Skocz do zawartości
kill

Kup Pan Cegłe!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Do tego kolejny aspekt czy obaj Panowie są pełnoletni i wolno im posiadać konta na tym portalu

Niestety Allegro jakiś czas temu oficjalnie umożliwiła posiadanie konta niepełnoletnim

ja mu gry wyslalem nie mam nic do ukrycia teraz to niech se ch** zgłosi do W11 xD

Jeśli takim tekstem chcesz przekonać kogokolwiek do swojej racji to gratuluję inteligencji, którą zresztą już pokazałeś wysyłając gry beż żadnego potwierdzenia ich nadania.

Edytowane przez Hadzio
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Allegro jakiś czas temu oficjalnie umożliwiła posiadanie konta niepełnoletnim

Tak, są wtedy posiadaczami kont Junior których użytkowanie jest za zgodą pełnoletnich prawnych opiekunów i mają częściowo ograniczone prawa w stosunku do pełnoprawnych użytkowników. Nigdzie jednak nie stwierdziłem wzmianki o tym jakoby sprzedający był posiadaczem właśnie takiego konta.

Poza tym; nie cytuj fragmentu o ile może on zmienić sens całej wypowiedzi ...

... Do tego kolejny aspekt czy obaj Panowie są pełnoletni i wolno im posiadać konta na tym portalu? To jednak już najmniej istotne, jednak w tym przypadku może zadziałać również na szkodę sprzedającego ...

Konto Junior staje się nim kiedy zakładający poda datę urodzenia a jego wiek jest niższy niż 18 lat, co jeśli podał zmyśloną i miał pełnoprawne konto? Nie mamy tych informacji więc moja wypowiedź była czystą hipotezą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym; nie cytuj fragmentu wypowiedzi o ile może on zmienić sens całej wypowiedzi

Nie miałem takiego zamiaru, natomiast chciałem odnieść się tylko do tego konkretnego zdania a co do konta junior, to limitem jest 500 złotych przy kupnie i 50 przy sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem takiego zamiaru ...

Ok, nie twierdzę że to było specjalnie, :thumbsup:

... Jeśli takim tekstem chcesz przekonać kogokolwiek do swojej racji to gratuluję inteligencji, którą zresztą już pokazałeś wysyłając gry beż żadnego potwierdzenia ich nadania.

Łap plusa. Kończmy trolować, nasz "bohater" i tak nie dostrzeże swojej winy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szukam tanich zdrapek do PSN, kiedys na Allegro znalazlem po 86 zeta gość sprzedawał karty o nominale 100 zł miał ich chyba z tysiąc i nie mogę tego zlokalizować jak by ktoś widział takie aukcje to dajcie jakiegoś linka.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupował ktoś doładowanie PS Network na allegro??

Czy raczej nie próbowac aby w konia się nie zrobić??

Chodzi mi o te aukcje

http://allegro.pl/pl...2104808921.html

9 negatywnych komentarzy na 175 w tym miesiącu... Jak tam chcesz. Widać że koleś sobie z niektórymi bimba. Ja bym nie kupił... Lepiej dać 5zł więcej i się nie denerwować ;)

Takie moje zdanie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki sklep polecasz dopisze że nie mam pod ręka Empiku ok 40km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy internetowy o uznanej marce. Ja polecam Ultimę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sklepy... Ja tam mam wszystko z allegro ;) Ale trzeba uważać, nigdy nie kupować pierwszego lepszego tylko szukać jakąś w miarę atrakcyjną ofertę z dobrym sprzedającym.

Szukasz do PSN pre paid za 100zł tak ? Co my tu mamy... Ogólnie ta twoja oferta najtańsza ale komentarze i oceny użytkownika mnie odpychają od zakupu. Ja bym kupił od tego gościa :

http://allegro.pl/100-zl-psn-playstation-network-w-5minut-karta-i2096365520.html

Co prawda 10zł drożej ale oceny użytkownika dużo lepsze... Dwa negatywne komentarze za jakieś duperele, reszta pozytywnych i od razu widać że można z nim współpracować.

Takie moje zdanie :)

PS : Chociaż te doładowania na allegro są strasznie drogie ;D Lepiej kupić akurat owe w np. Sklepie podanym przez Hadzio bo masz tam za równe 100zł i kupujesz całkowicie bez strachu.

Ale na górze podałem przykład, jak jest np. z grami ;)

Jak ci się nie chce szukać to masz linka do tych punktów w Ultimie :

http://www.ultima.pl/playstation_live_card_punkty_psn_100_pln/i8830/

Pzdr

Edytowane przez Kaisus
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez jaj 107zl za kartę 100zł? Chyba go po... w normalnym sklepie kupisz za 100zł i nie musisz dokarmiać takiego oszołoma. Te karty nie pamiętam już skąd kupowałem, na pewno jakieś z ultimy czy z keye.pl, pewnie z allegro też. Ale nigdy nie kosztowały więcej niż nominalna wartość, czasami były chyba nawet tańsze.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez jaj 107zl za kartę 100zł? Chyba go po... w normalnym sklepie kupisz za 100zł i nie musisz dokarmiać takiego oszołoma. Te karty nie pamiętam już skąd kupowałem, na pewno jakieś z ultimy czy z keye.pl, pewnie z allegro też. Ale nigdy nie kosztowały więcej niż nominalna wartość, czasami były chyba nawet tańsze.

Jedyne co mi się nasuwa do głowy, że zdrapka jest droższa, niż jej rzeczywista wartość, to to, że sprzedawca wysyła ją pocztą i różnica w cenie wynika z opłaty pocztowej. Niemniej fakt faktem, że jest to głupie rozwiązanie, które niepotrzebnie podnosi koszt ponad realną wartość przedmiotu, ale jak ma taką fantazję, to nikt mu tego nie broni. Jak będzie miał chętnych, to może i stu złotowe zdrapki sprzedawać za 200 złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mi się nasuwa do głowy, że zdrapka jest droższa, niż jej rzeczywista wartość, to to, że sprzedawca wysyła ją pocztą i różnica w cenie wynika z opłaty pocztowej. Niemniej fakt faktem, że jest to głupie rozwiązanie, które niepotrzebnie podnosi koszt ponad realną wartość przedmiotu, ale jak ma taką fantazję, to nikt mu tego nie broni. Jak będzie miał chętnych, to może i stu złotowe zdrapki sprzedawać za 200 złotych.

107 zł., to zwykła kradzież. Jest wyraźnie zaznaczone, że jedyna opcja przesyłki, to przesyłka elektroniczna. Oczywiście jak znajdą się chętni, to ich strata. Ja kupowałem trzy razy od tego użytkownika : http://allegro.pl/sh...hp?uid=14694947

Teraz niestety nic nie jest wystawione. Raz kupiłem za 89zł., dwa razy za 92 albo 93 i to jest normalna cena na Allegro w systemie 24/7. Płacisz przez 'Płacę z Allegro', czy jak to się teraz nazywa i po maksymalnie kilku minutach automat wysyła kod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej zadaj pytanie sprzedającemu i spytaj się o nr bless

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/un...2123914867.html

Spójrzcie na koszt przesyłki :blink:

"Stan gry oceniam jako nowy bez folii" - zawsze mnie to rozbraja.

"Kod niewiem czy został wykorzystany" - to tez dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo lepszy cwaniak..za u3 wyjdzie normalna cena a prowizje zaplaci tylko od 1zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo lepszy cwaniak..za u3 wyjdzie normalna cena a prowizje zaplaci tylko od 1zl

Właśnie... Allegro się chyba oburzyło i usunęło już aukcję ;>

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam a co myślicie o tym?: http://tablica.pl/of...lim-IDLTV5.html

Za samą nieznajomość sprzedawanego towaru(lub świadome wprowadzanie w błąd) bym sobie odpuścił. Poza tym praktycznie za taką samą cenę to można kupić nowe wprost ze sklepu zarówno PSP czy PS2

Edytowane przez Hadzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oszustwo to to na pewno nie jest(a taki jest zamysł tego tematu), co najwyżej mało atrakcyjna oferta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi