Skocz do zawartości
Xiem

Diablo III

Rekomendowane odpowiedzi

MF to szansa na drop a nie gwarantowany drop tak więc Ty na M1 masz zero a ja na Średnim mam już 3 przedmioty. Prędzej czy później zaczną lecieć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się przeniosę na poziom średni / wysoki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam zapytanie, otóż wbijam sobie teraz paragony - w sumie to zaczynam, ale mam małe ale, a mianowicie mam MF około 200% - gram na poziomie Inferno M1 / M2 - w grupach 4 osobowych, a legendarnnych itemów/ setowym nie uświadczyłem wcale - słownie ZERO.

Jedyny item , to schemat na kostur pasterski od Izuala, czy drop na inferno jest taki marny, czy mam za mało MF?

Odkąd wpadł mi pierwszy paragon a później kolejne, zacząłem znajdywać wyraźnie mniej legendarnych przedmiotów, tylko same lipne schematy. Za to księgi dla kowala lecą jedna po drugiej. Najlepsze legendarne dostawałem w okolicy 59-60 lv Inferno (średni).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mam to samo, po prostu lecę przez moby i zbieram esencje i książki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej Legend ale za to zaczęły dropić itemki setowe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie polecam 2 trasy na legendy:

Akt 2 (moim zdaniem lepsza opcja) -1-3 legendy na run (mam paragon 21 i ok 430 mf na poziomie mistrz 4)

Bezludne piaski i szukamy questowej lokacji (była do znlezienia krew i coś tam jeszcze) chodzi o lokacje w krypcie, a nie w jaskini. Czyscimy calutką - jest tam ok 6-7 elit. Później lecimy na oaze po klucznika i od nowa. Polecam ustawić sobie questa na zabicie kulla - można go jeszcze szybko ubić.

Akt 3. Ustawiamy Q zabicie azmodana. Lecimy Podziemia poziom 1 i schodzimy do razu na poziom 2, potem krater 1, schodzimy do wieży robimy kółko, potem krater 2. Następnie przejście rakkisa do tyłu i rdzeń arreat wraz z zabiciem azmo. W kraterach jak się zgubimy to nie zawracamy długiej drogi bo sie nie opyla, lepiej lecieć następną lokację. Jeśli ktoś ma ambicje na klucze to jeszcze kamienny fort - ja tam biegałem na pałe zabijając tylko elity aż trafiłem na klucznika, po zabiciu go - następna lokacja.

Przy wyborze aktu drugiego można sobie pozwolić na wyższe mp, bo mobki w tej krypcie są łatwe i mało wytrzymałe - jedynie osy na piaskach i plujące ogniem pajęczaki zadają jakieś obrażenia. W opcji z aktem 3 trzeba uważać na zasrańców, które mogą dawać osłonę na innego mobka. Nie dość, że ta osłona to jeszcze uciekają. Więc żeby nie bić ich dłużej niż 10-15 sekund ustawiamy odpowiednio niższy poziom mistrzowski.

W akcie 3 legendy najczęściej lecą mi w podziemiu poz 2, krater 2 i wieża (ta którą można obiec dookoła. I oczywiście otwierajcie skrzynie - ja już z 10 legend tak dropnąłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zamierzem sprzedać Diablo III  Wykorzystałem kod na infernalny hełm. Czy kupujący będzie mógł skorzystać z tego kodu na hełm ?

Edytowane przez korniszon_00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zamierzem sprzedać Diablo III  Wykorzystałem kod na infernalny hełm. Czy kupujący będzie mógł skorzystać z tego kodu na hełm ?

Nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko odnośnie trofeum:"Zamknij się i bierz pieniądze". W którym miejscu mogę zakupić Mojo, Jednoręczną kuszę, Żródło czarownika oraz Broń drzewcową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak gram w co-op na 1 ekranie to mam możliwość zabawy w PvP ? chodzi mi to aby młócić się z bratem. Gra jest na patchu 1.0.7 a ten na PC wprowadzał potyczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak gram w co-op na 1 ekranie to mam możliwość zabawy w PvP ? chodzi mi to aby młócić się z bratem. Gra jest na patchu 1.0.7 a ten na PC wprowadzał potyczki.

Tristram - na dole po prawej jest NPC któy teleportuje na arenę PvP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki ci dobry człowieku, niech ci życie lekkim będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może ma Goldskin armor albo Puzzle ring do udostępnienia (ps3)? Byłbym wdzięczny za pomoc. Diablo 3 to świetna gra ale te trofeum na 5 mln złota jest jednym z najbardziej dobijających jakie spotkałem.

Jakieś inne pomysły jak to przyspieszyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristram - na dole po prawej jest NPC któy teleportuje na arenę PvP.

Dlaczego tylko Tristam? Karczycho jest w każdym mieście.

Czy ktoś może ma Goldskin armor albo Puzzle ring do udostępnienia (ps3)? Byłbym wdzięczny za pomoc. Diablo 3 to świetna gra ale te trofeum na 5 mln złota jest jednym z najbardziej dobijających jakie spotkałem.

Jakieś inne pomysły jak to przyspieszyć?

http://www.ps3site.pl/forum/forum/104-diablo-auction-house/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie biję się w pierś, kupiłem duchowy kamień u kupca w 2 akcie - serdeczne dzięki za pomoc.

Zrobiłem również wczoraj trofka "sztuka konwersacji", bo zostawiłem słuchawki w pracy, a na głośniczkach już inny klimat niż na beatsach..

Do platynki brak 850k Golda :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To max cztery godziny farmy i masz platynę. U mnie dwa ostatnie trofea to właśnie sztuka konwersacji oraz ten sprzęt od kupców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to za Twoją pomoc nash, też spróbuję pomóc :)

Masz tu linka, który mi się bardzo przydał przy trofku sztuka konwersacji.

http://forums.d2trade.pl/index.php?/topic/469284-diablo-3-achievement-guide/

Są tam dwa błędy:

Shen - upadła gwiazda jest w zadaniu później.

Lea - Archiwum dostępne przy wyborze zadania zabicia kulla (8 zadanie, 3 waypoint)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz więcej zhakowanych postaci, co wbijam na randomowa grę to zawsze jest przynajmniej jedna osoba z bronią 14k bądź 19k dmg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14k czy 19k to jeszcze mało i nie trzeba za dużo grać, żeby mieć taki dmg. Na 200k to już trzeba popracować i sprzęt dający taki dmg jest najczęściej hackowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze 200k to nie mozliwe. Ja nie jestem ubrany jeszcze w bisy, ale mam b.dobry dmg - nigdy nie shakuje postaci bo to idiotyzm. Ale fakt faktem, kretynów z mieczami i pds po 1300kk od groma. Na MP 4-5 tylko tacy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phi, to jak wy się ubieracie? :) 200k to powinniście mieć na luzaku. Na 400k trzeba popracować, a najlepsi wyciągają grubo więcej. I to na PC gdzie są marne itemy w porównaniu do konsoli. Tak więc jak na mój gust, dobrze ubrana postać na PS3 będzie miała jakieś 500-600 tysięcy dpsa, z gosu itemami może nawet 800k, przy zachowaniu odpowiedniej obrony oczywiście, bo gdyby pakować wszystko w dps, można by nakręcić jeszcze więcej.

Podstawowa zasada jeśli chodzi o dps w D3 to tak zwane 3 faktory. Szybkość ataku (IAS), Szansa na Crita (CC), i Damage od Crita (CD). Dobre itemy posiadają wszystkie te 3 faktory o ile to możliwe (rękawice, amulety, pierścienie), lub dwa (czapki, paski), itd. Wszystko to skaluje się przez Statystykę Główną postaci (warto więc mieć jej jak najwięcej na danym przedmiocie). Wynikiem jest dps unbuffed, który potem jeszcze skaluje się przez odpowiednie skille.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie tu fun z posiadania hackowanej postaci, szkoda że blizz tak bardzo pokpił tutaj sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już 10lv. Demon hunterem i gra mi się nim tak sobie.Szczególnie brak ataku fizycznego,czy Łowca tylko strzela z łuku?

Czy to dobra postać na początek przygody z Diablo?

Jaką postać polecalibyście?Mnich i barbarzyńca mogą walczyć wręcz i używać łuku,czarować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phi, to jak wy się ubieracie? :) 200k to powinniście mieć na luzaku. Na 400k trzeba popracować, a najlepsi wyciągają grubo więcej. I to na PC gdzie są marne itemy w porównaniu do konsoli. Tak więc jak na mój gust, dobrze ubrana postać na PS3 będzie miała jakieś 500-600 tysięcy dpsa, z gosu itemami może nawet 800k, przy zachowaniu odpowiedniej obrony oczywiście, bo gdyby pakować wszystko w dps, można by nakręcić jeszcze więcej.

Podstawowa zasada jeśli chodzi o dps w D3 to tak zwane 3 faktory. Szybkość ataku (IAS), Szansa na Crita (CC), i Damage od Crita (CD). Dobre itemy posiadają wszystkie te 3 faktory o ile to możliwe (rękawice, amulety, pierścienie), lub dwa (czapki, paski), itd. Wszystko to skaluje się przez Statystykę Główną postaci (warto więc mieć jej jak najwięcej na danym przedmiocie). Wynikiem jest dps unbuffed, który potem jeszcze skaluje się przez odpowiednie skille.

Okej kill, latwo powiedzieć. A Ty niby jak sie ubierasz? z chęcią zobaczę postać która bez czitów ma 500-600k, bo ja na buffach mam 340. Nie wiem ile czasu zajmie zrobienie 500-600, ale jest to chyba mało prawdopodobne teraz, gdy gra jest relatywnie jeszcze świeża. Może raz , dwa widzałem ludzi z podobnym dps co mój. Nie twierdze, że jestem alfa i omega, ale de facto naprawde dużo trzeba, żeby zrobic mega dps + resy. Unbuffed mam 201 , czy 212.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi