Skocz do zawartości
DaraS

Demon's Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Po co ta jałowa dyskusja na temat stylu grania w DS?

Jeżeli ktoś chce, to leci od początku do końca, ogląda Ending i odkłada grę na półkę.

Ktoś inny wyciska wszystkie soki z ulubionego ekwipunku zbierając kilkanaście godzin kamienie do upgrade'u.

I koniec.

Nikt nikomu nie narzuca tego, w jaki sposób ma grać i nie rozumiem stwierdzeń "w RPG powinno się grać tak a nie inaczej".

Jeżeli komuś frajdę sprawi ukończenie lini fabularnej to super.

Jeżeli inny gracz czuje niedosyt i wyciska z tytułu wszystko co możliwe to też fajnie. I koniec tematu.

Pamiętam dziesiątki godzin spędzone na levelowaniu postaci w FF6 [emulator snesa]... żmudna robota ale nagradzająca gracza :) ahhh gdyby tak mieć tyle wolnego czasu co wtedy :)

W DS jestem na etapie startu NG+.

W pierwszym przejściu poza bossami oczywiście upolowałem jaszczurki i pokonałem BlackPhantom NPC w 1-1 i 2-2.

3 różne upgrade'y rozwinięte do maximum i u Thomasa odłożony ogromny zasób ekwipunku.

Myślę, że drugie podejście sprawi jeszcze więcej frajdy i uszczupli listę brakujących czarów/cudów/broni do kompletu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam takie pytanie... da sie w jakis sposob ulozyc czary po sowjemu, w innej kolejnosci niz to sie samo robi? Np chcialbym zeby po fire spray bylo second chance a nie fireball, albo moze jeszcze jakos inaczej, da sie to jakos zrobic?

Jedyne co mi przychodzi do głowy to spróbuj aktywować je w takiej kolejności w jakiej chcesz żeby były w okienku wybierania. Nie wiem czy to pomoże bo nie mam jak sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W jaki miecz najlepiej inwestować?

:no:

ten którym będziesz napie... ł najczęściej i który maksymalnie wykorzystuje planowane statystyki, a swoja drogą dawno mnie nikt tak nie rozbawił

teraz po kilku godzinach grania poszedłbym w Great Sword +10 lub ver Quality +5 wielkie bydle ale mega zabójcze ... niektórzy słabsi przeciwnicy na sam widok rzucają się z murów zamkowych w takiej ilości że zderzając się ze sobą w powietrzu :ok: nie ma nic lepszego

Jedyne co mi przychodzi do głowy to spróbuj aktywować je w takiej kolejności w jakiej chcesz żeby były w okienku wybierania. Nie wiem czy to pomoże bo nie mam jak sprawdzić.

to jedyna metoda - ustawienia cudów i czarów

Edytowane przez okrutny_misio
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś fazę na Demon's souls, jednak jakoś gra poszła na półkę. Teraz właśnie zamierzam do niej wrócićtongue.gif.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzialalo, dzieki - ze tez wczesniej tego nie sprobowalem.. ^^

Ma ktos dropnac colorless demon's soul (albo itema ktorego potrzebuje)? Poki co mam krisa +4 i jednego colorelsa jeszcze ogarne, ale nie dam radu juz zrobic dss +5. Tak samo nie mgoe wyfarmic pure moonlightstone, mam juz moon crescent axe +4 i moon uchigatana +4, potrzebuje oba te itemy +5 oczywiscie i do tego moon grat axe +5 (mam 'czysty') :s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ta jałowa dyskusja na temat stylu grania w DS?

Jeżeli ktoś chce, to leci od początku do końca, ogląda Ending i odkłada grę na półkę.

Ktoś inny wyciska wszystkie soki z ulubionego ekwipunku zbierając kilkanaście godzin kamienie do upgrade'u.

I koniec.

Nikt nikomu nie narzuca tego, w jaki sposób ma grać i nie rozumiem stwierdzeń "w RPG powinno się grać tak a nie inaczej".

Jeżeli komuś frajdę sprawi ukończenie lini fabularnej to super.

Jeżeli inny gracz czuje niedosyt i wyciska z tytułu wszystko co możliwe to też fajnie. I koniec tematu.

Pamiętam dziesiątki godzin spędzone na levelowaniu postaci w FF6 [emulator snesa]... żmudna robota ale nagradzająca gracza :) ahhh gdyby tak mieć tyle wolnego czasu co wtedy :)

zdecydowanie się zgadzam. cała dyskusja zaczęła się od wypowiedzi w stylu "jeśli nie lubisz levelowania, to nie powinieneś grać w RPG". totalna bzdura :)

z tego co pamiętam FF6 było banalne i nie wymagało właściwie levelowania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi czy te cale "pvp" na prawde tak wyglada? Mam 117sl, czyli do pvp dobry, siedzie w 4-1 i szukam gry. Szukam, szukam i szukam... co chwile "failed to join the session", raz na 20 razy uda mi sie dolaczyc to albo host ucieka z gry i wracam do sowjego swiata albo 3 kolesi leci na mnie z firestorm glitchem... smiech na sali, nie da sie normalnie powalczyc. Chyba rezygnuje... pocztkowa mialem nadzieje ze tak lamerskie zachowanie ma miejsce tylko przy nizszych levelach, ale widze ze w DS to normalka. Kupilem ta gre dla pvp, i z tego samego powodu chce sie jej na chwile obecna pozbyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, From Software fajnie rozwiązało online w tej grze ale ma to też swoje wady bo zbyt wiele zależy od tego na kogo się trafi a na to gracz nie ma zadnego wplywu. Powinni to zmienić w Dark Soul, jakieś pokoje, listy friendsów czy coś. No i pewnie niewiele już osób w to gra w europie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzialalo, dzieki - ze tez wczesniej tego nie sprobowalem.. ^^

Ma ktos dropnac colorless demon's soul (albo itema ktorego potrzebuje)? Poki co mam krisa +4 i jednego colorelsa jeszcze ogarne, ale nie dam radu juz zrobic dss +5. Tak samo nie mgoe wyfarmic pure moonlightstone, mam juz moon crescent axe +4 i moon uchigatana +4, potrzebuje oba te itemy +5 oczywiscie i do tego moon grat axe +5 (mam 'czysty') :s

na nieorganiczną ilość colorless-ów jest dosyć prosty sposób (normalnie w jednej NG jest ich 10) ... niestety wykorzystuje błąd gry - tak więc jeżeli masz opory moralne to sobie odpuść (działa na 100%)

Pure Moonlightstone x 2 bo ich potrzebujesz najbardzej potrzebujesz wypadaja tylko z jaszczurek w 3,2 i 3,3 (zwłaszcza 3,3 najlepiej w PBWT)

No niestety, From Software fajnie rozwiązało online w tej grze ale ma to też swoje wady bo zbyt wiele zależy od tego na kogo się trafi a na to gracz nie ma zadnego wplywu. Powinni to zmienić w Dark Soul, jakieś pokoje, listy friendsów czy coś. No i pewnie niewiele już osób w to gra w europie.

kupiłem wersję EU tylko dla PvP - kilka dnia przygotowań rynsztunku, może trzy, cztery dni grania w PvP ... i sprzedałem (za cytuję klasyka - różnica pomiędzy wersją AZJATYCKĄ a EU była jak pomiędzy krzesłem a krzesłem elektrycznym)

Dark Soul - oby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Soul - oby

na bank :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No te colorlessy moze pomecze, sam nie wiem, ale pure moon juz tyle godzin farmilem ze mi sie odechcialo, nie mam zamiaru znow sobie marnowac czas w ten sposob...

Co do pvp - imo jakies zwykle pokoje wlasnie rozwiazalyby sprawe... dobry by byl taki system jak w d2 (nie wiem moze to kwestia przyzwyczajenia, tma sie zawsze wchodzilo na DUELS i jazda)

Edytowane przez diz4ster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No te colorlessy moze pomecze, sam nie wiem, ale pure moon juz tyle godzin farmilem ze mi sie odechcialo, nie mam zamiaru znow sobie marnowac czas w ten sposob...

Co do pvp - imo jakies zwykle pokoje wlasnie rozwiazalyby sprawe... dobry by byl taki system jak w d2 (nie wiem moze to kwestia przyzwyczajenia, tma sie zawsze wchodzilo na DUELS i jazda)

pure moon i nie tylko (czyli jaszczurki) robię tak (robiłem :biggrin: )

włączam DS offline (chociaż nie jest to az tak bardzo istotne, ale o tym za chwilkę)

robię w świecie który chcę oczyścić z jaszczurek (te dwie na końcu 3,3 powinny mieć pure moon) PBWT i ...

wracam 3 razy do 3,3 czyszczę niebo z "płaszczek" zakradam się do jaszczurek, łuk (powinien ubić gada za jednym razem) zbieram fanty

wracam do NEXUS-a i 'zurück' do 3,3 (dlaczego trzy razy - bo jaszczurki pojawia się tam tylko 3 razy - tyle ilu było boss-ów w tym świecie) - można też nie wracać do NEXUS-a wystarczy zabic się w danym świecie po odrodzeniu jaszczurki znowu się pojawią (ta metoda jest nieco lepsza, trzeba tylko pamiętać żeby zgona zrobić daleko od jaszczurek żeby nie uciekły - w 3,3 spadałem ze skały przy wyjściu z "tunelu" zaraz na początku etapu, odradzałem się, płaszczki i do jaszczurek - 15 min i wiesz czy będziesz miał z nich pure moon)

jak trafię to mam jak nie ... :pardon:

dlaczego offline - przy rozpoczeciu polowania niema to takiego znaczenia ale jeżeli nie skończyłeś czyścić świata w którym zrobiłeś PBWT (co jednak wymaga nieco wysiłku) i chcesz zrobić to później żeby uniknąć resetu tendencji trzeba włączyć DS offline - powinien trzymać tendencje z ostatniej gry

pozwalało mi to maksymalnie skrócić czas szukania brakujących kamyków ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ile godzin mniej wiecej trzeba przeznaczyc na przejście tej gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy? biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Ds-a od poniedziałku i nawet nie wiem kiedy minęło mi prawie 15h z grą;p. Zatrzymałem się na świecie 2-2 i już zaczynam wpadać w irytacje (pierwszy świat był taki przyjemny):P Najpierw nie mogłem znaleźć drogi do bossa (flamerurker) a jak już doszedłem to zabił mnie po minucie walki;/ i tak dwa razy... Gra jest naprawdę świetna, ale momentami strasznie wkurza ta bezradność.... Chyba musze odpocząć przez weekend od ratowania świata;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...już zaczynam wpadać w irytacje...

Spokojnie, chyba wszyscy w pewnym momencie wpadli w irytacje z tym tytułem :)

Po przejściu gry mogę Ci powiedzieć, że kluczem do zwycięstwa jest przede wszystkim cierpliwość.

Prawie na każdego bossa jest jakiś łatwy sposób.

Flamerurkera łatwo pokonasz wbiegając za kości znajdujące się po prawej stronie na początku areny bossa [łuk lub czary] Boss powinien zablokować się na kościach i ogłupieć :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś już mam ochote pofarmić żeby było troche łatwiej:P Czyli nie jest źle;] mam tylko nadzieje, że taka przyjemność z gry jak na początku szybko wróci;). Dzięki za podpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zagrasz jak ten gościu to 55 minut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka, że większość bossów można bez większego problemu pokonać przez ataki z dystansu, najlepiej łukiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zagrasz jak ten gościu to 55 minut :)

:biggrin:

gościu może takie kity wciskać małemu kaziowi po dużej i ciepłej sake

ginie w 3,50 min i nagle odradza się z otwarta bramą do Phalanx-a - jak? i kiedy? wg normalnej fizyki DS powinien zacząć od fontanny i powtórzyć trasę czyli ok 2 min otworzyć bramę (jak dobrze pamiętam to były dwa łańcuch do przerąbania na balkonie mniej więcej w połowie baszt na szczycie której zginął) zejść po schodach (lub zginąć) itd. a tu nagle pojawia się przy fontannie 4,00 min i spokojnie biednie do Phalanx-a a licznik czasu płynnie pokazuje jak miszcz szybkości tymi swoimi zółtymi łapkami mknie po VICTORY!!! kiedy chłopisko załatwił Flame Toss - koszt 1000 Souls???

szkoda mi czasu dalej oglądać te bajki

:pardon: i po cudzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

:/ Czy to fake, po prostu tutorial ominął. Mój rekord to 57min ale na 32NG.. Gra jest na późniejszych NG o tyle prosta, że żaden boss nie stanowi problemu. :/ Jak sami widzicie gra trudna nie jest, ponieważ przeciwnicy zachowują sie jak idioci:/

Edytowane przez harry-ex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
<br>:/ Czy to fake, po prostu tutorial ominął. Mój rekord to 57min ale na 32NG.. Gra jest na późniejszych NG o tyle prosta, że żaden boss nie stanowi problemu. :/ Jak sami widzicie gra trudna nie jest, ponieważ przeciwnicy zachowują sie jak idioci:/<br>

tutorial powiadasz :biggrin: poważnie wątpię, co prawda nigdy nie zrobiłem 32xNG ale przeszedłem wystarczająco dużo razy DS (jak się już chwalimy to ostatnie dwa przy wyłączonym TV :ninja: ) żeby wiedzieć że

- Flame Toss nie dostaje się na wstępie do żadnej z postaci - a nasz skośnooki przyjaciel ma 0,35 min filmu

- Flame Toss kosztuje 1000 Souls - oczywiście żeby je uzbierać trzeba coś zaciukać (a na początku nawet sporo) - on omija wszystko skąd uzbierał te 1000 Souls (chyba że pożyczył :shok: )

- Flame Toss mozna kupić od Freke's Apprentice a ten pojawia się dopiero po przejściu 1,1 (o ile dobrze pamiętam)

- jak otworzył bramę do Phalanx-a jeżeli wcześniej "wyprzągł" a po odrodzeniu już miał mgłę

- skąd miał Turpentine do wykończenia Phalanx-a skoro nic nie wykończył w 1,1 a kupić to można dopiero w 1,2 i 1,3

- skąd ma różdżkę - bo jak dobrze widzę nie zaczynał magiem

- ten jego miecz tez jest już nieźle podrasowany widać to zwłaszcza na Silver Skeleton (HP Neutral: 153-331) a on ma je na góra dwa/trzy razy nawet z Turpentine to nieco za dużo jak na podstawowa broń - dalej wraca pytanie skąd to ma?

i to tylko pierwsze 6 min tego filmu, takie bajki można wciskać skośnookim małolatom (a może nie tylko) :blink:

a jeszcze jedno gra jest prosta jak się już pogra ... np. 32 razy ":pardon:

@down, sprawdziłem jeżeli zaczynał magikiem to miał na starcie, i różdzkę, i Flame Toss - mea culpa, mea maxima culpa - nie sprawdziłem wczoraj a nigdy nie grałem magikiem (brzydzę się :biggrin: ) - co nie tłumaczy innych rozbieżności

Edytowane przez okrutny_misio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:/ Czy to fake, po prostu tutorial ominął. Mój rekord to 57min ale na 32NG.. Gra jest na późniejszych NG o tyle prosta, że żaden boss nie stanowi problemu. :/ Jak sami widzicie gra trudna nie jest po przejściu jej 32 razy, ponieważ przeciwnicy zachowują sie jak idioci:/

fixed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi