komornik_michael-jackson 20 Napisano 13 Kwiecień 2011 Jakos nigdy nie interesowalem sie ta gra. Unikalem wszelakich newsow dotyczacej tej gry. W koncu jednak kliknalem na jakiegos newsa na glownej stronie i powiem ze zostalem pozytywnie zaskoczony :) Zapewne nie kupie w dzien premiery, ale gre nabede :)Lepiej zamówić preordera, bo jeśli miałaby się powtórzyć sytuacja jak z RDR po premierze to sobie gry nie kupisz ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 13 Kwiecień 2011 A co takiego sie stalo po premierze RDR? Z reszta nie spieszy mi sie bo mam spore zaleglosci jak Mass Effect, Test Drive, starusienkie ACII, planuje tez zaopatrzyc sie w trylogie Tomb Raider. Rozrywki wiec mi nie zabraknie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 13 Kwiecień 2011 Kto zamówił preorder RDR to grę dostał,a kto nie musiał obejść się smakiem, ponieważ gry po prostu brakowało, był za mały nakład, i to nie tylko w Polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 13 Kwiecień 2011 (edytowane) Wiedza jaka sytuacje byla z RDR wiec nie wydaje mi sie aby znow pozwolili aby cos takiego spotkalo L.a. Noire. Ale jak bedzie naprawde to sie dopiero okaze ;) Nawet jezeli gry bedzie brakowac, to tak jak mowilem wczesniej mam juz naszykowany line up dla mojej konsoli. Wiec nie mam czym sie przejmowac :pardon: Edytowane 13 Kwiecień 2011 przez Don_Mario Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groch12 1 Napisano 13 Kwiecień 2011 Właśnie zamówiłem preorder. Już się nie mogę doczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 13 Kwiecień 2011 Lepiej zamówić preordera, bo jeśli miałaby się powtórzyć sytuacja jak z RDR po premierze to sobie gry nie kupisz ;). e tam, ja nie zamówiłem pre orderu, a 2 dni pozniej kupiłem ja normalnie w sklepie. Co do L.A. to też nie jaram sie tą gra jakoś, podoba mi sie, twarze naprawde są dobre, ale nie zamówie pre-orderu. kupie pewnie po paru recenzjach tak dla pewności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.mst 0 Napisano 17 Kwiecień 2011 Czy w tej grze będzie multi? http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11922 Tutaj napisane jest tylko single player. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 17 Kwiecień 2011 Pomyśl... Jak miałby wyglądać tryb multi w tej grze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.mst 0 Napisano 17 Kwiecień 2011 Chciałeś się popisać? Nie trzeba. Tak jak w Red Dead Redemption. Kto by pomyślał że na dzikim zachodzie zrobią multiplayera?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sev-pl 53 Napisano 17 Kwiecień 2011 No tak myślę że wszyscy by tak pomyśleli ,ta gra to nie nowe gta tylko gra "detektywistyczna" więc już chyba znasz odpowiedź na swoje dość głupie pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 18 Kwiecień 2011 Kto by pomyślał że na dzikim zachodzie zrobią multiplayera?! Techland i ich Call of Juarez z 2009 roku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KozakPs3 3 Napisano 18 Kwiecień 2011 Mam nadzieję, że to będzie bardzo dobra gierka i nie zawiodę się na niej. Ale kupię ją troche po premierze żeby cena opadła. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemekWP 7 Napisano 19 Kwiecień 2011 Mam nadzieję, że to będzie bardzo dobra gierka i nie zawiodę się na niej. Ale kupię ją troche po premierze żeby cena opadła. ;) Zawiedziesz się na tej grze z jednego względu że będzie w języku angielskim bez żadnej możliwości ustawienia Polskiego, jeżeli znasz anglika to luz gra Cię wciągnie na maxa i będzie warta 199zł, w moim przypadku znam angielski ale nie tak żeby tłumaczyć tak szybko w slangach i dlatego ta gra dla mnie to burżujstwo bo cała fabuła pójdzie się je***ć i wiecznie skorumpowane wykrzykanie what the fuck poco musze tam jechać co musze zrobić ( gra na pałe). Dlatego dziwi mnie to już od dłuższego czasu że Rockstar nie dodaje nawet polskich napisów do swoich produkcji, bo rozumiem że dubbing popsuł by klimat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 19 Kwiecień 2011 Gdzie te czasy kiedy gry byly tylko w jezyku angielskim, w dodatku bez napisow i nikt nie narzekal ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 19 Kwiecień 2011 znam angielski ale nie tak żeby tłumaczyć tak szybko w slangach i dlatego ta gra dla mnie to burżujstwo bo cała fabuła pójdzie się je***ć Nie czaje narzekania na ciezki jezyk w tej grze. Bedzie taki jak wszedzie, czyli zrozumialy. Nie myslisz chyba, ze wsadza tam kilkanascie roznych slangow i zmiksuja ze soba Gdzie te czasy kiedy gry byly tylko w jezyku angielskim, w dodatku bez napisow i nikt nie narzekal ... Przeminely z wiatrem (niestety). Teraz gra bez PL to zuo i w ogole czysta masakra dla oczu i uszu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemekWP 7 Napisano 20 Kwiecień 2011 Nie czaje narzekania na ciezki jezyk w tej grze. Bedzie taki jak wszedzie, czyli zrozumialy. Nie myslisz chyba, ze wsadza tam kilkanascie roznych slangow i zmiksuja ze soba Drogi kolego oczywiście że język będzie taki jaki wszędzie ale jeżeli przetłumaczysz mi choć jeden przerywnik filmowy z GTA 4 to przybije ci piątke, ja radze sobje z angielskim ale nie aż tak żebym poukładał sobie wszystko momentalnie i głównie chodziło mi o to że gry typu L.a Noire, RDR, GTA 4 to wiążą się z ładnym kawałkiem dobrej fabuły którą można zrozumieć ok, ale zrozum mnie że ciągłe siedzenie ze słownikiem i przetłumaczenie słów żeby zrozumieć ciekawy wątek wkur..... i to bardzo , oczywiście można iść na skróty tak jak pewnie myślisz i domyślać się co mówią i o co kaman, ale z ręką na sercu mogę stwierdzić że większości graczy będzie przeszkadzało w tej grze brak min polskich napisów, a jeżeli technologia XXIw. pozwala nam na to, to czemu ktoś robi taki bubel. A porównania że kiedyś były inne czasy, że gry w j. angielskim i wszystkim pasowało to jest na bazie pewnej anegdodki: (Mamo czemu nie masz matury?? bo kiedyś synku były inne czasy). pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 20 Kwiecień 2011 Drogi kolego oczywiście że język będzie taki jaki wszędzie ale jeżeli przetłumaczysz mi choć jeden przerywnik filmowy z GTA 4 to przybije ci piątke, ja radze sobje z angielskim ale nie aż tak żebym poukładał sobie wszystko momentalnie i głównie chodziło mi o to że gry typu L.a Noire, RDR, GTA 4 to wiążą się z ładnym kawałkiem dobrej fabuły którą można zrozumieć ok, ale zrozum mnie że ciągłe siedzenie ze słownikiem i przetłumaczenie słów żeby zrozumieć ciekawy wątek wkur..... i to bardzo , oczywiście można iść na skróty tak jak pewnie myślisz i domyślać się co mówią i o co kaman, ale z ręką na sercu mogę stwierdzić że większości graczy będzie przeszkadzało w tej grze brak min polskich napisów, a jeżeli technologia XXIw. pozwala nam na to, to czemu ktoś robi taki bubel. A porównania że kiedyś były inne czasy, że gry w j. angielskim i wszystkim pasowało to jest na bazie pewnej anegdodki: (Mamo czemu nie masz matury?? bo kiedyś synku były inne czasy). pozdrawiam Oczywiscie, ze przetlumacze. Nawet kilka moge, to nie jest problem. Jedyny problem to koles z jamajki bo tam nawet napisy mi nie pomagaja (az taki kozak jeszcze nie jestem). A nie sadzisz, ze wiekszosc graczy jest po prostu leniwa i woli dostac wszystko na tacy? Ja jestem za stara szkola czyli english i juz. Dodatek w postaci naszego ojczystego jezyka jest mi do szczescia niepotrzebny. Anegdotka moze i ciekawa, ale ma sie nijak do tlumaczen gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koniu 4 Napisano 20 Kwiecień 2011 Takich ludzi jak Ty jest niewielu. Ja ze zrozumieniem fabuły czy dialogów nie mam problemu ( pomijając poszczególne słówka, których po prostu się często nie używa). Jednak kupując grę w Polsce gdzie od kilku ładnych lat powoli, bo powoli ale kręci się rynek gier konsolowych powinniśmy mieć możliwość wyboru języka w grze. Za to płacimy żeby zrozumieć 100 % gry a nie 90 %. Moim zdaniem jest to po prostu nieuczciwe żeby tak traktować polskich graczy. Jeśli wszyscy są za językiem angielskim to ciekawe dlaczego w krajach takich jak Niemcy czy Francja gry są tłumaczone ? Bo się do takich graczy podchodzi na poważnie. Jest to winna pozycji kraju na arenie narodowej. Może też trochę tego, że mamy mniejszą sprzedaż gier niż inne graje. Wracając jednak do tematu to opcjonalny wybór języka w grze jest jak najbardziej potrzebny. Ty jeśli lubisz będziesz grał bez napisów, ja i reszta graczy preferujących gry z polskimi napisami będziemy grać z napisami. Kwestia gustu, kto co woli. Gdyby opcja wyboru języka była, nie byłoby problemu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 20 Kwiecień 2011 Kupujcie nówki, a nie używki, wtedy zaistniejemy na growej mapie świata. Większość gier nie jest polonizowana i, idąc Twoim tokiem rozumowania, nie powinna się ukazywać w Polsce, bo polscy gracze chcą rozumieć gry w 100, a nie 90%. Nasz rynek jest zbyt mały, żebyśmy mogli się tak ciskać. Ciesz się, że SCEP polonizuje tytuły na wyłączność. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koniu 4 Napisano 20 Kwiecień 2011 Kupuję gry bez względu na ich wersję językową. Jednak cieszę się gdy mam okazje zagrać w takie gry jak : GoW 3 czy Uncharted 2 z polskim dubbingiem. Assassins Creed tez miał napisy. To tylko przykłady ale dobrze się gra w grę gdzie można przeczytać coś " po naszemu ".Tym bardziej w grach, gdzie fabuła ma duże znaczenie ( jak w przypadku L.A. Noire ) Nie ciskam się ani trochę, tłumaczyłem tylko dlaczego dla niektórych graczy ważne jest żeby grali w gry spolonizowane. Pozdrawiam :) P.S. Zeby nie offtopować to wiadomo już na ile przewidziano czas gry ? Nie przeglądam tematu za wnikliwie więc przepraszam jeśli info już było :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Kwiecień 2011 25-30h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 22 Kwiecień 2011 Nowy trailer, a tu cisza? http://www.ps3site.pl/hot-jest-nowy-trailer-l-a-noire/69792/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 22 Kwiecień 2011 Mam nadzieję, że ktoś z twórców pójdzie po rozum do głowy i wydadzą język polski do tej gry (tak wiem nierealne). :( :dry: :down: :mad: :sleep: :verymad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Khazar 21 Napisano 23 Kwiecień 2011 Byłbym szczęśliwy gdyby w wyborze napisów były takie w wersji polskiej i tyle. Żadnych dubbingów! Tylko tekst, choć i bez wersji polskiej na pewno w to zagram, ewentualnie będzie trochę czasem słownik się przydawał :-) Pamiętam jak miałem jakieś 12 lat i w angielską wersję Mafii grałem...że angielski był wtedy u mnie jako taki, to siedziałem ze słownikiem i czego nie rozumiałem to pyk i już wiedziałem ocb. W efekcie potem jak grałem w polską wersję wiedziałem już z góry ocb. Achhh piękne czasy...i btw piękna gra zarówno Mafia I jak i II. A LA Noire? Też piękna w dodatku po drugiej stronie barykady, bo ile można być bandziorem?? :D Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukatini1 0 Napisano 23 Kwiecień 2011 Witam. Czy ktoś wie, czy w La noire będzie można włączyć angielskie napisy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach