ONE 698 Napisano 29 Kwiecień 2011 http://www.allps3trophies.com/retail-games/mortal-kombat-trophies.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) Z ciekawosci, ile czasu musieliscie spedzic przy trophy "Luck Be A Lady" ?? Ja musialem z kilkadziesiat razy pociagac JEDNOREKIEGO BANDYTE ;) :/ Bezsensu, trofeum zalezace od SZCZESCIA a w ogole od umiejetnosci. A gdzies na necie czytalem ze goscie po 4h kreca i im nie wpadlo heh Edytowane 3 Maj 2011 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 3 Maj 2011 Po fakcie sie naczytałem, ile to trofeum sprawia problemów. NIektórzy po 5 godzin spędzili i nie dostali. Z ciekawości wszedłem do wieży prób :) za pierwszym razem wpadło, HA! Byłem mocno zdziwiony, bo nawet nie wiedziałem, że jest takie trofeum. Po prostu nagle postacie zaczeły sypać złotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 3 Maj 2011 Po fakcie sie naczytałem, ile to trofeum sprawia problemów. NIektórzy po 5 godzin spędzili i nie dostali. Z ciekawości wszedłem do wieży prób :) za pierwszym razem wpadło, HA! Byłem mocno zdziwiony, bo nawet nie wiedziałem, że jest takie trofeum. Po prostu nagle postacie zaczeły sypać złotem. FARCIARZU ;P nie no ale jak bym musial kilka h krecic to bymsie wkurw.... Juz po tych kilkudziesieciu probach zaczynalem sie gotowac. Na szczescie wpadlo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) Tak z ciekawości spytam, ile masz już procent tego zacnego tytułu? Ja 47%. Miałbym już tego Ladder Mastera, ale X-Ray Sheevy CHYBA nie działa jak należy na Goro. Tzn, wybija go pod moje nogi, ale dalej już nie idzie. Przez to przegrałem. Co do trofeów Mu kung-Fu is stronger i Outstanding, to raczej ich nie zrobię. Resztę mi się uda :) Outstanding dlatego, że jak ja pierwszego dnia, PRZED oficjalną premierą tej gry 20.04 dostałem takie powitanie od dwóch gości z 200 wygranymi I nie miałem nic do powiedzenia. Może po tygodniu trenowania jednak lepiej mi pójdzie ;) Są różne sposoby. najlepiej, oczywiście, nie przegrać żadnej walki grając ulubioną postacią Mój sposób, jak na razie w 80% skuteczny (w 80%, bo Goro mnie zjadł). Wybierasz Sheevę. MUSISZ doprowadzić do tego, aby rzucić swojego przeciwnika ( albo ) .Ten punkt jest wymagany. Po rzucie, A.I. MOŻE pozostać na ziemi. Nie wstaje po rzucie, znaczy się. Jak wstanie, musisz rzucać do skutku. Zaraz po odzyskaniu kontroli nad swoją postacią po rzucie, wciskasz DÓŁ, GÓRA. To jest stomp Sheevy. Jak atak wyląduje na leżącym przeciwniku, on DALEJ pozostaje na ziemi...a więc drugi stomp. I trzeci. Aż nie zdechnie. Kluczem jest tu, aby przeciwnik po rzucie pozostał na ziemi. Potem już z górki. Ustaw walki na 1 rundę, czas nieograniczony (dla pewności). Łopatologicznie i może niezbyt składnie mi to wyszło, ale w pracy jestem. Forgive Pozdrawiam! UPDATE: Opłaca się to zrobićw Tag-Ladder, wtedy masz postać zapasową na Goro/Kintaro i Shao Khana, jeśli Sheeva zawiedzie. Edytowane 4 Maj 2011 przez Slizer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) Witam, panowie mam pytanie jak możliwe jest wykonanie trofea " Ukończ tryb Arcade na najwyższym poziomie trudności bez używania kontynuacji." bo w glowie mi sie to nie miesci ?? I odrazu do @EndarSeth. Moim patentem na Leader Mastera bylo wziecie SEKTORA, odskakiwanie do tylu i robienie teleport uperucta DOL PRZOD KOLKO. I jak to wchodzilo i klient upadal to dawalem jeszcze PRZOD KOLKO KOLKO i to go jeszcze podbijalo dwa razy z buta dajac 17% Damage jak pamietam. Oczywiscie dla ulatwienia sprawy ustawiamy w opcjach wygrana po 1 rundzie i czas 30 sek :> @EndarSeth mam juz wszystkie offline trophy oprocz KUNG FU.... Wiec tylko masterowanie postaci mi zostalo.... Edytowane 3 Maj 2011 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosto 6 Napisano 3 Maj 2011 Dzięki żaba a jakies rady odnosnie dwoch trofeow : Pit Master i Brotherhood of Shadow bop gram i gram i nie moge natrafic tych mapek juz mnie to denersuje , czy posiadasz jakies porady odnosnie tych trofeow czy poprostu non stop trzeba na******alać arcade do znudzenia ?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 3 Maj 2011 Dzięki żaba a jakies rady odnosnie dwoch trofeow : Pit Master i Brotherhood of Shadow bop gram i gram i nie moge natrafic tych mapek juz mnie to denersuje , czy posiadasz jakies porady odnosnie tych trofeow czy poprostu non stop trzeba na******alać arcade do znudzenia ?. Tzn rozumiem ze wiesz co trza zrobic zeby zawalczyc z ukrytymi postaciami tylko problem lezy ze sie plansze odpowiednie nie pojawiaja ? Jesli tak to niestety tego sie nie przyspieszy ani patentu na to ni ma. Ja ustawilem sobie na BEGINNER i zaczynalem LEADERA. Jesli nie pojawial sie przy pierwszych trzech postaciach to dawalem od nowa leadera. W sumie swiatynia z Noobem to czesto mi sie pojawiala. Na PITa w NOCY musialem troszke poprobowac ale w koncu wskoczyl. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosto 6 Napisano 3 Maj 2011 A rozumie ze trzeba ustawić na walki 2 rundowe tak bo inaczej nie wejdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 3 Maj 2011 A rozumie ze trzeba ustawić na walki 2 rundowe tak bo inaczej nie wejdzie ? tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosto 6 Napisano 4 Maj 2011 A odnośnie pit master , rozumie ze na mapie nie moge skoczyc i nie moge dać się uderzyć , ale jak zrobic stage fatality najpierw trzeba je odkryć w komnacie czy każdy je ma ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejJB 1 Napisano 4 Maj 2011 każdy je ma najlepiej weź listę z neta jak się robi każdą postacią a jak nie masz fatala i jak go zrobisz to się automatycznie odblokuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 4 Maj 2011 ja master laddera zrobiłem za pierwszym podejściem Scorpionem korzystając z tego "tricku" na 1 runda i 30 sec :) co do ukrytych postaci to trafiłem (i to przypadkiem) na Reptile'a jak farmiłem kasę na krypte i tu pytanie odnośnie Jade czy można jakoś robić retry przy walce z tsungiem (np poprzez change character) czy po 1 ciosie trzeba od nowa iść? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 4 Maj 2011 Musisz walkę z Tsungiem wygrać, a jeśli Cię trafił, NIE RÓB mu fatality. W momencie gdy pojawia się FINISH HIM, dajesz start i player select. W ten sposób nie nalicza CI przegranej. Można z nim rundę przegrać, ale walki nie można. PRO TIP (ode mnie). Weź Sheevę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 4 Maj 2011 ok dzięki :) ale jednak zostanę przy Scorpionie bo ogólnie tylko jakimś głupim fartem komp mnie trafia w 2 rundzie gdy pierwsza była na flawless :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 4 Maj 2011 A odnośnie pit master , rozumie ze na mapie nie moge skoczyc i nie moge dać się uderzyć , ale jak zrobic stage fatality najpierw trzeba je odkryć w komnacie czy każdy je ma ?? Skakac mozesz. Musisz zrobic tylko 2xFLAWLESS VICTORY i na koncu zrobic STAGE FATALITY na przeciwniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 4 Maj 2011 (edytowane) Bardzo fajny poradnik do trofeów MK, co prawda po angielsku, ale prosto napisany i z filmikami: http://powerpyx.com/...tal_kombat.html Edytowane 4 Maj 2011 przez Sithman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosto 6 Napisano 4 Maj 2011 A czy ostatnie zadanie w Tower mozna ominąć używając opcji skip i płacąc podobno 50,000$ i zostanie ono uznane ze zostało wykonane czy to jakis fake bo tak mi sie o uszy obiło ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapi 10 Napisano 4 Maj 2011 Mam duży problem aby zdobyć trofeum You Found Me gdzie trzeba odblokować sekretną walkę z Jade. Robię tak: 1. Gram bez patcha 1.01 (dziś próbowałem go pobrać ale się nie dało lol), 2. Ustawiam na 2 rundy czas 90s. poziom trudności Beginner. 3. Do walki z Shang Tsung nie przegrywam żadnej rundy oraz nie robię żadnego fatality ani babality. 4. Podczas walki z nim jeżeli mnie trafi to wygrywam obie rundy i gdy pojawi się napis finish him to wciskam start i daje select character i ponownie wybieram któregoś zawodnika. Gra ponownie wgywa walke z Shang Tsung i mam na koncie zero przegranych. 5. Próbuję do skutku aż wkońcu uda mi się w obu rundach wygrać Flawless Victory i robie fatality na nim jeżeli nie jest zamieniony w nikogo innego. 6. Za każdym razem zamiast walki z Jade pojawia się walka z Goro lub Kintaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosto 6 Napisano 4 Maj 2011 (edytowane) Aby zdobyć to trofeum trzeba dojść do szangcunga bez przegrania rundy , i kazdy pojedynek musisz konczyc fatality , gry juz do niego dojdziesz musisz wygrac dwie rundy konczac flawless i na koncu fatality a wtedy wskoczy trofeum. Ja mam pytanie odnosnie stage fatality proboje go zrobic w arcade na mapie gdzie jest ono dostepne ale mi nie wychodzi , proboje skorpionem nie mam go wykupionego ale podobno nie trzeba , może zlej kombinacji używam ?? Jaka jest kombinacja na stage fatality dla scorpiona ? Edytowane 4 Maj 2011 przez prosto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 4 Maj 2011 (edytowane) Nie trzeba fatala na każdym w drodze do Shanga wykonać. PODOBNO tylko 3 albo 4 trzeba..... Postaraj się też wygrać ze dwie walki na flawless na początku drabinki. Resztę robisz dobrze. Wszystkie fatale Edytowane 4 Maj 2011 przez EndarSeth Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris94 12 Napisano 4 Maj 2011 (edytowane) A czy ostatnie zadanie w Tower mozna ominąć używając opcji skip i płacąc podobno 50,000$ i zostanie ono uznane ze zostało wykonane czy to jakis fake bo tak mi sie o uszy obiło ;p można ominąć za 50k, ale ofc wyzwania nie zaliczy jako wykonanego. po ominięciu dostaniesz tylko trzeci kostium Mileeny i trofeum za odblokowanie go :P Ja mam pytanie odnosnie stage fatality proboje go zrobic w arcade na mapie gdzie jest ono dostepne ale mi nie wychodzi , proboje skorpionem nie mam go wykupionego ale podobno nie trzeba , może zlej kombinacji używam ?? Jaka jest kombinacja na stage fatality dla scorpiona ? przód, góra, góra kwadrat podczas wciskania strzałek trzymaj R2, żeby uniknąć skoku przy wciskaniu strzałki na góre. i z tego co zauważyłem, to większość stage fatalitites trzeba wykonywać jak najbliżej przeciwnika (touching) Edytowane 4 Maj 2011 przez Kris94 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 4 Maj 2011 Może się wypowiedzieć osoba która : -sprawdziła ten sposób z player select ,dokładnie wie ile fatali trzeba ,czy starczy to 1 na końcu czy co Wiem 0 przegranych 2 czyste zwyciestwa i fatal na końcu ale jedni piszą tak , drudzy o jakiś fatalach -że pare ich ma być , inni że wcale tylko to na końcu itp. kim najłatwiej to zrobić, niech napisze to osoba która to ma , a najlepiej osoba która zrobiła to przez player select i jej to zaliczyło . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 4 Maj 2011 (edytowane) Może się wypowiedzieć osoba która : -sprawdziła ten sposób z player select ,dokładnie wie ile fatali trzeba ,czy starczy to 1 na końcu czy co Wiem 0 przegranych 2 czyste zwyciestwa i fatal na końcu ale jedni piszą tak , drudzy o jakiś fatalach -że pare ich ma być , inni że wcale tylko to na końcu itp. kim najłatwiej to zrobić, niech napisze to osoba która to ma , a najlepiej osoba która zrobiła to przez player select i jej to zaliczyło . Ja raczej nie wykonalem wszystkim postaciom fatali i w ogole nie zwracalem na to uwagi wiec chyba nie jest to wymagane. Wymagane jest tylko 2xFlawless Victory Shangowi i wykonanie na nim fatality kiedy "jest soba". Oczywiscie do tego 0przegranych rund w calej drabince do Shanga. Sposob z Player Select dziala. Poprostu gdy gramy z Shangiem a on nas TYRPNIE ze nie mamy szans na FLAWLESS VICTORY to pokonujemy go ALE nie wykonujemy fatala tylko uderzamy go z piesci np. I gdy na ekranie pojawi sie "TWOJ ZAWODNIK WINS" wraz z na dole ta ikona naszymi dragon pieniedzmi to wciskamy START i dajemy na CHARACTER czy tam PLAYER SELECT i od nowa :) Do zrobienia tego trophy polecam SCORPIONA i spamowanie TYL TYL KWADRAT (przyciagniecie przeciwnika sznurowka;) i klepanie krotkiego kombo TROJKAT KWADRAT KOLKO. Bardzo fajne kombo ktore odrzuca nam przeciwnika daleko od nas i znow mozemy w niego zapodac sznuroweczke ;) Mi tak to wyszlo :) P.S. Tez zauwazyliscie ze z emotikonek wyparowaly przyciski PS3 ? Albo u mnie ich tylko nie ma i nie mozna ich wstawic... thx -od borsuka Edytowane 4 Maj 2011 przez Frog_PL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapi 10 Napisano 4 Maj 2011 (edytowane) Wielkie dzięki, właśnie wpadło, a tak się z tym męczyłem. Oto kilka moich porad: 1. Ladder Master można łatwo zdobyć, wybieramy 1 runde i czas 30s. oraz gramy w Tag Ladder i wybieramy Sheva oraz Smoke. Jako Sheva spamujemy dół góra lub Smokiem dół tył kółko. Nie możemy żadnym z zawodników zginąć. Jeżeli pierwszym zawodnikiem odniesiemy jakieś obrażenia to na 2 sekundy przed końcem się zmieniamy i nie dajemy się trafić. Trzy ostatnie walki będą łatwiejsze bo mamy dwóch graczy, konsola będzie grała jednym (8 runda Shang Tsung, 9 runda Goro lub Kintaro i 10 runda Shao Kahn). Najlepszym sposobem na nich jest spamowanie ataku Shevą dół góra, jeżeli potrenujecie napewno wkońcu się uda. Oto moje statystyki jak to robiłem: 2. Co do skipowania wyzwań w challengach to trofeum wpadnie, można nawet wykupić wszystkie jeżeli ma się odpowiednią ilość gotówki. 3. Stage Skorpionem robimy prawo góra góra kwadrat UWAGA kwadrat wciskamy dopiero gdy Skorpion dotknie ziemi inaczej ciągle to nie będzie nam wychodzić. Edytowane 5 Maj 2011 przez Mapi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach