aniolekPL 46 Napisano 9 Luty 2011 nie można. Możesz tylko u Tomka przechowywać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irass 1 Napisano 9 Luty 2011 Nie w tej grze nie zraziła trudność a mozolne farmienie czyli zabijanie wciaz tych samych wrogow zeby podreperowac lvl przez co stala sie zbyt nudna dla mnie i poszła na allegro. Bo jak jestes slaby caly czas giniesz i tracisz dusze i gra stoi w miejscu bo nie levelujesz gdzie nie pojdziesz to jestes za slaby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 9 Luty 2011 UP: I to już twój problem gra wymaga tylko i wyłącznie zręcznych palców, a co do broni to można całą grę pacnąć z pierwszym swordem, więc niema mowy o słabiźnie postaci. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziarmag 3 Napisano 9 Luty 2011 UP: I to już twój problem gra wymaga tylko i wyłącznie zręcznych palców, a co do broni to można całą grę pacnąć z pierwszym swordem, więc niema mowy o słabiźnie postaci. :/ zgadzam się. ja wprawdzie trochę levelowałem postać, ale nie zajęło mi to jakoś wiele czasu. dałoby się spokojnie grać bez tego, ale zawsze sobie lepiej ułatwić życie :) a do podstawowego miecza warto sobie dodać łuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 9 Luty 2011 Zgadzam się z harry-ex i dziarmag. Jestem przed ostatnim bossem, a w dłoni dzierżę wciąż podstawową kosę wojownika oraz short bow + 10. Oczywiście raz na jakiś czas przystanąłem na zassanie większej ilości dusz, ale na tym ta gra polega. Im silniejszy i bardziej doświadczony jesteś tym gra staje się łatwiejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 10 Luty 2011 Zgadzam się z harry-ex i dziarmag. Jestem przed ostatnim bossem, a w dłoni dzierżę wciąż podstawową kosę wojownika oraz short bow + 10. Oczywiście raz na jakiś czas przystanąłem na zassanie większej ilości dusz, ale na tym ta gra polega. Im silniejszy i bardziej doświadczony jesteś tym gra staje się łatwiejsza. ja się z wami niestety nie zgadzam - pewnie że grę można i przejść w samych gaciach i walcząc na pięści (posilając się źródlana woda, korzonkami i szarańczą dodatkowo cały czas klęcząc na potłuczonym szkle) ... tylko PO CO? :scare: i co zrobić z takim męczennikiem przy PvP (bo singiel fakt, jest po paru godzinach mniej wymagający)?! no chyba że weźmiecie BP na litość ... ale raczej wątpię żeby to zadziałało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 10 Luty 2011 ja się z wami niestety nie zgadzam - pewnie że grę można i przejść w samych gaciach i walcząc na pięści (posilając się źródlana woda, korzonkami i szarańczą dodatkowo cały czas klęcząc na potłuczonym szkle) ... tylko PO CO? :scare: i co zrobić z takim męczennikiem przy PvP (bo singiel fakt, jest po paru godzinach mniej wymagający)?! no chyba że weźmiecie BP na litość ... ale raczej wątpię żeby to zadziałało misio jak zwykle preorder Dark Souls wbija? Pobiegali bysmy cos przy dobrym whiskaczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 10 Luty 2011 Ależ ta gra potrafi mnie zdemotywować. Próbuje tego drugiego boss'a w końcu dochodzę do niego to mnie zabija ale najgorsze jest fakt taki że muszę teraz całą drogę przebyć od nowa i najgorsze by nie paść bo stracę tamte dusze :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gilas90 0 Napisano 10 Luty 2011 Witam , mam pytanie pokonałem 1 bossa PHALANX'a czy jakoś tak wróciłem do nexusa i nie wiem gdzie rozdaje się umiejętności tzn zamienia dusze na punkty. Proszę o pomoc najlepiej na PW pozdrawiam gilas90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 10 Luty 2011 W nexusie na górze poszukaj małego szczyla siedzącego pod scianą przy zapalonej świeczce, zagadaj z nim a potem z dziewoją z zalepionymi oczami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) misio jak zwykle :D preorder Dark Souls wbija? Pobiegali bysmy cos przy dobrym whiskaczu :D oj pobiegali a już przy ... :D na pewno a ile człowiek na "przebiegłości" zyskuje w takim stanie ... może się uda wspólnie pobiegać przy Dark Projekt (Soul? coś nie na bieżąco jestem ) Ależ ta gra potrafi mnie zdemotywować. Próbuje tego drugiego boss'a w końcu dochodzę do niego to mnie zabija ale najgorsze jest fakt taki że muszę teraz całą drogę przebyć od nowa i najgorsze by nie paść bo stracę tamte dusze :x tak to ćwiczy charakter :whistling: i wyrabia tężyznę fizyczną, zręczność palców oraz koordynację a tak jeżeli mogę coś nieśmiało podpowiedzieć (o ile rozmawiamy o Tower Knight) - podstawa to biegiem dostać się na mur (bez wdawania się w karczemne awantury z boss-em) - jestes chroniony przed "promieniem śmierci" przez mur ... ponosi mnie - uciszenie wszystkich kuszników (takie ostateczne) na murze - i tu dochodzimy do dwóch wariantów a - schodzimy z muru i spuszczamy wpier..y boss-owi b - bierzemy łuk i w miarę bezpiecznie pykamy gadzinę (strzały wchodzą tylko jak opuszcza rękę ... trzeba poćwiczyć) ale można też iść na żywioł ... :pardon: Edytowane 10 Luty 2011 przez okrutny_misio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiju18 2 Napisano 10 Luty 2011 siema wszystkim szukam kogoś do pogrania na new game + mam 94 lvl pisać na psn jak by ktoś chciał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 12 Luty 2011 Czy ktoś potrzebuje rozpiskę Crystal Lizard? W pracy troszkę nudno więc zredagowałem tłumaczenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiland_96 0 Napisano 12 Luty 2011 Gdzie mogę zdobyć Lava bow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 12 Luty 2011 (edytowane) Gdzie mogę zdobyć Lava bow? Pierwsza sprawa, musisz oddać duszę Flamlurkera (Red Hot Demon's Soul) Ed'owi. Wtedy uzyskasz możliwość wykucia unikalnych broni. Po drugie musisz mieć duszę Armored Spider'a (Hard Demon's Soul). Po trzecie musisz mieć Short/Compound/Long Bow +7. Idziesz do Ed'a, ładnie prosisz i masz. W NG Lava Bow niszczy wszystko. Ludzie nauczcie się używać Google, wystarczy wpisać "Demon's Souls wiki" w to prostokątne okienko i traficie tu, nic wam więcej nie potrzeba. Edit" @Misio, mOrph i cała reszta ekipy weteranów. Tym razem, nawet jeśli grę będę musiał sprowadzać zza oceanu, azje, szmazje,czy arktyka nie odpuszczę i nie dorwę tego tytułu później niż wy. Popełniłem ten błąd przy DS i musiałem grać w wersję US, zamiast pokłonów przed pojedynkami dostawałem stertę bluzg, bo śmiałem wbić się gdzieś jako BP :teehee: @InF'ernal To nie to samo co Mass Effect 2, hmm? ;) Pamiętaj, żeby "użyć" czerwonego smoka do oczyszczenia mostu. Nie zabijaj go od razu, pozwól aby zebrał pełne żniwo na pierwszym, środkowym i ostatnim odcinku. O ile środkowy jest bo już nie pamiętam :blink: Dopiero wtedy zapakuj w jaszczura 200+ strzał. Dzięki temu, kolejne podejście polega na przebiegnięciu pustego mostu i ukatrupieniu leszczy=łuczników i dwóch niebieskookich. Szybciej i przyjemniej. Jest też lamerski sposób na TK. Wpełzasz na mur, wybijasz łuczników i walisz mu po czaszce z Soul Arrow. Niezawodne. Niestety współczynnik funu = 0. Edit 2: Brakuje mi tej gry. Gdyby nie jaskiniowy poziom kultury na serwerach EU (bazuje na info otrzymanym od Okrutnego) to bym znowu nabył. Tylko po co.... człowiek leczy się z uzależnienia, żeby do niego nie wracać. Oby Dark Souls sprostało oczekiwaniom. Edytowane 12 Luty 2011 przez Grabeq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominik Knyszynski 0 Napisano 12 Luty 2011 w jaką wersje najlepiej się zaopatrzyć (eu, jp, usa)? Są w ogóle jakieś konkretniejsze różnice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 13 Luty 2011 Nie ma to większego znaczenia. Najwięcej ludzi gra teraz za pewne na serwerach EU. Japońskiej wersji nie polecam, chyba że znasz język kraju kwitnącej wiśni. Jak już to chińską, tam masz w grze angielski. Jeśli szukasz używki, to bierz US. Łykniesz ją za 80-90 zł. Wersje EU są trochę droższe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 13 Luty 2011 Na czy rozważałem wpierw zabić tego takiego hmmm, no ale okej. A te souls arrow, skąd, gdzie, jak, silne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 14 Luty 2011 (edytowane) Misio rozważania na temat pvp byłu już zachaczone i mówiliśmy tam np. o moving soul arrow którym zabijam nawet gdy gościu ma one time revival, więc czytnij se parę postaw wcześniej, a dowiesz się, że mówimu tu o łatwości tej gry.:/ Chyba se zamówie preodera Dark souls bo na jednej azjatyckiej stronce wiziałem(tylko jak się zwała ??) limitkę z parą ilościa zbrojek, mieczyków, dodatkowych postaci i lokacji. Brzmi zachęcająco. Co do połączrn to niestety gra kuleje. Walki pvp to kompletne absurdy. Jest 1vs1 i gdy widzę jak koleś majta mi mieczem 2m odemnie i usuwa mi pasek życia, to krew mnie zalewa. Oby DS był lepsiejszy pod tym względem. Edytowane 14 Luty 2011 przez harry-ex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 14 Luty 2011 Syn mi się urodził :) drugi :) W nocy urządzam polowanie na Lizardy bo i tak spać się nie da :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Luty 2011 Syn mi się urodził :) drugi :) W nocy urządzam polowanie na Lizardy bo i tak spać się nie da :) tak eeee trzymaj!! gratulacje i pilnuj zeby latorosl nie zeszla na ciemna strone mocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 14 Luty 2011 (edytowane) Misio rozważania na temat pvp byłu już zachaczone i mówiliśmy tam np. o moving soul arrow którym zabijam nawet gdy gościu ma one time revival, więc czytnij se parę postaw wcześniej, a dowiesz się, że mówimu tu o łatwości tej gry.:/ Co do połączrn to niestety gra kuleje. Walki pvp to kompletne absurdy. Jest 1vs1 i gdy widzę jak koleś majta mi mieczem 2m odemnie i usuwa mi pasek życia, to krew mnie zalewa. Oby DS był lepsiejszy pod tym względem. Moja dygresja na temat PvP była tylko naturalna konsekwencją rozważań na temat waszych wywodów na temat łatwości singla (który łatwy nie jest) w DS (a PvP jest nieodłączna częścią tej gry). Oczywiście pewnie się mylę bo gdzie mi tam do WAS którym DS wydawał się prosty, łatwy i przyjemny jeszcze przed rozpoczęciem gry (Vanguard-a w Tutorial-u pokonywaliście samym spojrzeniem, zawsze! chociaż ZAWSZE to domena tylko Chucka Norris ) a po godzinie grania trzymaliście pada już tylko jedna ręką! A tak na marginesie moving soul arrow plus właścicieli tego patentu na wygranie PvP odsyłałem do nexus-a po Anti Magic Field bezradnie machających „pałeczką” – ZAWSZE (prawie :whistling: ). Syn mi się urodził :) drugi :) W nocy urządzam polowanie na Lizardy bo i tak spać się nie da :) GRATULACJE!!! :thumbsup: przed polowaniem nie zapomnij zrobić PBWT (polowanie będzie bardziej owocne) najlepiej offline Edytowane 14 Luty 2011 przez okrutny_misio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Luty 2011 (edytowane) Misio rozważania na temat pvp byłu już zachaczone i mówiliśmy tam np. o moving soul arrow którym zabijam nawet gdy gościu ma one time revival, więc czytnij se parę postaw wcześniej, a dowiesz się, że mówimu tu o łatwości tej gry.:/ Chyba se zamówie preodera Dark souls bo na jednej azjatyckiej stronce wiziałem(tylko jak się zwała ??) limitkę z parą ilościa zbrojek, mieczyków, dodatkowych postaci i lokacji. Brzmi zachęcająco. Co do połączrn to niestety gra kuleje. Walki pvp to kompletne absurdy. Jest 1vs1 i gdy widzę jak koleś majta mi mieczem 2m odemnie i usuwa mi pasek życia, to krew mnie zalewa. Oby DS był lepsiejszy pod tym względem. @harry- my juz naprawde wiemy, ze tylko ty, ze 80 razy, ze lvl 712.. to juz naprawde sie nudzi - tak jak DS po tylu razach... @Grabeq - a to bedzie prawdziwa przyjamnosc :) dodaj do friendsow przed premiera :) @down I'm sinking abaut it ol de tajm len ajm rid abaut jor ekspirjens lif DS. A tak btw moving soul arrow to dziala na cioty ktore nie wiedza jak i kiedy przed nim uskoczyc - tutaj level i doswiadczenie nic nie znacza, gdyz jest to skrypt i nic wiecej. Dlatego polecam wiecej pvp navet kiedy jest ten "straszny lag" i przez niego dostaje w doopsko.. staty gowno znacza kiedy leje cie zywy oponent a nie AI. Edytowane 14 Luty 2011 przez m0rph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 14 Luty 2011 (edytowane) UP: a w czy w powyższym poście wspomniałem coś o lv ?? Wymieniłem tylko sposób i przekierowałem kolegę do wcześniejszych postów. Think abaut it; :/ :whistling: A moving aoul arrow to jak każdy wie jest przegiętym czarem, więc się nie ciskaj. :turned: Misio, ale każdy mag ma na tę sztuczkę trick zapasowy, w mgnieniu oka można go zamienić na woja zakładając north regalię, która jak wiemy ma 500+ ataku i przechodzący przez tarcze damage. Jak sami widzimy mag nawet bez magii nie jest bezradny, a po wyczerpaniu się tego cudu można prubować firestormem, o ile starczy czasu. Edytowane 14 Luty 2011 przez harry-ex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 14 Luty 2011 Bez przesady z tym moving soul arrow, łatwo go było uniknąć w pvp, nawet moby w singlu dawały rade ;] Przegięty to był firestorm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach