Skocz do zawartości
kill

Little Big Planet 2

Rekomendowane odpowiedzi

W LBP2 nie ma trofeów za serduszka :fool:

Szczerze to jeszcze nie przeglądałem trofeów bo nie miałem czasu. Myślałem że jest tak jak w 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma! Jest jednak pucharek za to że 50 osób zagra na jednym z Twoich leveli, jeśli więc myślisz wyłącznie o pucharkach to wrzucanie większej ilości etapów jest bez sensu, suma zagrań nie zlicza się.

No i tak na marginesie; wrzucenie posta na forum z treścią; "proszę o zagranie w moje beznadziejne levele ..." nie wróży sukcesu, przerabiałem temat i jeśli nie podejmiesz inicjatywy to życzę szczęścia będzie Ci potrzebne. :wacko:

Wystarczy przysiąść na jedno popołudnie i filtrować z community świeżo opublikowane etapy, odpalać je by zaliczyło komuś zagranie i zostawić komentarz P4P ... można wtedy w jeden dzień zebrać potrzebną 50'tkę :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje.

Jednak nie do końca mi tu coś pasuje.

po pierwsze PSN juz działa jak wiadomo

po drugie to się dzieje od samego początku jak zainstalowaliśmy gre - czyli raczej nikt na mnie nie zdążyłby donieść, nawet jakby miał o co - a nie miał :)

wiesz może co teraz poradzić ?

Ten sam problem wystąpował na kontach moich synów (tak, stary pryk ze mnie....). Wynikało to z tego, że są to sub-accounts, które domyślnie mają zablokowany chat.

Należy zalogować się do PS3 na konto główne, wybrać w menu "Zarządzanie kontami->Sub Account Management->Parental control" i przełączyć opcje chatu.

Mam nadzięję, że pomoże - u nas dało radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za konkretna odpowiedź, jutro to sprawdze

P.s. u mnie też chodzi o konto moich synów, więc się nie martw, żeś stary pryk bo nie jedyny tutaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś miałby wolny czas to prosiłbym o zagranie na moim poziomie, pierwszy ale trochę przy nim posiedziałem :thumbsup:

Chrome World

Edytowane przez Patrykos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj kupiłem PS3 z LittleBigPlanet 2.

Mam taki problem.

Nie grałem nigdy w LBP.

Jak wejść w poziom?? próbuje każdego przycisku ale nic.

Pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG! :blink:

NA początku znajdujesz się w POD'zie to taki twój kokpit z którego sterujesz menu gry, na centralnym punkcie znajduje się DualShock3 (pad), musisz podejść do niego i złapać za niego sackboyem, któryś z klawiszy; bodajże trójkąt lub kwadrat - sprawdź wszystkie ;)

Mając już możliwość sterowania znajdź planetkę z napisem STORY, następnie na niej wybierz pierwszy z dostępnych leveli i wciśnij X, gra zapyta cię czy chcesz grać sam czy dołączyć do czyjejś gry, na początek sugeruje jednak samodzielną zabawę ....

Proste prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale. ja mam jakąś opowieść a potem spadam Sackboyem w dół. Wyjaśni mi jak mam grać i mówi żebym ruszał w drogę, więc ruszam i mam jakiś na prawo automat do gier z przyciskiem i tam próbuje wszystkiego ale nic nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale. ja mam jakąś opowieść a potem spadam Sackboyem w dół. Wyjaśni mi jak mam grać i mówi żebym ruszał w drogę, więc ruszam i mam jakiś na prawo automat do gier z przyciskiem i tam próbuje wszystkiego ale nic nie działa.

Jak spadniesz, naciśnij :square: i wtedy będziesz tam miał takie coś "przytrzymaj, aby zresetować".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciskam Kwadrat i włącz się popit.

Po za tym ja się nie pojawiam w kapsule tylko jak by na mapce i tam mam automat który nie działa po prawej.

Edytowane przez Tomi^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciskam Kwadrat i włącz się popit.

Po za tym ja się nie pojawiam w kapsule tylko jak by na mapce i tam mam automat który nie działa po prawej.

To jest samouczek... Musisz przejść tą rundę aby móc grzebać w Popit! A tamte przyciski przy automatach to tylko takie małe MiniGry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Loczardo

Proszę was o zagranie w mój level w LBP 2. Mój nick to Loczardo mam tam oba levele w jednym z nich "Qucik cool P4P Level" jest załącznik do drugiego. Jak zagracie napiszcie w recenzji P4P a obiecuje wam że zagram i w wasze levele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi prosze czy jesli kupie LBP2 poza granicami kraju np w Niemczech lub w Anglii to bedzie gra obslugiwala jezyk polski ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem.

LBP2 łatwe i krótkie.

Łatwe jeżeli przechodzisz kampanię bez zbierania baniek nagród. Krótkie jeżeli grasz tylko w kampanie, nie zbierasz baniek nagród.

Jeżeli zbierasz bańki nagród i wszystkie bonusy, gra jest coraz dłuższa.

Jeżeli chcesz 100 % jest jeszcze dłuższa.

Jeżeli zaczniesz robić własne rundy i grać w poziomy społeczności, gra jest nieskończenie długa, praktycznie nie ma końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy stroje, naklejki i inne pierdoly z lbp1 sa mozliwe do zdobycia tylko poprzez import profilu z jedynki?

Edytowane przez Deafheaven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy stroje, naklejki i inne pierdoly z lbp1 sa mozliwe do zdobycia tylko poprzez import profilu z jedynki?

Raczej tak, są specjalne poziomy społeczności pozwalające dostanie ich, ale wtedy przedmioty lądują w przedmiotach społeczności, i nie masz ich oficjalnie więc będziesz zmuszony włożyć płytę z lbp1 do napędu.. ja bym chciał wszystkie elementy ale cóż :confused: Mam nadzieję że pomogłem :)

Edytowane przez Sporek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymujesz L1 lub R1 (możliwe że to było L2/R2) żeby mieć możliwość sterowania ręką sackboy'a. Następnie machasz odpowiednim analogiem lewo prawo na tyle szybko żeby szmaciak wykonał cios :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymujesz L1 lub R1 (możliwe że to było L2/R2) żeby mieć możliwość sterowania ręką sackboy'a. Następnie machasz odpowiednim analogiem lewo prawo na tyle szybko żeby szmaciak wykonał cios :thumbsup:

Ok dzięki :thumbsup:

Potrenuję to sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi prosze czy jesli kupie LBP2 poza granicami kraju np w Niemczech lub w Anglii to bedzie gra obslugiwala jezyk polski ?

Witam.Ja kupiłem LBP2 w Niemczech i jest Polski język.pozdrawiam

Ktos chetny do pogrania,pisac

Edytowane przez szuli1906

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi