jakubex 3 Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) Zależy jak na to patrzeć w sumie, bo u mnie jest tak, że chcąc nie chcąc na telefon ( tj na kartę, rozmowy, smsy itd. ) wydawałem te 50zł miesięcznie, więc te 9zł miesięcznie więcej za telefon nie robi mi specjalnej różnicy, a konsolę kupiłem taniej o te kilka stówek. Piszę, bo zauważyłem, że niektórzy podchodzą do tej promocji tak jak by wydawali niby na początku właśnie kilkaset złotych mniej na konsole a potem wywalali 60zł co miesiąc w błoto, a przecież za to mamy po prostu kasę na telefonie, więc nie powiedziałbym wcale, że jest to nieopłacalne. Poza tym rozmowy w Play są chyba jednymi z najtańszych na rynku, więc taki abonament ( przynajmniej mi ) w zupełności wystarcza, czasem mi się zdaje że mam aż za dużo tych pieniędzy do wygadania, ale jakoś daję radę Edytowane 15 Styczeń 2011 przez jakubex 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek564 0 Napisano 15 Styczeń 2011 http://www.playmobile.pl/resources/pdf/cenniki/Cennik_Telefonow_w_Ofertach_LongPlay_i_Play_Premium.pdf LongPlay Telefon 69zł i konsola 349 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makaronek 0 Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) ktoś orientuje się w dostępności np w Łodzi ? ps. Prosze Was nie mówcie, że to zła oferta, zestawienie poniżej: zakup w sklepie mixmedia, 24 raty żagiel, wpłata własna 349 zł, cena zestawu 1455 zł (choć tak tanio pewnie nie dostaniecie ps3 320 GB z move i grą sport champions- bo właśnie taki zestaw mają w play) Sklep: mixmedia.pl System dokonał obliczenia raty kredytu... kwota kredytu 1240 1240.90 zł. liczba rat 24 24 wysokość miesięcznej raty 60,46 wychodzi jak widać całościowo 1451 (24 raty po 60.46) + wpłacone 349 =1800 zł, a itak zalozylem mniejsza wartosc zestawu, niz on prezentuje faktycznie w playu placimy 24x59 (jesli tyle kosztuje abo) to 1416 + 349 = 1765 zł Reasumując: Raty żagiel - 1800 zł koszt konsoli z kosztem rat, nic dodatkowo, konsola 320 + move Play abonament - 1765 zł koszt konsoli z kosztem abonamentów, dodatkowo 4224 minuty do wszystkich sieci, konsola 320 + move + gra sport champions Jak mozna porownywac te oferty nie licząc kosztu rat (niemałego) oraz wersji konsoli (ta w playu wersja jest warta przynajmniej 1550 zł wg mnie) ? Edytowane 15 Styczeń 2011 przez makaronek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek564 0 Napisano 16 Styczeń 2011 jesli kupujemy konsole za 349 zł to w abonamencie przez pierwsze 6 miesięcy jest stan darmowy a potem sie dopłaca 10zł . Jest możliwość w tym abonamencie dodać jeden darmowy numer? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makaronek 0 Napisano 16 Styczeń 2011 (edytowane) <br>jesli kupujemy konsole za 349 zł to w abonamencie przez pierwsze 6 miesięcy jest stan darmowy a potem sie dopłaca 10zł . Jest możliwość w tym abonamencie dodać jeden darmowy numer?<br> Numer musialby byc w play, wiec lepiej doplacac 10 i miec wszystkie play darmowe. numeru spoza play nie mozna i tak wybrac Edytowane 16 Styczeń 2011 przez makaronek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek564 0 Napisano 16 Styczeń 2011 ten drugi nr jest w play , tylko do jednej osoby strasznie duzo pisze i drzwonie , a do reszty bede mial te 69zl na wykorzystanie . Jest opcja wpisania jednego darmowego numeru? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makaronek 0 Napisano 16 Styczeń 2011 ten drugi nr jest w play , tylko do jednej osoby strasznie duzo pisze i drzwonie , a do reszty bede mial te 69zl na wykorzystanie . Jest opcja wpisania jednego darmowego numeru? dudek - ta promocja "stan darmowy w play" zaklada rozmowy ze wszystkimi w play (wlaczajac Twoj wymarzony numer) - wiec przez pol roku mozesz sobie do woli gadac z tą osobą za darmo, a później za 10pln/mc (oczywiscie wieczorami i w weekendy). jesli chcesz z konkretnym numerem - 300 min za 5 zl miesiecznie http://www.playmobile.pl/pl/obsluga-klienta/uslugi/taniej-z-wybranymi-numerami/ jesli ze wszystkimi w play o kazdej porze - 19 zl miesiecznie http://www.playmobile.pl/pl/obsluga-klienta/uslugi/nielimitowane-polaczenia-w-play/ w Twoim przypadku wybralbym jednak inną kombinację: - przez pierwsze 6 miesięcy stan darmowy jest faktycznie darmowy, wiec wieczorami i weekendy bys gadal ze swoim numerem w nieskonczonosc, a w dzien doplac 5 zl za 300 minut - po 6 miesiacach zrezygnuj ze stanu darmowego i 5zł/300 minut i wez za 19 zł rozmowy ze wszystkimi w play ps. spotkaj sie czesciej z lubą zamiast wisiec na komorce :) ps2. nie pracuje w play ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stilon 0 Napisano 16 Styczeń 2011 A jeszcze jest jedna opcja. Przenosząc numer do Play, przy opcji LongPlay telefon 69 (konsola za 349 zł), pierwsze 3 miesiące dostajemy abonament za połowę ceny czyli za 29,50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmstr 365 Napisano 16 Styczeń 2011 Piszę, bo zauważyłem, że niektórzy podchodzą do tej promocji tak jak by wydawali niby na początku właśnie kilkaset złotych mniej na konsole a potem wywalali 60zł co miesiąc w błoto, Mam dokładnie takie samo wrażenie Porównania, kombinacje ile to ta konsola nie wyniesie po podliczeniu tego abonamentu np. 59 zł x 24. No to nie bierzcie. Kupcie gdzieś na raty, gdzie wyjdzie wam taniej, a za telefon i tak co miesiąc w jakiejś sieci będziecie płacić. Ciekawe jak wyliczanie większą opłacalność tej formy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skus 0 Napisano 17 Styczeń 2011 Nie rozumię was. Przecież każda jedna osoba odpowiadająca dudkowi na pytanie twierdzi, że sie opłaca i każdy doskonale zdaje sobie sprawe z tego, że ma możliwosc dodatkowo dzwonienia. Polecam czytanie ze zrozumieniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cube 7 Napisano 17 Styczeń 2011 (edytowane) bla bla bla (Dlatego, że robisz to wcześniej, a konsola za 349zł jest dla osób które przedłużą ją 3 miesiące przed zakończeniem). Kolego wez nie pisz BZDUR bo widac, ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Raz jeszcze , abonament LONGPLAY 69 jest K O M P L E T N I E inny od LONGPLAY TELEFON 69 i stad tez roznica w cenie konsoli!!! Czas przedluzenia umowy nie ma tu KOMPLETNIE nic do znaczenia Longplay 69 : 350 min do wszystkich sieci , 17 gr/min ,cena minuty do wszystkich sieci (poza abonamentem) 29 gr/min , STAN DARMOWY PRZEZ CALY OKRES UMOWY , kwota abo: 59 zl , cena konsoli 599 zl Longplay 69 TELEFON : 176 min do wszystkich sieci, cena minuty do wszystkich sieci (poza abonamentem) 39 gr, STAN DARMOWY TYLKO PRZEZ OKRES 6 MIESIECY, kwota abo: 59zl, cena konsoli 349zl Jak widac golym okiem, o wiele bardziej oplaca sie wziac zaplacic za konsole 599zl niz teoretycznie oszczedzic kilka zlotych i meczyc sie 2 lata z takim abonamentem. Raz jeszcze, ludzie jak nie macie pojecia o tym co piszecie, to dajcie sobie na wstrzymanie bo tylko wprowadzacie innych w blad Edytowane 17 Styczeń 2011 przez Cube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stilon 0 Napisano 17 Styczeń 2011 kwota abo: 59zl, cena konsoli 399zl Oczywiście pomyłka, 349zł a nie 399 :) No ale każdy może się pomylić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makaronek 0 Napisano 17 Styczeń 2011 Kolego wez nie pisz BZDUR bo widac, ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Raz jeszcze , abonament LONGPLAY 69 jest K O M P L E T N I E inny od LONGPLAY TELEFON 69 i stad tez roznica w cenie konsoli!!! Czas przedluzenia umowy nie ma tu KOMPLETNIE nic do znaczenia Longplay 69 : 350 min do wszystkich sieci , 17 gr/min ,cena minuty do wszystkich sieci (poza abonamentem) 29 gr/min , STAN DARMOWY PRZEZ CALY OKRES UMOWY , kwota abo: 59 zl , cena konsoli 599 zl Longplay 69 TELEFON : 176 min do wszystkich sieci, cena minuty do wszystkich sieci (poza abonamentem) 39 gr, STAN DARMOWY TYLKO PRZEZ OKRES 6 MIESIECY, kwota abo: 59zl, cena konsoli 399zl Jak widac golym okiem, o wiele bardziej oplaca sie wziac zaplacic za konsole 599zl niz teoretycznie oszczedzic kilka zlotych i meczyc sie 2 lata z takim abonamentem. Raz jeszcze, ludzie jak nie macie pojecia o tym co piszecie, to dajcie sobie na wstrzymanie bo tylko wprowadzacie innych w blad co do bledu sie zgadzam, co do oplacalnosci juz mniej - ja na przyklad wezme u nich w wersji "telefon" bo abonament i tak mam juz w erze, wiec w playu to dla mnie po prostu zakup na tanie raty. Karte sim wloze do jakiegos szrota starego i poloze na stole w pokoju zeby zadzwonic od czasu do czasu jak bedzie pod reka akurat. Zawsze te 170 minut sie przyda, ale ilosc minut w abonamencie nie jest dla mnie decydujacym kryterium (choc wtedy i tak oferta play jest dla mnie oplacalna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stilon 0 Napisano 17 Styczeń 2011 (edytowane) co do bledu sie zgadzam, co do oplacalnosci juz mniej - ja na przyklad wezme u nich w wersji "telefon" bo abonament i tak mam juz w erze, wiec w playu to dla mnie po prostu zakup na tanie raty. Karte sim wloze do jakiegos szrota starego i poloze na stole w pokoju zeby zadzwonic od czasu do czasu jak bedzie pod reka akurat. Zawsze te 170 minut sie przyda, ale ilosc minut w abonamencie nie jest dla mnie decydujacym kryterium (choc wtedy i tak oferta play jest dla mnie oplacalna) Dla mnie to czysta matematyka: 29,5zł x 3mieś=88,50zł 59zł x 21 mieś= 1239 zł 1239+88,50+349=1676,50zł (całkowity koszt-konsola+move+sport champions+minuty w abonamencie) i teraz od 1676,50 odejmiemy powiedzmy 1450 (szacunkowa cena konsoli i w/w dodatków) i pozostaje nam 226,50 (pozostały koszt jako abonament) następnie bierzemy ofertę abonametową na rynku i przy tych 170 min koszt abo to ok 40-50zł miesięcznie. Czyli za 2 lata x 40zł mamy ok 1000zł. Przy abonamencie za ok 40zł miesięcznie nie dostaniemy telefonu za złotówkę wartego 800zł, najwyżej połowę tego. Czyli jesteśmy do przodu ok 400-500zł. Proste ! Edytowane 17 Styczeń 2011 przez Stilon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cube 7 Napisano 17 Styczeń 2011 co do bledu sie zgadzam, co do oplacalnosci juz mniej - ja na przyklad wezme u nich w wersji "telefon" bo abonament i tak mam juz w erze, wiec w playu to dla mnie po prostu zakup na tanie raty. Karte sim wloze do jakiegos szrota starego i poloze na stole w pokoju zeby zadzwonic od czasu do czasu jak bedzie pod reka akurat. Zawsze te 170 minut sie przyda, ale ilosc minut w abonamencie nie jest dla mnie decydujacym kryterium (choc wtedy i tak oferta play jest dla mnie oplacalna) Racja, 349zl :thumbsup: Makaronek w takim wypadku moze rzeczywiscie bardziej bedzie oplacalny dla Ciebie abo lp telefon, ale dla wiekszosci uzytkownikow, ktorzy chca na codzien korzystac z tego abo i dodatkowo maja jakis tam znajomych w play oferta lp 69 jest o wiele bardziej korzystniejsza, a tutaj na forum widze, ze wiekszosc tylko widzi tylko oferte gdzie konsola jest za 349zl bo jest kilka zlotych tansza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skus 0 Napisano 17 Styczeń 2011 Bardzo dobrze powiedziane, dlatego wzialem LP69+ps3 za 599, dużo gadania za śmieszne koszty i do tego konsola na raty bez oprocenowania ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
astalavista 3 Napisano 17 Styczeń 2011 A ja to inaczej policzyłem... Przede wszystkim minuty w abonamencie za 59zł mi wystarczają...więc rachunki nie będą większe... czyli.. 24 X 59zł = 1416zł + dopłaciłem 349zł =1765zł a teraz tak.....Move mi się znudził po 2 miesiącach i go sprzedałem z grą Sport Champions za 340zł.. czyli.. 1765zł - 340zł = 1425zł telefon gdy miałem na kartę ładowałem miesięcznie za 25zł -30zł.. czyli... 24 miesiace x 25zł (biore tą mniejszą kwote) = 600zł czyli tyle wydałbym na telefon na karte przez najbliższe 24 miesiace.. czyli... 1425zł - 600zł = 825zł około 825zł kosztuje mnie konsole 320GB i to jeszcze na raty:) Opłaca się ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaka23 1 Napisano 17 Styczeń 2011 Jaką nazwę nosi folder,w kororym znajdują sie wszystkie ściągnięte demówy na ps3? Bo kiedys mialem inną a teraz sama zmieniła mi sie na jeszcze inną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cube 7 Napisano 17 Styczeń 2011 Jaką nazwę nosi folder,w kororym znajdują sie wszystkie ściągnięte demówy na ps3? Bo kiedys mialem inną a teraz sama zmieniła mi sie na jeszcze inną Przeczytaj nazwe tematu i troche pomysl, nie zaszkodzi :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makaronek 0 Napisano 17 Styczeń 2011 to powoli dochodzimy do sedna, oplaca sie wziac w play ! POwinni mi za to dac w gebie te playstation za reklame ich oferty, a te dziady nie chca mi sprzedac telefonu bez kaucji (pamietajcie drogie dziatki, splacajcie kredyty w terminie i mandaty za przejazd pociagiem bez biletu ;) Wezme chyba z 750 zl kaucji, po 6 miesiacach i tak zwracaja (bedzie zastrzyk na wakacje ;). W zadnej sieci nie mam problemu z wzieciem niczego, tylko u nich :( a w zadnej innej sieci nie ma dobrej oferty na plejke (w sumie nie ma zadnej innej oferty ;) Czy ktos jest mi w stanie powiedziec, jesli mam kategorie C3 (moge wziac aktywacje ale bez telefonu) - czy jak wplace kaucje na 100 % dostane telefon/ps3 ? ktos ma wtyczki w play zeby to sprawdzic dla mnie ? skoro ja juz jestem gotow wplacic 750 zl kaucji, to nie robcie prosze scen i bierzcie w play :) w Galerii Lodzkiej w playu sa bardzo ladne i mile panie ;) wiec zakup bedzie dodatkowo przyjemny optycznie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Even 14 Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) Kolego wez nie pisz BZDUR bo widac, ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Raz jeszcze , abonament LONGPLAY 69 jest K O M P L E T N I E inny od LONGPLAY TELEFON 69 i stad tez roznica w cenie konsoli!!! Czas przedluzenia umowy nie ma tu KOMPLETNIE nic do znaczenia Oferta LongPlay Telefon 69 dla osób przedłużających umowę jest dostępny na 3 miechy przed zakończeniem umowy ! Jeżeli ktoś chce przedłużyć umowę jeszcze wcześniej to ma możliwość wzięcia LongPlay 69 i konsole za 599zł i do tego bez rabatu na abonament ! Jak widac golym okiem, o wiele bardziej oplaca sie wziac zaplacic za konsole 599zl niz teoretycznie oszczedzic kilka zlotych i meczyc sie 2 lata z takim abonamentem. Raz jeszcze, ludzie jak nie macie pojecia o tym co piszecie, to dajcie sobie na wstrzymanie bo tylko wprowadzacie innych w blad Zanim powiesz, że ktoś nie ma pojęcia to upewnij się na przyszłość czy aby na pewno wprowadzam ludzi w błąd. Edytowane 18 Styczeń 2011 przez Even Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rychu20 0 Napisano 18 Styczeń 2011 Witam Czy ktoś z osób na forum wie może czy play ma zamiar przywrócić promocję z ps3(no niestety, ale na stronie już nie można wybrać ps trójeczki)? Z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Even 14 Napisano 18 Styczeń 2011 Wchodzisz na ich stronę i przez ich chat rozmawiasz z konsultantem, lub dzwonisz do BOK'u. Będzie najprościej i najszybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unquotedman 0 Napisano 20 Styczeń 2011 Witam Czy ktoś z osób na forum wie może czy play ma zamiar przywrócić promocję z ps3(no niestety, ale na stronie już nie można wybrać ps trójeczki)? Z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi A to co to jest? http://www.playmobile.pl/pl/promocja/play-abonament/playstation-zamiast-telefonu/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rychu20 0 Napisano 20 Styczeń 2011 A to co to jest? http://www.playmobil...fonu/index.html Tym bym się nie sugerował, ponieważ jak wejdziesz w sklep to do wyboru będziesz mieć tylko psp, więc pisać to sobie może Ale mniejsza z tym już zaopatrzyłem się w swoją ps3 i jak na razie jestem mega szczęśliwy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach