Skocz do zawartości
Emir

Metal Gear Solid 4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wiem że to gra z 2008 roku, ale jak się prezentuje wizualnie?

brać tą grę pod względem wizualnym to komedia. Grafika jest dobra ale sama gra jest prawie świetna, zwłaszcza dla osób które grały w MGS1 ;]

Edytowane przez Musashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja napisałem że priorytetem jest oprawa wizualna? Czytaj ze zrozumieniem menciu. Chciałem się tylko dowiedzieć jak to wygląda, zrobić rozeznanie ot tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja napisałem że priorytetem jest oprawa wizualna? Czytaj ze zrozumieniem menciu. Chciałem się tylko dowiedzieć jak to wygląda, zrobić rozeznanie ot tak.

Co to znaczy ,,menciu" bo mnie się kojarzy z wszą łonową(Menda)??

graficznie jest ok i myślę że będzie jeszcze przez długi czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Menciu to potoczne skrócenie "menela"

sorry za mały oft

Więc nie zwracaj się tak do mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy trofea w końcu będą do tej gierki wie ktoś ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będą, no chyba że będą :)

Na pytanie czy wie ktoś, nie, nikt na tym forum nie wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będą, no chyba że będą :)

Na pytanie czy wie ktoś, nie, nikt na tym forum nie wie.

lol tyle to i ja wiem, myślałem że ktoś coś więcej wie Konami od dłuższego czasu wypowiada się że trofea bedą.. ale ile można czekać ?? taka gierka bez pucharków skandal !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te głosowanie Famitsu pewnie zrobiło tylko na podstawie Japonii bo u nas mało kto zna Snake'a. Krótki wywiad środowiskowy tylko to potwierdza, nikt z moich znajomych nie kojarzy tego bohatera, a Mariana zna dosłownie każdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te głosowanie Famitsu pewnie zrobiło tylko na podstawie Japonii bo u nas mało kto zna Snake'a. Krótki wywiad środowiskowy tylko to potwierdza, nikt z moich znajomych nie kojarzy tego bohatera, a Mariana zna dosłownie każdy.

Zdaje mi się, że główną grupą docelową tego rankingu byli konsolowi gracze. Więc jeżeli pytałeś casuali lub osoby,które nie miały nigdy styczności z Playstation, bądź posiadają Xboxa,to się nie dziwię (chociaż MGS2 wyszedł na pierwszego Xa) ;) A jeżeli grają od co najmniej poprzedniej generacji konsol na maszynce Sony,to trochę wstyd nie znać Solid Snake'a :P Mario natomiast...No cóż, ciężko go nie znać. Każdy chyba miał NES'a bądź Pegasus'a :) Do tego chyba każde dziecię z końca lat 80,a początku 90 widziało film fabularny o przygodach tegoż hydraulika.Lecz faktycznie widać, że ranking ten był zrobiony na podstawie opinii graczy w Japonii - mnóstwo postaci z jRPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram wlasnie w metala i musze powiedziec ze gra jest swietna ALE... no wlasnie filmikow jest tu tyle co w mgs2 co nie jest moim zdaniem dobre ... kupilem GRE a nie film z elementami gry to jedyny minus jaki zauwazylem jest fanem mgsa od zawsze i uwazam ze powrot Snake'a na Shadow Mosses bylo rewelacyjnym posunieciem ze strony tworcow ahhh te wspomnienia !:D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram wlasnie w metala i musze powiedziec ze gra jest swietna ALE... no wlasnie filmikow jest tu tyle co w mgs2 co nie jest moim zdaniem dobre ... kupilem GRE a nie film z elementami gry to jedyny minus jaki zauwazylem jest fanem mgsa od zawsze i uwazam ze powrot Snake'a na Shadow Mosses bylo rewelacyjnym posunieciem ze strony tworcow ahhh te wspomnienia !:D

Mam trochę inne zdanie na ten temat. Grając pierwszy raz w MGS4 i oglądając np scenkę wprowadzającą do walki z Vamp'em to wolałem ją obejrzeć niż zagrać...ale to tylko moje spostrzeżenie :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było innego wyjścia. Kojima chciał zakończyć cykl i dlatego w sposób szczegółowy i głęboki musiał przedstawić fabułę gry. Potrzebne był długie dialogi i sceny o potężnym ładunku emocjonalnym. Poza tym, do dzisiaj nie widziałem w żadnej grze lepszego filmiku niż walka

Raidena z Vampem

Z resztą od od pierwszych tonów openingu i słów "War has changed..." gra trzyma za fraki i nie puszcza. Nie wyobrażam sobie MGS4 bez długich cutscenek.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja czwórka cierpliwie czeka. Za tydzień kumpel pożyczy mi ps2 z MGS 2 i 3, chcę najpierw przejść poprzednie odsłony serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grabeq ---> A mnie po prostu zmiazdzyla scena w ktorej snake

przechodzi przez pokoj-mikrofalowka

po prostu arcydzielo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co jest najlepsze z tego wszystkiego co piszecie ?

Ze cala ta gra to po prostu jedno wielkie arcydzielo, kilka dni temu do niej wrocilem, i przechodze, po raz, 7my ? A jak multi, to tylko Metal Gear Online, nawet od BC2 mnie odciagnelo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co jest najlepsze z tego wszystkiego co piszecie ?

A jak multi, to tylko Metal Gear Online, nawet od BC2 mnie odciagnelo.

Grają jeszcze ludzie ? przez multi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grają jeszcze ludzie ? przez multi ?

Grali, grają i grać będą jeszcze długo ponieważ jest to jedna z najlepszych gier jaką kiedykolwiek stworzył człowiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was pytanie.. Warto jest się zaopatrzyć w ten tytuł, jeżeli nie miałem styczności z poprzednimi częściami (troszkę z 2, ale to dawne dzieje) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was pytanie.. Warto jest się zaopatrzyć w ten tytuł, jeżeli nie miałem styczności z poprzednimi częściami (troszkę z 2, ale to dawne dzieje) ?

dołączam się do pytania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z MGSem zawsze warto się zaznajomić, ale stracicie sporo zabawy nie grając w poprzednie części. Ta seria ma bardzo rozbudowaną fabułę, która zazębia się, gmatwa i rozwija od wielu lat.

MGS1 jest na PSN, MGS2 na PC i PS2, MGS3 tylko na PS2. Przy odrobinie zachodu uda sie Wam zagrać w poprzednie części, a jeśli nie to przeszukajcie ten temat (pierwsze strony) - jest tam link do fabuły poprzednich części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak uważam że mgs4 to gra wybitna (chyba tylko heavy rain jest z nim równy) tak uważam że osoby nie zaznajomione z serią nie będą wiedziały o co chodzi w 85% fabuły a to nie o to chodzi... jeżeli chcesz znalezć się w 4 lepiej przejdz 1 i 2, trzeciej części niekoniecznie ponieważ pokazuje troszkę inną historię:) (aczkolwiek jest to chyba najlepsza część:)). pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak uważam że mgs4 to gra wybitna (chyba tylko heavy rain jest z nim równy) tak uważam że osoby nie zaznajomione z serią nie będą wiedziały o co chodzi w 85% fabuły a to nie o to chodzi... jeżeli chcesz znalezć się w 4 lepiej przejdz 1 i 2, trzeciej części niekoniecznie ponieważ pokazuje troszkę inną historię:) (aczkolwiek jest to chyba najlepsza część:)). pozdrawiam.

Heavy Rain równy z MGS 4 ? ojjjjjjj no nie wiem, według mnie metal gear jest grą co najmniej o klasę lepszą tutaj są i niesamowite filmiki, i gameplay, fabuła, po prostu wszystko. Ode mnie Metal Gear Solid 4 dostaje 95 pkt jest to niesamowita przygoda w którą grzech nie zagrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z tobą kizibono odnośnie mgs4(tez jestem fanem serii) ale z tym gameplayem troszkę sie mimo wszystko zapędziłeś( dość skostniały), wystawiam mgs4 98% to samo hr dlatego tak napisałem :) (dla mnie 2 najlepsze pozycje na obecną generację konsol).

Edytowane przez xzdunx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z tobą kizibono odnośnie mgs4(tez jestem fanem serii) ale z tym gameplayem troszkę sie mimo wszystko zapędziłeś( dość skostniały), wystawiam mgs4 98% to samo hr dlatego tak napisałem :) (dla mnie 2 najlepsze pozycje na obecną generację konsol).

Nie zapominał bym jeszcze o God of war III ;). A co do gameplaya to według mnie jest świetny ponieważ jeżeli chcemy możemy wszystko siekać co nam stanie na drodze a jeżeli nie to możemy się skradać, daje nam to duże pole do manewru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi