Skocz do zawartości
ONE

Silent Hill: Downpour

Rekomendowane odpowiedzi

Zdun o co chodzi z tym momentem w kopalni z manekinami? za cholere nie moge sobie nic takiego przypomniec:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopalnia to w ogóle świetny motyw, coś na zasadzie domu strachów z SH3 - nie wiem czemu ludzie na to narzekali często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej , sorka za offtop , grłem w SH Downpour , teraz przechodze SH 2 , i cos mniej straszna mi sie wydaje niz SHD :biggrin:

No cos ty no moze dlatego mniej bo grasz w kolekcje hd z zredukowana mgla, ale to i tak SH2 jest bardziej psychodeliczne ;> SHD wcale nie bylo straszne w porownaniu do SH2:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za quest "Useless Trinkets"?Widzę go w trofeach a nic z nim związanego nie zauważyłęm.

Mam również problem z "What;s your sign?"- wkładam symbole w miejsca , po paru godzinach gry symbole są niewidoczne lecz można je obracać-to to już na bank jakiś bug.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za quest "Useless Trinkets"?Widzę go w trofeach a nic z nim związanego nie zauważyłęm.

Mam również problem z "What;s your sign?"- wkładam symbole w miejsca , po paru godzinach gry symbole są niewidoczne lecz można je obracać-to to już na bank jakiś bug.

Useless to jest dodatkowy quest który można zrobić tylko podczas 2 przechodzenia gry (jest za to bonus ending, śmiechowy na maxa ! )

"What;s your sign?" - żaden bug musisz odpowiednio odtworzyć znak na ścianie .

Użyj latarki zwykłej jak i na podczerwień, musisz odpowiednio się ustawić aby cień idealnie padał i wtedy zaklepujesz latarką na podczerwień .

Obczaj sobie na Youtube jak nie wiesz ocb .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki że mi powiedziałeś bo biegałbym po mieście i męczył tego questa(tego od drugiego przejścia).

Już wszystkie tokeny poukładane ,wszystkie questy zaliczone mogę wchodzić do łódki.

Staram się nie używać żadnej solucji,nie chce doczytać za dużo i popsuć sobie zabawy.

A jest za to satysfakcja za rozwiązanie wszystkiego samemu(no z małą waszą pomocą) i masa wbitych godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod tym względem SH:D przypomina mi SH1 i SH2, z czasów gdy jeszcze nie każdy miał dostęp do neta, a gra nie było "wyprzechodzona" wzdłuż i wszerz - pamiętacie te plotki o bonusowych zakończeniach w SH1? Rozkminy nad znaczeniem różnych notatek, przedmiotów, etc? :biggrin: Piękne czasy. Downpour zbliżył się do czegoś takiego najbardziej ze wszystkich Sajlentów od czasów "trójki". Nie obraziłbym się, gdyby w grze było jeszcze więcej takich questów, sekretów i easter eggs:)

Edytowane przez Numinex
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SH: D właśnie skończony.15godz.50min.,62% trofików...Gra rewelacyjna,tylko dwa ale: chrupie i system walki.

Teraz już podobijam pucharki...Może mi ktoś napisać w jaki sposób zdobyć wszystkie 5 zakończeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SH:H po prostu nie przypadł mi do gustu :) Oczekiwania miałem wielkie, ale zgasło to bardzo szybko :)

Może .... typowa kwestia gustu ;P.

Bez przesady. Dziwna była ta nagonka na SH:H nagle wszyscy zaczeli pisać,że słaby i brzydki. Dla mnie była to jedna z lepszych części "nowożytnego" ;) SH.

Seksownej pani burmistrz i sceny z wiertarką nie zapomnę do końca życia :happy:

Gdyby SH:D miał taki system walki i takich bossów jak ci z Homecoming to byłby grą kompletną.

Edytowane przez OddThomasPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady. Dziwna była ta nagonka na SH:H nagle wszyscy zaczeli pisać,że słaby i brzydki. Dla mnie była to jedna z lepszych części "nowożytnego" ;) SH.......

Jak napisałem - kwestia gustu.

A z gustami się nie dyskutuje bo ma to taki sam sens jak gadanie o polityce przy wódce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady. Dziwna była ta nagonka na SH:H nagle wszyscy zaczeli pisać,że słaby i brzydki. Dla mnie była to jedna z lepszych części "nowożytnego" ;) SH.

Seksownej pani burmistrz i sceny z wiertarką nie zapomnę do końca życia :happy:

Gdyby SH:D miał taki system walki i takich bossów jak ci z Homecoming to byłby grą kompletną.

Nie. Nie, nie nieeee. Wiartarka to ostatnie co się mogło pojawić w SH :P Judge Holloway wyglądała natomiast gorzej, niż modele postaci z Silent Hill 2. Bossowie uszli, ale i tak nie mieli startu do indywiduuów z SH1-3.

Poza tym SH:H udawało design filmu, a i to mu nie wychodziło. Porażka bez klimatu jak dla mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde po skonczeniu downpoura nie wiem w co mam teraz grac. Jak sobie pomysle o grach tej generacji to mi sie w nic nie chce grac. Ja chce cos w stylu downpoura! masakra:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrzyj się za Siren :) Gra wprawdzie nie jest tak rozbudowana jak SH:D, ale pod wieloma względami dość staroszkolna i straszna.

Edytowane przez Numinex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie pozostaje nic innego jak powrót do SH2 i ewentualnie 3. Chyba, że kupić sobie SH z PSX (bo nie wiem czy na PSS jest) by przypomnieć sobie jak to było kilkanaście lat temu. Tak naprawdę oprócz Siren i Downpour na dzień dzisiejszy nie ma nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde po skonczeniu downpoura nie wiem w co mam teraz grac. Jak sobie pomysle o grach tej generacji to mi sie w nic nie chce grac. Ja chce cos w stylu downpoura! masakra:)

Ja byłem w piątek w sklepie, chciałem kupić jakąś zwyczajnie ciekawą i klimatyczną grę vide SH Deus czy jakieś rpg .

Niestety wyszedłem z pustymi rękami bo na półce RE6 MoH CoD i cała reszta tandety .

W końcu zmuszony koniecznością wymieniłem SH na TTT2 (musiałem wymienić bo po miesiącu jak wymienisz cena spada masakrycznie w dół)

A najśmieszniejszy był typ w sklepie, ze 30 lat gościu podniecał się do sprzedawcy Dantes inferno !

Jaka ta gra piękna jakie te piekło super,najlepsza gra w jaką grałem! - a nie pamiętał nawet jej tytułu - dopiero sprzedawca mu podpowiedział :D

Z nowych gier jedynie Dishonored zamierzam łyknąć .

Nad SH HD myślałem ale raczej odpuszcze ograłem wszystkie te gry już po kilka razy więc raczej nie ma sensu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silen'y hill'e jako seria zawsze jest sens ogrywania i grzeszysz z rezygnacji ogrywania hd (chociaż nie każdy jest maniakiem jak również zapomina mi się że ty gier nie zbierasz) ;) 2kę (3 raz hd) z żoną wczoraj po raz nasty ogólnie skończyłem - tytuł mistrz i tego się będę trzymał!

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Chyba, że kupić sobie SH z PSX (bo nie wiem czy na PSS jest)

Jest, jest...i to w okazyjnej cenie patrząc za ile chodzi na serwisach aukcyjnych.

W SH:D gram dopiero od wczoraj i nawet podchodzi mi taki styl gry. Podoba mi się taki półotwarty świat. Trochę naiwne jest, że przez niektóre skrzynie Murphy skacze z lekkością lekkoatlety, a w innych momentach nie potrafi przejść przez płotek xD (wiem, że jakieś ograniczenia muszą być, ale mogły by być bardziej wiarygodne ;) ). System walki mi nie przeszkadza (chyba nie da się zrobić gorszego niż w SH4). Co do zagadek to jest duży skok na przód w porównaniu do SH:H (tutaj zagadki były na żenująco niskim poziomie), ale nie dorównują tym z SH1-3. Ogólnie w moim personalnym rankingu dałbym jej 4 miejsce zaraz za SH3 (z tym, że nie grałem w Origins i SM).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pograj trochę i oceniaj bo na razie to pewnie nie liznąłeś dobrze giery a piszesz że zagadki nie dorównują 1/3 .

Początkowe zagadki są cieniutkie gra rozkręca się z czasem i jako całość w tym aspekcie gra wypada świetnie na pewno lepiej od 3 a czy 1/2 kwestia gustu .

Gdzie jesteś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silen'y hill'e jako seria zawsze jest sens ogrywania i grzeszysz z rezygnacji ogrywania hd (chociaż nie każdy jest maniakiem jak również zapomina mi się że ty gier nie zbierasz) ;) 2kę (3 raz hd) z żoną wczoraj po raz nasty ogólnie skończyłem - tytuł mistrz i tego się będę trzymał!

Podobno ktoś tu ma awersje do odgrzewanych kotletów :P

@Schanz

Akurat piekło w Dante's Inferno bije klimatem na łeb kolorowego GoWa, a sama gra była dla mnie sporym zaskoczeniem na plus. Mocne 7/10, ale jeśli ktoś nie trawi God of War to nie ma tu czego szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi