Skocz do zawartości
Emir

Mafia II

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Mafia 2 będzie miała tryb multi ?? Ja właśnie zamówiłem na Ultimie edycje kolekcjonerską :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Mafia 2 będzie miała tryb multi ?? Ja właśnie zamówiłem na Ultimie edycje kolekcjonerską :thumbsup:

Nie , twórcy gry skupili się wyłącznie na grze dla pojedynczego gracza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłam trochę w wersję preview (wrażenia opiszę potem na jednym z portali) i muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczona. Grafika, fabuła no i świetny symulacyjny model jazdy. Na śniegu auto rusza ospale, na wysoki obrotach jest to praktycznie niemożliwe :biggrin:

2 rozdział (od tego zaczęłam) był tak jakby turtorialem, więc być może 1 będzie opowiadał sposób w jaki Vito został postrzelony na wojnie? To byłoby coś:) A gdybyście mieli jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć:)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 rozdział (od tego zaczęłam) był tak jakby turtorialem, więc być może 1 będzie opowiadał sposób w jaki Vito został postrzelony na wojnie? To byłoby coś:) A gdybyście mieli jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć:)

Pierwszy pewnie będzie o

zabójstwie Tommy'ego :)

. Misja na wojnie niepotrzebnie zepsułaby klimat- coś ala Splinter Cell: Conviction.

Ktoś pytał o DLC dla PS3, tu są szczegóły

http://mafiatown.gram.pl/news.php?readmore=619

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy pewnie będzie o

zabójstwie Tommy'ego :)

. Misja na wojnie niepotrzebnie zepsułaby klimat- coś ala Splinter Cell: Conviction.

Ktoś pytał o DLC dla PS3, tu są szczegóły

http://mafiatown.gra...hp?readmore=619

Dzięki wielkie Bolek.

Kurde, cieszę się, że DLC będzie za friko, bo mi już zostało 20zł na koncie;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej Panowie, czy są jakieś pogłoski, że PS3 zostanie potraktowane po macoszemu tak jak miało to miejsce z RDR? Chodzi o porównanie z wersją na X-Boxa. Pamiętacie temat trawy, tekstur i innych rzeczy na screenach porównawczych.

Czyżby ten darmowy DLC jest po to, żeby *coś* wynagrodzić posiadaczom PS3? :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP

Nic z tych rzeczy, SONY po prostu postarało się i tym razem zarezerwowało exclusive (pewnie czasowy) dla swojej konsoli.

Była wzmianka nt temat przy okazji E3.

A która wersja będzie graficznie lepsza? Pewnie ta na PC :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie tak. Ciekawe jak tam framerate. W końcu miasto spore, dużo detali, ludzie, samochody.. . Mam nadzieje, że demko rozwieje wszystkie wątpliwości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie , twórcy gry skupili się wyłącznie na grze dla pojedynczego gracza

Gra powstawała 8 lat, a oni nie zrobili multi - to mnie tak cholernie boli. Samo 2kCzech mówi przecież, że Mafie 2 można określić jako strzelankę TPP, więc do strzelanek się zazwyczaj robi multiplayer.

Edytowane przez Flisek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... jak to powiedzieć...

Wydaję mi się, że multiplayer w Mafii jest niepotrzebny. To nie jest np. Call Of Duty, czy Battlefield, gdzie singleplayer jest tylko dodatkiem do gry sieciowej. W Mafii postawiono "All In" na tryb dla pojedynczego gracza, starając się, by w pełni oddać klimat tamtych lat i pięknie przedstawić fabułę, która garściami czerpie z najlepszych filmów gangsterskich. Multiplayer by tylko niepotrzebnie psuł wrażenia z rozgrywki. Siłą pierwszej części jest to, że ludzie często do niej wracają, chociaż oprócz trybu fabularnego ofiarowała tylko Swobodną Grę i kilka dodatkowych misji. Bardzo liczę na to, że podobnie będzie i tym razem. Zamiast bezsensownie zabijać się po sieci z innymi graczami, możemy tutaj w 100% docenić kunszt twórców.

Ale to oczywiście tylko moje zdanie. Rozumiem, że są osoby które nie grały tutaj w pierwszą Mafię, ale zapewniam Was. Multi tutaj nie jest potrzebny, wystarczy niesamowity single.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazior - z tym "spore miasto" to przesadziłeś i to bardzo. Gra ogólnie jest genialna, ale miasto nie jest zbyt duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie multi mógłby być. W końcu w serii Uncharted wrzucenie go do gry w niczym nie osłabiło singla, a pojedynki gangsterskie w sieci na pewno zwiększyłyby żywotność MAFII. Nie potrzeba cudów i super rozbudowania - mnie wystarczyłby deathmatch, jakieś wyścigi...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca się dopłacać 70zł do edycji kolekcjonerskiej ???

Bo Poza egzemplarzem gry Mafia II, Edycja Kolekcjonerska będzie zawierać następujące elementy:

Kolekcjonerskie pudełko SteelBook™: Matowe, metalowe pudełko z wtłoczonym logo, zawierające dwie grafiki z Vito i Joe, głównymi bohaterami Mafii II

Dodatek Made Man: Darmowy dostęp do zestawu DLC, zawierającego dwa luksusowe pojazdy oraz zestawy odzieży z epoki.

Artbook w twardej oprawie: Stylizowany na album fotograficzny, 100-stronicowy artbook, który przedstawi graczom proces tworzenia gry.

Symfoniczny soundtrack: CD nagrany przez Praską Orkiestrę Symfoniczną.

Mapa Empire Bay: Wydrukowana na wysokiej jakości papierze mapa przedstawiająca miasto oraz najciekawsze miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrobellito,

Zalezy czy rzeczy jak soundtrack/artbook cie interesuja, bo ja osobiscie na cos takiego zlewam, mapka w edycji kolekcjonerskiej to smiech gdy np w Far Cry / GTA IV / Oblivionie / Red Dead Redemption byly za darmo w zwyklej edycji (nie mowiac juz o tym ze miasto jest niewiele wieksze co dzielnica w GTA IV jedna) no i bezsensowne dlc gdzie losowo dostaniesz 2 autka i ciuchy, jedyne co tak na prawde by mnie zachecalo to ta stalowa okladka, ale 70 zl doplacac ? No way.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A demko nie ma sie czasem pojawic w srodowa aktualizacje ? Bo tak cos ostatnio pisano...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A demko nie ma sie czasem pojawic w srodowa aktualizacje ? Bo tak cos ostatnio pisano...

AlucardMZ "DOWNLOAD THE MAFIA II DEMO ON AUGUST 10 on Xbox® LIVE for the

Xbox® 360, PlayStation® Network for the PlayStation®3 system, and

STEAM for PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązując do braku multi w Mafii II. Bolek dobrze to wyłożył , ale posłuże się jeszcze przykładem trybu multi w bioshocku 2. Wg jednej z głównych postaci odpowiedzialnych za pierwszą część tryb dla wielu graczy pozbawia grę smaku , staje się czymś powstałym z przymusu. Owszem multi i może jest dobrze zaprojektowanie , jednak nie wyróżnia się niczym szczególnym w porównaniu z pozostałymi tytułami ponieważ służy wyłącznie do przedłużenia rozrywki potencjalnego gracza oraz naciągnięcia go na najlbiższe dodatki. W przypadku Mafii gdyby zależałoby mi na multi , to oczekiwałbym czegoś ambitnego przełomu pokroju trybu wolnego świata z Red Dead , a nie ograniczonej zabawy do odmian TDM

Kolekcjonerka może nie zachwyca , ale w moim przypadku jako osobę która uważa Mafię za jedną z najlepszych gier jakie miał okazje zagrać w swoim życiu to must have. Cenie sobie zwłaszcza powyżej wspomniany soundtrack, jest godny wszelkiej uwagi. Podobnie jak steelbox , Uncharted prezentuje się fenomenalnie w porównaniu z pozostałymi normalnymi boxami stąd żałuje jak zrobiono wersje kartonową dla Heavy Rain :confused: Artbook stylizowany na lata 30 , no po prostu bajka . Jednak jeżeli jesteś osobą zainteresowaną tym tytułem , nie darzysz Mafii zbytnio kultem to rzeczywiście zawartość tej edycji w niczym konkretnym nie namawia do dołożenia 70zł.

Kiedyś powstawały znacznie lepiej wykonane kolekcjonerki , zawartość niektórych zwalała z nóg

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fail, nie mogli zrobic animacji ze otwiera drzwi i sie wyciaga jak np w GTA IV ? Takie rzeczy to ja moglem tolerowac za czasow pierwszej mafii i gta 3, ale teraz ?

Porazka.

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuu no to prawda detail ale jednak widoczny ; / oby grafika zrekompensowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuu no to prawda detail ale jednak widoczny ; / oby grafika zrekompensowala.

ale poza brakiem animacji ze wyłazi z przewróconego auta, filmik przez jakość itd .. wygląda jak REAL!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to prawda gra wyglada na prawde fajnie. Jaki jest przewidywany time gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to prawda gra wyglada na prawde fajnie. Jaki jest przewidywany time gry?

około 12h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

około 12h

jest 15 albo 16 epizodów, ktoś tutaj dawał link i tam goście recenzujący pisali (jakiś szwedzki czy coś serwis) że kilkanaście godzin gry (12-16)... wszystko będzie zależało od tego czy lecimy na krechę scenariuszową czy robimy misję poboczne. W zasakdzie to ten dodatek o którym była mowa, to powiem wam że ten jego nacisk na rozgrywkę czysto Arcadowa - nie pociaga mnie. Mafia to seria która w tradycji kładzie wielki nacisk na fabułę, jak tutaj wszyscy wiedzą inspirowaną kinem gangsterskim, więc skoro dodatek ma być pozbawiony kręgosłupa fabularnego na rzecz czystej rozgrywki - dojedź w czasie, zabij wszystkich, zgub ogon, no nie wiem czy to po prostu będzie miało miodność. Wszystko się okaże po recenzjach, ... a jeżeli te potwierdzą zabawę dla zabawy ... to oleje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twórcy coś wspomnieli o trybie poświęcony do odrębnego poruszania się po świecie gry? Pamiętam w jedynce mieliśmy taką opcje , zresztą później była również jazda ekstremalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi