zdun 1522 Napisano 29 Październik 2012 nie. z questami masz już pozamiatane ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 29 Październik 2012 (edytowane) Questy zrobisz sobie na nowej grze - wprawdzie nigdzie tak nie pisze, ale rozpoczęcie nowej gry to swego rodzaju NG+ i do listy qubuestów dojdzie Ci zupełnie nowy, którego wykonanie skutkuje bonusowym zakończeniem. Edytowane 29 Październik 2012 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 29 Październik 2012 (edytowane) Właśnie skończyłem . Tak po prawdzie sama końcówka średnio mi się podobała i do nowhere z SH1 nie ma najmniejszego startu . Jednak patrząc na całość jestem bardzo zadowolony ,mimo wszystko Vetra nie wykorzystała do końca potencjału serii . Pomijam stronę techniczną gry która mi nie przeszkadzała jednak alternatywna rzeczywistość kompletnie nie wykorzystana co jak dla fana serii jest dużymi minusem . Fabuła bardzo dobra miasteczko fajnie zaprojektowane chociaż bardzo ograniczone i w sumie niewielki teren nawet chyba mniejszy niż w poprzednich częściach . Zagadki subquesty tip top . Sam nie wiem czy ten SH jest aż tak świetny czy po prostu brakowało mi takiej gry . Jak na dzisiejsze czasy gdzie 90% gier to przerost formy na treścią SHD to gra bardzo ciekawa wręcz must have dla fanów serii i wielbicieli klasycznych action adventure gdzie fabuła zagadki i samotna eksploracja nie jest wartością dodaną a kręgosłupem produkcji . Bardzo polecam ! EDIT przejście gry na hard/hard zajęło mi 18h 47 min a nie zrobiłem kilku Q więc czas baaardzo satysfakcjonujący chociaż zdaję sobie sprawę że można przejść koło 10h grając szybszym tempem i nie zagłębiając się w tajniki miasteczka Edytowane 29 Październik 2012 przez schranz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 29 Październik 2012 bo taki ten sh jest... Po prostu bardzo dobry i wart polecenia... A koncówka jest spoko i polecam ostatnie 5 zakończenie :P (dog ending się chowa :P ) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 29 Październik 2012 Po tym co tu czytam - Must Have. Już kupiłem za niecałą stówkę z wysyłką. Asasyn, Xcom, Okami, Silent Hill - jest w co grać Tylko jRPGów nie chce mi się kończyć (Star Ocean, Disgaea i Resonance of Fate) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tresor 4 Napisano 29 Październik 2012 bo taki ten sh jest... Po prostu bardzo dobry i wart polecenia... A koncówka jest spoko i polecam ostatnie 5 zakończenie :P (dog ending się chowa :P ) 5 zakonczenie ? tz wystarczy 5 razy pod rzad przejsc i za kazdym przejsciem bedzie inny koniec czy to losowe jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 29 Październik 2012 generalnie można zobaczyć wszystkie przechodząc grę 3 razy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 29 Październik 2012 W Ulewie są jacyś bossowie?To tak z ciekawości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 30 Październik 2012 Dwóch, chociaż trzeba ich załatwić sposobem, a nie pakując kilogramy ołowiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Ripper 9 Napisano 30 Październik 2012 pytanie mam, czy w grze wystepuja jakies inne rodzaje przeciwnikow niz ten poczwar co na suficie wisi i ta maszkara czarownica? widzialem kawalek u kumpla i mowil ze tylko te 2 stworki sa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 30 Październik 2012 Występują jeszcze trzy. To niestety najsłabszy element Downpour. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Ripper 9 Napisano 30 Październik 2012 kurde nie wiem czy brac tego Dałnpura. Fanem jestem SH i nie wiem czy sie nie przejade. 2 czesc zmasakrowalem na potege. Zastanawiam sie miedzy DP a 2i3 w hd.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 30 Październik 2012 (edytowane) coś słaby fan jak jeszcze sh hd i downpoura nie masz ;) Edytowane 30 Październik 2012 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 31 Październik 2012 Jak jestes fanem silenta i w grze nie sa dla ciebie najwazniejsze wartka akcja i graficzne wodotryski to bierz downpoura. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 31 Październik 2012 (edytowane) dwaduzepe - a ty jak stoisz z gierą ? gdzie jesteś ? Ja przechodzę 2 raz tym razem easy/easy co by oszczędzić sobie frustracji z walki . Przeszedłem już radiostację, cel to zrobić wszystkie questy i zobaczyć endingi B/D . I powiem wam że na easy niektóre przedmioty są zupełnie gdzie indziej niż na hard . Lecę na pewniaka w miejsce gdzie powinien być np. automat z batonikami a tu zonk bo znajduje się zupełnie gdzie indziej tak samo niektóre zagadki różnią się od siebie na różnych poziomach trudności((na hard występują dodatkowe elementy ) A i wbiłem sobie kodzik do szafki z początku gry, dostaje się nail guna i fajny topór . Nail gun słabiutki ale topór bardzo przydatny raz że duże obrażenia 2 że niezniszczalny a 3 że pozwala niszczyć zabite dechami drzwi itg czyli właściwie można przejść grę nie zmieniając broni . Edytowane 31 Październik 2012 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Ripper 9 Napisano 31 Październik 2012 coś słaby fan jak jeszcze sh hd i downpoura nie masz ;) gdyby byly pieniadze na wszystko, to bym juz mial 150 gier ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 31 Październik 2012 nie mnie to oceniać ale pieniadze na ulubione serie (w moim wypadku mgs, sh,ff) znajdą się zawsze a nawet jak nie potrafi się oszukać nawet małżonkę że dostało się te 200 zł wypłaty mniej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Ripper 9 Napisano 31 Październik 2012 pewnie ze tak, teraz wydalem troche kasy na MGS'y . Silenty sa nastepne w kolejce. Ale wszystko na spokojnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 31 Październik 2012 Dotarł do mnie mój prezent na Halloween Silent wylądował...Od jakiego poziomu trudności zacząć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 31 Październik 2012 albo po raz pierwszy na normal (ja tak zrobiłem i wczućsię w świat i fabułę) a potem hard i speed runa i grę traktować jak survival :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfik 206 Napisano 31 Październik 2012 Ja od początku dałem hard/hard i też jakoś problemów z ''wczuciem się'' nie było. Z tego co pamiętam to tylko w jednym miejscu pod koniec gry się troszkę zaciąłem przez wyjątkowo upierdliwych przeciwników, ale ogólnie gra nawet na hardzie nie jest jakoś super trudna (mówi to gracz który 80% gier przechodzi tylko na normal ;)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 1 Listopad 2012 dwaduzepe - a ty jak stoisz z gierą ? gdzie jesteś ? Ja miałem kilka dni przerwy, bo dotarło do mnie Lollipop Chainsaw i wciągnęło mnie maksymalnie :) Dzisiaj ruszyłem znowu z Downpourem, ale jestem dalej raczej na początku gry (5,5h, ale z lizaniem ścian), chwilę po dotarciu do miasteczka, bujam się po ulicach i zwiedzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 2 Listopad 2012 eee to jeszcze nawet nie liznąłeś giery :P Ja wczoraj skończyłem 2 raz zrobiłem wszystko co się dało i zobaczyłem kolejne 2 endingi (z czego 1 bardzo mocny) Pozostało mi 3 raz przejść zrobić bonusowego questa (diging the past ) i zobaczyć sekretny ending . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 2 Listopad 2012 No na początku jestem na pewno, ale chodzę sobie po miasteczku, klimat niesamowity, jedynie te walki ehhhh czemu oni tak to zepsuli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 2 Listopad 2012 (edytowane) Ja gadałem ostatnio z koleżką na psn bo mi napisał że go walka odrzuciła od gry ...... Dla mnie to trochę śmieszne jest, to tak jak bym skreślił gt5 bo są drzewa 2D i nie ma zniszczeń samochodów. (później to dodali na siłę i jest słabiutko zrobione) Tobie też się dziwie bo jeśli taki Lolipop wciągnął cię bardziej od SH to też o czymś świadczy . Ja sobie nie wyobrażam że kupuje mgs/ff/sh i leży na półce a gram w cokolwiek innego choć by nie wiem jaki hit nie mówiąc już o średnich gierkach . Szczerze ja już przechodzę 3 raz i walka coraz mniej mnie irytuję, w zasadzie tylko na początku się wnerwiałem ale jak odkryłem locka pod L2 jest git . Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać po patchu bo ma być potężny i naprawdę poprawić wiele rzeczy . Ogólnie mi to już ryba ba zanim wyjdzie pewnie skończę 3 raz i grę wymienię ale może inni przypomną sobie o tej pozycji i dadzą jej szansę bo na prawdę warto . Są takie gry gdzie wady nie są w stanie przysłonić plusów i Downpour dla mnie jest taką grą . Edytowane 2 Listopad 2012 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach