Skocz do zawartości
Xiem

Diablo III

Rekomendowane odpowiedzi

Ok sprobuje pozniej. Thx. Btw da sie jakos sprawdzic ile goblinoe skarbnikow ubilem? Bo mam 8lvl paragornu a jeszcze tego trofea nie wbilem xF tak samo meczy mnie sztuka konwersacji. Ale chyba powoli zmierzam do konca:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jeszcze jaka postacia grasz. Co do goblinów to jak klikniesz kwadrat albo krzyżyk na wyzwaniu to masz szczegóły i tam będzie ile brakuje. 

A trofka "zamknij się i bierz pieniądze" masz? - jak tak to gdzie kupiłeś kamień dusz ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok sprobuje pozniej. Thx. Btw da sie jakos sprawdzic ile goblinoe skarbnikow ubilem? Bo mam 8lvl paragornu a jeszcze tego trofea nie wbilem xF tak samo meczy mnie sztuka konwersacji. Ale chyba powoli zmierzam do konca:-)

W menu Wyzwań, z tego co pamiętam z poziomu zakładki "ogólne"(nie jestem pewny na 100%, bo gry już nie mam) masz napisane, ile ich ubiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam grać tylko ze znajomymi z listy. Zabawa mega, jak jeszcze wszyscy maja head sety to naprawde nie do porownania z grą z randomami.

Apropo: Szukam ludzi chętnych do szukania npc sprzedającego kamień dusz do trofea "zamknij się i bierz pieniądze".

Ewentualnie jeśli ktoś trafi na takiego to za możliwość dołączenia do gry i zakup tego przedmiotu zapłacę w złocie /materiałach do krafcenia/ legandach co komu potrzeba. Oczywiście nie duplikowanymi.

Miejsca gdzie można znaleźć tego npc:

1. Akt 1 Północne wyżyny, zapomniana wieża, poziom drugi (należy z nim pogadać, zabić grupkę mobów - duchów przy skrzyni i sprawdzić czy będzie miał dostępny kamień);

2. Akt 1 Przejście z sal agonii poz 2 przed wejściem do więzienia (npc, któremu trzeba pomóc zabić mobki przed wejściem)

3. Akt 2 lokalizacja zaraz za mostem, który odczarowuje zaklinaczka (piwnice)

4. Akt 3 ścieżka do oazy/oaza dalgura - lokalizacja składzik, npc Lugo, wybijamy stworki i oglądamy ofertę.

Gdyby ktoś trafił w godzinach 16.30-1.00 to proszę o info na psn: rejczu_wawa

Ulatwię Ci życie.

Kamień dusz to czapka maga i sprzedaje go jeden z kupców w Oazie.

Wczytuj, wczytuj a na pewno szybko trafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, mam trochę noob pytań odnośnie Diablo 3.

Poziomy mp (np: mp2)  to poziomy trudności ?

Jaki był wasz poziom gdy zabijaliście ostatniego bossa?

Co potem z ng+ i ng++ czyli koszmar i inferno?

Czy dopiero wtedy zaczyna się zabawa ?

Czy lvl paragon dają widoczną przewagę w grze (wiem że do 1 paragonu  jeszcze długa droga :( )? 

Gram w kanapowym co-op ja wizz oraz kompani barb i monk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, mam trochę noob pytań odnośnie Diablo 3.

Poziomy mp (np: mp2) to poziomy trudności ?

Jaki był wasz poziom gdy zabijaliście ostatniego bossa?

Co potem z ng+ i ng++ czyli koszmar i inferno?

Czy dopiero wtedy zaczyna się zabawa ?

Czy lvl paragon dają widoczną przewagę w grze (wiem że do 1 paragonu jeszcze długa droga :( )?

Gram w kanapowym co-op ja wizz oraz kompani barb i monk.

MP1 itp - poziomy trudności gry.

NG+ , NG++ i NG+++ - (koszmar, piekło i inferno) nowe poziomy, nowe skille nowe dropy, lokacje pomimo pewnego schematu dalej randomowe czyli zabawa trwa nadal.

Level Paragon daje +3% do znajdowania magicznych przedmiotów i złota czyli od lev 60 wspomagasz się ekwipunkiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MP1 itp - poziomy trudności gry.

NG+ , NG++ i NG+++ - (koszmar, piekło i inferno) nowe poziomy, nowe skille nowe dropy, lokacje pomimo pewnego schematu dalej randomowe czyli zabawa trwa nadal.

Level Paragon daje +3% do znajdowania magicznych przedmiotów i złota czyli od lev 60 wspomagasz się ekwipunkiem :biggrin:

Dzięki, chyba wbije z braćmi 60 lvl a potem samotnie paragony bo tamci "tylko" do 60 lvl.

Czy wiecie dlaczego Mnich z jednym mieczem (1 slot pusty) ma większy DPS niż Z dwoma mieczmi?

Czy jak ktoś gra wizzem to korzysta z jakiegoś ciekawego buildu?

Same Diablo 3 jest podobne do seri Borderlands a tam również jest co-op i w Borderlu jak dochodził nowy gracz to potwory miały więcej zdrowia, ale liczba mobów była taka sama a czy w diablo zwiększa się liczba mobów czy ich hp?

Pytanie mam w związku ze skilem anarchont bo w wypadku kiedy będą miły więcej hp to ten skill straci na wartości a jeżeli będzie więcej mobów to zostanie takisam na multi i na singlu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobki mają więcej HP, więcej skilli itp. ale spokojnie, Arachont daje radę. Zawsze możesz go odpowiednio wzmocnić runami. Na Inferno zaczną ładnie dropić przedmioty setowe oraz księgi dla jubilera więc mag nadal ma niezły "przypierdol". :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobki mają więcej HP, więcej skilli itp. ale spokojnie, Arachont daje radę. Zawsze możesz go odpowiednio wzmocnić runami. Na Inferno zaczną ładnie dropić przedmioty setowe oraz księgi dla jubilera więc mag nadal ma niezły "przypierdol". :biggrin:

OK spoko :biggrin:

Widziałem jeszcze w maju 2013 na jakimś Polskim opisie buildu dla Demon Huntera itemy które redukują użycie many(wiem że to nie mana ale niewiem jak to się nazywa) dla skilli i np: zamiat użyć 20 many używamy tylko 10 i czy jest to dla maga?

Przedmioty setowe to?

Edytowane przez marcin15_10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Set - zestaw, komplet.

W Diablo 3 tak samo jak i w Diablo 2 czy dużej ilości RPG są przedmioty kóre razem tworzą zestaw dając dodatkowe statystyki gdy ma się kilka przemdiotów z kompletu. ;)

W Diablo 2 dodatkowo mając cały komplet zmieniał się zupełnie wygląd postaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

O co chodzi z tymi wersjami??

6,7 GB - https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#/pl-pl/gry/diablo-iii/cid=EP0002-NPEB01804_00-DIABLO3DIGITAL00

12,6 GB - https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#/pl-pl/gry/diablo-iii/cid=EP0002-NPEB01803_00-DIABLO3DIGITAL00

W przypadku pierwszej pozycji informacji jak na lekarstwo (zero info o funkcjach, graczach itp.)...

Edytowane przez DigitalMan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie, gram na 2 osoby i jakoś nie zwracałem na to do tej pory uwagi ale kiedy 1 osoba padnie to 2 po prostu robi kite mobów, dopóki ta 1 nie wstanie z powrotem. Ma to jakieś konsekwencje ? bo nie zauważyłem żeby psuły się itemy czy cokolwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda śmierć pochłania 10% wytrzymałości przedmiotów.

U kowala się naprawiasz i tle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paragon daje chyba MF i GF, u mnie nie zauwazylem innych zmian,

Edytowane przez mavarius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulatwię Ci życie.

Kamień dusz to czapka maga i sprzedaje go jeden z kupców w Oazie.

Wczytuj, wczytuj a na pewno szybko trafisz.

Nic mi nie ułatwiłeś :P

Kamień dusz to nie czapka maga tylko czapka mnicha.

Sprzedaje go Lugo w oazie, który siedzi w piwnicy "składzik" - to wiem dlatego też to napisałem. Sprzedaje go również 3 innych kupców tylko, że każy ma jakaś szanse na to że będzie go akurat miał w ofercie.

Wczytywałem 3 dni z czego 2 tylko oazę i nie trafiłem więc to nie tak szybko jak by się mogło wydawać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnicha, maga jeden huk. W żadnym skladziku tylko jeden z czterech kupców z Oazy. Opierasz się na PC wersji. Przecież sam to zrobiłem w 10 minut.

Edit : ale skoro wiesz lepiej to masz rację, kamień dusz znajdziesz w skladziku :p

Edytowane przez Nesh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi nie ułatwiłeś :P

Kamień dusz to nie czapka maga tylko czapka mnicha.

Sprzedaje go Lugo w oazie, który siedzi w piwnicy "składzik" - to wiem dlatego też to napisałem. Sprzedaje go również 3 innych kupców tylko, że każy ma jakaś szanse na to że będzie go akurat miał w ofercie.

Wczytywałem 3 dni z czego 2 tylko oazę i nie trafiłem więc to nie tak szybko jak by się mogło wydawać.

Duchowy kamień - bo rozumiem, że o ten element chodzi (do trofeum). Ja kupiłem to u dziewczynki w głównym obozie - Akt II podczas drugiej gry na poziomie Koszmar. Wersja PS3. Po prostu regularnie sprawdzaj 2 kupców w obozie i 2 kupców + karczmarz w miasteczku obok. Przedmioty u nich co jakiś czas się zmieniają.

Ma ktoś sposób na w miarę szybkie zdobycie 5 000 000 złota? Zacząłem robić okrążenia w Akcie III (Infernal, Master 1, 4 Paragon, Barbarzyńca). W ogólnym zestawieniu miałem ok 380% GF (zbroja + dodatkowe wsp.) ale mimo to bardzo wolno idzie.

Edytowane przez leszkoslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnicha, maga jeden huk. W żadnym skladziku tylko jeden z czterech kupców z Oazy. Opierasz się na PC wersji. Przecież sam to zrobiłem w 10 minut. Edit : ale skoro wiesz lepiej to masz rację, kamień dusz znajdziesz w skladziku :P

o masz myślałem że tak jak na PC. Jeśli rzeczywiście jest u kupców w kaldeum to zwracam honor i przepraszam.

Duchowy kamień - bo rozumiem, że o ten element chodzi (do trofeum). Ja kupiłem to u dziewczynki w głównym obozie - Akt II podczas drugiej gry na poziomie Koszmar. Wersja PS3. Po prostu regularnie sprawdzaj 2 kupców w obozie i 2 kupców + karczmarz w miasteczku obok. Przedmioty u nich co jakiś czas się zmieniają.

Jeśli to będzie prawda i kupie ten kamień w mieście to strzele sobie w łep z liścia i czyszczę moja czarnulkę pędzelkiem za te wielogodzinne katowanie lasera ciągłym wczytywaniem nowej gry i 2 minutowych runów na oazę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko. Wczytaj kilka razy a na pewno trafisz. Też początkowo chciałem iść według poradnika, ale odpusciłem i za piątym czy siódmym razem trafiłem na kamień w obozie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam zapytanie, otóż wbijam sobie teraz paragony - w sumie to zaczynam, ale mam małe ale, a mianowicie mam MF około 200% - gram na poziomie Inferno M1 / M2 - w grupach 4 osobowych, a legendarnnych itemów/ setowym nie uświadczyłem wcale - słownie ZERO.

Jedyny item , to schemat na kostur pasterski od Izuala, czy drop na inferno jest taki marny, czy mam za mało MF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi