Skocz do zawartości
ONE

Dark Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Odpaliłem pierwszy dzwon potem poszedłem do lasku za kowalem i ubiłem hydre.

Mogę przeć dalej przez las czy lepiej wrócić się i iść na dół drzwiami obok mostu ze smokiem?

Druga sprawa, ktoś wie gdzie mogę znaleźć jakąś broń która skaluje się z Faith?

SL 31.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem pierwszy dzwon potem poszedłem do lasku za kowalem i ubiłem hydre.

Mogę przeć dalej przez las czy lepiej wrócić się i iść na dół drzwiami obok mostu ze smokiem?

Druga sprawa, ktoś wie gdzie mogę znaleźć jakąś broń która skaluje się z Faith?

SL 31.

Mozesz isc za hydra drabina w gore i pojsc ubic wilka Sif, jeden z najfajniejszych bossow dla mnie. Skrot do tego bossa mozesz utworzyc otwierajac brame obok ogniska w Darkroot Garden placac 20k souls u kowala.

Ale rownie dobrze mozna isc wlasnie drzwiami na dol do Lower Undead Burg na Capra Demom a potem zejść do Depths.

Póki co broń która znalazlem skalujaca sie z Faith to Astora`s Sword, mozesz znalec ten mieczyk w Valley of the Drakes. Pozatym chyba wszystkie bronie ulepszone do Divine skaluja sie z faith.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bramę otworzyłem, ale nie i tak poszedłem naokoło :P Poza tym super miejsce do farmienia. 6k dusz w 2 minuty.

Miecz Astora's znalazłem na początku gry była to te moja pierwsza śmierć myślałem, że ten smok zdechły jest a tu bum :P Ale zdążyłem podnieść miecz :)

Skoro Sif jest fajny to pójdę na niego bo na razie bossowie których rozwaliłem bez rewelacji może za wyjątkiem walki na dachu z gargulcami.

Dzięki za pomoc, + ode mnie.

PS ups sorry późno jest źle kliknałem, zaraz to odkręcę.

Edytowane przez shemaforash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarlem do Anor Londo. Wybilem tych wielkich rycerzy i dalej nic nie moge zrobic. W lesie przejscie zablokowane i nie wiem co dalej. Jakas pomoc panowie?:)

Juz sobie poradzilem:)

Chcialbym wiedziec co, oprocz karmienia mozna zrobic z tym potworkiem przy glownym ognisku? I mam kilka souls, ktore moge wykorzystac lub dopakowac bron. Gdzie to moge zrobic?

Edytowane przez Fighterzysko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bramę otworzyłem, ale nie i tak poszedłem naokoło :P Poza tym super miejsce do farmienia. 6k dusz w 2 minuty.

staraj sie zwabic tylko 2 pierwszych to zarobisz 5000 w 30 sekund;) ja tak robie i jest o wiele szybciej:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staraj sie zwabic tylko 2 pierwszych to zarobisz 5000 w 30 sekund;) ja tak robie i jest o wiele szybciej:D

O którym miejscu dokładnie mówicie ? Bo ja jestem Po 1 dzwonie i poszedlem na Capra Demona nie do Jungli to gdzie tak mozna farmic ? I ogolnie co teraz mam robic(gdzie isc) ?

Widziałem to.Ale to chyba jakiś patch na x-boxa.Ha,ha,ha

Jakich itemków potrzeba do tego glitcha i gdzie je zdobędę ?? Mam dopiero 18 lvl wiec nie wiem czy juz dam rade, prosze o jakis opis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarlem do Anor Londo. Wybilem tych wielkich rycerzy i dalej nic nie moge zrobic. W lesie przejscie zablokowane i nie wiem co dalej. Jakas pomoc panowie?:)

Juz sobie poradzilem:)

Chcialbym wiedziec co, oprocz karmienia mozna zrobic z tym potworkiem przy glownym ognisku? I mam kilka souls, ktore moge wykorzystac lub dopakowac bron. Gdzie to moge zrobic?

A jak sobie poradziłeś,bo mam ten sam problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na którym lvl ubiliście te gargulce ?? ja mam 20 i jakoś nie mogę ..... ;/ może za mało skilla;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sobie poradziłeś,bo mam ten sam problem

Jak wyjdziesz na ten dlugi most, po zjechaniu winda. Po lewej stronie zejdz na dol i wejdz po gzymsie do gory. Jest tam rozbite okno przez, ktore da sie wejsc do srodka;)

na którym lvl ubiliście te gargulce ?? ja mam 20 i jakoś nie mogę ..... ;/ może za mało skilla;/

Polataj troche na dole i podpakuj postac. na YT sa filmiki jak ich latwo pokkonac;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram już tyle godzin i do tej pory nie wiem jak się powiększa te ogniska.Trzeba mieć jakieś specjalne itemki a jeżeli tak to jak je zdobyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram już tyle godzin i do tej pory nie wiem jak się powiększa te ogniska.Trzeba mieć jakieś specjalne itemki a jeżeli tak to jak je zdobyć?

Musisz użyc 1 Humanity żeby stać się człowiekiem, potem używasz drugiego humanity aby zrobic Kindle w ognisku i masz 10 Flasków ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne pytanko...

Po pewnym czasie obok nauczyciela cudów pojawiła się klęcząca laska i dwóch strażników.

Zabiłem wszystkich razem z nauczycielem i tu moje pytanie...

Jaki to będzie mieć wpływ na dalszą część gry, oprócz tego, że nie będę mógł się uczyć czarów? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to żaden. Kill'em all!

PS. Jak sie pokona bossa w katakumbach, ognisko można rozpalić nawet 3 razy - 20 flaszek! Prawie easy mode :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto dobić strenght do 50 dla broni, która wypada od gaping dragona?- 360damage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra gagrole padły bez większych problemów moje pytanie ma 23 lvl 17dexa 16 str 14 endurance w co pakować postać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz użyc 1 Humanity żeby stać się człowiekiem, potem używasz drugiego humanity aby zrobic Kindle w ognisku i masz 10 Flasków ^^

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy gdzie na samym dole w Blighttown jest ognisko? Tak mnie wpienia ta lokacja, zaszedłem już do dwóch olbrzymów co rzucają kamieniami i mnie zabili. Jaki jest na nie sposób? Kończą mi się strzały na te komary. Podobno jestu gdzies droga do Ash Lake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra gagrole padły bez większych problemów moje pytanie ma 23 lvl 17dexa 16 str 14 endurance w co pakować postać

Ja mam 83 lv 35 str,30 dex i pakuję w vitality 30 oraz endu. itrochę z każdego po kolei.Pokonałem dopiero Hydrę a na motyla i Wolfa jeszcze nie szedłem,Jak podpakuje na 100 lv to się zapuszcze.Jak na razie z tymi stat.Gra się dobrze i nie ma większych problemów ale to jest moje odczucie,w sumie to nie byłem jescze w wielu miejscówkach więc tak naprawdę nie mam wiele do powiedzenia wtej sprawie ale na pewno pakuj w str i endur.Możesz szybciej rolować biegać i tym podobne to na pewno dużo pomaga w walkach.Chyba że nastawiasz się na czary to wtedy nie wiem.Acha i jeszcze vitality.To takie moje odczucia.A farmisz w lesie z kotem.Po kupieniu klucza od kowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miecz Astora's znalazłem na początku gry była to te moja pierwsza śmierć myślałem, że ten smok zdechły jest a tu bum :P Ale zdążyłem podnieść miecz :)

Skoro Sif jest fajny to pójdę na niego bo na razie bossowie których rozwaliłem bez rewelacji może za wyjątkiem walki na dachu z gargulcami.

Dzięki za pomoc, + ode mnie.

PS ups sorry późno jest źle kliknałem, zaraz to odkręcę.

Na NG+ z dobrym equ masz 21k dusz w 1min ^.^ Bo na NG+ x3 souli tam leci. Bron +15/fire +10 + czar power within i na hita z doskoku oburacz sciagasz przeciwnika przy str 50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle chyba działa ten glitch na Infinity soule ale nie wiem jak zdobyć Dragon Head Scale jakby ktos mogl to powiedzcie co trzeba zrobic. Otworzylem brame w Forest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Pokonalem dwoch rycerzy na koncu Anor Londo. Moge robic teleporty miedzy ogniskami. pytanie dokad teraz isc? Kolejne pytanie: mam pelno Souls of... I nie wiem gdzie je moge zamienic na unikatowe bronie. Gdzie mozna zbierac lepsze kamienie do ulepszania broni i jak nawiedzac Inne swiaty lub zapraszac ludzi do gry? Ostatnie pytanie:) jak uzywac czarow?

Edytowane przez Fighterzysko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up Atakujesz lub wzywasz innych graczy do pomocy za pomocą kamieni te 3 czerwone do inwazji a białym dajesz znak żeby ktoś mógł cię przyzwać, tak samo ty przyzywasz innych z takich białych znaków na ziemi. Oczywiście musisz być w formie człowieka.

Dlaczego mogę ulepszyć broń tylko do +6 skoro mam odpowiednie kamienie i dusze? Jeśli coś trzeba to gdzie to mogę znaleźć? I co daje ten czerwony kamień od bosa z maskami w katakumbach?

Trochę szkoda że gra ma bugi których twórcy nie próbują usunąć.

Edytowane przez Kugiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle chyba działa ten glitch na Infinity soule ale nie wiem jak zdobyć Dragon Head Scale jakby ktos mogl to powiedzcie co trzeba zrobic. Otworzylem brame w Forest.

Glitch wciaz dziala. Dragon Head zdobywasz w Ash Lake od Ancient Dragona, wchodzac z nim w pakt. Mozna mu rowniez odociag ogon zeby dostac dragon greatsword z 360 attack damage ale potrzeba 50 sily do niego.

Ash lake jest za great hollows a great hollows w blighttown. W blighttown na samym dole jest wielkie drzewo (przeciwny koniec wejscia do bossa tej ognistej krolowej), wchodzimy do drzewa, walimy w sciane (illusionary wall) potem w nastepna illusionary ktora znajduje sie za skrzynia, i jest wejscie do Great Hollows. W ash lake jest druga hydra:) A jak juz dostaniesz dragon head to masz na youtubie co trzeba zrobic. Swoja droga, po cholere farmic w lesie, nie dosc ze meczace to jeszcze mozna zginac i wszystko stracic..

Ok. Pokonalem dwoch rycerzy na koncu Anor Londo. Moge robic teleporty miedzy ogniskami. pytanie dokad teraz isc? Kolejne pytanie: mam pelno Souls of... I nie wiem gdzie je moge zamienic na unikatowe bronie. Gdzie mozna zbierac lepsze kamienie do ulepszania broni i jak nawiedzac Inne swiaty lub zapraszac ludzi do gry? Ostatnie pytanie:) jak uzywac czarow?

Niektore unikatowe bronie z dusz bossow (bo o te chodzi?) robi sie u kowala bodajze, ale musisz miec podstawowa bron ulepszona na +10, jaka bron mozesz sobie znalezc na dark souls wiki. Sam jeszcze nie ulepszalem. Kamienie mozna zdobywac od jaszczurek albo u niektorych merchantow. Tez na wiki bedzie ;] Inne swiaty nawiedzasz uzywajac Cracjed eyed orb chociaz mi sie to nigdy nie udalo. W painted world of Ariamis mozna zdobyc kamien, ktory pozwala na zostawienie znaku na ziemi, i ktos moze cie wtedy wezwac i z toba walczyc.

A jesli chcesz co-op, to mozesz zostawic znak na ziemi uzywajac White Sign Soapstone, wtedy moze ktos ciebie przywolac. Jesli ty chcesz kogos przywolac musisz byc czlowiekiem, i wtedy bedziesz mial widoczne znaki innych graczy.

Istnieja jeszcze inne sposoby na nawiedzanie jak chociazby przez Dragon Eye, gdzie zostawia sie znak a potem walczy o Dragon Scale, trzeba jednak nalezec do Dragon convenant.

Jak uzywac czarow :) uczysz sie u nauczycieli, przy ognisku bierzesz attend magic i w sloty ladujesz czary jakie chcesz miec, do reki catalyst i jazda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi