Jack3 0 Napisano 30 Listopad 2010 W dniu 30.11.2010 o 11:13, Jaras napisał: Czy macie jakieś ustawienia auta aby ukończyć wyścig Lotusami na torze Top Gear? Mi się udało za 4 czy 5 razem,aż sam się zdziwiłem że tak szybko na złotko. Pierwsze co zrobiłem to trakcja - 5 i ABS- 5,aaa no i akurat w tym przypadku włączyłem jakiś pomagacz ale nie pamiętam już jaki,chyba wyjście z poślizgu czy coś... Nie mogę za to zdobyć złota w S-8. jak dla mnie to najcięższa licencja. Gram na DFGT na symulacji. Powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caligator 35 Napisano 1 Grudzień 2010 wczoraj też zrobiłem zoto lotusami... nie było tak strasznie... zapisałem nawet powtórkę ale nie wiem czy można ją udostępniac znajomy? generalnie drugie okrążenie zaczynałem na 4 pozycji i na hammerhead'zie byłem już drugi, a przed "Bacharach" pierwszy i tak też dojechałem... generalnie trzeba dozować gaz, hamować na prostych kołach, ciasno brać zakręty, na tej szykanie po pierwszym zakręcie nie trzeba praktycznie hamować, a na hammerheadzie można hamowanie opóźnić nieznacznie... dzisiaj po pracy spróbuje udostępnić tą powtórkę jak się da.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto84 0 Napisano 1 Grudzień 2010 A jak mam w B np troche brązowych , troche srebrnych to jakie auto dostane ?:) czy wszystkie musza byc np brązowe lub srebrne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caligator 35 Napisano 1 Grudzień 2010 jesli zdobędziesz jakikolwiek puchar we wszystkich konkurencjach danej licencji to dostaniesz auto odpowiadające najgorszemu zboytemu pucharowi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisio06 0 Napisano 2 Grudzień 2010 Jakie licencje najtrudniej i najżmudniej robiło się wam na złoto? :) U mnie to zawsze były dohamowania czyli A-1, B-1, IC-1 i IB-1. Nie mogłem wyczuć dobrego momentu do wciśnięcia hamulca. Najłatwiej, przeważnie za pierwszym razem to ostatnie licencje czyli A-10, B-10, IC-10, IB-10, IA-10 i wszystkie dotyczasowe licencje S ( narazie do S4 ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jezykosss 6 Napisano 3 Grudzień 2010 W dniu 28.11.2010 o 23:01, skapol napisał: Ja tego probowałem i mi sie nie udało.... wyszlo za 3 razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuma0033 3 Napisano 4 Grudzień 2010 Ja mam cala licencje i wyscigi specjalne na zloto :) jezdze na padzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 4 Grudzień 2010 (edytowane) Może ktoś podpowiedzieć jak ustawić auto do IC-10? Męczę się z tym a takie Lotusy na Top Gear na złoto zrobiłem bez problemu. Edytowane 4 Grudzień 2010 przez Duszol_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xenomorph 129 Napisano 4 Grudzień 2010 A to Ci nie pomaga? Pozdrawiam B) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 4 Grudzień 2010 W dniu 4.12.2010 o 21:34, xenomorph napisał: A to Ci nie pomaga? Pozdrawiam B) /Kur**ica mode off Dzięki, uświadomiłeś mi kilka rzeczy: -Nie potrafię tak świetnie driftować -Ten cholerny Force Feedback przy DFGT może dobić -Istnieje coś takiego jak pad Mimo wszystko pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 7 Grudzień 2010 a Akademie AMG ktoś śmiga ja na razie nowicjusza i amatora mam na złoto, reszty na razie nie ruszałem bo brak czasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caligator 35 Napisano 7 Grudzień 2010 śmigam... tez dwa pierwsze poziomy mam na złoto + 2 przejazdy na 3 poziomie... ale na mokrej nawierzchni strasznie trudno się gra:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 7 Grudzień 2010 Grand Tour + Eiger Nordwand + Alfa Romeo 8C. Jak na razie najcięższa konkurencja dla mnie. A to za sprawą debilnego systemu 900 stopni, którego w żaden sposób nie można zmienić. A te serpentyny aż się proszą o mniejszy kąt skrętu, gdzie trzeba manewrować szybko i dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk644 0 Napisano 7 Grudzień 2010 Witam, mi największą trudność sprawia b-5 za cholere nie mogę zrobić czasu na złoto, teraz brakuje mi 0,086 sekundy no szału idzie dostać.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 7 Grudzień 2010 Startujesz po zewnętrznej, opóźniasz hamowanie jak się tylko da, podczas hamowania przebijasz się na wewnętrzną tak aby kołem najechać na tarkę, jak dobrze pamiętam to prędkość w łuku musi spać do ok 60km/h ale nie poniżej, chwile lecisz bez gazu dopóki nie przekroczysz wierzchołka, a jak zaczynasz wychodzić to pedał w podłogę. Lepiej bardziej dohamować i ciaśniej wziąć zakręt przez co wcześniej zaczniesz przyspieszać i wyjdziesz z większa prędkością, niż wbić się w zakręt o te kilka km szybciej i z nią jechać po dużo większym łuku.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 7 Grudzień 2010 (edytowane) W dniu 7.12.2010 o 11:32, luk644 napisał: Witam, mi największą trudność sprawia b-5 za cholere nie mogę zrobić czasu na złoto, teraz brakuje mi 0,086 sekundy no szału idzie dostać.... Wyłącz wspomagacze, TCS 0, ABS 1 i tak jak wyżej napisane dawaj po tarkach. Edytowane 7 Grudzień 2010 przez Kovalov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommiller 1 Napisano 7 Grudzień 2010 W dniu 7.12.2010 o 13:06, Kovalov napisał: Wyłącz wspomagacze, TCS 0, ABS 1 i tak jak wyżej napisane dawaj po tarkach. No mnie w B5 brakuje do złota ...... 8 tysięcznych..... Tyle, że nawet nie wiem gdzie się zmienia te wspomagacze - serio. Może mi ktoś napisać gdzie mam to zmienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba24999 1 Napisano 7 Grudzień 2010 Jak zrobić złoto w IB-3 (slalom Toyotą FT-86 Concept), gram na padzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xenomorph 129 Napisano 7 Grudzień 2010 A to próbowałeś ?Pozdrawiam B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba24999 1 Napisano 7 Grudzień 2010 Dzięki za odpowiedź, ale jakimś cudem udało mi się już ponad godzinę temu wykręcić czas 0:18,410 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 7 Grudzień 2010 @Patrciko Ja jakoś na kierce z 900st. zrobiłem ;) I teraz nie pamiętam, ale albo miałem wszystko off (oprócz ABS na 1) albo ustawiłem wspomaganie na silne (i ABS na 1) :thumbsup: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 8 Grudzień 2010 W dniu 7.12.2010 o 19:09, Melon PS3 napisał: @Patrciko Ja jakoś na kierce z 900st. zrobiłem ;) I teraz nie pamiętam, ale albo miałem wszystko off (oprócz ABS na 1) albo ustawiłem wspomaganie na silne (i ABS na 1) :thumbsup: Pozdro No nie mówię, że się nie da, ale mniejszy kąt skrętu byłby tam na wagę złota... Już zrobiłem tą konkurencję, a replay zapisałem. Z Grand Tour jeszcze wyścig Lambo w nocy był trochę wymagający, ale i tak Eiger Nordwand + Alfa 8C = najtrudniejszy event dla mnie jak na razie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 8 Grudzień 2010 No ja z Lambo miałem większy problem... musiałem sobie rozjaśnić obraz w szybkich opcjach, bo miałem za ciemno i traciłem czas nie potrzebnie zwalniając przed zakrętami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk644 0 Napisano 8 Grudzień 2010 W dniu 7.12.2010 o 12:23, SeN napisał: Startujesz po zewnętrznej, opóźniasz hamowanie jak się tylko da, podczas hamowania przebijasz się na wewnętrzną tak aby kołem najechać na tarkę, jak dobrze pamiętam to prędkość w łuku musi spać do ok 60km/h ale nie poniżej, chwile lecisz bez gazu dopóki nie przekroczysz wierzchołka, a jak zaczynasz wychodzić to pedał w podłogę. Lepiej bardziej dohamować i ciaśniej wziąć zakręt przez co wcześniej zaczniesz przyspieszać i wyjdziesz z większa prędkością, niż wbić się w zakręt o te kilka km szybciej i z nią jechać po dużo większym łuku.. ok dzieki za pomoc dzisiaj na bank sprobuje i dam znac :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 9 Grudzień 2010 W dniu 7.12.2010 o 16:26, kuba24999 napisał: Jak zrobić złoto w IB-3 (slalom Toyotą FT-86 Concept), gram na padzie przypatrz się jak operuje gazem bo to klucz do sukcesu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach