kill 10044 Napisano 25 Wrzesień 2013 Okej kill, latwo powiedzieć. A Ty niby jak sie ubierasz? z chęcią zobaczę postać która bez czitów ma 500-600k, bo ja na buffach mam 340. Nie wiem ile czasu zajmie zrobienie 500-600, ale jest to chyba mało prawdopodobne teraz, gdy gra jest relatywnie jeszcze świeża. Może raz , dwa widzałem ludzi z podobnym dps co mój. Nie twierdze, że jestem alfa i omega, ale de facto naprawde dużo trzeba, żeby zrobic mega dps + resy. Unbuffed mam 201 , czy 212. Masz 340, a piszesz, że 200 jest nie do osiągnięcia, to o co chodzi? Może nie skumałem. Jasne, że żeby dobrze się ubrać to trzeba dużo grać, tylko no właśnie, 200k buffed to jest taki średniak, którego można złożyć po kilkudziesięciu godzinach farmy. A odpowiadając na pytanie. Najlepsi gracze na świecie, dps unbuffed (!) http://www.diabloprogress.com/rating.stat_dps_unbuffed Moje postacie :) Sorry, że z PC: http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Tomo-2453/hero/907393 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 25 Wrzesień 2013 juz rozumiem. Faktycznie, 200k Buffed to troszke mało. Postacie z Komputera to nie to samo, chyba, że faktycznie grałes bez AH. Co do samego dps, faktycznie trzeba konkretnie sie namęczyć, by dps wzrósł + 400k unbuffed. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snowee 0 Napisano 25 Wrzesień 2013 Przeglądałem sobie jak gościu na Twitchu streamował Diablo 3 i próbował ugrać 100 Paragon lvl na ps3. Po 15 dniach ma 60lvl Paragona barbarzyńcę i grubo ponad 600k DPS tylko na buffie. Po jednym (!!!) dniu streamowania (co prawda streamował prawie dobę) miał już 4 paragon level i ponad 130k DPS bez buffa. Wszystko od początku do końca jest ponagrywane i można obejrzeć na YT. Wystarczy wyszukać pod nazwą 'Zwuckel' i na pewno znajdziecie zapis z każdego streamu. Wszystko było pokazywane na żywca, więc jakąś minimalną część z tego oglądałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 25 Wrzesień 2013 Kill mógłbyś mi powiedzieć jaka postać daje największy fun z gry? Czy DH można walczyć jakąś bronią białą czy już zostają mi na stałe tylko łuki i kusze? Dopiero wkręcam się w D3 i nie chcę zaczynać gry postacią która np :jest dla doświadczonych graczy lub trudna w opanowaniu. Nawet nie wiem o co kaman z debuffami,dps i resami;) Potrzebuję tylko rady odnośnie postaci;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 25 Wrzesień 2013 Kill mógłbyś mi powiedzieć jaka postać daje największy fun z gry? Czy DH można walczyć jakąś bronią białą czy już zostają mi na stałe tylko łuki i kusze? Dopiero wkręcam się w D3 i nie chcę zaczynać gry postacią która np :jest dla doświadczonych graczy lub trudna w opanowaniu. Nawet nie wiem o co kaman z debuffami,dps i resami;) Potrzebuję tylko rady odnośnie postaci;) Odpowiedź może być dość subiektywna, ponieważ ja znam się tylko na wersji PC, a tam sprawa może delikatnie inaczej wyglądać. Prawda jest taka, że każdą postacią można wymiatać, ale... jeśli chodzi o szybkie farmienie na najwyższych poziomach trudności to wygląda to tak: Barbarzyńca to absolutny monster. Żadnych problemów, bardzo prosta i przyjemna gra. Wizard, szybko ale trzeba się trochę napocić na Master 4-5 i trzeba mieć super sprzęt. Monk wolno ale stoi w miejscu i nic go nie rusza. Demon Hunter nie wyrabia z obroną. Tylko kusze i łuki. Szaman, najtrudniejsza klasa, wymaga bardzo dużo uwagi, chyba najmniej popularna. Myślę, że to przez brak dobrego AoE, trzeba się cofać, kombinować, tasować skille. Bleh... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 25 Wrzesień 2013 Czyli chyba jednak lepiej przesiąść się na barba lub monka... Faktycznie z obroną może być u niego ciężko,szkoda że tylko łuki i kusze. Czy barb lub monk mogą strzelać równiez z kuszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 25 Wrzesień 2013 A skąd pomysł, żeby grać Barbem z kuszą, albo Demonem z mieczem. Przecież to bez sensu. Zobaczysz wszystkie pasywne skille, to złapiesz się za głowę, jak w ogóle można zadać takie pytanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 25 Wrzesień 2013 :pardon: Mozę nie tyle Barb z kuszą ale z jakąś bronią dystansową;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ak47 26 Napisano 25 Wrzesień 2013 (edytowane) Demon Hunter to świetna klasa, obecnie zacząłem od nowa z bratem, ja witch doctorem, brat demon hunterem i czuję się jak piąte koło u wozu. Mamy levele 13, Wszystko co robię to walę spowalniające AoE i puszczam psy zombie, brat wali spell pod tytułem huragan ognia (z tą 1 czy drugą runą) i moby leżą. Demon Hunt to fajna klasa, choć jeśli już do końca gry będzie tak gnoił moby to będzie trochę lipa bo też się chciałem wykazać. Ma jednak wadę nie pozwalającą mu bić się w 1 lini. Każdy mob który potrafi robić szarże albo przyciągać gracza do siebie ma ogromne szanse na zabicie DH, Jedyną szansą jest wtedy umiejętność pozwalająca na błyskawiczny odskok (zdaje się że nazwa to salto ale mogę się mylić). Aha i diablo to nie RPG gdzie mozna tworzyć chaotycznie dobrego, maga doskonale władającego toporem z razy elfów wyznającego religię boga światła. Tutaj wybierając klasę decydujesz się na styl gry. barb .mnich > melle dps, witch , wizard > spell dps , demon hunter > range dps. Może faktycznie szkoda ale cóż... Edytowane 25 Wrzesień 2013 przez ak47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 25 Wrzesień 2013 @AK47 Diablo to RPG ale jest to Hack and Slash. To nie świat D&D. Czego innego sie spodziewałeś? ;) I tak ciesz się że każdą klasą można używac większości broni a nie tylko wybrnaych dla danej klasy. W każdym razie DIablo nigd nie było "tradycyjnym" RPG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ak47 26 Napisano 26 Wrzesień 2013 Ja wiem, po prostu naświetlałem różnicę. Moje ostatnie zdanie mylące jest, otóż szkoda trochę ze decydując się na demon hunta musimy już non stop nawalać z kusz /łuków. Czasem chciałoby się pobawić w melle. Tylko tego mi szkoda. To że nie mozna zmienaić ras, nastawienia, i innych wskaźników to z tego się cieszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camus231989 6 Napisano 26 Wrzesień 2013 (edytowane) Masz 340, a piszesz, że 200 jest nie do osiągnięcia, to o co chodzi? Może nie skumałem. Jasne, że żeby dobrze się ubrać to trzeba dużo grać, tylko no właśnie, 200k buffed to jest taki średniak, którego można złożyć po kilkudziesięciu godzinach farmy. A odpowiadając na pytanie. Najlepsi gracze na świecie, dps unbuffed (!) http://www.diabloprogress.com/rating.stat_dps_unbuffed Moje postacie :) Sorry, że z PC: http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Tomo-2453/hero/907393 to przeczytaj uwaznie jego post. Buffed 340 unbuffed ok 200-210 Edytowane 26 Wrzesień 2013 przez kill Przeczytaj posty stronę wcześniej a dopiero później mnie ucz jak czytać ze zrozumieniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 26 Wrzesień 2013 Mi głownie chodzi o to, że po osiągnieciu jakiegos tam pułapu ( którym dla mnie jest 343 k buffed i około 890 na berserkerze ) widze, że mimo tego, iż wypadaja mi bardzo fajne rzeczy - nie zwiększa to relatywnie mojego dps a jedynie dodaje je kolekcji. Każde 10-15 k dps do góry będzie zwiazane raczej z paragonem, a nie z itemkiem. No chyba, że jakims cudem wypadnie mi nie wiem co, Skorn z gniazdem do 1800 - ale cudów nie ma. Nosze to co większośc, jedyne czego brakuje mi to butów i naramienników ( np z niesmiertelnego ) - trzeba będzie poczekac... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SETHGOT 0 Napisano 26 Wrzesień 2013 (edytowane) witam prosze o pomoc w zabiciu diablo mam 35 poziom demon hantera gram na poziomie normal mistrz 3 moj nick to SETGOT81 dziekuje za pomoc!!! pozdrawiam Edytowane 26 Wrzesień 2013 przez SETHGOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 26 Wrzesień 2013 witam prosze o pomoc w zabiciu diablo mam 35 poziom demon hantera gram na poziomie normal mistrz 3 moj nick to SETGOT81 dziekuje za pomoc!!! pozdrawiam czytaj runy, kombinuj z taktyka, albo zmniejsz poziom. Pomoc jest bez sensu w takiej kwestii :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rejczu 115 Napisano 26 Wrzesień 2013 Szukam ekipy na hardcore :) ja mam mnicha 39, ustoi wszystko ale bije jak wóz z węglem.. Gram bez zapisywania na pendrive, bo tak jest wieksza frajda. W weekend pewnie już dolece do 60 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rucus1910 2 Napisano 26 Wrzesień 2013 Mi sie wydaje ze śmierć nie tylko niszczy sprzęt o 10% wytrzymałości ale spada współczynnik dropu...Tj.gralem na,koszmarze na wysokim, ale szkło mi za łatwo i zmieniłem na mistrz 1, moja przezywalnosc spadła diametralnie ale jakoś szlo....niestety nic fajnego nie wpadało, zmieniłem na wysoki i zaczęły lecieć fajne sprzęty...taka moja mała uwaga... Jedyna różnica na plus,jest exp który zasuwa aż miło.....po zmianie na wysoki, prawie wrogie nie idzie (od 40do45 na mistrz 1 w cztery godziny). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 27 Wrzesień 2013 Inferno się zrobiło zbyt łatwe już. 70k dmg. Krytyki od 130k do 300k. Trzeba będzie podnieść poziom... Wkurza mnie to, że nie mogę zadnych naramienników czy butów legendarnych wydropować. Niektóry sprzęt mam jeszcze 30 któregoś poziomu. BTW: http://eu.battle.net/d3/pl/blog/10057535/ ktoś próbował już tego na konsoli? Bo chyba się skusze. Jedne klucz mi przypadkowo wypadł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artorias 32 Napisano 27 Wrzesień 2013 (edytowane) @UP Ja zrobiłem jeden taki pierścień. +35% doświadczenia piechotą nie chodzi :) Przy tak dobrym dropie legend można go bardzo szybko stworzyć, grając nawet samemu. A ja mam takie pytanko co oprócz infernalnej machiny można robić po przejściu gry na inferno, oprócz wbijania paragonów? Wiem, że jest jeszcze jakaś kraina kucyków, ale mimo wielu prób nie zdobyłem prawie żadnego składnika, który jest potrzebny, aby się do niej dostać. Edytowane 27 Wrzesień 2013 przez Artorias Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 27 Wrzesień 2013 Kraina kucyków jest krótka i dostępna juz po trybie normalnym. Zdobyć musisz 3 składniki - resztę kupujesz. Ja poza graniem różnymi innymi postaciami z kumplami przy piwku i headset'cie nie widzę za bardzo sensu nabijania paragonów po wbiciu platyny i zrobieniu hellfire ring'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 28 Wrzesień 2013 Wiecie może czy można przerzucić itemy z jednej postaci na drugą np. bronie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 28 Wrzesień 2013 hellfire ring? mozna go zrobic na konsoli? z checia bym go trzasnal, mam recepte i jakies klucze, ale przez wersje gry po Ang znajduje na internecie same polskie poradniki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Wrzesień 2013 Wiecie może czy można przerzucić itemy z jednej postaci na drugą np. bronie? ... a od czego jest skrzynka? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coucz 2 Napisano 28 Wrzesień 2013 Wiecie może czy można przerzucić itemy z jednej postaci na drugą np. bronie? Można. Przez skrzynkę, która jest wspólna dla wszystkich postaci na danym koncie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Wrzesień 2013 hellfire ring? mozna go zrobic na konsoli? z checia bym go trzasnal, mam recepte i jakies klucze, ale przez wersje gry po Ang znajduje na internecie same polskie poradniki :) Google nie boli. Masz i po angielsku: http://www.diablowiki.net/Hellfire_Ring Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach