HarDy 1684 Napisano 11 Luty 2014 DLC się sciągnęło, na pierwszy ogień poszła misja Anny i nawet się nie spostrzegłem kiedy ją skończyłem - nagle srut, i ładuje się menu. Oj długością to dodatkowe misje nie grzeszą, gdybym wydał pierwotną cenę to bym się nieźle wkurzył. (W sumie to spokojnie mogli to wrzucić do podstawki, wtedy by się zrobiło coś a'la CoD, gramy głównym bohaterem, a co jakiś czas zajawka i spojrzenie na akcje z innej perspektywy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrisPora_PL 145 Napisano 12 Luty 2014 Nie, to trzeba za jednym razem. Podobnie jak rzuty nożami, czy pięć krawatek zabitych granatem. Za to zabójstwa z ukrycia czy topienie się w bagnie można powtarzać w jednym miejscu po restarcie checkpointa. co jak co, ale zabicia każdym rodzajem broni jednak się sumują w powtórkach rozdziału, przeszedłem grę i postanowiłem ugryźć w powtórce rozdziałów kilka trofek, robię drugą opcję walki z niedźwiedzicą, a tu miły dźwięk w ferworze walki oznajmia mi zrobienie trofika za zabicie każdym rodzajem dostępnego uzbrojenia ;) no chyba, że błąd :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 12 Luty 2014 (edytowane) Zabicie każdym rodzajem broni się sumuje, owszem :) Natomiast krewetki czy noże już nie, co jest w sumie dziwne, ale i tak nie ukrywam, że przeszedłem grę z przyjemnością kilka razy - pomijając już wspomniane tkwienie na bagnach przez 2h. Edytowane 12 Luty 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qido7 13 Napisano 12 Luty 2014 A powiedzcie mi chlopaki czy sumuja sie brzdakniecia na instrumentach i rozbrojenie 10 pulapek? I jak jest z shadow ranger? Naraz trzeba to lyknac? Bo jestem juz blizej konca a nie wpadlo mi trofeum za wczesniejszy dany poziom bez zabijania. Cofnac sie do niego czy moge pozniej zrobic ten poziom i pozniej ostatni ewentualnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 12 Luty 2014 Instrumenty i pułapki musisz zaliczyć na jednym przejściu, wybranie i przejście tylko rozdziału w którym coś pominąłes nic nie daje. (Jedyna opcja to wybierasz rozdział w którym coś .pominales i musisz lecieć całość gry do końca, ta metoda działa bo sam tak zaliczylem pucharek za instrumenty). Pułapki (duże zagęszczenie) zaczynają się od rozdziału Świt, więc jak zaczniesz gre od tego momentu, rozbroisz pułapki z tego rozdziału i polecisz dalej to zanim skonczysz Dead City trofii powinien wpaść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qido7 13 Napisano 12 Luty 2014 Dzieki za informacje, troche tego chyba nie przemysleli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 12 Luty 2014 Ktoś jeszcze skusił się na DLC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bickamil5 59 Napisano 13 Luty 2014 Ktoś jeszcze skusił się na DLC? @MaTeO_44 gra mnie tak wciągnęła i zafascynowała, że postanowiłem iż zakupię DLC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 13 Luty 2014 Grales juz w pakiet programisty? Nie ogarniam strzelnicy, doszedlem do 7 poziomu i zaczynają się schody, czasu mi nie starcza na zaliczenie wymaganej liczby punktów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 15 Luty 2014 Jak oceniacie grę pod względem fabularnym-wciąga? Mam ochotę na coś z dobrą fabułą i zastanawiam się nad Metrem z plusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Luty 2014 Fabuła jest według mnie ciekawa. Sam klimat genialny. Uwielbiam gry Ukraińców od czasów Stalkera i ani trochę na Metrze się nie zawiodłem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarno719 2 Napisano 16 Luty 2014 Wie ktoś, czy do zdobycia platyny muszę kupić DLC i zdobyć trofea w nich zawarte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barcman 10 Napisano 16 Luty 2014 Do zdobycia platyny nie, do osiągnięcia 100% - tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robak123 16 Napisano 16 Luty 2014 Super gra tylko popełniłem błąd zaczynając grać na najwyższym poziomie trudności i niestety wymiękłem :( Aż się boję co będzie w dark souls 2 na którego jestem napalony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarno719 2 Napisano 16 Luty 2014 Mówisz o najwyższym dostępnym za darmo, czy o Ranger Mode? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qido7 13 Napisano 16 Luty 2014 hmm, przy trofeum stalker z cienia to kogo moge zabic? bo wydaje mi sie, ze zabilem ludzi tylko w misji z pedzacym pociagiem co sie na niego wskakuje i w ostatniej misji, gdzie to bylo chyba konieczne ale trofik nie wpadl. Jakies rady dobrzy ludzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 16 Luty 2014 Żeby zaliczyć Stalkera z cienia możesz zabić tylko JEDNĄ osobę - szturmowca z miotaczem ognia w ostatniej fali . To jedyna dozwolona ofiara śmiertelna. Tych w pociągu trzeba było ogłaszać, a nie zabijać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarno719 2 Napisano 16 Luty 2014 W ogóle ten Stalker z Cienia to parszywy trofik. Podchodziłem do niego 2 razy. Jestem na 100% pewny, że nikogo nie zabiłem (prócz gościa z miotaczem "oczyfko") a trofik nie wpadł. Najgorsze jest, jak AI samo się przez przypadek zabija, a nam zalicza fraga :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 18 Luty 2014 (edytowane) Napiszę dość krótko aby nikogo nie zanudzać. :) Swego czasu bardzo podobała mi się gra Stalker i nie omieszkałem sprawdzić kolejnej gry studia odpowiedzialnego za tę produkcję. Pierwsze Metro miało swoje wady. Dla niektórych mogły być one bardzo poważne, dla innych mniej. Ja z racji tego, że jestem fanem takowych klimatów przeszedłem tę grę z wielką satysfakcją. Świadomy byłem błędów, które tam występowały, ale sam klimat i kreacja świata przedstawionego w grze z nawiązką to rekompensował. Gry z serii Stalker, jak i pierwsze Metro nie były tak popularne jak inne wysokobudżetowe produkcje, ale jak już miały fanów, to bardzo mocnych. Czy nowe Metro było lepsze? Oczywiście. Metro: Last Light pozbyło się niemal wszystkich błędów poprzedniczki. Głównie były to błędy techniczne. Ukraińcy wymyślili bardzo dobrą receptę na grę. Pozostawili ten wspaniały klimat, a pozostałe elementy gry mocno poprawili. W kwestii grafiki to można napisać, że prezentuje się ona wybornie. Widać, że na mocnych PC pokazuje pazurki, a nawet na PS3 wysoko podnosi poprzeczkę. Gra świateł i bardzo mocne przywiązanie do szczegółów dają niesamowite wrażenia. Kiedyś zastanawiałem się czy odejście od 'otwartego' świata w Stalkerze było dobrym ruchem. Po pierwszej części Metra miałem delikatne wątpliwości. Teraz wiem, że był to bardzo dobry ruch. Trzymam kciuki aby kolejna gra tego studia była osadzona w podobnych klimatach i utrzymała tak wyśmienity poziom. Jeszcze krócej - ogromnie polecam. Edytowane 18 Luty 2014 przez KoRnick90 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eaglecode 10 Napisano 19 Luty 2014 Czy zabijając różnego rodzaju potwory / mutanty tracę szansę na zdobycie trofeum Redemption? Podczas pierwszego przejścia zabijałem tylko je, robiłem dodatkowe zadania aby zdobyć właśnie to trofeum jednak na koniec gry dostałem shadow ranger i złe zakończenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 19 Luty 2014 Możesz zabijać mutanty z drobnym zastrzeżeniem: - jest kilka momentow kiedy Little Dark mówi, że moby nie są groźne, nie możesz ich zabijać bo spadnie Ci karma i dobre zakończenie przepadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robcio6669 1 Napisano 19 Luty 2014 Witam wszystkich mam do was dwa pytanka w sprawie tego tytulu. Jezeli bede chcial zdobyc trofeum gdzie wymagane jest by nikogo nie zabic to czy zabicie mamuski i pajakow za pomoca latarki tez sie w to wlicza ?? czy tutaj tez nie moge nic zabic ?? no i jak sie ma sprawa z niedzwiedzica ?? Pozdrawiam i czekam na jakas odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarno719 2 Napisano 19 Luty 2014 Stalker z Cienia dotyczy tylko ludzi. Mutki możesz tłuc do woli. Jest tylko jeden człowiek, którego możesz ubić. Jest to typ z miotaczem płomieni na samym końcu gry. Resztę ludzi w grze możesz tylko ogłuszać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robcio6669 1 Napisano 19 Luty 2014 Dzieki wielkie za odpowiedz. Wlasnie przechodzilem poziom i mutki mnie tlukly i nie wiedzialem czy moge im zrobic kuku poniewaz bylo jakies trofeum by przejsc poziom "Most" nie zabijajac nikogo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarno719 2 Napisano 19 Luty 2014 (edytowane) Rain man to zupełnie inny trofik. Aby go zdobyć trzeba przejść przez most (krótko po odbiciu Cienia) nie zabijając mutantów. Ogólnie jest to cholernie proste zadanie, bo potwory się prawie wcale nami nie interesują. Ja na luzie przeszedłem jednym tempem samym środkiem mostu bez żadnych problemów. Edytowane 19 Luty 2014 przez Jarno719 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach