Skocz do zawartości
Patricko

Liga 1

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Wam za wyścig. Gratulacje dla Patricko.

Dla mnie wyścig totalna porażka, i tym razem nie mogę już narzekać na puncture'y...

Jechałem całkiem nieźle, na 5 miejscu, kiedy na 4 kółku zadzwonił mi telefon. 2 sekundy dekoncentracji i banda, rozwalony "nos", wizyta w boksie. To był początek końca.

Do tego wszystkiego podkusił mnie jeden z setupów, zachwalany na forum codemasters. Owszem - setup niezły, szybki, ale na idealne miękkie opony. Ot, na czasówkę.

Na wyścig, okazał się fatalny, czego empirycznie nie sprawdziłem przed, a srogo doświadczyłem w trakcie ligi.

Łoj, beznadzieja, ale i tak nie mogę się doczekać Chin :)

BTW: Mam taki pomysł, żeby któregoś dnia w tygodniu potrenować online owe Chiny. Może połączyć to ze sposobem Patricko na nabijanie leveli? Ot wybrać Chiny, 1-2 kółka, dwie osoby online, reszta boty i tak pojeździć ze 2 godzinki. I trening załatwiony i exp online-owy podskoczy - ktoś reflektuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyścig konkret ! :)

Jestem jednak deko zawiedziony startem, choć pierwszy zakręt był naprawdę super (przynajmniej to co działo się przede mną - 7 bolidów) - w zasadzie żadnych kolizji, ale ten drugi zakręt to już niektórzy przesadzili :P Bogu dziękować zahamowałem w porę, gdy dwójka z kierowców przede mną zespinowali i się po prostu zatrzymali i że nikt nie walnął mnie od tylca. Potem było już spoko, choć bardzo przeklinałem albo McLarena, albo Mercedesa... pewien nie jestem, bo koncentrowałem się na torze, ale bolid był srebrny :)

Chodzi mi o zdarzenie na pierwszym okrążeniu przy zakręcie nr 11. Tam prócz srebrnego bolidu wypadł także na pobocze chyba Renault. Obydwaj chcieli szybko wracać na tor nie bacząc na nadjeżdżających. Zrobiłem, co mogłem, by nie zmasakrować obydwóch i siebie. Zawadziłem lekko srebrniaka i mam nadzieję, że nie uszkodziłem, a jeśli tak to przepraszam. Innego wyjścia nie było, bo gdybym kompletnie chciał was ominąć, to powstałby na bank karambol z udziałem tych jadących za mną :) Straciłem tam chyba dwie pozycje.

Miałem sympatyczny pojedynek z Kondrim. Przez wiele okrążeń śledziłem go cierpliwie. Nie chciałem wyprzedzać na wariata i go dotykać. Kilka razy się wyprzedzaliśmy na wzajem - wszystko odbyło się bez wypadku.

W ogóle to mieliśmy mały incydent w kwalifikacjach. Faktycznie wyjechałem za późno z alei, by wykręcić jeszcze jeden czas i niepotrzebnie "zaśmiecałem" tor, ale ja Ciebie tam na drugim zakręcie nie dotknąłem, co przeklinałeś, że Cię uderzyłem i wpadłeś w poślizg, a tak naprawdę sam zrobiłeś spina. Byłem od Ciebie jakieś dwie długości bolidu. Kiedy zacząłeś coś mówić przez mika zaraz po tym zdarzeniu, to myślałem, że usłyszę coś w rodzaju "dzięki Milczar, pomogłeś mi" :D - tak się złożyło, że pomogłem Ci wyprostować bolid uderzając Cię lekko w lewy bok przedniego skrzydła i mogłeś jechać dalej. Inaczej odwróciłbyś się bolidem w przeciwnym kierunku do jazdy :)

Asshuri co się tam stało? Miałem stratę 25 sekund do Ciebie (obydwaj byliśmy już po pitach). Co okrążenie powiększałeś między nami różnicę, a ja w dodatku zaliczyłem jeszcze gdzieś spina po drodze, a i tak Cię dogoniłem i mało tego widzę, że straciłeś kolejne pozycje...

verbatimek, ozi bardzo fajne zachowanie , bez problemu zjechali przy dublu;

Dokładnie. Przyłączam się do braw, bo robili to zawodowo. Szacunek panowie :thumbsup:

Gratuluję Patrykowi zwycięstwa i wszystkim pozostałym punktującym :)

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patricko ap ropo Twojego pitu - powiedz mi bo widzialem ze zaczales wyscig na twardych oponkach a do boxu zjechales przedemna ( ja na 12 lapie wymiana na twarde) czyli co ponad polowe dystansu robiles na miekkich gumach ? ; >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałeś, że wyścig zaczynałem na twardych, ale chodziło Ci chyba o miękkie bo na takich zaczynałem :)

Na 9 okrążeniu już pokazała mi się pomarańczowa opona, a nie było sensu ryzykować jednego kółka i tracić cenne sekundy.

Na 10 zjechałem do boxu po twarde, potem patrzyłem jakie masz straty do mnie i jak widziałem, że się już nic nie pokazuje to zmieniłem typ pracy silnika na CRUISE co by oszczędzać paliwko.

Około 6 -7 okrążeń przed końcem wrzuciłem FAST i już śmigałem do samego końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałeś, że wyścig zaczynałem na twardych, ale chodziło Ci chyba o miękkie bo na takich zaczynałem :)

Na 9 okrążeniu już pokazała mi się pomarańczowa opona, a nie było sensu ryzykować jednego kółka i tracić cenne sekundy.

Na 10 zjechałem do boxu po twarde, potem patrzyłem jakie masz straty do mnie i jak widziałem, że się już nic nie pokazuje to zmieniłem typ pracy silnika na CRUISE co by oszczędzać paliwko.

Około 6 -7 okrążeń przed końcem wrzuciłem FAST i już śmigałem do samego końca.

mialem na mysli to co napisalem czyli ze startowales na twardych ; ) - tak przynajmniej wskazywala prezentacja bolidow na starcie - czyli jak widac nei ma sie nia co sugerowac - no dlatego wlasnie bylem zdziwiony ze skoro na twardych to taka szybka zmiana.

btw jak caly wyscig przejechalem z silnikiem na fast i zółte sie nawet nie zaświecilo ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, bo jak jedziesz na FAST i kręcisz silnik do oporu, że aż jęczy, to wtedy paliwo Ci zejdzie przed końcem wyścigu. Niestety ja tak zrobiłem na Bahrajnie, ale człowiek uczy się na błędach.

Teraz zmieniałem biegi w momencie zaświecenia się czerwonego paska na obrotomierzu, oraz najczęściej po dźwięku silnika aż nie zaczął wchodzi na najwyższe obroty.

W ogóle to jak zjechałem do boxu i wyjechałem to jechał tam jakiś bolid Williamsa (bodajże Assuri), ale byłem pewien, że to Ty jesteś i się zdzwiłem czemu mnie tak puszczasz XD

Myślałem, że opony masz już tak zjechane, że na zakręcie nie wyrabiasz.

Dopiero jak mi piknęło jak przejechałem obok boxu to się zorientowałem, że Ty to Virgin i cały czas byłeś to jedno okrążenie przede mną :)

Ogólnie wyścig dla mnie bardzo fajny. Miałem małą walkę z kilkoma bolidami dublowanymi, ale było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo krecenia silnika do oporu to zdajesz sobie sprawe ze takie krecenie wcale nie powoduje najlepszych osiagow (jedynie w przypadku ostatniego biegu jest uzasadnione krecic przelozenie do oporu) jesli chodzi o reszte biegow i wchodzenie na top obroty jedynei mozna sie spodziewac suszy w baku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kiedy wrzucicie jakieś skróty z wyścigu? Chętnie bym sobie zobaczył.

PS.

Fauper, no co jak co, ale mnie uczyć jeździć nie musisz :P hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kiedy wrzucicie jakieś skróty z wyścigu? Chętnie bym sobie zobaczył.

PS.

Fauper, no co jak co, ale mnie uczyć jeździć nie musisz :P hehe

Patricko ale Ciebie widac tylko na prostej startowej :P

tez bym zobaczyl przynajmniej jak wygladal pierwszy zakret ;)

Edytowane przez UniteD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bardzo bym zobaczył pierwszy zakręt jak z 3 pozycji spadam na ostatnią  

Edytowane przez Fizyk89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bardzo bym zocaczył pierwszt zakręt jak z 3 pozycji spadam na ostatnią

Fakt miało być wczoraj ale miałem problemy techniczne i będzie dopiero wieczorem,

skrót z Q1 przed południem

teraz chwilkę patrzyłem to było straszne zamieszanie na drugim łuku ale ciężko powiedzieć kto co :D

Może Cwir coś nagrywał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też postaram się dzisiaj wieczorkiem wrzucić filmik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrót z kwalifikacji do niedzielnego wyścigu :)

Dużo się nie działo z mojej perspektywy ale ostatnia minuta to livetiming, więc jak ktoś chce sobie przypomnieć czasy to zapraszam.

ps.

aaa na początku mechanik nie chciał mnie wypuścić, heh

Edytowane przez Helion07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start

Sorry Ozi za drugi zakret. Za bardzo przyspieszylem po pierwszym i mi zablokowalo kola jak chcialem wyhamowac..

Error co powiesz o zepchnieciu mnie na trawe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... mlody (fizyk) spadles przezemnie...

Cwir, no ja cie nie poczulem mowiac szczerze i nie bylo moja intencja spychanie ciebie... Ogolnie to ja wogole czulem sie nie swojo na takiej pozycji w stawce zatem moze dlatego takie zachowanie, plus kac. Nie mniej przepraszam jesli popsulem ci wyscig..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrót z 3GP w Malezji

- start i drobne incydenty

-1.35 jakiś inny incydent Maazia :D

- pościg za Fauperem i w 3 minucie prawie... a kończy się na storpedowaniu kolegi za co bardzo przepraszam.

- 4.20 Maaziu ewidentnie nie ma szczęścia

Później dwa moje wyjazdy poza tor i po wyścigu, zwłaszcza ostatnie okrążenie.

To chyba najgorszy tor na jakim do tej pory jechałem, nie licząc ostatniego w kalendarzu to dopiero wynalazek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwir, no ja cie nie poczulem mowiac szczerze i nie bylo moja intencja spychanie ciebie... Ogolnie to ja wogole czulem sie nie swojo na takiej pozycji w stawce zatem moze dlatego takie zachowanie, plus kac. Nie mniej przepraszam jesli popsulem ci wyscig..

Nie popsules mi wyscigu bo to to sam sobie zrobilem. Chodzi mi tylko o uwazanie. Miales strzalke ze jade obok Ciebie (tak jak ja mialem ze ty cisniesz obok dlatego nie scinalem tego luku lekkiego po 2 zakrecie. Jakbys tak zrobil komus walczac o podium albo nawet 1 miejsce to juz chujowka by byla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieprawda, walka jest walka i to nie ma znaczenia czy ktos walczy od ostatnia pozycje czy tez o pierwsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo krecenia silnika do oporu to zdajesz sobie sprawe ze takie krecenie wcale nie powoduje najlepszych osiagow (jedynie w przypadku ostatniego biegu jest uzasadnione krecic przelozenie do oporu) jesli chodzi o reszte biegow i wchodzenie na top obroty jedynei mozna sie spodziewac suszy w baku ;)

Nie wiem jak wy, ale ja w tym wyścigu ani razu nie użyłem 7 biegu :) Skonfigurowałem tak skrzynię, by jechać bez 1 i 7 biegu, i spokojnie dociągałem do 320km/h, tak jakbym jechał z 7 biegiem. Nie używałem także pierwszego biegu, który tu był w ogóle niepotrzebny. Nie wiem jak inni, ale widzę na skrócie Heliona, że robił ostrzejsze zakręty na 1 biegu, co mu bardzo nie służyło :)

--

Fajny skrócik Helion ;]

Widać tam na pierwszym okrążeniu (1:35) jak FaupeR nie zachował się chyba do końca w porządku wobec kierowcy zajmującego 2 pozycję :P

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kac czy nie kac trzeba uważać to nie destraction Derby ale suma sumarum byłem przed tobą wiec puszczam w to w niepamięć 

Edytowane przez Fizyk89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieprawda, walka jest walka i to nie ma znaczenia czy ktos walczy od ostatnia pozycje czy tez o pierwsza.

Chodzi mi o to ze jakbys mnie tak zepchnal jakbym jechal w czolowce i np w koncowce wyscigu juz, do tego jeszcze skonczylo by sie to gorzej niz na filmiku (bo mnie tylko zwolniles pare sekund), to bym sie wqrwil i domagal sie kary jakiejs dla Ciebie. Bo walka to walka a rozpychanie sie jakby tor byl twoj to co innego. Za bardzo sie w Hamiltona wczuwasz.. Nastepnym razem bede mniej uwazal jadac kolo Ciebie. Powalczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczmy, jednak mam nadzieje ze od nastepnego razu wroce do przodu stawki i wowczas nie bedizemy walczyc...

Mlody dzieki stary,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajny skrócik Helion ;]

Widać tam na pierwszym okrążeniu (1:35) jak FaupeR nie zachował się chyba do końca w porządku wobec kierowcy zajmującego 2 pozycję :P

Tak byl tam drobny incydent ale zauwaz ze kolega przede mna najpierw wypadl, wracajac na tor gdybym nie uciekl wpadlby na mnie ,potem zmienial tory jazdy - nic nie moglem zrobic - i bez intencji go dotknalem - jakkolwiek pardon Maziuu. Ja tez odstalem strzala od ashuriego ale utrzymalem bolid.

@asshuri; w zasadzie to ladnych pare kolek siedziales mi na ogonie i dalo sie odczuc Twoje naciskanie, nawet nie wiem w ktorym momencie Cie stracilem z plecow i do konca juz Cie nie widzialem z tylu, zreszta b. dobrze wspominam ten etap wyscigu uciekania przed Toba.

b. fajny skrot - dzieki i liczymy na nastepne ;)

Edytowane przez UniteD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczmy, jednak mam nadzieje ze od nastepnego razu wroce do przodu stawki i wowczas nie bedizemy walczyc...

Mlody dzieki stary,

aha ze moje miejsce jest z tylu stawki a twoje z przodu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..... Skonfigurowałem tak skrzynię, by jechać bez 1 i 7 biegu, i spokojnie dociągałem do 320km/h, tak jakbym jechał z 7 biegiem. Nie używałem także pierwszego biegu, który tu był w ogóle niepotrzebny. Nie wiem jak inni, ale widzę na skrócie Heliona, że robił ostrzejsze zakręty na 1 biegu, co mu bardzo nie służyło :)...

Taaa jedynka tak się darła, jakby nie było przyczepności, a w pewnych momentach czułem się jak bez TC

Niestety nie ogarniam jeszcze manuala dlatego takie babole wychodzą. Ale jak już mówiłem zwalam to wszystko na układ toru :D mam zamiar za to powalczyć w Chinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi