Skocz do zawartości
Tomo

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kupiłem bf3 przegrałem może z 3 godziny łącznie. Co mnie najbardzej zniechęca - sterowanie. Mam pytanie do graczy, jak wy gracie macie wysokie inputy czy raczej gracie w niskich czułościach, przyznam szczerze że żaden input do sterowania analogiem nie nie jest dla mie dobry. NIe wiem czy to po prostu niewczucie w gre i brak ogrania czy po prostu kwestia ustawienia się naprzeciwko strzelającego przeciwnika i w przypływie szczęscia puszczenia mu w gębe pół serii z magazynku... Jakieś sugestie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw na środku i ćwicz.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wcześniej pytał o spadki animacji. No więc od kiedy pobralem pacza z voip-em to mam straszne lub znośne spadki framerate na każdej dużej mapie z pojazdami. Czasami pomaga zmiana serwera ale nie zawsze. Do tej pory grałem w jedyny dla mnie słuszny tryb czyli CQ i było jako tako. Kiedy odpaliłem rusha to zaczelo się piekło takie lagi i freezy konsoli/lasera,że nie dało się grać,ba nawet poruszać płynnie celownikiem i tu zmiana serwa pomogła.

Myślę,że można założyć,że naprawiony voip pobiera jakiś tam % mocy obliczeniowej konsoli więcej i czasem konsola przy dużej jadce nie ogarnia. Chociaż to takie pobozne zyczenia bo mam 2,5 letniego Slima i 9 m-cy temu miał zmieniany laser więc pewnie szykuje mi się pogrzeb konsolowy(oby nie!)

W związku z powyszym Drodzy Panowie ( oj chciałbym poznać chociaż jedną grającą na konsoli i w prawdziwe gry,kobietę;)

zapytam Was bo w tym dziale jest spory ruch, o to czy konsola wyszła wam kiedyś samoczynnie i bez ostrzeżenia z gry do XMB?

Taki cud uświadczyłem po raz pierwszy od nowości w konsoli jakiejkolwiek:/

Otóż grałem wtedy w Fallouta NV ok. 15 min. i bach cofka do dasha bez ostrzeżenia.

Niezłe jajca mieliście kiedyś coś takiego??

Sorry za mały OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.03.2012 o 15:10, OddThomasPL napisał:

zapytam Was bo w tym dziale jest spory ruch, o to czy konsola wyszła wam kiedyś samoczynnie i bez ostrzeżenia z gry do XMB?

Taki cud uświadczyłem po raz pierwszy od nowości w konsoli jakiejkolwiek:/

Otóż grałem wtedy w Fallouta NV ok. 15 min. i bach cofka do dasha bez ostrzeżenia.

Niezłe jajca mieliście kiedyś coś takiego??

OT

Miałem coś takiego grając w Fat Princess [nigdy więcej mi się to nie przytrafiło]

W dniu 24.03.2012 o 09:10, Jechu napisał:

I tak lepsze wyjście niż zmiana rozdziałki na 576p, a tak chociaż każdy będzie miał wybór MLAA z lag lub schodki :P

Masz rację :P Szkoda tylko, że kosztem MLAA. Gracze na boxie mogą się cieszyć grą bez laga i z FXAA

Oby nie było znaczącej różnicy w grafice :P Może to jest chwilowe rozwiązanie, a później rozwiążą ten problem w inny sposób

Edytowane przez Wszebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.03.2012 o 14:17, piernik napisał:

Właśnie kupiłem bf3 przegrałem może z 3 godziny łącznie. Co mnie najbardzej zniechęca - sterowanie. Mam pytanie do graczy, jak wy gracie macie wysokie inputy czy raczej gracie w niskich czułościach, przyznam szczerze że żaden input do sterowania analogiem nie nie jest dla mie dobry. NIe wiem czy to po prostu niewczucie w gre i brak ogrania czy po prostu kwestia ustawienia się naprzeciwko strzelającego przeciwnika i w przypływie szczęscia puszczenia mu w gębe pół serii z magazynku... Jakieś sugestie ??

Ja mam na max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem dzis pobrac jeszcze raz DLC. Gre mam kupiona w skladce na 5 osob. Dodatek byl pobrany przeze mnie i kumpla. Wchodze dzis do sklepu na to konto i nie moge pobrac. Usunalem DLC z dysku. Wyskakiwal komunikat o wyczerpanej ilosci slotow (2). Teraz wywala jakis blad i nawet gra mi nie dziala (odnowienie licencji). WTF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.03.2012 o 17:02, Furai napisał:

Chcialem dzis pobrac jeszcze raz DLC. Gre mam kupiona w skladce na 5 osob. Dodatek byl pobrany przeze mnie i kumpla. Wchodze dzis do sklepu na to konto i nie moge pobrac. Usunalem DLC z dysku. Wyskakiwal komunikat o wyczerpanej ilosci slotow (2). Teraz wywala jakis blad i nawet gra mi nie dziala (odnowienie licencji). WTF?

Sam bym chętnie rozprawił się z tym bugiem broni z B2K ale jestem w identycznej sytuacji - B2K udostępnił mi znajomy. Jak do czegoś konkretnego dojdziesz, to napisz proszę co i jak.

Swoją drogą to może wtorkowy patch załatwi sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Systemu nie moge aktywowac bo pisze, ze jest juz na 2 konsolach. Mialy byc przeciez zachowane stare zasady dla starych kont. Z DLC sie chyba pozegnalem a BFa pobieram jeszcze raz bo tamten nie dziala. Takie to kupowanie... Trzeba pewnie zbierac na pudelkowa wersje. Jakies rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.03.2012 o 17:24, Furai napisał:

Systemu nie moge aktywowac bo pisze, ze jest juz na 2 konsolach. Mialy byc przeciez zachowane stare zasady dla starych kont. ...

a jak nie beda to co? juz nic ztym nie zrobisz

jest to nauczka dla tych co chca "zaoszczedzic" pare zloty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyszedl dodatek to moglem go normalnie pobrac, tylko teraz cos sie psuje... Gre normalnie moge jeszcze raz pobrac a DLC juz nie. Da cos dezaktywowanie konta z poziomu PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.03.2012 o 16:48, princ18 napisał:

Ja mam na max

To jak ty celujesz bo ja nie potrafie wyczuć żeby przytrzymać w ruchu celownik na przeciwniku bo zawsze mi majta celownik na wszystkie strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli po takiej grupowej dezaktywacji Battlefield'a 3 będzie mogło aktywować 5 osób a dodatek 2? Wolę się upewnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. po grupowej dezaktywacji tylko na dwóch konsolach będzie można ponownie ręcznie aktywować to konto (niech ktoś mnie poprawi jeśli tak nie jest)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem do Zarządzania kontem i nie mogę nic dezaktywować. Pisze tak: You have deactivated your devices recently and cannot use this feature at this time. To znaczy, że ktoś już wcześniej to robił (w przeciągu 6 miesięcy?)

Grać w Battlefield'a mogę ale dodatek ch.. strzelił. Nie wiem po co ja go usuwałem z dysku, może by jeszcze działał. Loguję się normalnie na konto, mogę jeszcze raz pobrać BF'a a DLC już nie bo pojawia się komunikat o przekroczonej ilości slotów. Ja się pytam: JAK? Non stop miałem aktywowane konto, tylko 2 osoby pobrały dodatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się wydaje że ktoś to konto już grupowo dezaktywował przez neta, a potem 2 osoby je aktywowały na swoich konsolach. sam BF3 który pewnie pobrałeś przed wprowadzeniem limitu działa, ale dodatek już nie bo konto ma wyczerpany limit slotów i już nic na nie nie pobierzesz (niepotrzebnie usuwałeś). jakbyś usunął BF3 to pewnie też już by się nie dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może opiszę wszystko po kolei bo widzę, że trafiłem na kogoś ogarniętego.

Grę kupiłem w 5 osób. Umówiłem się z kumplem, że dodatek pobierzemy tylko my (ja i on). W BF'a grałem normalnie, nic się nie działo. Dzisiaj napisałem do kumpla (zarządza kontem) żeby mi dał passy bo chcę jeszcze raz pobrać DLC. Wklepuję passy, wchodzę do PSS. Gdy klikam na Back to Karkand pojawia się wiadomość o wykorzystanej liczbie slotów w liczbie 2. Jak to możliwe? Gdyby ktoś inny miał mój dodatek to nie mógłbym go używać. Plik usunąłem po tym komunikacie bo uznałem, że istnienie starszej wersji może szkodzić. Nawet jak miałem BtK na dysku to w grze nie miałem możliwości gry na nowych mapkach.

Wszystko szlag trafił po tym jak spróbowałem pobrać jeszcze raz dodatek. Od tej pory nie mam dostępu do DLC.

Edytowane przez Furai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak miałeś dodatek zainstalowany to i tak nie mogłeś grać na nowych mapach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Kilka dni temu mogłem normalnie grać bo nie wchodziłem na konto, na którym był kupowany BF. Dzisiaj się zalogowałem i chciałem pobrać DLC. Wyskoczył błąd, że konto jest już aktywowane na 2 innych konsolach. Uznałem, że nic z tym nie zrobię i wszedłem normalnie do gry. Ku mojemu zaskoczeniu nowych mapek już nie było. Przez cały czas dodatek był na dysku.

Nie wiem w jaki sposób "coś" zajęło mój slot skoro konta nie dezaktywowałem tylko na aktywowanym próbowałem pobrać jeszcze raz plik.

Edytowane przez Furai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewidentnie ktoś deaktywował konto przez tą stronkę do zarządzania. może ktoś z pozostałych 3 co ściągali BF3 z tego konta? zobacz czy gdzies tam nie pisze na stronce kiedy było deaktywowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się dezaktywować pojedynczego konta tylko wszystkie na raz. Gdyby ktoś to zrobił to nie mógłbym grać wcale bo musiałbym aktywować i BF'a i dodatek. Dostęp do passów miała tylko jedna osoba bo zaraz po zakupie gry, "właściciel" zmienił hasło i w razie problemów trzeba do niego pisać o ich udostępnienie. Jak będzie to zapytam go czy może pobrać jeszcze raz swoją wersję dodatku.

Gdyby ktoś dezaktywował sloty to musiałbym odnowić licencję a o nic takiego nie wołało.

Wygląda to tak:

http://www.fotoszok.pl/upload/fba68b10.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/c888bd66.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/bcdd0a52.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/76dbadfe.jpg

Mogę pobrać BF'a, nie mogę pobrać DLC. Aktywować konta nie mogę a podstawka Battlefield'a działa ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mojemu to Sony specjalnie tak pomotało żeby zdusić w zarodku składki.

Ja nigdy z tego nie korzystałem,ale wiem,że kiedy była możliwość składek w pięciu to takie cyrki nie mialy miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się w głowie nie mieści.

W Zarządzaniu kontem na stronie SEN widnieją tylko 3 zarejestrowane systemy, nie wiem nawet czy wśród nich jest mój. Może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób slot jest zajęty skoro non stop grałem na mapkach z dodatku, nie dezaktywowałem konta tylko zalogowałem się na konto i spróbowałem ponownie pobrać DLC?

Chore!

Szkoda, że DLC jest teraz takie drogie, ostatnio była jakaś promocja ;/ Jeśli miałbym kupować jeszcze raz to tylko i wyłącznie sam. Daleko w tyle mam ich dystrybucję cyfrową.

Ma jakieś znaczenie z jakiego PSS kupię DLC? (ENG/PL)

Edytowane przez Furai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe pytanie. Bo dawno w BF3 i czytałem że rzekomo pojawił się patch do B2K i mam pytanie.

1. Czy on jest obowiązkowy?

2. Jak go zainstalować? Skasować stary zapis z B2K czy mogę go pobrać ponownie i on nadpiszę stary zapis?

Prosze o odpowiedz i przepraszam jak takie pytanie się już ukazało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnij na nowo to napisze

Edytowane przez DJYano
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.