Skocz do zawartości
cwir

NBA 2K11

Rekomendowane odpowiedzi

No mnie to właśnie denerwuje, że można wyciągać statystyki zawodnikiem 20pkt 20zb który ma overala lekko powyżej 50 i z tym marnym overalem gra w S5. Chwaliłem 2k11 za realizm rozgrywki, ale My Player realizmu nie ma wcale. Ja bym wolałbym krew pot i łzy, 1 piątka w 3-4 sezonie przy overalu 75.

I zdążyłby wyjść 3 kolejne części. Według mnie NBA2k11 jest piękne, niesamowite i jako wielki fan i wielbiciel uprawiający koszykówkę jeśli tak można powiedzieć uważam że i tak w grze jeszcze można wiele zmienić i wiele dodać i co ważne, wszystko na plus gry. A realizm, przecież to nie overall się liczy a umiejętności gracza(shot stick wyczucie) no i umiejętne rozdawanie punktów na to co jest potrzebne i tyle.

@airdw

Pomiając punkty które trza wydać na dunk i ustawić że chce się umieć 360 to pozostaje tylko dobze nagbiegnąć na kosz i wychylić w którąś stronę gałkę prawą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ustawić że chce się umieć 360

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?

Bardzo długa wypowiedź, naprawdę. No w MyPlayer jak osiągniesz to musisz edycji jeszcze ustawić ten dunk w top10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ile trzeba mieć umiejętności dunk? Przy 80 są takie sobie.

nie dunk a stunning dunk, czyli na polski ... efektowne wsady. Musisz mieć chyba 80.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Bardzo długa wypowiedź, naprawdę. No w MyPlayer jak osiągniesz to musisz edycji jeszcze ustawić ten dunk w top10.

W tej sytuacji dłuższa wypowiedź nie była potrzebna :P Dzieki za odp...

Edytowane przez Vaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nie dunk a stunning dunk, czyli na polski ... efektowne wsady. Musisz mieć chyba 80.

Poprostu epickie :D.

miales na myśli Standing Dunk, które działa tylko na robienie wsadów bez rozpędu.

Tak naprawde na wsady dziala kilka rzeczy, miedzy innymi również vertical jak i wzrost zawodnika ;p.

Pakuj w te 2 statystyki (dunk, vertical) to w pewnym momencie bedziesz mial mozliwosc efektowniejszych wsadów.

Edytowane przez Skiera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niech tylko mi ktoś jeszcze powie gdzie ustawia się te Top 10 Dunk :P

Dobra, znalazłem :P

Edytowane przez Vaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno się tak nie uśmiałem :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich mam pytanie co do jakiś efektownych zagrań typu podania za plecami np. w My Player czy dopiero mozna to zrobic przy Ovrl 60 czy ileś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu epickie :D.

miales na myśli Standing Dunk, które działa tylko na robienie wsadów bez rozpędu.

Tak naprawde na wsady dziala kilka rzeczy, miedzy innymi również vertical jak i wzrost zawodnika ;p.

Pakuj w te 2 statystyki (dunk, vertical) to w pewnym momencie bedziesz mial mozliwosc efektowniejszych wsadów.

Vertical wymaxowany w grze da Ci tyle tak naprawdę że wyskoczysz 1 pixel wyżej na ekranie. Liczą się tylko dunk/stand dunk zależy kto co tam preferuje i możesz mieć 5'5 a będzie Ci dane latać w tejże grze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, drugi raz nie zaliczyło mi milestone polegającego na 60% z gry (FG) przy minimum 10 rzutach :( Dziwne. No nic, kończę rundę zasadniczą 1 sezonu, zostały mi 3 mecze i zaczynają się playoffy. Gram jako SG w Spurs, na razie overall 63. W wyścigu po MVP zajmuję pierwsze miejsce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Post do usunięcia...

Edytowane przez Vaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich mam pytanie co do jakiś efektownych zagrań typu podania za plecami np. w My Player czy dopiero mozna to zrobic przy Ovrl 60 czy ileś?

ponawiam czy ktoś może jakoś podpowiedzieć co do podania za plecami i ogolnie zagrania highlights wiem ze alley-oop jakis wsad i co jeszcze? a co do tych wsadów to własnie zaczolem dodawac na dunk i nawet ten niby manager powiedzial ze mozna robic wsady idz na sale i pocwicz ale nie moge zrobic mam jeszcze za malo ovrl? w dunkach? i jeszcze pytanie co do gry ponline bvo jeszcze nie udalo mi sie zagrac z nikim calego meczu bo zawsze kogos wyrzuca może kiedys ktoś chcialby sie umowic zeby zagrac dzieki i pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na 70 chyba można już się bawić piłką ala Steve Nash, nie wiem do końca, bo to znajomy grał podającym. Jak coś mogę podpowiedzieć przy Power Foward, Center albo Shooting Guard. Grałem na PC, ale z padem - gierka świetna! Poczekam sobie na 2012, bo teraz to już szkoda pieniędzy.

A highlights to o co dokładnie Ci chodzi? Highlights moves?

Jak chcesz robić dunk ala Lebron James to ładuj w dunka, i tam jeszcze był taki skill efektywnego wychodzenia z dryblingu do wsadu tak żebyś z piłką nie miał problemu. Jak chcesz się bawić tak jak ja w Howard'a z Magic, to ładuj w standing dunk, offensive rebound, verical i ćwicz timing wyskoków do piłki pod tablicą podczas meczów. Im mniejszy jesteś tym więcej punktów masz do oceny przy akcjach na swojej pozycji, ja miałem gościa który miał 6'7 ft.

Jak to nie możesz zrobić dunka na sali treningowej? Może jesteś za niski, albo po prostu masz w dunku jakieś 50 i marudzisz :)

@Skiera Wy gracie na sieci swoimi zawodnikami w jednej drużynie czy osobno zespołami?

Edytowane przez SGTMaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam czy ktoś może jakoś podpowiedzieć co do podania za plecami i ogolnie zagrania highlights wiem ze alley-oop jakis wsad i co jeszcze? a co do tych wsadów to własnie zaczolem dodawac na dunk i nawet ten niby manager powiedzial ze mozna robic wsady idz na sale i pocwicz ale nie moge zrobic mam jeszcze za malo ovrl? w dunkach? i jeszcze pytanie co do gry ponline bvo jeszcze nie udalo mi sie zagrac z nikim calego meczu bo zawsze kogos wyrzuca może kiedys ktoś chcialby sie umowic zeby zagrac dzieki i pozdrawiam wszystkich

Alley-oop scorrer, alley-oop pass, dunk. Tyle z highlights, no i jeszcze chyba ankle breaker. Musisz wejść w edycję gracza tam w myplayer tam co wybierasz jak twój zawodnik rzuca itd to zjedź na sam dół i musisz wybrać i zapisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem techniczny...

Nie wiem dlaczego ale gra włącza się automatycznie w rozdzielczości 720p i nie umiem tego zmienić... PS3 mam ustawione na 1080p i jak włączam np Fight night Demo to śmiga na 1080p. Czy ktoś miał taki problem? Jestem użytkownikiem PS3 od niedawna i problem może mieć banalne rozwiązanie także proszę o pomoc.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dlatego, że większość gier chodzi w 720p, tylko nieliczne w 1080p, np Fight Night(tu masz tylko ring i dwóch gości więc mogli sobie na taki bajer pzowolić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś może jakiś sposób na obronę pick&roll. Gram w necie i czasami zdarza się gracz grający głównie tą akcją. Strasznie mnie to irytuje. Żadnym sposobem nie mogę zatrzymać tego zagrania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dlatego, że większość gier chodzi w 720p, tylko nieliczne w 1080p, np Fight Night(tu masz tylko ring i dwóch gości więc mogli sobie na taki bajer pzowolić)

Tyle, że z tyłu pudełka od gry jak byk widnieje, że gra obsługuje 720p, 1080i, 1080p. Czy może się mylę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś może jakiś sposób na obronę pick&roll. Gram w necie i czasami zdarza się gracz grający głównie tą akcją. Strasznie mnie to irytuje. Żadnym sposobem nie mogę zatrzymać tego zagrania.

Jak ktoś strasznie spamuje tym to nie graj z takimi zerami i tyle. Możesz w coaching ustawić by pilnowanie było bliskie, double team ustawić jak ciągle na jednego robi ten pick&roll lub też zmień ustawienie, tzn. 2-3 a nie man to man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że z tyłu pudełka od gry jak byk widnieje, że gra obsługuje 720p, 1080i, 1080p. Czy może się mylę?

Poza kilkunastoma wyjatkami crapów z PSN nie ma gier 1080p. To że pisze na pudełku to zabieg marketingowy, grafika jest sztucznie podbijana, a wizualnie jest to 720p.

W tej generacji konsol poważnych gier full HD się nie doczekamy.

http://www.ps3site.pl/forum/topic/45042-rozdzielczosc-gier/page__p__398858__hl__1080__fromsearch__1#entry398858

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie. Czy jest jakaś zasadnicza różnica między tymi butami(oprócz ceny) 1 2 czy te tańsze to są podróbki. czy tylko tamten sprzedawca cenę sobie zwiększył w celach zarobkowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie. Czy jest jakaś zasadnicza różnica między tymi butami(oprócz ceny) 1 2 czy te tańsze to są podróbki. czy tylko tamten sprzedawca cenę sobie zwiększył w celach zarobkowych.

Nie wiedzialem, ze prowadzimy na forum kacik obuwniczy :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi