Skocz do zawartości
ONE

Mortal Kombat

Rekomendowane odpowiedzi

Pokonałem 2 razy na flowess bez przegranej rundy i NIC. Co jest grane???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokonałem 2 razy na flowess bez przegranej rundy i NIC. Co jest grane???

A zrobiłeś mu fatala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieprawda

Sam już nie wiem Żabuś... na filmie od Mapiego jest napisane, żeby zrobić po drodze 3 flawless victory, 3 fatality no i oczywiście nie przegrać żadnej walki i żadnej rundy zanim weźmiemy się za Shang'a. Męczyłem się dzisiaj chwilę z tym, ale zapomniałem ustawić sobie czas na 2:30, a potem mój synek dawał czadu, więc nie udało się zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nigdzie opisanego sposobu, który jest w 100% sprawdzony. Jednym to wychodzi tak, innym tak. Najlepiej. w tym przypadku, iść za głosem tłumu (czyt. tych, którzy już zdobyli).

1 - Pierwsze dwie walkl zrobić na flawless. Nie jest to w ogóle trudne na poziomie Beginner.

2 - Zrobić Fatala każdemu w drodze do Shanga (na wszelki wypadek!)

3 - Nie przegrać ani jednej rundy w drodze do Shanga.

4 - Nie przegrać z Shangiem walki, rundę można.

5 - Jeśli Shang was trafi, kończymy walkę wygrywając ją! W chwili gdy na ekranie pokaże się FINISH HIM, dajemy Start - Player Select. W ten sposób nie naliczy nam przegranej przy zmianie zawodnika.

6 - Jak się uda 2 flawlessy, robimy mu fatala (NA WSZELKI WYPADEK).

7 - Cieszymy się, że już więcej tego robić nie będziemy.

Dziękuję za uwagę, proszę nie poprawiać tego, co napisałem. Jest skuteczne, bo ja trofeum zdobyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się. Co z ukrtym trofeum Ultimate Humiliation> Trzeba tutaj zerobić wszystkie fatality wszystkich zawodniów oraz babality? Czy bez babality ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się. Co z ukrtym trofeum Ultimate Humiliation> Trzeba tutaj zerobić wszystkie fatality wszystkich zawodniów oraz babality? Czy bez babality ?

Babaliti same- każdym zawodnikiem Smoczego Turnieju :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

64% już jest.

Jeszcze tylko wszystkie pucharki on line i wymasterowanie wszystkich zawodników co chyba jednak sobie odpuszczę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turtle! Ktoś pomoże w tym , już raczej trudno to zrobić bez pomocy drugiej osoby ,bo nie ma już noobów w sieci każdy ma opanowanego swojego zawodnika i cięzko przetrzymać do końca licznika czasu ???

Ktoś chętny na inne trofi pomogę ja już rankingowe mam , jeszcze te pkt. zostały - pozdro .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam już wszystkie trofea online, więc napisałem poradnik jak je zdobyć:

- Dont`t Jump - należy wygrać pojedynek rankingowy nie skacząc w żadnej rundzie

(nawet proste jeżeli trafimy na słabego przeciwnika, tylko musimy pamiętać aby przez przypadek nie wcisnąć skoku)

- Tough Guy! - należy wygrać po prostu obojętnie jaki (rankingowy lub nie) pojedynek on-line

(samo wpadnie, nie przejmujemy się tym trofeum)

- Outstanding! - należy wygrać 10 rankingowych pojedynków z rzędu!!!

(przy pojedynkach rankingowych nie możemy zaprosić znajomego - ale jest na to sposób, jeżeli przegramy mecz to szybko uciekamy poprzez przycisk PS na padzie lub poprzez szybkie wyciągnięcie płyty z konsoli, musimy to zrobić najpóźniej, gdy na ekranie pojawi się napis Finish Him, ale musimy zdążyć zanim pojawi się ikona autosave na ekranie bo wtedy będzie już za późno. W statystykach zapisze nam przegraną ale tym się nie martwimy, po wygraniu 10 meczu trofeum się pojawi!! Polecam się z tym śpieszyć ponieważ wkrótce ma wyjść nowy patch i wydaje mi się że to w nim naprawią)

- Cyber Challenger - trzeba po prostu zaliczyć pełnych 100 walk on-line

(nieważne czy wygrane, czy przegrane, prosty pucharek polecam zrobić go ze znajomym w prywatnym meczu King of the Hill)

- Wavenet.. - tutaj musimy wygrać 100 walk on-line

(nie takie straszne ponieważ zlicza się nam wszystkie walki - te z kumplem też, możemy założyc sobie pokój i się ustawić ze znajomym, polecam zrobić go ze znajomym w prywatnym meczu King of the Hill)

- Humiliation - należy zdobyć Flawless Victory w obojętnie jakim pojedynku on-line

(możemy to zrobić w prywatnym meczu ze znajomym, polecam zrobić go ze znajomym w prywatnym meczu King of the Hill)

- You Will Learn Respect - należy zdobyć 1000 pkt respektu w zawodach King Of The Hill

- Ultimate Respect - jak wyżej tylko musimy mieć 2500 pkt!!!

(są na to dwa sposoby: umawiamy się ze znajomym w prywatnym meczu King of the Hill i gramy aż uzbieramy punkty - we dwóch zajmnie to 5 godzin lub można zalożyć pokój i grę maksymalnie w 7 osób, tak szybciej nabijemy punkty, przed każdym meczem ci co grają wklepują kod 044-440 i kończymy walkę po jednym ciosie i po meczu WSZYSCY dają ocenę 10 zwycięzcy czyli 1 mecz to 60 punktów. Proponuję co 10 wygranych meczy się zmieniać, napewno to także potrwa z kilka godzin. Uwaga: polecam to zrobić wyłącznie w meczu prywatnym ponieważ jeżeli gramy w pokoju to po odejściu tracimy punkty Respect Points, a w prywatnym meczu nic takiego się nie dzieje)

- There Can Be Only One - trzeba wygrać 10 pojedynków w zawodach King Of The Hill z rzędu

(na szczęście można to zrobić na prywatnym meczu ze znajomym)

- Throws Are For champs - nalezy wykonać 8 chwytów - rzutów (w przód lub w tył) w pojedynku rankingowym

(nieważne czy potem wygramy, czy też nie - nawet proste polecam grać w Tag Team i próbujemy aż się uda)

- Turtle! - należy wygrać obydwie rundy w pojedynku rankingowym czekając aż skończy się nam czas

(oczywiście musimy mieć więcej energii niż przeciwnik, tu już trudniejszy pucharek ponieważ czas 1 rundy to 90 sekund i mało prawdopodobne aby ktoś wytrzymał do końca i w dodatku jeszcze wygrał - polecam szybko przed meczem gdy znajdzie nam przeciwnika wysłać wiadomość, wychodzimy do XMB i wchodzimy w Poznani Gracze i pytamy się czy da nam zrobić ten pucharek, a my mu damy zrobić I`m Not Dead Yet! Ja wysłałem taką wiadomość: w tytule wpisujemy: "Read Please" a w treści wiadomości to: "Hi, need the Turtle! trophy (win two rounds by timeout), but since asking you to lose is a bit unfair, do you need the I'm Not Dead Yet! trophy? Where you get knocked down to under 10% HP then go on to win the round? If you do, DON'T ATTACK! If you attack before you're under 10% you'll not get it". Większość ludzi się zgadza dlatego warto popytać)

- I`m Not Dead Yet! - należy wygrać pojedynek rankingowy mając mniej niż 10% energii

(kolejne trudne trofeum ponieważ gdy my mamy mniej niż 10% życia to przeciwnik MUSI MIEĆ CAŁY PASEK!!, można to wykonać w 1 rundzie, polecam tu także przed meczem wysłać wiadomość, tym razem pytamy przeciwnika czy chce zrobić trofeum Turtle, a my potrzebujemy I`m Not Dead Yet! Polecam to zrobić tak, że w 1 rundzie rywal wygra przed czasem, w 2 rundzie my zrobimy pucharek za 10% życia, a w 3 rundzie znowu wygra rywal przed czasem)

UWAGA: jeżeli skończył się komuś trial to jest sposób na jego obejście: "If you didn't get to validate your Kombat Pass before the outage, and ran out the trial. Highlight Online, and as soon as you click X to access online, pull out your Ethernet cable. The trial will be back. You will have to do it each time you play online."

Edytowane przez Mapi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA: jeżeli skończył się komuś trial to jest sposób na jego obejście: "If you didn't get to validate your Kombat Pass before the outage, and ran out the trial. Highlight Online, and as soon as you click X to access online, pull out your Ethernet cable. The trial will be back. You will have to do it each time you play online."

Jest jakiś sposób jeśli łączę się bezprzewodowo?

Bym miał problem z dociąnięciem kabla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś chętny na trofi za 2500pkt. w hill .Fajnie by było zebrać kilka osób . Uf Tower Master jest jeeee .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ja jestem chętny, private game i wciskamy 044,440 i zmieniamy się co 10 walk, jeśli pasuje to pisz na mój PSN ID: Jerry-NEO

w tym tygodniu jestem od 7:00 do 12:00 w sieci

Edytowane przez Jerry-NEO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Mapi za świetny poradnik. :) Też jestem chętny na trofeum 2500 punktów w King of The Hill. Pasuje mi od 10 do 17. Jeśli jest ktoś chętny a najlepiej kilka osób to moje PSN ID: gryf91j2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam mam taki problem teraz nie moge za cholere połaczyc sie z siecią zeby zagrać online w MK wszystko działa jestem zalogowany na PSN ale pisze mi ze serwery są niedostępne, koda mam itp. i dupa nie działa nic

Edit:

udalo mi się :) możemy stworzyć pokój jak by ktoś chciał i ciupać :P mój PSN ID: Granderek

Edytowane przez Grandi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, grając w prywatnej grze KOTH punkty nie odejmują się za wyjście z gry a w publicznych tak.

Ja szukam 7 osób chętnych na to trofeum.

Gramy z kodem 0,4,4 - 4,4,0 i przy siedmiu osobach zmieniamy się co wygraną oceniając wygranego najwyższą notą. Ten kto wchodzi wygrywa a następnemu oponentowi sie podkłada. Próbowałem już tego w publicznych grach ale zawsze znalazł się koleś który chciał oszukać kolejkę i nikomu się nie podkładał, a jak ktoś go pokonał to dawał 0 pkt i wychodził z gry. Dlatego zależy mi na osobach którzy naprawdę są fair i chcą zdobyć tą trofkę (1000pkt i 2500pkt).

Zmieniając się co 10 wygranych nie ma sensu bo ktoś nieraz musi np: opuścić grę (praca, szkoła, itp) a w dodatku się szybko nudzi.

WIĘC jeśli są jacyś chętni to dodajcie mnie do znajomych z dopiskiem 2500BOOST i wtedy wysyłam zaproszenia do gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra niestety jest zabugowana. Nie chcą mi wyskoczyć pucharki:

- Za 8 rzutów w walce

- Wygrana walka bez skakania

- 10 wygranych walk z rzędu w teatrze itp

Nie wiem o co chodzi bo już kilka razy powinienem je zdobyć :/

Edytowane przez Kufir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dziwne. Robisz to w RANKED? Tylko tam wpada.

Generalnie i skakanie i rzuty można zrobićw jednym meczu. Trzeba tylko mądrze blokować ;)

A co do KotH'a to sie nie wypopwiem. Nie usiadłem do tego jeszcze na poważnie. Patch wychodzi 7, czyli jutro, może on coś ustabilizuje.....

Chamy nerfują Smoka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze blade! Pograłam dziś trochę w MK (przesiadka z AC2). Miałam dobre statsy w Nekro, więc po 2 godznach naparzania Scorpionem, włączam Nekropolis a tam zonk! 0.0.00.0.0.0 i jeszcze raz 0 statystyk. Wszystko tak jakbym pierwszy raz włączyła grę... :shok: Odpuściłabym jakby nie zaliczyło tych 2 godzin, ale wcześniejsze stany widocznie też "coś" cofnęło :o . Restartowałam grę NIC! Co ciekawe w Krypcie wszystko jest cacy czyli wszystkie rozbite nagrobki są (jeszcze kilka mi zostało)... a w Nekro wszystko poznikało...... :( A i na dysku mam 3 save, wcześniej nie sprawdzałam ile było, ale na 100% nic nie usuwałam...

Wiecie o co chodzi bo ja totalnie nie, może komuś też to się zdażyło ? Jak staty przywrócić ? :angry:

Edytowane przez puma111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pff, dziś już wszystko powróciło. Jakiś kaprys MK :teehee:

Mam pytanie : Jak wpisuje sie te kody co mówicie ? Czy to są te, które czasami odblokowuje sie w krypcie ? Jak i kiedy je wpisywać ? :unsure:

Z góry dzięki za odpowiedź. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pff, dziś już wszystko powróciło. Jakiś kaprys MK :teehee:

Mam pytanie : Jak wpisuje sie te kody co mówicie ? Czy to są te, które czasami odblokowuje sie w krypcie ? Jak i kiedy je wpisywać ? :unsure:

Z góry dzięki za odpowiedź. :thumbsup:

Wiesz,co lepiej spytaj się w tym dziale ...

Ktoś pomógłby w zdobyciu Trophy:

Throws Are For Champs

There Can Be Only One!

I'm Not Dead Yet!

???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już nic sorki !!

Edytowane przez Squal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz,co lepiej spytaj się w tym dziale ...

Ktoś pomógłby w zdobyciu Trophy:

Throws Are For Champs

There Can Be Only One!

I'm Not Dead Yet!

???

Jeśli aktualne -to byłbym chętny.Mój ID szuwar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi