Skocz do zawartości
DaraS

Demon's Souls

Rekomendowane odpowiedzi

a sa jakies skroty do boss'ow w poziomach 4-2 i 5-2???bo wykancza mnie te ciagle dobijanie sie do nich przez caly level. Gram Offline!!!!!

Nie ma i właśnie na tym polega ta gra ona ma cie wykończyć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 4.2 chyba nie ma ale w 5.2 jak najbardziej, trzeba przebrnąć cały level aż do bossa i iść dalej przed siebie po wąskich kładkach przy ścianie, na końcu niedaleko początku levelu jest podniesiona kładka którą można opuścić. Jak Cie boss zaciuka to masz skrócik elegancki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ktoś w wersje azjatycką ja mam 126 lev. i kończe drugie przejście gry , ale przydała by mi się pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTTEN ARROWS

Bardzo drogie strzały, ale w ogóle mi się nie sprawdzają. Ani na LavaBow, ani na WhiteBow.

W jaki sposób i ewentualnie na kogo najlepiej wykorzystać ich potencjał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTTEN ARROW

With "Poison 240", the victim will suffer 240 damage over 60 seconds, or 4 damage per second when poisoned.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto zakupić jeszcze tą grę po takim czasie? grają ludzie jeszcze w to by ewentualnie pomóc przy bossach itp? bo czytałem, że przy zdobywaniu platyny potrzeba dodatkowego gracza by przejść niektóre rzeczy, no i w ogóle zależy mi też by sobie normalnie z kimś pograć bo w końcu to raczej esencja tej gry i głupio samemu będzie się grało spotykając tylko raz na jakiś czas osobne jednostki. I jeszcze inne pytanie to jaką wersję gry wybrać? gdzie najlepsza atmosfera panuje?

Edytowane przez Psychol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem do gry i chyba skuszę się na wbicie platyny. Gra jest niesamowicie wciągająca.

Wg. mnie warto, gra jest świetna. Co do platyny nie jest potrzeba pomoc innych graczy co prawda można w ten sposób przyspieszyć jej wbicie. Jedynie obecnie trudniej znaleźć graczy chętnych do pomocy z bossami. Gram na wersji EU. Może twórcy pokusili by się aby połączyć wszystkie 3 wersje i przykładowo możliwe było by połączenie się z graczem na werji US.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czego zależy to, że z Nexusa znika Patches?

Dodam, że na pewno nie zlikwidował go Yurt, gdyż w 3-2 jeszcze nie byłem.

A Patches to źródło Heavy Arrows, których bym potrzebował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pojawił się w nexusie po spotkaniu w 2.2 to znika z niego po pokonaniu bossa w 4.1. Spotkasz go w 4.2, daj mu sie zepchnąć do dziury, po tym wróci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź :)

4 raz grę przechodzę, a takie niedopatrzenie.

drk2 widzę, że platynka w DS zaliczona... może udzielisz mi rady;

pozostał mi do zebrania ostatni Ring - Foe's Ring <- za wykonanie zlecenia dla Mephistopheles [zabicie Yurii].

Zlecenia na zabójstwa NPC Mephistopheles wyznacza w określonej kolejności. Yuria jest ostatnia do likwidacji.

Jeżeli po drodze braknie mi któregoś NPC, np. śmierć poniesie Ostrava lub Biorr... to czy quest na zabicie ich zostanie pominięty i dostanę zlecenie zabójstwa kolejnej postaci?

Jak Ty zaliczyłeś ten Ring?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat wybijałem wszystkich jak chciała Mephisto ale jest tak jak pytasz - ten który już gryzie piach zostanie pominięty i jedyne co Cie ominie to nagroda za jego zabicie na zlecenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakiś sposób wbicia PBCT oprócz używania czarnego kamienia. Bo obecnie znalezienie grających osób coś ciężko. Gram na wersji EU. A jak już coś trafię to widzę, że czekają po 2-3 na mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym nie ma problemu, zabicie któregokolwiek NPCa zmienia CT w kierunku black

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj po kilku godzinach grania klnięciu jak szewc, rzucaniu padem w końcu przeszedłem świat 5.2 Nadal jednak nie udało mi się zebrać kilku przedmiotów, IMO walka z tymi trolami w tym bagnie to jakiś obłęd. A suchego lądu nawet jak się znajdzie to roi się od tych kratur. Walka z 4 na raz to lekkie przegięcie. Rozwaliłem bossa 5.2 i 5.3 i postanowiłem wrócić tam za jakiś czas.

Ktoś może ma jakiś sposób na te kreatury?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ng soulbrandt dobrze sobie z nimi radzi, jak ma sie PBCT to ze 2 strzały wystarczą gorzej w ng+ i przy PBWT wtedy każdy troll to jak boss. Ja używałem na nich kombo Clever Cats Ring+ Morion Blade+ łuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ng soulbrandt dobrze sobie z nimi radzi, jak ma sie PBCT to ze 2 strzały wystarczą gorzej w ng+ i przy PBWT wtedy każdy troll to jak boss. Ja używałem na nich kombo Clever Cats Ring+ Morion Blade+ łuk.

Clever Cats Ring+ Morion Blade - korzystanie z mocy tego zestawu wiąże się niestety z dosyć poważnym ryzykiem zgonu zwłaszcza przy tak silnym przeciwniku jak goblin XXL (zreszta chyba jedyny przed którym mam respekt, ale wynika to raczej ze specyficznego środowiska walki niż samego przeciwnika) i nie zostawia miejsca na najmniejszy błąd

Dzisiaj po kilku godzinach grania klnięciu jak szewc, rzucaniu padem w końcu przeszedłem świat 5.2 Nadal jednak nie udało mi się zebrać kilku przedmiotów, IMO walka z tymi trolami w tym bagnie to jakiś obłęd. A suchego lądu nawet jak się znajdzie to roi się od tych kratur. Walka z 4 na raz to lekkie przegięcie. Rozwaliłem bossa 5.2 i 5.3 i postanowiłem wrócić tam za jakiś czas.

osobiście preferuję walkę partyzancką zwłaszcza w PBWT - dobry łuk (z tych najlepszych, zresztą łuk w 5 jest niezwykle wygodny) plus Death Cloud (zapodajesz , uciekasz i czekasz na "zwiększenie licznika dusz") a miło tez mieć Thief's Ring (pomaga przekradać się na z góry upatrzone pozycje (np. można przekraść się na rusztowanie prowadzące do gniazda ślimaków i spokojnie z łuku wykończyć goblin XXL razy dwa)

gobliny XXL w PBWT zostawiają Stone of Ephemeral Eyes niezbędny do zabawy w tendencje, ... niestety walka jeden na jeden jest upierdliwa, z dwoma+ jeszcze stojąc po kolana w bagnie (nie na stałym gruncie) jest praktycznie przegrana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Clever Cats Ring+ Morion Blade - korzystanie z mocy tego zestawu wiąże się niestety z dosyć poważnym ryzykiem zgonu zwłaszcza przy tak silnym przeciwniku jak goblin XXL (zreszta chyba jedyny przed którym mam respekt, ale wynika to raczej ze specyficznego środowiska walki niż samego przeciwnika) i nie zostawia miejsca na najmniejszy błąd

Ja i tak byłem dla nich prawie na jednego hita nawet przy pełnym zdrowiu, na 2 z second chance a z ccr + mb przynajmniej nie trzeba na nich tony strzał. I tak jak napisałeś thief ring bardzo się przydaje plus jeszcze soul form i łatwo można ich ominąć i ustawić się odpowiednio żeby mieć droge szybkiej ucieczki kiedy szarżują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam Thief Ring oraz dobrego łuku i kilku minut cierpliwości :)

W 5-2 w bagnach jest możliwość całkowitego pominięcia Giant Trolli, jeżeli myślisz tylko o ukończeniu etapu i dojściu do bossa. Najważniejsze to posiadać Thief Ring.

Przed pierwszą mglistą bramą zakradasz się od lewej tuż przy kładce prowadzącej do mgły i cichaczem wchodzisz na kładkę za plecami Trolli. Tuż za mglistą bramą wskakujesz do bagna po prawej i podążając bagnem wzdłuż rusztowań dochodzisz do kolejnej mglistej bramy, której na wyspie pilnują Trolle. Thief Ring i przed mgłą sprint i jesteś bezpieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kilka pytań do Was [tj. graczy] :)

1. Czy gra jest długa? - Chodzi mi o to, czy gra jest utrzymana w takim stylu jak gry z PS2 tzn. długi singiel, który da mi sporo frajdy na dłuuugi czas.

2. Czy opłaca się brać używkę za 109 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kilka pytań do Was [tj. graczy] :)

1. Czy gra jest długa? - Chodzi mi o to, czy gra jest utrzymana w takim stylu jak gry z PS2 tzn. długi singiel, który da mi sporo frajdy na dłuuugi czas.

2. Czy opłaca się brać używkę za 109 zł?

Używka za 109? o ty w życiu! nową na allegro masz za 90-95 z przesyłką.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używki chodzą na allegro w granicach 70zł z przesyłką. Wersja EU jest pewnie ciut droższa bo trudniej ją dostać.

Wracając do samej gry. Na dziś mam dość 2 podejścia do fallen kinga i niestety nie dałem rady. Co mnie bardziej irytuje bo za drugim razem. Zostało mu życia na jeden strzał. Ehh gra potrafi irytować.

Edytowane przez Valchall
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę głupie pytanie - czy da się zwiększyć siłę z jaką świeci to coś u pasa? Na filmikach widziałem, że jest dużo jaśniejsze niż moje, chyba że to tylko ustawienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę głupie pytanie - czy da się zwiększyć siłę z jaką świeci to coś u pasa? Na filmikach widziałem, że jest dużo jaśniejsze niż moje, chyba że to tylko ustawienia...

Claver Rats Ring oraz Morion Blade zwiększają siłę postaci po sporym spadku HP.

Jeżeli HP spadnie poniżej 30% to aura będzie wokół postaci większa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dzisiaj przeszedłem całą grę. Starcie z fallen kingiem nie jest takie złe, tylko trzeba ostrożnie i patrzeć co robi przeciwnik.Zacząłem NG+ i od razu moje zdziwienie jak po rozpoczęciu kampanii miałem w 1.1 Pure White a byłem przekonany, że tendencje się resetują.

Podsumowując za nic nie mogę skumać jak te tendencje się trzymają. Przykładowo: zrobiłem Pure Black ginąc kilka razy z rzędu + stone of ephernal eye. Po powrocie do nexusa miałem na tym świecie już neutral. A obecnie po załadowaniu jest już white. WTF? Dodam, że mam wersję EU jak ma to jakieś znaczenie.

Edytowane przez Valchall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi