Numinex 636 Napisano 4 Lipiec 2013 (edytowane) Niestety, ale moim zdaniem wiele ;) Dark Arisen to niemal jak druga gra i szczerze, to samo rozszerzenie cenię wyżej niż podstawowe DD. Edytowane 4 Lipiec 2013 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 5 Lipiec 2013 Niestety, ale moim zdaniem wiele ;) Dark Arisen to niemal jak druga gra i szczerze, to samo rozszerzenie cenię wyżej niż podstawowe DsD. Zgadzam sie, mi po zawitaniu na wyspie z dodatku nie chce sie po Granys lazic juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 9 Lipiec 2013 Zdecydowanie dorzucę swoje 3 grosze... Szkoda, że kupiłeś podstawkę, nie to, że jest to gra zła, niemniej jednak Dark Arisen oprócz nowej zawartości jest swoistym BIG PATCHEM i łata niedoskonałości podstawki... Ja polecam jednak DD Dark Arisen bądź co bądź... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 13 Lipiec 2013 (edytowane) dark Arisen to dla mnie zaraz po gearbox i dlc do obu borderlandsów dodatek doskonały.. Starczący na sporo giodzin gry na najwyższym poziomie... Jeżeli macie taką mozliwość olejcie podtsawkę... ja najpierw skończyłem podtsawowa wersję (zaraz po premierze) ale znudziłem sie grą sprzedając swego czasu i kupiłem na psn wersję z DA... Ależ moja podnieta na ten tytuł wzrosła wówczas hard i całą grę zleciałem + dodatek jeszcze raz... Edytowane 13 Lipiec 2013 przez zdun 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TW_DoomMachine_ 63 Napisano 13 Lipiec 2013 Żadne DLC, dla którego trzeba kupić grę jeszcze raz nie jest doskonałe. W sumie to nie jest wtedy nawet DLC. Bardzo dziwna polityka. Bardzo chętnie bym zagrał , ale nie będę kupował jeszcze raz gry. Nie lepiej było to dać jako duże dlc? I wpuścić grę "goty" dla nowych graczy ? Na pewno nie kupuję tłumaczeń , że struktura gry na to nie pozwalała... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 13 Lipiec 2013 (edytowane) Aktualnie jestem w posiadaniu tylko podstawki, i dopiero zaczynam przygodę z tym tytułem. Graficznie tytuł umiera, ale mnie osobiście przypadł do gustu jako swietna gra rpg. Dałem się wciągnąć. Wykonałem kilka pierwszych głównych misji i trochę pobocznych. No i mam kilka pytań, które chce zadać graczom doświadczonych w świecie Dragon's Dogma. Mianowicie: (1)# Lepsze uzbrojenie, pancerz itp.: - od początku gry "latam" swoją postacią jednym szmacianym odzieniem, i szczerze chciałbym zdobyć coś unikatowego, lepszego. Tak samo jeśli chodzi o arsenał. Kiedy będę mógł swobodnie przebierać w ekwipunku z nadmiarem pancerzy, tarcz i broni? I czy je się kupuje / dostaje / znajduje / zdobywa? (2)# Rozwój protaganisty - Mam bodajże 5 lvl i jakoś nie "czuje" aby "dopakowywał" swoją postać. Są jakieś perki czy coś w tym stylu? Prosiłbym o dokładne przybliżenie tego aspektu. (3) # Pawny - nie powiem, ciekawy patent. Ale czy np, idzie jednego pawna np, zwolnić na jakiś czas? Mam na myśli to, że np. świat narazie chce przemierzać ja i mój stworzony pawn, bez innych dodatkowych?? I czy mogę raz zabrać 2 pawnów , raz jednego a raz pójść sam? Jeśli tak, to jak to zrobić? Ogólnie to trzy najważniejsze,rzeczy o jakie chciałem zapytać. Co do samej gry - widać, że przeznaczona dla hardcorowców, co mnie cieszy, bo potrzebowałem solidnego, ciężkiego roleya od czasu Skyrim. I mieliście racje, jeśli chodzi o noc w tej grze... Trzeba to po prostu przeżyć! A walki z wielkimi bestiami to istny Miód! Z góry dzięki za odp. Edytowane 13 Lipiec 2013 przez Kentucky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 15 Lipiec 2013 Więc od początku :) Ad.1 - lepsze pancerze i WSZYSTKO lepsze będzie później. A teraz warto wyjaśnić to dużo później ZAZNACZAM, ŻE MOŻESZ CZYTAĆ BEZ OBAW postaram się wytłumaczyć jak najjaśniej się da BEZ SPOILERÓW. Ogólnie pojęty ekwipunek jest w późniejszych etapach gry lepszy, lecz w pewnym momencie MASZ DOSTĘP do specjalnego miejsca zwanego EVERFALL gdzie potwory te "normalne za dnia i nocy" to kaszka z mleczkiem przy tym co spotka Ciebie tam ;) LECZ miejscówka ta jest związana z głównym Questem, więc musiałbyś posunąć do przodu główną linię fabularną... Co polecam :) Aby gra się "rozkręciła". Ad.2 Z rozwojem to jest tak, na 50/60 lvl ludzie jak idą na dodatek to spier.... "po krzakach" przed tymi monstrami ;) Więc ten 5 lvl to wiesz, żadne mistrzowskie osiągnięcie ;) Będą później skille, perki, będziesz mógł mieszać klasy sam, lub grać jak ja klasą hybrydową, ja gram MAGIC ARCHER jest moc... :D Ad.3 Mega fajny pomysł z tymi Pawnami... Działa to tak, że twój PAWN to twój przydupas na ZAWSZE (czy się on zachować taktyk na poszczególne stwory a ty sam też możesz go uczyć. Mój jest tak "ustawiony/wyuczony" że leczy mnie i innych, jakiegoś buffa na broń rzuci a i potrafi (czym mnie zadziwił) posłać coś w stronę wroga :) Co do innych pawnów, możesz je rekrutować i będziecie maks w 4 latać: Ty + Twój PAWN + 2 pawny innych, lub odesłać je i gracie we 2!! Jeżeli zginie obcy pawn to znika, musisz "wynająć" coś ponownie, twój NIGDY nie zginie bezpowrotnie :) W pierwszych minutach grafa może i bije po oczach, później już NIC nie jest ważne tylko ta wspaniała gra... Te wielkie monstra na które możesz się wspiąć i zaatakować i masę innych fajnych rzeczy... MNIAM idę grać w DD, bo SAM się nakręciłem tym postem :) PS: OBCE pawny wynajmujesz za RC (rift crystal), a PAWNY swoich znajomych są za free :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 15 Lipiec 2013 Mnie też nakręciłeś tym postem. Muszę w końcu znaleźć czas dla tej gry! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 15 Lipiec 2013 (1)# Lepsze uzbrojenie, pancerz itp.: - od początku gry "latam" swoją postacią jednym szmacianym odzieniem, i szczerze chciałbym zdobyć coś unikatowego, lepszego. Tak samo jeśli chodzi o arsenał. Kiedy będę mógł swobodnie przebierać w ekwipunku z nadmiarem pancerzy, tarcz i broni? I czy je się kupuje / dostaje / znajduje / zdobywa? Bo DD ma zrypany system z wyposażeniem. Im wyższy poziom, tym więcej będzie przedmiotów w sklepie. Co jest moim zdaniem przekichane, bo bywało tak, że kupiłem coś za połowę swojego majątku, pięć minut później wpadł poziom, i w sklepie pojawiło się coś, co biło pierwszą broń o głowę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 15 Lipiec 2013 (edytowane) Dzięki wielkie chłopaki. Wczoraj grałem cały dzień i nieco bardziej obczaiłem gierkę, obecnie mam level 11 (jeszcze nie dawałem żadnych perków), gram łowcą. W przyszłości planuję, żeby go pomieszać z magią, natomiast mój pawn to akurat fighter. Otóż tak, wczoraj postanowiłem trochę zwolnić tempo , wszak dopiero wykonałem bodajże 3 misje fabularne, to zajmowałem się questami pobocznymi i zwiedzaniem świata. Wykonałem zadanie, oczyszczenia jaskini (nie całej, tylko zabicie krokodyli z mieczami, w studni), potem odprowadziłem pewną panienkę z miasta do osady, i po tej misji pierwszy raz miałem dostęp do kupienia jakiegoś arsenału. Kupiłem zatrute strzały (lecz potem się zorientowałem, że sam mogę je tworzyć , lepsze sztylety, a mojemu pomagierowi tarczę). Na początek skromnie, potem coraz szybciej levele nabijałem i na razie nic więcej nie kupowałem. Gdy grałem wczoraj zabrałem się także za mini questy z tablicy ogłoszeń (zabijanie pająków, wilków w określonych miejscach, wykonałem coś tam z tego). Lecz podczas wędrówki, napotkałem cyklopa, wraz z dwoma pawnami (moim stałym i z tym Rookiem), próbowaliśmy go ubić lecz bezskutecznie, chyba jeszcze mam zbyt słaby arsenał... ;) Jeśli chodzi o rozwój postaci , to jak wcześniej napisałem nie pakowałem jeszcze żadnych perków (lvl 11), ale nauczyłem swojego pawna jak i moją postać kilku nowych umiejętności. I tyle jeśli chodzi o rozwój postaci. Nie wiecie od którego levelu się te perki dostaje? Grę dopiero odpalę na weekend (za dużo obowiązków przez tydzień), planuję nabyć nowego pionka (Roook ma już słabszy level od mojego, najlepiej jakiegoś maga, i jeszcze jakiegoś drugiego dodatkowego). Oraz popchnąć fabułę nieco do przodu, bo za bardzo się rozkręciłem. Tylko mam mały problem z rozpoznaniem tych misji, które są poboczne, a które są fabularne, żółte są fabularne ,a zielone ikonki nad postaciami poboczne, prawda? Dopiero zaczynam przygodę z DD, wczoraj grałem cały dzień, w sobotę cały wieczór. I powiem wam szczerze gra jest niesamowita. Fajnie wygląda współpraca po miedzy moją postacią (łucznik), a moim pomagierem (fighter), oraz pawnem Rookiem (mag), wszystko to bardzo ciekawie wyglądasz, szczególnie gdy walczy się z większymi przeciwnikami. :) Wczoraj zrobiłem kilka fotek, jeśli chcecie rzucie okiem Moja postać w ataku Zdjęcie w plenerze, z prawej mój pawn Richard, (Fighter), z lewej moja postać Junior (Łowca/łucznik),a z tyłu nasz pomocnik Rook (mag) ;) A tutaj podczas walki z cyklopem, której jeszcze nie wygraliśmy (jak wyżej napisałem, za bardzo przesadziliśmy z zwiedzaniem), słabo widać, bo walka trwała dość długo, aż do samej nocy, jeśli dobrze zobaczycie , to na głowie cyklopa, jest mój pawn Richard, który uderza go w głowę, a ja strzelam mu w oko Jeszcze mam jedno pytanie jak aktywować umiejętności które się moja postać nauczyła? I do jakiego levelu nabija się postać? Pozdrawiam. ;) Edytowane 15 Lipiec 2013 przez Kentucky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 15 Lipiec 2013 Zerknę później na kolory to powiem, które są main, które poboczne, a które z tablicy... A co to Questu ze studnią to jak go zrobiłeś to wróć tam za jakiś czas (koło studni) zobaczysz co będzie dalej :P Na cyklopa to ja się zawsze wspinałem i trzaskałem jak popadnie :P po pleckach/szyi a swoją drogą jest on bodajże na BŁYSKAWICE podatny, bo zadają mu prawie x2 obrażeń... Skarbnica wiedzy o DD: http://dragonsdogma.wikia.com/wiki/Dragon's_Dogma_Wiki Co do rozwoju postaci to zerknij tu: http://dragonsdogma.wikia.com/wiki/Augments Masz tu rozpisane wszystko zależnie od klasy :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 19 Lipiec 2013 (edytowane) Lecz podczas wędrówki, napotkałem cyklopa, wraz z dwoma pawnami (moim stałym i z tym Rookiem), próbowaliśmy go ubić lecz bezskutecznie, chyba jeszcze mam zbyt słaby arsenał... ;) Jak chcesz to dodaj mnie do znajomego PSN ID - Cuki1984 , wtedy będziesz mógł wziąść mojego tanka do party (130 lvl) za 0 RC. On Ci cyklopa z palcem w d.... będzie tankował pozdro. Edytowane 19 Lipiec 2013 przez Cuki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 20 Lipiec 2013 Jak chcesz to dodaj mnie do znajomego PSN ID - Cuki1984 , wtedy będziesz mógł wziąść mojego tanka do party (130 lvl) za 0 RC. On Ci cyklopa z palcem w d.... będzie tankował pozdro. Dzięki, ale wczoraj go już pokonałem, poszło gładko, ale walka dość długa, a tak nawiasem mówiąc to jestem samotnym graczem, wiec ta opcja odpada. :). Najgorzej było jak nam wszystkie latarnie zgasły, i walczyliśmy w nocy, ale daliśmy radę. Nabyłem nowych pawnów, maga i łucznika. Teraz gram w czworo ja (jako łucznik), mój pawn (fighter) i nasi pomagierzy (mag i łucznik). Popchnąłem fabułę nieco do przodu i ulepszyłem swoje postacie o nowe umiejętności (wiem jak już aktywować skille) :D Strasznie ciągnie mnie do tych questów, w których poluje się na największe bestie (podobnie jak w Monster Hunter :D), lecz na razie sobie je daruje, a wykonam je jak zdobędę lepsze uzbrojenie. Na razie mam level 15 :) P.S często wymieniacie swoich pawnów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 21 Lipiec 2013 Co do wymiany pawnów to wymieniam jak mój lvl różni się sporo od lvl pawna, tzn. ja mam kilka lvl wyższą postać to szukam pawna o tym samym poziomie :) Zawsze to jakaś większa moc... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Lipiec 2013 Spokojnie możesz brać pawnów z lvl'em większym od siebie....tylko że wtedy więcej kosztują. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 21 Lipiec 2013 TRaCeGuitar - taaa spokojnie... Tylko chłopina ma 15 poziom to skąd on weźmie tyle RC potrzebnych aby wysoko levelowego Pawna zatrudnić co?? Dlatego na razie najlepiej albo z Pawnem znajomych (najlepsze wyjście) lub z pawnem o takim samym lvl bo za darmo... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 21 Lipiec 2013 Dobiłem do 17 levelu i nabyłem jednego pawna na 21 lvl (warrior), a drugiego na 19 (mag). Trochę RC mi zostało :D Doszedłem do Gran Soren, i mam kolejne pytanie dotyczące mojej rangi. Gram jako stricker, level 17, w Union In można zmienić preferencje swojej postaci na maga, fightera, warriora itp. Mam pytanie, czy moją klasą dobić do ostatniej rangi (brakuje mi trzech czerwonych oczkek), czy zmienić ją na lepszą, niestandardową? Chciałbym zaznaczyć, ze nadal chcę być łucznikiem, ale myślałem czy by nie zmieszać ją z magią, lub coś w ten deseń. Byłbym wdzięczny gdybyście coś doradzili w tej kwestii. :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 21 Lipiec 2013 Ja gram MA - Magic Archer... obejrzyj sobie tą klasę :) Polecam :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radzio19871 0 Napisano 26 Lipiec 2013 (edytowane) Jak chcesz to dodaj mnie do znajomego PSN ID - Cuki1984 , wtedy będziesz mógł wziąść mojego tanka do party (130 lvl) za 0 RC. On Ci cyklopa z palcem w d.... będzie tankował Ten twój pawn nie ma 130 lvl tylko 107 :) nie mniej i tak jest dobry. Wprawdzie padł kilka razy ale jest to pewnie wynik słabego teamu. Moja bohaterka (assasin)ma 66lvl mój pawn (Mage)również 66lvl twój (fighter) 107lvl i czarodziejka (sorcerer)70 lvl. Czasami jest hardkor a mój assasin nie zadaje praktycznie obrażeń wiekszym wrogom mimo iż całe eq jest na 4 poziomie :down: Edytowane 26 Lipiec 2013 przez Radzio19871 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 26 Lipiec 2013 (edytowane) Sorry popierdzieliło mi się z Dark Souls tam mam ok 140 lvl ( za dużo RPG-ów naraz ogrywam ) Po twoim opisie hardcoru mniemam, że grasz na Bitterblack Island ? :D Edytowane 26 Lipiec 2013 przez Cuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radzio19871 0 Napisano 26 Lipiec 2013 Sorry popierdzieliło mi się z Dark Souls tam mam ok 140 lvl ( za dużo RPG-ów naraz ogrywam ) Po twoim opisie hardcoru mniemam, że grasz na Bitterblack Island ? Dokładnie :down: Normalnie krew mnie momentami zalewa :down: A te pokiereszowane smoki to już wogóle hardkor nawet paska życia nie mogę mu zabrać. Moi magowie biegają wkoło jak popierdzieleni :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 26 Lipiec 2013 (edytowane) Szczerze masz trochę za mały lvl na bitterback. Po 100 idzie gładko. Spróbuj grę Magic Archer. Z tym tylko, że wtedy gra przestaje przypominac RPG tylko shooter w którym masz samonaprowadzalne rakiety. Edytowane 26 Lipiec 2013 przez Cuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 2 Sierpień 2013 Zaintrygowało mnie ulepszanie broni, do tego stopnia iż zaczynam zbierać rożne rzeczy "materials". Sek w tym, ze nie wiem jak ulepszać. Tzn, trzeba do tego jakiegoś warsztatu czy coś podobnego? Albo są jakieś odpowiednie miejsca do takich celów? Marzy mi się ulepszenie sztyletów bądź miecza mojego Pawna. =) Z góry dziek,i za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Sierpień 2013 Jest sklep w Gran Soren który się tym zajmuje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 2 Sierpień 2013 Racja!. Akurat zdarzyłem już sam do tego dojść i ulepszyłem łuk na 3 lvl ;). Ale dzięki za fatygę. Mam jeszcze jedno pytanie przy okazji. Jak zmniejszyć swój ciężar?? Biała linia to maks i od tego momentu wole się odchudzić, bo mój hereos później szybko traci staimę przy bardziej wyczerpujących oponentach. Jak zmniejszyć swój ciężar, kolokwialnie mówiąc?? =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach