wrobellito 3 Napisano 6 Sierpień 2010 Czy Mafia 2 będzie miała tryb multi ?? Ja właśnie zamówiłem na Ultimie edycje kolekcjonerską :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanti 15 Napisano 6 Sierpień 2010 Czy Mafia 2 będzie miała tryb multi ?? Ja właśnie zamówiłem na Ultimie edycje kolekcjonerską :thumbsup: Nie , twórcy gry skupili się wyłącznie na grze dla pojedynczego gracza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radosiewka 2 Napisano 6 Sierpień 2010 Pograłam trochę w wersję preview (wrażenia opiszę potem na jednym z portali) i muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczona. Grafika, fabuła no i świetny symulacyjny model jazdy. Na śniegu auto rusza ospale, na wysoki obrotach jest to praktycznie niemożliwe 2 rozdział (od tego zaczęłam) był tak jakby turtorialem, więc być może 1 będzie opowiadał sposób w jaki Vito został postrzelony na wojnie? To byłoby coś:) A gdybyście mieli jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 7 Sierpień 2010 2 rozdział (od tego zaczęłam) był tak jakby turtorialem, więc być może 1 będzie opowiadał sposób w jaki Vito został postrzelony na wojnie? To byłoby coś:) A gdybyście mieli jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć:) Pierwszy pewnie będzie o zabójstwie Tommy'ego :) . Misja na wojnie niepotrzebnie zepsułaby klimat- coś ala Splinter Cell: Conviction. Ktoś pytał o DLC dla PS3, tu są szczegóły http://mafiatown.gram.pl/news.php?readmore=619 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xpolx2 2 Napisano 7 Sierpień 2010 Pierwszy pewnie będzie o zabójstwie Tommy'ego :) . Misja na wojnie niepotrzebnie zepsułaby klimat- coś ala Splinter Cell: Conviction. Ktoś pytał o DLC dla PS3, tu są szczegóły http://mafiatown.gra...hp?readmore=619 Dzięki wielkie Bolek. Kurde, cieszę się, że DLC będzie za friko, bo mi już zostało 20zł na koncie;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 12 Napisano 7 Sierpień 2010 hej Panowie, czy są jakieś pogłoski, że PS3 zostanie potraktowane po macoszemu tak jak miało to miejsce z RDR? Chodzi o porównanie z wersją na X-Boxa. Pamiętacie temat trawy, tekstur i innych rzeczy na screenach porównawczych. Czyżby ten darmowy DLC jest po to, żeby *coś* wynagrodzić posiadaczom PS3? :teehee: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SouL 4 Napisano 7 Sierpień 2010 @UP Nic z tych rzeczy, SONY po prostu postarało się i tym razem zarezerwowało exclusive (pewnie czasowy) dla swojej konsoli. Była wzmianka nt temat przy okazji E3. A która wersja będzie graficznie lepsza? Pewnie ta na PC :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 12 Napisano 7 Sierpień 2010 no pewnie tak. Ciekawe jak tam framerate. W końcu miasto spore, dużo detali, ludzie, samochody.. . Mam nadzieje, że demko rozwieje wszystkie wątpliwości :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flisek 12 Napisano 7 Sierpień 2010 (edytowane) Nie , twórcy gry skupili się wyłącznie na grze dla pojedynczego gracza Gra powstawała 8 lat, a oni nie zrobili multi - to mnie tak cholernie boli. Samo 2kCzech mówi przecież, że Mafie 2 można określić jako strzelankę TPP, więc do strzelanek się zazwyczaj robi multiplayer. Edytowane 7 Sierpień 2010 przez Flisek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 7 Sierpień 2010 Hmm... jak to powiedzieć... Wydaję mi się, że multiplayer w Mafii jest niepotrzebny. To nie jest np. Call Of Duty, czy Battlefield, gdzie singleplayer jest tylko dodatkiem do gry sieciowej. W Mafii postawiono "All In" na tryb dla pojedynczego gracza, starając się, by w pełni oddać klimat tamtych lat i pięknie przedstawić fabułę, która garściami czerpie z najlepszych filmów gangsterskich. Multiplayer by tylko niepotrzebnie psuł wrażenia z rozgrywki. Siłą pierwszej części jest to, że ludzie często do niej wracają, chociaż oprócz trybu fabularnego ofiarowała tylko Swobodną Grę i kilka dodatkowych misji. Bardzo liczę na to, że podobnie będzie i tym razem. Zamiast bezsensownie zabijać się po sieci z innymi graczami, możemy tutaj w 100% docenić kunszt twórców. Ale to oczywiście tylko moje zdanie. Rozumiem, że są osoby które nie grały tutaj w pierwszą Mafię, ale zapewniam Was. Multi tutaj nie jest potrzebny, wystarczy niesamowity single. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceman154 0 Napisano 7 Sierpień 2010 kazior - z tym "spore miasto" to przesadziłeś i to bardzo. Gra ogólnie jest genialna, ale miasto nie jest zbyt duże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 8 Sierpień 2010 Jak dla mnie multi mógłby być. W końcu w serii Uncharted wrzucenie go do gry w niczym nie osłabiło singla, a pojedynki gangsterskie w sieci na pewno zwiększyłyby żywotność MAFII. Nie potrzeba cudów i super rozbudowania - mnie wystarczyłby deathmatch, jakieś wyścigi... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrobellito 3 Napisano 8 Sierpień 2010 Opłaca się dopłacać 70zł do edycji kolekcjonerskiej ??? Bo Poza egzemplarzem gry Mafia II, Edycja Kolekcjonerska będzie zawierać następujące elementy: Kolekcjonerskie pudełko SteelBook™: Matowe, metalowe pudełko z wtłoczonym logo, zawierające dwie grafiki z Vito i Joe, głównymi bohaterami Mafii II Dodatek Made Man: Darmowy dostęp do zestawu DLC, zawierającego dwa luksusowe pojazdy oraz zestawy odzieży z epoki. Artbook w twardej oprawie: Stylizowany na album fotograficzny, 100-stronicowy artbook, który przedstawi graczom proces tworzenia gry. Symfoniczny soundtrack: CD nagrany przez Praską Orkiestrę Symfoniczną. Mapa Empire Bay: Wydrukowana na wysokiej jakości papierze mapa przedstawiająca miasto oraz najciekawsze miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 8 Sierpień 2010 Wrobellito, Zalezy czy rzeczy jak soundtrack/artbook cie interesuja, bo ja osobiscie na cos takiego zlewam, mapka w edycji kolekcjonerskiej to smiech gdy np w Far Cry / GTA IV / Oblivionie / Red Dead Redemption byly za darmo w zwyklej edycji (nie mowiac juz o tym ze miasto jest niewiele wieksze co dzielnica w GTA IV jedna) no i bezsensowne dlc gdzie losowo dostaniesz 2 autka i ciuchy, jedyne co tak na prawde by mnie zachecalo to ta stalowa okladka, ale 70 zl doplacac ? No way. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 8 Sierpień 2010 jeszcze tylko 2 dni i demo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 8 Sierpień 2010 A demko nie ma sie czasem pojawic w srodowa aktualizacje ? Bo tak cos ostatnio pisano... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 8 Sierpień 2010 A demko nie ma sie czasem pojawic w srodowa aktualizacje ? Bo tak cos ostatnio pisano... AlucardMZ "DOWNLOAD THE MAFIA II DEMO ON AUGUST 10 on Xbox® LIVE for the Xbox® 360, PlayStation® Network for the PlayStation®3 system, and STEAM for PC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanti 15 Napisano 8 Sierpień 2010 (edytowane) Nawiązując do braku multi w Mafii II. Bolek dobrze to wyłożył , ale posłuże się jeszcze przykładem trybu multi w bioshocku 2. Wg jednej z głównych postaci odpowiedzialnych za pierwszą część tryb dla wielu graczy pozbawia grę smaku , staje się czymś powstałym z przymusu. Owszem multi i może jest dobrze zaprojektowanie , jednak nie wyróżnia się niczym szczególnym w porównaniu z pozostałymi tytułami ponieważ służy wyłącznie do przedłużenia rozrywki potencjalnego gracza oraz naciągnięcia go na najlbiższe dodatki. W przypadku Mafii gdyby zależałoby mi na multi , to oczekiwałbym czegoś ambitnego przełomu pokroju trybu wolnego świata z Red Dead , a nie ograniczonej zabawy do odmian TDM Kolekcjonerka może nie zachwyca , ale w moim przypadku jako osobę która uważa Mafię za jedną z najlepszych gier jakie miał okazje zagrać w swoim życiu to must have. Cenie sobie zwłaszcza powyżej wspomniany soundtrack, jest godny wszelkiej uwagi. Podobnie jak steelbox , Uncharted prezentuje się fenomenalnie w porównaniu z pozostałymi normalnymi boxami stąd żałuje jak zrobiono wersje kartonową dla Heavy Rain Artbook stylizowany na lata 30 , no po prostu bajka . Jednak jeżeli jesteś osobą zainteresowaną tym tytułem , nie darzysz Mafii zbytnio kultem to rzeczywiście zawartość tej edycji w niczym konkretnym nie namawia do dołożenia 70zł. Kiedyś powstawały znacznie lepiej wykonane kolekcjonerki , zawartość niektórych zwalała z nóg Edytowane 8 Sierpień 2010 przez hanti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 8 Sierpień 2010 (edytowane) Fail, nie mogli zrobic animacji ze otwiera drzwi i sie wyciaga jak np w GTA IV ? Takie rzeczy to ja moglem tolerowac za czasow pierwszej mafii i gta 3, ale teraz ? Porazka. Edytowane 8 Sierpień 2010 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tiaaamo 1 Napisano 8 Sierpień 2010 uuuu no to prawda detail ale jednak widoczny ; / oby grafika zrekompensowala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 8 Sierpień 2010 uuuu no to prawda detail ale jednak widoczny ; / oby grafika zrekompensowala. ale poza brakiem animacji ze wyłazi z przewróconego auta, filmik przez jakość itd .. wygląda jak REAL!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tiaaamo 1 Napisano 8 Sierpień 2010 no to prawda gra wyglada na prawde fajnie. Jaki jest przewidywany time gry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 8 Sierpień 2010 no to prawda gra wyglada na prawde fajnie. Jaki jest przewidywany time gry? około 12h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 8 Sierpień 2010 około 12h jest 15 albo 16 epizodów, ktoś tutaj dawał link i tam goście recenzujący pisali (jakiś szwedzki czy coś serwis) że kilkanaście godzin gry (12-16)... wszystko będzie zależało od tego czy lecimy na krechę scenariuszową czy robimy misję poboczne. W zasakdzie to ten dodatek o którym była mowa, to powiem wam że ten jego nacisk na rozgrywkę czysto Arcadowa - nie pociaga mnie. Mafia to seria która w tradycji kładzie wielki nacisk na fabułę, jak tutaj wszyscy wiedzą inspirowaną kinem gangsterskim, więc skoro dodatek ma być pozbawiony kręgosłupa fabularnego na rzecz czystej rozgrywki - dojedź w czasie, zabij wszystkich, zgub ogon, no nie wiem czy to po prostu będzie miało miodność. Wszystko się okaże po recenzjach, ... a jeżeli te potwierdzą zabawę dla zabawy ... to oleje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanti 15 Napisano 8 Sierpień 2010 Twórcy coś wspomnieli o trybie poświęcony do odrębnego poruszania się po świecie gry? Pamiętam w jedynce mieliśmy taką opcje , zresztą później była również jazda ekstremalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach