KISIEL17 1 Napisano 11 Grudzień 2011 totos ?????? Może zwerbować jakiś zabijaków a nie kierowców :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 11 Grudzień 2011 Nie dam rady dojechać dzisiaj na 21.30. Przepraszam, że tak późno, ale do ostatniej chwili miałem nadzieję na start. Powodzenia wszystkim i do zobaczenia na kolejnym GP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 11 Grudzień 2011 Lepiej póżno niż wcale :thumbsup: http://youtu.be/dxDUGQUz4SY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mane 1 Napisano 11 Grudzień 2011 qrwa pierwszy raz mnie wyrzucilo od kiedy jestem w lidze wine zwalam na pacza bo qrwa wymyslili jakies kreseczki bez tego jakos wszystko dzialalo.....fuck Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 11 Grudzień 2011 Oj Mateo takie ostre wciskanki na nawrocie :P Nie musiałeś tam się wciskać bo i tak byś mnie wyprzedził, już opon nie miałem. Tak patrze na ten manewr i nie wiem, na prawdę nie wiem co sądzić. Wrzucę filmik to się ustosunkujesz, bo chce poznać twoją wersje jak dla mnie nie powinieneś się tam wciskać i już do hamować za mną skoro nie udało ci się mnie na prostej dojść. Mati też trochę na starcie chyba cię poniosło :P Wyścig opiszę jak wrzucę filmik, wtedy wypunktuje wszystkie sytuacje :D Ale ogólnie fajny wyścig tylko wqrwiony jestem bo mogłem wygrać, ale i tak żeby nie SC to byłoby dużo dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 11 Grudzień 2011 Błogosławieństwo z nieba w postaci deszczu :)) inaczej ciężko by było wgl stanąć na podium bo ten tor jak żaden inny wogóle mi nie szedł, niewiem, w 2010 robilem naprawde dobre czasy na tym torze w porównaniu do innych, tak samo jeśli chodzi o tempo wyścigowe, w 2011 jest jakoś inaczej :D. W każdym razie, dużo walki, zarówno na początku wyścigu kiedy tor był jeszcze suchy, jak i cała reszte kiedy to zaczeło padać, ogólnie dużo lepiej mi się jezdzi w Kanadzie na mokrym niż na suchym, niewiem jak inne tory. Super walka z KOWIM pod koniec o P1, na szczęście cie dopadłem i udało się cie wyprzedzić :D Mam nadzieję że w Walencjii będzie dużo lepiej :) filmiku niestety nie mam bo przypomniałem sobie o kamerze dopiero w momencie kiedy zapalały się czerwone światła na starcie. A szkoda bo było by co oglądać. :D Dzięki za wyścig no i do zobaczenia za tydzień ;) Oj Mateo takie ostre wciskanki na nawrocie :P Nie musiałeś tam się wciskać bo i tak byś mnie wyprzedził, już opon nie miałem. Tak patrze na ten manewr i nie wiem, na prawdę nie wiem co sądzić. Wrzucę filmik to się ustosunkujesz, bo chce poznać twoją wersje jak dla mnie nie powinieneś się tam wciskać i już do hamować za mną skoro nie udało ci się mnie na prostej dojść. Mati też trochę na starcie chyba cię poniosło :P Wyścig opiszę jak wrzucę filmik, wtedy wypunktuje wszystkie sytuacje :D Ale ogólnie fajny wyścig tylko wqrwiony jestem bo mogłem wygrać, ale i tak żeby nie SC to byłoby dużo dalej. Tzn był jakiś kontakt pomiędzy nami? Dziwne bo ja nic nie zauważyłem takiego, mi się wydawało że czysto cię wyprzedziłem, wrzucaj filmik, chętnie to zobacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 11 Grudzień 2011 Qual: Wyścig: Wiesz jakby nie było kontaktu to bym nic nie mówił. Takie lekkie puknięcie, że mnie trochę na zewnętrzną wyrzuciło, ale i tak pewnie byś mnie wyprzedził bo naprawdę już opon nie miałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 11 Grudzień 2011 Wiesz jakby nie było kontaktu to bym nic nie mówił. Takie lekkie puknięcie, że mnie trochę na zewnętrzną wyrzuciło, ale i tak pewnie byś mnie wyprzedził bo naprawdę już opon nie miałem. No to odrazu przepraszam za to, u mnie naprawde nie było nic widać abym ciebie gdzieś dotknął wtedy, wcześniej była taka sytuacja że cie w zadek walnąłem lekko tam na tym nawrocie, ale nie zyskałem pozycji przez to, wtedy akurat uciekałem bo zbyt pozno zachamowałem, to o to ci chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 11 Grudzień 2011 (edytowane) O to wyprzedzanie mi chodzi, szkoda, że nie nagrałeś filmu bo chętnie bym zobaczył gdzie tym tam byłeś po tej wewnętrznej :D To tylko moja ciekawość co tam się wydarzyło :PAle i tak nie ma co roztrząsać, chujowa strategia z mojej strony nie pozwoliła walczyć do końca.Mati a ty tam po tym strzeleniu mnie w dupę dostałeś karę? Edytowane 11 Grudzień 2011 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 11 Grudzień 2011 (edytowane) Aa o to ci chodzi ;p tzn ja jechałem wtedy równolegle do białej lini od wewnętrznej strony, byłem już zrównany z tobą to nie miałem gdzie uciec bo ty już zacząłeś zjeżdzac do wewnętrznej, a instynkt nie pozwolił mi przekroczyć białej lini :) dotknąłem cie, co prawda lekko, nic sie nie odzywałeś (przynajmniej nic nie słyszałem) to pojechałem dalej. Edytowane 11 Grudzień 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 11 Grudzień 2011 Wiesz co ja się miałem odzywać, jakieś straszne przewinienie to nie było, po prostu wyprzedzanie z kontaktem myślałem, że byłeś trochę bardziej z tyłu i wyszło jak wyszło :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 11 Grudzień 2011 No ja też sie troche przeliczyłem bo myślałem że zostawisz mi troche więcej miejsca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 12 Grudzień 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=1p4n1BHMn5Q&feature=youtu.be Kolejny wyścig za nami. Jeden z moich ulubionych torów, gdzie się przygotowałem bardzo dobrze w porównaniu do reszty wyścigów. Niestety deszcz pokrzyżował trochę plany całego zespołu, ale 2 miejsce w takich okolicznościach należy traktować w kategorii sukcesu. Na samym początku niestety, matijad nie dohamował i trafił mnie w tył, przez to chciałem zyskać trochę na wcześniejszym zjeździe do boksu po nowe opony, co w późniejszym rozrachunku zaważyło na braku możliwości walki do końca wyścigu z mateo. Na walkę o podium pozwolił mi wyjazd SC, chociaż jak zwykle nie dogrzałem za dobrze opon za tym ścierwem więc trochę ślizgania się było zaraz po restarcie. 0:41 Strzał od Matijada5:17 Dor tworzy coś naprawdę dziwnego na prostej8:17 Wyjazd SC12:54 Trochę walki z Tacho i Mateo21:00 Walka o zwycięstwo z Mateo22:45 Mateo wskakuje na pierwsze miejsce23:18 kółko prawdy, pełne ryzyko, 100% ciśnięcia ile się da plus zużyte opony dały efekt widoczny na filmieNiestety opony nie wytrzymały tyle ile trzeba i jestem strasznie niezadowolony z tego faktu. ogólnie ze strategią trochę nie wyszło mogłem spokojnie pierwszy stint pocisnąć kółko dwa więcej. Mam nadzieje, że walencja będzie równie udana.Matijad jak nie dostałeś kary za ten wjazd w mój zad, to miej przed oczami grożący palec sprawiedliwości bo o kare wnosić nie będę, bo cały system karania tutaj jest niedopracowany i źle obmyślony.Ps Na ten czas, gdy to wrzucam film jeszcze się wgrywa więc nie będzie działać. Ile zajmie wgrywanie plus renderowanie tego nie wie nikt, youtube może sobie coś wymyślić, jakość popsuć itp. itd. więc bez nerwów sprawdzę rano jak to wyszło. :D Edytowane 12 Grudzień 2011 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 12 Grudzień 2011 (edytowane) Mimo że zająłem ostatnią pozycję na podium, jestem zadowolony z wyniku, chodź po pierwszych suchych okrążeniach pojawił się wielki uśmiech na mojej twarzy z myślą "dobrze zapier....niczam, będzie wysoko" Niestety, deszcz sprawił że siłą rzeczy popełniłem kilka błędów, m.in. 3 sekundowa strata w picie na wymianę skrzydła, na dodatek prawdziwe deszczowe tempo znalazłem pod koniec wyścigu. No ale, jak już pisałem, nie ma co narzekać, jestem zadowolony z wyścigu, zresztą jak z każdego w którym jest chodź kilka okrążeń porządnej walki :thumbsup: ps. Kowal z tego co wiem bo rozmawiałem z matijadem po wyścigu, dostał karę drajw tru. ... a tan marginesem to uwielbiam sobie siedzieć przed biurkiem w robocie, popijać kanapkę kawunią, czytać i pisać powyścigowe refleksje Edytowane 12 Grudzień 2011 przez Tachograf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 12 Grudzień 2011 (edytowane) Mati a ty tam po tym strzeleniu mnie w dupę dostałeś karę? Tak Kowi dostałem kare ,na którą zjechałem na następnym kółku, i spadłem na koniec :pinch: Edytowane 12 Grudzień 2011 przez matijad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 12 Grudzień 2011 Eeeee to luzik :D Czyli nie tylko mnie SC pomógł zbliżyć się do czołówki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mane 1 Napisano 12 Grudzień 2011 Qrde nadal jestem wpieniony za wyrzucenie no ale nic... kwalifikacje udało mi się zejść poniżej 1:12 co było moim celem i rekordem zarazem na tym torze :) Wyścig z uwagi na deszcz zapowiadał sie interesującą zwłaszcza , że jeszcze nie jeżdziłem w ogóle w deszczu. Ryzyko i dłuższy stint na super miękkiej mieszance okazał się nie wypałem na 8 okrążeniu skończyły się zupełnie opony i zaczęło się pływanie jeszcze bez deszczu, później pit kilka kółek i zmiana na przejściówki, nie wiem ale o wiele bardziej w tej edycji się ślizga bolid nawet na pełnych deszczówkach trudniej się utrzymać , było kilka błędów i rozwalony nos ale w miarę fajnie się jechało po mokrym aż nagle connection failure i niezły wkurw heh trudno się mówi... ps. Pojechałem dzisiaj Walencje i szczerze nie poznaje tego toru względem poprzedniej edycji z 70% zakrętów ma zmieniony profil wtf? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 12 Grudzień 2011 no i najgorszy wyscig a tak lubie Montreal no ale deszcz zrobil swoje bez odpowiednich ustawien, 5 razy wizyta w boksach i to tylko na zmiane opon. a do tego nic nie trenowalem w deszczu.a na dodatek operator nawalil i nagral mi 40 sec filmu ze startem do trzeciego zaktretu. mam nadzieje ze na ostatnim torze w tym roku bedzie lepiej oby na sucho do usłyszenia w Valencji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RobZombie 6 Napisano 12 Grudzień 2011 Wyścig przebiegł lepiej niż się spodzewałem :D,ale od początku, w Q P9 miałem nadzieję ześć po niżej 1.11.xxx ale się nie udało,wyścig w deszczu wiec już stwierdziłem że punktów nie będzie :P bo w deszczu nie jeździłem jeszcze ale postarałem się nie panikować, start jak zawsze spokojny straciłem jedną pozycję,później próbowałem w złym miejscu wyprzedzać totosa i to był błąd.Dalsza część wyścigu to spokojna jazda żeby dojechać do mety,po wyjeździe SC zauważyłem że jadę na P6,więc starałem się utrzymać tą pozycję i się udało dowieść 6 miejscę do mety :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 12 Grudzień 2011 Rufi, co ty masz z tym netem, że ciągle cię tak wyrzuca? Bo to nie pierwszy raz kiedy się tak dzieje. Daj znać to coś zakombinujemy żebyś mógł jeździć z nami normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 13 Grudzień 2011 (edytowane) To zacznę tak Miał to być wyścig w którym miałem odegrac jedne z pierwszych skrzypiec ,po testach tygodniowych miałem najlepszy czas 1 okrażenia więc liczyłem na pierwsze w karierze poleposition ,jednak życie zweryfikowało wszystko ,nerwy niepozwoliły a nadzieje skończyły sie na 1 zakręcie (przepraszam kowi -niewyobrażam sobie co by było gdyby to zamiast ciebie był error :woot: 1.kwalifikacje na testach spokojnie robiłem 1,08,300 a tu ledwie 1,08,8 co mnie troche podburzyło 2.wyścig start dobry no ale 1 zakręt spóżnione hamowanie ,zblokowane koła i bummmmm (komentarz wyżej)spadek na ostatnie miejsce i kara przejazdu przez boksy ostudziła mnie ,ciśnienie zeszło i zaczeło mi sie dobrze jechać ,zaczołem powoli piąc sie w góre ,1 zjazd i stwierdziłem że założe prime aby jak najdużej zostać na nich na torze bo wszyscy czekali na deszcz,i udało się dzieki nim szłem jak burza i przy lekko padajacym deszczu cisnołem ile wlezie ,przed zjazdem po intermediaty byłem juz 5 ,potem walka z pitim i tacho i już 3 miejsce ,no ale znów zaczeły się nerwy i tacho to wykorzystał ,no ale udało sie dojechać przed najwiekszymi rywalami ,pitianem i robertem . Tabela układa się na 3 części 1.to walka o podium między Mateo ,tacho i kowim 2.to walka o czwartą lokatę czyli tuż za podium między pitim ,mną i robertem 3,to walka o dalszą cześć stawki ,dziwi słaba postawa doora co napewno martwi sir franka wiliamsa :down:gdyż reno i sauber uciekają im w tabeli konstruktorów poniżej filmik na którym widać że miałem ogulnie problem z hamólcami w ten weekend Do zobaczenia w Walencji (jakoś mi nie leżą te tory w hiszpani )będzie ciężko http://youtu.be/vu5RnP62YNU Edytowane 13 Grudzień 2011 przez matijad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 13 Grudzień 2011 (edytowane) No taaaaak musiał wybrać w kogo trafi to wolał w walczącego z lotusem saubera trafić niż w williamsa :P A ty niedobry! Nie no wkurzyłem się ale na pewno bym nie wjechał tak jak error, soczyste qrwa poszło ale dalej się na jeździe skupiłem. Edytowane 13 Grudzień 2011 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 13 Grudzień 2011 No taaaaak musiał wybrać w kogo trafi to wolał w walczącego z lotusem saubera trafić niż w williamsa :P A ty niedobry! Nie no wkurzyłem się ale na pewno bym nie wjechał tak jak error, soczyste qrwa poszło ale dalej się na jeździe skupiłem. KOWI ale ja naprawde niechciałem nikogo trafić :confused:zblokowałem koła i zero ratunku :scare: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 13 Grudzień 2011 Nie no żarty :D wiadomo, że nie chciałeś nikogo trafić, ale jakoś ostatnio saubera sobie upodobałeś :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 13 Grudzień 2011 Nie no żarty :D wiadomo, że nie chciałeś nikogo trafić, ale jakoś ostatnio saubera sobie upodobałeś :P no ale tu masz racje jakieś dziwne przyciąganie mam do was ,oby to juz był koniec :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach