Skocz do zawartości
cwir

NBA 2K11

Rekomendowane odpowiedzi

Ta gra przez te Slidersy to jest nieporozumienie!!!

Bardziej spapranego systemu ustawiania poziomu trudności to już nie widziałem dawno... masakra !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra przez te Slidersy to jest nieporozumienie!!!

Bardziej spapranego systemu ustawiania poziomu trudności to już nie widziałem dawno... masakra !!

Już? Wypłakałeś się? Cry Me a River? Jest masa slidersów dzięki którym gra jest tak realistyczna, że drugiej takiej koszykówki realnej nie ma. Zresztą już NBA2k10, EA Sports nie mogło podskoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

InF'ernaL ja nie płacze tylko stwierdzam fakt !

Owszem slidersy można ustawić tak , żeby gra była realistyczna, tylko ile to zajmuje ? Każdy gra na innych i czy to jest normalne grając później vs ? I ja tu nie pije do EA, bo ostatnio w NBA Live grałem w 98, potem nie było sensu!

I jeszcze jedno. Jak tu się u licha gra w obronie ? Można nisko stanąć na nogach tak jak komp kryje, żeby mnie ciężko było minąć czy zawsze mam liczyć na to, że komp mi wybroni 1 na 1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz trzymać :l2: i wtedy stanie w pozycji obronnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L2 to wiem, ale wystarczy jeden zwód i przeciwnik mnie mija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L2 to wiem, ale wystarczy jeden zwód i przeciwnik mnie mija.

W takiej sytuacji proponuje użycie lewej gałki, w celu poruszenia się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niejest fifa że Twój zawodnik będzie stosował pressing cały czas...musisz sam nim poruszać a on jeśli będizesz się blisko trzymał przeciwnika będzie skupiony na tym konkretnym graczu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem sobie NBA i być może jutro już dojdzie, i mam do was pytano do nie dawna miałem NBA2K9 i gra przez internet nie była możliwa mimo takiej opcji... Nikogo nie wyszukiwało czy coś innego nie pamiętam co dokładnie było nie tak.Mam pytanie mianowicie czy gra na PS3 przez neta śmiga normalnie czy też są błędy?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich mam dwa pytanka. Na wstępie nadmienie wiem ze to jest forum dotyczase psp, ja jednak jestem uzytkowanikiem pc. Na chwile obecna nei mam jeszcze pada dopiero planuje zakup w weekend. Gre mam od paru dni i wiadomo bardzo mi sie spodobala jednak dwie rzeczy mnie nurtuja.

Po pierwsze total control passing ( wiadomo wlaczona opcja w ustawieniach) gram w my player, i tak najczesciej sie udaje ale czasem podaje nie do tego co potrzeba i tutaj prosilbym o jakas porade. I jeszcze czy control passing- odpowiada za podania lobiki? bo czasem podaje 2m do przodu bo ktos stoi nie kryty i pomiedzy nami jest obronca to czasem podanie idzie po najkrotszym torze lotu wiadomo jak to sie konczy a czasem wlasnie lobikiem.

Po drugie co wplywa na rzuty za 3? gram pg rzuty za 3 mam bodaj na 55 i na treningach z zespolem nawet ladnie to idzie ale w meczu nie dorzucam do kosza, znaczy na obreczy laduje ale tak ledwo tam dolatuje. Rzucam tylko jak jestem nie kryty jak sie urwe na kolo 2 metry ze moge spokojnie rzucic bez bloku wiec zadnej presji nie ma. A i to zarowno na poczatku meczu jak i pod koniec bo wiem ze to tes sa czynniki determinujace.

Z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam Adrian

I jeszcze o jednym zapomnialem. Do czego sluzy positional plays/ pick control w ataku LF2 klawisz badz tab na klawiaturze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Cze jaki macie bilans w meczach online. Ja mam ponad 300 wygranych i 90 kilka porażek. Zwycięstwa na poziomie 77%. Ta gra jest CUDOWNA!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

post-34467-0-72595400-1302101364_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ucięte

1.Szczerze mówiąc to nie zagłębiałem się w podania nigdy aczkolwiek im bardziej masz pass rozwinięte tym Twój zawodnik pewniej podaje i bardziej efektownie, jakieś behind the back itd.

2.Co wpływa, umiejętności, nawet przy 90 3pt możesz nie trafić z czystej pozycji, zdarza się i tak. Podczas treningów, drills nie masz przeciwników którzy by Cię zblokowali i dlatego jest łatwiej. By dobrze trafiać 3pt, najlepiej mieć to rozwinięte i ballhanding by łamać cross ;) Wtedy zawodnik na pewno od Ciebie odstąpi a Ty będziesz miał czystą pozycję do trafienia. Oczywiście "perfect realse" to podstawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gram w My Player już drugi sezon i mam dylemat. Gram na SG i prawie zawsze podczas rozgrywania piłki rozgrywający każe mi się ustawić z boku boiska, przy linii rzutów za 3, a reszta drużyny rozgrywa między sobą. Jak w takich sytuacjach mam zdobywać punkty skoro prawie nigdy nie dostaję piłki, wszystko idzie na Lebrona/Bosha do post move? Druga sprawa, ciężko mi nabić asysty, bo w większości sytuacji jak już mam piłkę to wszyscy stoją na obwodzie, lub w trumnie gdzie przy post move asysty już nie zalicza ; / jak wy sobie z tym radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie byłem fanem koszykówki, ale czasem lubie pograć i tu pytanie, czy warto? Demko mi nawet przypadło do gustu. Co jest ciekawego w pełnej wersji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie byłem fanem koszykówki, ale czasem lubie pograć i tu pytanie, czy warto? Demko mi nawet przypadło do gustu. Co jest ciekawego w pełnej wersji?

Co jest ciekawego? Lepszej 'wirtualnej' koszykówki nie znajdziesz, bieżące aktualizacje, komentatorzy odnoszą się do aktualnych wydarzeń w lidze, statystyki, no i realistyczna grafika co jest olbrzymim atutem serii 2K - gdy 2 lata temu oglądałem recenzje 2k9 myślałem, że to prawdziwy mecz :) I tak od dwóch lat regularnie rok w rok kupuję NBA bo naprawdę moim zdaniem warto. Na NBA od EA Sports nawet nie patrz ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po dlugiej przerwie ;)

Poszukujemy chętnych do ligi z prawdziwego zdarzenia:

* 82 mecze

* 4x10 minut kwarty

* poziom All-Star

* Playoff 7-7-7-7

* fantasy draft

Obecnie mamy 11 graczy. Zapraszam wszystkichch zainteresowanych tutaj:

http://www.enba.fora.pl/rozmowy,14/liga-pelen-sezon-82-mecze-zapisy,87.html

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A różni się od wersji , czy są identyczne?

Różni się po pierwsze składami, poza tym wprowadzony jest tryb gry nazwany Jordan Challenge, gdzie grasz 10 najważniejszych meczy z kariery MJ'a. Poza tym masz też kilka drużyn ze starymi składami, jak np. Bulls z lat 90 czy Lakers. My Player jest zrobiony o wiele lepiej niż w 2k10, fizycznie cała gra wygląda ładniej. Jeśli masz konsolę podpiętą do internetu, to rating poszczególnych graczy, czyli ogólne umiejętności wzrastają lub maleją w zależności od ich poczynań na prawdziwych parkietach NBA, jeśli ktoś w prawdziwej lidze ma kontuzje, to w grze również nie można nim grać :) Już dokładnie nie pamiętam poprzedniej części, ale muszę przyznać że próżno szukać elementów, które byłyby gorsze niż w 2k10. Jednym słowem, jest co w tej grze robić :)

Edytowane przez Ziron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dostane gre w czwartek i chetnie jak sie podszkole tez pogram z wami mam takie pytanie bo nie ogarniam co to jest ten fantasy draft ? ze nie musza byc tacy gracze jak naprawde czy co ?

ja dostane gre w czwartek i chetnie jak sie podszkole tez pogram z wami mam takie pytanie bo nie ogarniam co to jest ten fantasy draft ? ze nie musza byc tacy gracze jak naprawde czy co ? overalle to sa statystyki zawodnika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dostane gre w czwartek i chetnie jak sie podszkole tez pogram z wami mam takie pytanie bo nie ogarniam co to jest ten fantasy draft ? ze nie musza byc tacy gracze jak naprawde czy co ?

A wiesz jak wygląda DRAFT? Najprościej to jest na tej zasadzie że wszystkie drużyny nie mają żadnego zawodnika, wszyscy trafiają do loteri, Kobe, Wade, LeBron, Howard, Gortat i kogo tam jeszcze chcesz. No i masz losowanie. Np. Masz Draft nr 2 i ktoś przed Tobą wybiera i potem Ty wybierasz Sobie jakiegoś zawodnika i przechodzi całą kolejka i znowu to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha ok dzieki za info :D gierke juz mam ale jakos dziwnie po necie sie gra tak chodzby wolniej gra chodzila nie zacina sie tylko lekko zamulona jest nie wiem dopiero 4 mecze rozegralem wiec jak bedzie potem sie zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Nie ma problemu. Jakby coś to pytaj :)

A ja się pochwalę moim buzzer beater gdzie wygrałem jeden z ważniejszych meczów w sezonie zasadniczym. Samych buzzer beaterów mam maseeee ale winnera po sygnale jeszcze mi się nie zdarzył. No, teraz już tak ;)

Edytowane przez InF'ernaL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niezle a co jesli trafilem w trybie my player do jakiegos summer circut czy cos takiego to jest ta d-liga ? czy jeszcze cos innego i jeszcze jedna sprawa kiedy znowu bedzie losowanie tak zeby wbic sie do nba :D gdzie mozna to sprawdzic ile meczy zostalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niezle a co jesli trafilem w trybie my player do jakiegos summer circut czy cos takiego to jest ta d-liga ? czy jeszcze cos innego i jeszcze jedna sprawa kiedy znowu bedzie losowanie tak zeby wbic sie do nba :D gdzie mozna to sprawdzic ile meczy zostalo

summer circuit to nic innego jak obóz letni meczy tam jest tylko kilka nie pamiętam dokładnie ile. Jeżeli będziesz się sprawdzał w drużynie to trafisz do składu a jeżeli będziesz za słaby to trafisz do drużyny z D-ligi. I wtedy będziesz musiał trochę pograć pokazać że coś potrafisz a na pewno dostaniesz szanse pokazać się na parkiecie NBA. Pozostaje Ci tylko dobrze grać. Życzę powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi