ps.Dobry komentarz do całej strony, sam nawet napisałem żeby zobaczył czy nie ma czegoś innego podpietego pod ps3 , ale gdy zobaczylem ze wczesniej było pisane ze nic nie ma to wyedytowałem posta, a obrazek adekwatny do sytuacji , nieżle sie usmiałem :smile: :D

mikikm :P :rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupie pytanie ale dziś zacząłem przygodę z LBP2 i mam pewien problem a mianowicie mogę wybierać tylko Tryb Story a nie mogę podłączyć się(zablokowana opcja) do społeczności i grać online. Czy to jest normalne i muszę najpierw przejść "singla":whistling:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz przejść pierwszą planetę, potem społeczność będzie dostępna ...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złamana noga = brak zajęcia. Czas przyszedł na zakup LBP 2. Jedynka bardzo mi się podobała , spędziłem w niej wiele chwil , nawet do dzisiaj w nią gram. Na allegro gierka "lata" po 100 złotych , więc chyba warto ? A te dodatki co są do kupienia na PS Store , rozumiem ,że są odrazu na płycie od LBP 2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto kupować Killzone albo Crysis. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pewien problem w grze. Chcę zdobyć trofik Twórz wł. historię, robię 1 lvl, publikuje, potem robie 2 level z kluczem do tego 1 i publikuje. Niby tak jak powinienem ale trofika brak. Czy mógłby ktoś coś na to poradzić? Może źle to robię? Dzięki i góry za info. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jam taki problem z LBP 2:

po uruchomieniu pojawia się napis: "Zawartość online jest niedostępna na twoim koncie PSN z powodu ograniczenia funkcji rozmów"

no i można grać, ale nie online !

czy ktoś wie o co tu chodzi ????

Mikołaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po uruchomieniu pojawia się napis: "Zawartość online jest niedostępna na twoim koncie PSN z powodu ograniczenia funkcji rozmów"

Mikołaj

Mam to samo. Ponawiam pytanie czy to jest spowodowane brakiem dostępu do PSS? Bo żadnego online pass chyba nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikołaj

Mam to samo. Ponawiam pytanie czy to jest spowodowane brakiem dostępu do PSS? Bo żadnego online pass chyba nie ma

HEJ!

MOŻE KTOŚ NAM ODPOWIE ???

MAM NA MYŚLI DWA POSTY POWYŻSZE...

please

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że gdyby ktoś wiedział o co chodzi to by odpowiedział. Nie ma potrzeby się denerwować, nie ma ludzi którzy wiedzą wszystko ale już trochę uczestniczę w życiu tego forum i mam wrażenie, że ludzie tutaj chętnie pomagają, oczywiście o ile wiedzą jak. Jeśli ktoś nie wie jak Ci pomóc to jak ma odpowiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEJ!

MOŻE KTOŚ NAM ODPOWIE ???

MAM NA MYŚLI DWA POSTY POWYŻSZE...

please

Nie będę taki i ci odpowiem. To jest związane z przerwą działania PSN albo (jeżeli działa) to ktoś wysłał na ciebie skargę z chata, jest taka funkcja w grze online, nie pamiętam jak się nazywa, ale to służyło do tego, że jak ktoś zachowuję się źle to można powiedzieć i od razu zajmą się taką osobą. Wiem, bo kolega tak kiedyś miał. Pisało identycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje.

Jednak nie do końca mi tu coś pasuje.

po pierwsze PSN juz działa jak wiadomo

po drugie to się dzieje od samego początku jak zainstalowaliśmy gre - czyli raczej nikt na mnie nie zdążyłby donieść, nawet jakby miał o co - a nie miał :)

wiesz może co teraz poradzić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje.

Jednak nie do końca mi tu coś pasuje.

po pierwsze PSN juz działa jak wiadomo

po drugie to się dzieje od samego początku jak zainstalowaliśmy gre - czyli raczej nikt na mnie nie zdążyłby donieść, nawet jakby miał o co - a nie miał :)

wiesz może co teraz poradzić ?

Hmm... nie wiem... usuń save'y z gry i inne wnętrzności i zainstaluj je jeszcze raz, jak nie zadziała to napisz do supportu na www.littlebigplanet.com/pl-pl ,a jak nie zadziała to pisz, ale pewnie nie będę wiedział jak pomóc, ale się postaram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i danie serduszek aby nabić trofea ;)

W LBP2 nie ma trofeów za serduszka :fool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi